JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
4860
View
333
Reply

[Pelbagai] Drama dulu yg korang addicted...

[Copy link]

Author: fahdramli    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 30-1-2019 04:14 PM From the mobile phone | Show all posts
prettyuglybabe replied at 30-1-2019 02:40 PM
gado-gado



The nanny skrg dkt hits channel tyg smpai season 4 je..ulang2..
Fruit basket...haha..xsngka ada jgk yg sama2 tgok..diaorg buat remake thn ni..bulan 4 kot kluar yg versi baru..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 30-1-2019 04:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Cerita Thailand ....Princess .  Tapi,jangan tanya siapa pelakunnya. Huhuhu,dahlah cerita Thailand, cerita zaman sekolah dulu. Memang tidaklah nak simpan dalam memori .

Kisah cinta dua darjat antara pewaris takhta dengan askar.
Pengorbanan kepada negara....sanggup melebihkan cinta pada negara daripada cinta pada kekasih.
Tapi, saya memikirkan sebaliknya.....Askar tu sanggup dirinya terkorban demi menjaga maruah kekasih hati. Dia tak mahu kisah cinta mereka dijadikan asbab untuk menafikan hak  sang kekasih sebagai pewaris takhta. Yelah, ramai menunggu peluang untuk merampas hak tersebut.

Pengakhiran yang sedih.....
Askar tu mati.....

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-1-2019 04:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Lista replied at 30-1-2019 02:35 PM
Zaman sekolah rendah dulu drama Amerika latin yang popular

Drama Isaura-penyanyi latar Francisca  ...

I dulu zaman lausupadora to masih kt 2nd year uni. Kelas mandarin, jam 3 himgga 5. Kami pekena lecturer mr ong, utk lepas kan kami balik awai. Bas balik kampus tak dak jam 4. Maka menapak la kami balik kampus, naik bukit turun bukit, sampai depan bilik serbu laa tv semua gara2  citer ni. Sian mr ong. Haha

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 30-1-2019 05:17 PM | Show all posts
La Usurpadora
yo soy betty la fea
mis tres hermanas

full house
winter sonata
autumn in my heart

Cinta antara benua
Romeo & Juliet
Astana Idaman
bukan kerana aku tak cinta

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 30-1-2019 05:17 PM | Show all posts
Drama yang selalu tunggu2 waktu petang. sebelum pergi sekolah agama

ROSALINDA AY AMOR  AY AMOERR~

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 30-1-2019 05:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Cinderella 1998

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 30-1-2019 05:40 PM | Show all posts
Syajati replied at 30-1-2019 03:45 PM
Cerita Thailand ....Princess .  Tapi,jangan tanya siapa pelakunnya. Huhuhu,dahlah cerita Thailand, c ...

Anothai
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-1-2019 05:45 PM From the mobile phone | Show all posts
seribulan replied at 30-1-2019 05:40 PM
Anothai

Saya suka cerita phoenix blood. Kisah orang gaji yg tukarkan anak perempuan dia dgn anak majikan. Jahat sangat watak anak org gaji tu bila jadi dewasa. Dia sanggup membunuh utk tutup yg dia tu sebenarnya anak org gaji. Pelakon dia cantik2 semua.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 30-1-2019 05:48 PM | Show all posts
fahdramli replied at 30-1-2019 04:45 PM
Saya suka cerita phoenix blood. Kisah orang gaji yg tukarkan anak perempuan dia dgn anak majikan.  ...

Lakorn Game Rai Game Rak & Sawan Biang

Reply

Use magic Report

Post time 30-1-2019 05:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Drama2 korea, jepun,hong kong.. terbaik

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 30-1-2019 05:56 PM | Show all posts
aku dulu suka layan charmed

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 30-1-2019 05:57 PM From the mobile phone | Show all posts
seribulan replied at 30-1-2019 05:40 PM
Anothai

Sedihkan......

Nasib baik, tak tunjuk macamana hukuman mati pada hero tu.
Cuma di tunjukkan burung berterbangan apabila terdengar tembakan senapang.
Tapi, ia cukup meruntunkan jiwa ni.
Menangis sampai bengkak mata.

P/s nak ucapkan terima kasih pada mod sebab selalu bagi rate untuk sis.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-1-2019 05:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Charmed suka, sabrina the teenage witch lagi suka sebab ada Salem si kucing yang pintar tu plus makcik2 yang baik hati dan sporting

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 30-1-2019 06:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Drama Korea, full house..., All about eve, successful story of brightgirl,pastu meteor garden, ermegency room (er), X files...haishh byk Sgt...cerita Hong Kong lg...great teacher onizuka

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 30-1-2019 06:18 PM From the mobile phone | Show all posts
spankee_fili replied at 30-1-2019 11:59 AM
Sao Hao rasanya ejaan kalau memori ni betul lagi la..haha
sheols nyanyi sendiri ke? legend sangat ...

Hehe acik masa tu baru abis stadi tanam anggur kat rumah mak. Tiap2 ptg nganga depan tv sambil gigit2 bucu kusyen geramkan peel madu sao hao tu
Reply

Use magic Report

Post time 30-1-2019 06:33 PM From the mobile phone | Show all posts
spankee_fili replied at 30-1-2019 02:38 AM
The Good Old Days...drama TVB doploh tahun lepas..
Gila betul masa tu layan sampai hafal lagu..


The good old days tu satu family bkumpul depan tv pkul 6 ke 7 lupa plak.. Best sgt cerita ni kan, siap sambung season lagi tpi yg tu dah tak best mcm yg 1st

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 30-1-2019 06:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Acik masa skolah rendah selain dari layan citer moero attack and oshin, acik suka drama cina tvb petang2

Drama tvb femes 80an kegemaran acik police cadet. Pelakon utama tony leung. Nama heshe dlm drama tu chew wai kit. Heshe adalah polis yg ensem. Lepas tu simon yam jadi org jahat nak mampos nama hon pan. Gile betul aku ingat nama dorang sampai sekarang

Drama tvb 90an pulak good old days. Sampai nangis2 terseksa hokay dgn nasib sao hao

Dah menikah beranak pinak jubor sebesar talam tahun 20an pun masih gile drama tvb. Tahun 2008 acik paksa somi langgan astro wahlaitoy sbb ada access tgk drama baru tvb kat cenel astro on demand
So masa tu weekend je tak boleh pi memana sbb nak marathon drama moonlight resonance. Mengamuk laki n anak2. Adaku kesahhhhhh

Sesapa yg suka tgk drama tvb, acik syorkan korang pi cari drama moonlight resonance tu. Citer dia sedih bhaiiii
Citer pasal laki bini anak 7 meniaga kuih bulan kat kedai bapak pompuan tu. Ujong2 laki sheols ngesek pompuan prc yg keje cuci pinggan kat situ. Lepas tu deyols becerai. Anak2 bahagi dua separuh dok dgn apak, separuh dgn mak.
Lepas tu laki tu dgn skendel dia jahat. Dorang rampas bisnes family pompuan tu. And dorang jadi kaya
And skendel prc tu jahat kejam shaitonirojim
Best gile

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 30-1-2019 06:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Drama2 spectra wajib tengok..jauh better dari drama2 sekarang .

Drama2 di ntv7 masa awal dulu
Sabrina the teenage witch
Spanar jaya
Charmed
Gilmore girls
La usurpadora

Gameshow skali la eh
Who wants to be a milionaire
Roda impian

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 30-1-2019 06:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Futurama-01_0.jpg
Dulu selalu tido lewat layan futurama, american series. Pastu drama melayu petang2

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 30-1-2019 06:54 PM From the mobile phone | Show all posts
nazzse replied at 30-1-2019 06:43 PM
Drama2 spectra wajib tengok..jauh better dari drama2 sekarang .

Drama2 di ntv7 masa awal dulu

Akhir 90an awal 2000an drama holiwud ally mcbeal, sex and the city
Drama2 yg membuatkan pompuan2 baru grad rasa mcm taknak kawin dgn bopren je kannn
Mcm best je jadi careerwoman, gila jantan sana jantan sini, duit byk, pi keja pakai baju cantik
Berangaaaannnnnn
Acik zaman tu siap beli payung giordano mcm2 kaler nak match dgn baju pi keja
Walhal bawak keta pi opis. Memalukan kalo ingat2 balik

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.057699s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list