JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
2428
View
202
Reply

[Pelbagai] Drama dulu yg korang addicted...

[Copy link]

Author: fahdramli       Show all posts   Read mode

Post time 31-1-2019 12:28 AM From the mobile phone | Show all posts
fahdramli replied at 30-1-2019 05:58 PM
Charmed suka, sabrina the teenage witch lagi suka sebab ada Salem si kucing yang pintar tu plus makc ...

Charmed remake pernah tgk?
Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2019 12:30 AM From the mobile phone | Show all posts
lilacomot replied at 30-1-2019 07:55 PM
The 3 musketeers
Kickers
Fresh prince of bel air

Power office girls ada beli vcd set masa tahun 2008. Hehe
Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2019 12:30 AM From the mobile phone | Show all posts
biskutraya replied at 30-1-2019 09:16 PM
Pi mai pi mai tang tu
Csi ny, miami, vegas
The cave of the golden roses

Spa Q tgk juga. Spa Q 2 yg x follow.
Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2019 12:31 AM From the mobile phone | Show all posts
mongoose_kidz replied at 30-1-2019 09:23 PM
thn 1997 - 1998 (drjah 5 ngan 6)mmg gila tgk citer cina ptg2..kul 6 kat tv2 smbung pulak kat tv3 kul ...

Adakah masa ni justice pao tayang dkt megatv?
Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2019 12:32 AM From the mobile phone | Show all posts
makneng replied at 30-1-2019 09:40 PM
Mak suka ni... Rindu betul la..

But PCK. Bdk2 skrg tak tahu psl ni. Kena guna term but getah juga kalau nk cari. Kalau tgk org kedai tua skit bleh la ckp nk beli but pua chu kang
Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2019 12:35 AM From the mobile phone | Show all posts
eizarz replied at 30-1-2019 10:40 PM
ni senarai cerita yg aku tgk masa kecik
jepun
-suria perkasa hitam

Flashman maskedman best. Baru2 ni bukak flashman kt youtube tunjuk anak2. Drg suka plak walau x phm. Tp xde epi lain kat youtube.
Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2019 12:38 AM From the mobile phone | Show all posts
Dulu ada suka 1 cerita cina tv3 petang2. Pelakon leon lai meng. Suka sgt masa tu. Ada scene dia payung kan perempuan mana ntah. Tp jln cerita n tajuk haram tk ingt pun
Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2019 12:43 AM | Show all posts
Edited by matseh at 31-1-2019 12:44 AM

henshin/super sentai ni tak main di malaysia, sapa yg duduk dekat sempadan siam mesti pernah tgk series ni..

https://www.youtube.com/watch?v=UWrRnRvKhtc






Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2019 01:05 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by ninja boy at 31-1-2019 01:34 AM

Melayu - senario, pi mai tangtu
Cina - mulan, fairy princess, dewa monkey pig go to west
Latin - ugly betty, udurpadora twin, katalina Sebastian
Omputih - mcgyver, bionic women, 1 million dollar men, gusti the rock, lizzie mcgruire, xfile, fsntagiro, knight rider, monyet Dan treller,
Keling - thief of baghdad
Kartun - garfield n freind, thundecat, gaban, tranformers, wheel warrior, doremon, catdog,once time life inside humsn body

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2019 01:19 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku ingat ingat lupa 1 cerita bersiri dari Honf Kong pasal saham. Dia main saham bagus sampai 1 hari dia down saham dia rugi. Then dia gi 1 kampung, dia ajar basic saham macam system barter tukar tisu dengan kicap. Pastu dia cari seorang popuan hebat saham dalam derah tu mintak dia ajar main saham tapi dia kena marah sebab popuan tu belajar dari buku yang dia tulis.

Antara episod akhir aku ingat2 lupa dia perang jual beli saham dgn kenalan dia, kenalan dia bagi 1 duit yang dsh potong. Kira kalau potongan tu diberikan, 1 hajat akan dimakbulkan oleh penerima. Ingat2 lupa, situ saja.

Siaran dalam tahun 1998 rasa, jam 5pm hingga jam 6pm. Aku ingat sebab selalu tengok sambil tunggu teduh.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2019 01:29 AM From the mobile phone | Show all posts
KILL_NANCY replied at 30-1-2019 11:01 AM
drama komedi cilipadi.

Peberet meolssss nih.
Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2019 01:30 AM From the mobile phone | Show all posts
blancmont replied at 30-1-2019 10:45 AM
suka sgt the good old days tu

beberapa thn lps ntv7 ada repeat

Meols ada download kt YouTube tp xbyk sgt citer ni. Mmg dgr lagu je dh terus menerawang pkiran ke zmn kecik2 dlu. Kngan gile cite ni. Meols pon suka sau hao
Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2019 07:16 AM From the mobile phone | Show all posts
Never Ending Story - tengok rumah kawan ramai2 nyanyi lagu tema tu.

Casper - suka christina ricci

Kutub utara kutub selatan - best!!

Prison break - hero2 sume ensem

1lagi citer tu Heroes kot tajuk dia, ramai ada super power. Sampai season 3 tak silap. Tengok kat tv3.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2019 07:24 AM From the mobile phone | Show all posts
Kolej - anjasmara. Tengok pun sebab kalah dengan my sis. Slalu nak tengok citer dia jer.

Kisah benar - paling legend,hujung minggu tengok 1family. Muzik pembuka dia tu ingat smpai skrg  

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2019 07:47 AM From the mobile phone | Show all posts
Omputih : Buffy the vampire slayer, Angel, Charmed, That 70s Show, All About Raymond, Csi, NCIS, Criminal Minds, Vampire Diaries etc

Cina : Drama-drama TVB (selalu melekap petang2 nak tgk drama tvb ni..) , My Fair Princess, Meteor Garden (sanggup beli cd lagu kumpulan F4), Legend of Condor Hero (kalo tak silap la namanya camni)

Melayu : Pi Mai Pi Mai Tang Tu, Cinderella, Romeo Juliet, Cinta Antara Benua, Pastu mana-mana drama yang ada pelakon sidi oraza (sebab mak iols minat beliau)

Jepun : GTO, Beach Boys, Anchor Woman (kalo tak silap la namanya ni..citer pasal pembaca berita), Teruterubozu, Slam Dunk, Fullmetal Alchemist, Bleach (animae pon i layan)

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2019 08:50 AM | Show all posts
Banyak lah drama dulu2 yg gigih tengok sampai hafal timing semua.... sekarang bdk2 x heran bnyk sangat saluran, youtube ade, netflix, iflix .. belum lagi blog2 ... click jer berderet keluar.. marathon terus.. x iklan pon.. haha

adoyai menitik air mata terkenang cerita disebalik siri2 ni.. ade yg tengok ramai2 dng sahabat2 lama.. adik beradik.. nostalgia betul


charmed
the A team
Mission imposible
Word of wisdom - Mandarin
Charmed
GTO - Japan
With Love - Japan
Power Office Girl
Anchor Women - KOrea
Full House - Korea
Csi
Prison Break
Gilmore Girl

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2019 08:57 AM | Show all posts
Acikgomen replied at 30-1-2019 06:18 PM
Hehe acik masa tu baru abis stadi tanam anggur kat rumah mak. Tiap2 ptg nganga depan tv sambil gig ...

ahh ye Man Fong ke nama acik tu?
ada satu scene yang si adik iparnya si Ho Man confessed di sebalik pintu kat Sao Hao tu, ai pulak yang hati berdebar2 berbunga2 berbuttterflies sakan..
suka betul budak tu..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2019 08:59 AM | Show all posts
nazzse replied at 30-1-2019 06:33 PM
The good old days tu satu family bkumpul depan tv pkul 6 ke 7 lupa plak.. Best sgt cerita ni kan,  ...

season sambungan tu tak tengok, dah masuk hostel masa tu..
ahh zaman dulu tu drama cina tvb ler mendunia..
kawan iols, bapak dia siap ngejek mak dia SaoHao ooo SaoHao lauk dah siap ke abang nak makan..
mak dia asyik sangat tengok tv siap nanges2 bagai kan..
Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2019 09:02 AM From the mobile phone | Show all posts


My favourite...The Legend of The Condor Lovers.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2019 09:04 AM From the mobile phone | Show all posts
Rumah kedai..

Opah

Power office girl

Chiaki pramugari ni drama rantaian jepun fav mak aku

Concerto takuya kimura

Naik tangga turun tangga (arwah hani mohsein..)
Maria mercedes

Mis tres hermanas... Vida kembalikan semangatku

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2019 09:40 AM | Show all posts
ya ampun...citer The Good Old Days tuuu..siap hapal nyanyi lagu OST tu..
tak sangkeeee pandai nyanyi belit2 lidah dulu
Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2019 09:56 AM From the mobile phone | Show all posts
Suka sgt fullhouse
.pinjam cd adik ipaq..lyn tgk bbrapa kali...
Satu lg yg jd wartawan tu All About Eve...so sweeetttttttt....ulang2 tgk...hahaha

Drama dr tvb..mmg best suka sgt layan..lupa,tajuk..tp mmg suka. Drama cina singapura pun bestt..
Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2019 10:12 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by ekselen at 31-1-2019 10:13 AM
nidajamal replied at 30-1-2019 11:38 PM
Cerita china the breaking point dengan live for life

Oshin


Yesss...ingat lg the breaking point tu..hero giler lawa...satu lg drama the drifters..
Pastu drama jepun mcm Chiaki, miss comet, rin hanekoma selain oshin dan moero attack
Pastu citer the girl from tomorrow, isaura
And of course drama pj holdings selain opah, naik tangga turun tangga, rumah kedai, drama2 spektra, cinta korporat, idaman... Cili2 padi
Yg omputeh pulak drama Dynasty

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2019 10:13 AM | Show all posts
Banyak series yang best2 dlu....ni antara series zaman aku muda belia yg aku pun tatau kata dah masuk kategori addicted...

friends.jpg
ALL TIME FAV! Respect dengan series nih sebab dari season 1 sampai finale all the 6 main casts remained the same. Yang paling aku suka is of course "hey...how you doin" - Joey Tribbiani. Excited tgk dia dalam series Charlie's Angels pastu tp then diam trus dah. Series dia Joey pun flop.

beverly-hills-90210-revival.jpg
Owh ni masa zaman skolah....slalu curi2 tgk sbb show dia belah malam...mak aku bising soh tidoq awai esok skolah.... aku ada lagi poster Jason Priestly dalam file yg aku bawa gi skolah dlu....gila bapa punya melting weh.... masuk season 2 baru 'sedaq' akan ada nya Luke Perry. Apa2 pun...this was a hit among my schoolmates.

xfiles-640x425-1.jpg
Zaman skolah juga. Aku layan sensorang series nih. Hat ni mak aku bagi pula. Siap cakap apa la hujung pangkai ceta nih....x paham ke dia... tp this one mmg best. Dah remaja sket asik tgu bila masa la Scully ngan Mulder nak kiss or jatuh chenta. Tapi nan ado dalam series....terjadi dalam versi movie saja. Apa2 pun series ni mmg buat kita masuk dalam dunia derang yg percaya akan kewujudan alien bagai nih.

71FORRct0GS._SX425_.jpg ally-mcbeal-guest-stars-robert-downey-jr-640x480.jpg
Ally Mcbeal. 1ts time crush kat Downey Jr dalam drama nih. And rasanya 1st time juga kenal konsep bisexual toilet dari drama nih. hehehehe.... To me drama ni mcm pioneer pada drama2 comedy ala2 slapstick and imagine2 nih. Sbb Scrubs pun ala2 Ally McBeal juga.

y9il3m8nw3cfy1jsh0ob.jpg
Owh yeah. Aku mmg suka drama medical2 nih. SUKA GILA! mebi sbb cita2 dlu nak jadi doktor. Tapi x jd pun. Tapi masih minat....now follower setia Greys Anatomy pula.

920x920.jpg
Saved By The bell. Bangun awai tiap2 pagi sabtu ahad....sbb drama ni koi 8.30 ke 9 tah kat TV2.... best sangat.... tpi sayangnya Zack dah dewasa jadi buruk pula rupa nya. Hehehehe....


So I shall stop here. BANYAK lagi sebenarnya....sbb zaman kita dlu...x de gadgets games bagai....either kita main kotoq berlemoih kat luaq....atau balik umah mengadap TV ja. Ni blom masuk lagi segala mak nenek Power Rangers Spektra bagai.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2019 10:28 AM | Show all posts
berikut ialah list yang terkesan dalam hidup i, kalau ikutkan banyak je drama yang tengok tapi ni lah antara drama yang tengok banyak-banyak kali pun tak boring.

masa kecik-kecik tengah growing up dulu i tengok cerita:
power rangers
keluang man - sambil menyumpah-nyumpah tapi tengok gak
kacang - sebab adik-adik i suka tengok cita ni dulu zzz
flashman
cili padi - best wooo omey je melissa saila time tu! ngan anne. ngan tam.

masa remaja i tengok cerita korea-korea nilah:
full house
sassy girl chun yang ke pe ntah nama nya tu

masa zaman awal 20s i tengok cerita:
what happened in bali
secret garden
skins
friends
how i met your mother
brooklyn nine-nine
criminal minds
law and order: special victims unit


ok sekian, adios.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.056198s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list