Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
2863
View
88
Reply

BUSINESSES NETWORKING

[Copy link]

Author: adila39    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 28-1-2019 10:16 PM From the mobile phone | Show all posts
kuihbakar replied at 28-1-2019 10:16 PM
Acu bagi nama glamer sikit matttt

Siti Bakar.
Reply

Use magic Report

Post time 28-1-2019 10:19 PM From the mobile phone | Show all posts
matkpop replied at 28-1-2019 10:16 PM
Siti Bakar.

Yihhhhhh .... Nama apekah yinnihhhh
Reply

Use magic Report

Post time 28-1-2019 10:22 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 28-1-2019 10:23 PM From the mobile phone | Show all posts
kuihbakar replied at 28-1-2019 08:17 PM
Hahaha. Telekung eksklusif sulam goyang ohhhhoiiiiii

telekung goyang tu apa?
Reply

Use magic Report

Post time 28-1-2019 10:25 PM From the mobile phone | Show all posts
untuk tidak OT, saya tak buat business. tapi saya ada supplier kek saya sendiri. tapi kek untuk hidangan sendiri2 jela. ekekeke

@Foxey namanya.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-1-2019 10:29 PM From the mobile phone | Show all posts
matkpop replied at 28-1-2019 02:22 PM
@TelekungSitiBakarWicit

haaaaaa.. adekeee
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-1-2019 10:30 PM From the mobile phone | Show all posts
reeny replied at 28-1-2019 11:09 AM
tq dila tag kakreen..

alaaa xnak share pape kee
Reply

Use magic Report

Post time 28-1-2019 10:36 PM From the mobile phone | Show all posts
matkpop replied at 28-1-2019 10:25 PM
untuk tidak OT, saya tak buat business. tapi saya ada supplier kek saya sendiri. tapi kek untuk hida ...

Untungnya dia
Reply

Use magic Report

Post time 28-1-2019 10:37 PM From the mobile phone | Show all posts
matkpop replied at 28-1-2019 10:23 PM
telekung goyang tu apa?

Sulaman mesin lama. Kain tu goyang2 nak dapat corak yang cantik
Reply

Use magic Report

Post time 28-1-2019 10:38 PM From the mobile phone | Show all posts
matkpop replied at 28-1-2019 10:22 PM
@TelekungSitiBakarWicit

Wah ini bagus. Wicit boleh joinbencer dengan @fixit wicit
Reply

Use magic Report

Post time 28-1-2019 10:40 PM From the mobile phone | Show all posts
kuihbakar replied at 28-1-2019 10:37 PM
Sulaman mesin lama. Kain tu goyang2 nak dapat corak yang cantik

goyang macam mana tu? tak pernah tengok.

eii ni si @fixit baca ni fikiran ke lain terus.
Reply

Use magic Report

Post time 29-1-2019 12:35 AM From the mobile phone | Show all posts
Satu lg bagi sayalaa nak buat bis ni mesti yg lain drpd yg lain..sbb tak nak bersaing..
Reply

Use magic Report

Post time 29-1-2019 01:14 AM | Show all posts
aku bisnes ape ye ? hmmmm tengah pikir nak bisnes ape. aku pandai repair labtop. bisnes jugak ke ? sebab aku rasa semua orang pandai repair labtop. belambak dah orang buat. hmmmmm
Reply

Use magic Report

Post time 29-1-2019 08:56 PM From the mobile phone | Show all posts
adila39 replied at 28-1-2019 09:05 AM
@sharlenetexas

@Buritan

Terima kasih dila
Reply

Use magic Report

Post time 29-1-2019 08:57 PM From the mobile phone | Show all posts
FanTasyCreaTioN replied at 28-1-2019 04:53 PM
Salam ..
Thanks Luv sudi tagged  


Thanks fc


Reply

Use magic Report

Post time 29-1-2019 08:59 PM From the mobile phone | Show all posts
FanTasyCreaTioN replied at 28-1-2019 05:19 PM
kadang tu ada tips yang orang takmo share..
kawan cina akak lom reply lagi.. harap dia sudi la sha ...

Nak tanya soalan direct. FC dapat customer macamana? Saudara mara dan kawan2 ke?
Reply

Use magic Report

Post time 1-2-2019 04:43 PM | Show all posts
sharlenetexas replied at 29-1-2019 08:59 PM
Nak tanya soalan direct. FC dapat customer macamana? Saudara mara dan kawan2 ke?
Uiks ..
ada reply ..FC tak terima notification
nasib baik jenguk2 balik sini sebab nak buka Thread ..

Customer FC bermula dari rumah sebenar nya ..
sebab ayah ramai kawan - kawan seopis datang ke rumah bila Raya
masa Raya tu saja display apa-apa yang FC buat ..
dari situ bermula bisnez ni bila ramai tertarik nak beli.

Dan kadang FC saja bagi kat kawan kawan .. atau orang yang FC baru kenal sebagai souvenir .. dari situ juga selalu nya dapat customer baru yang akan perkenal kan barangan yang FC buat kat orang lain.

Kita kena tau siapa yang boleh kita "jual"
Siapa target kita .. permintaan ? Trend Semasa ..

Kalau untuk bebudak sekolah Cikgu-Cikgu .. usahalah buat sesuatu tu dekat nak Hari Guru .. masa hujung tahun bebudak nak konvo .. insyaAllah ..
Tu salah satu contoh.
Kena pelbagaikan cara kita nak perkenalkan barangan kita.

Masalah FC selalu nya .. tak cukup tangan dan masa

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 1-2-2019 04:46 PM | Show all posts
OttoVonBismark replied at 29-1-2019 01:14 AM
aku bisnes ape ye ? hmmmm tengah pikir nak bisnes ape. aku pandai repair labtop. bisnes jugak ke ? s ...
Best nyer pandai repair laptop .. tak macam FC ..

Boleh jer kot kalo nak repair laptop ni.. tapi dah terlampau banyak saingan rasa nya.. kecuali jumpa orang macam FC ni la .. takat tau online


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 1-2-2019 04:50 PM | Show all posts
Buritan replied at 29-1-2019 12:35 AM
Satu lg bagi sayalaa nak buat bis ni mesti yg lain drpd yg lain..sbb tak nak bersaing..
Setuju sesangat ..

Boleh juga kita buat benda yang sama tapi .. buat sedikit kelainan


Reply

Use magic Report

Post time 1-2-2019 05:12 PM From the mobile phone | Show all posts
FanTasyCreaTioN replied at 1-2-2019 04:50 PM
Setuju sesangat ..

Boleh juga kita buat benda yang sama tapi .. buat sedikit kelainan

Kalo buat benda sama nanti mulalaa marah.. mulalaa menyantau

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.075342s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list