JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
2650
View
100
Reply

[Pelbagai] KALAU DAH AJAL

[Copy link]

Author: KILL_NANCY    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 30-1-2019 05:02 PM | Show all posts
elok plak eh janggut tu sampai skrg

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-1-2019 05:23 PM From the mobile phone | Show all posts

Raja Alexander III dari Scotland meninggal dunia ketika dia mabuk menunggang kudanya ke tebing di waktu malam.

Baginda sedang berpesta di Edinburgh. Walaupun keadaan pada masa itu sudah lambat, selepas Raja Alexander sudah pun berpesta untuk ke sekian waktunya, baginda memutuskan untuk menunggang kuda ke Fife, sebagai menyambut hari jadi Ratu Fife pada keesokan hari. Sahabat dan para penasihat baginda cuba meyakinkan baginda untuk tidak meneruskan hasrat, namun baginda berdegil dan berangkat dengan kawalan yang kecil.

Baginda terpisah daripada kumpulan kawalan itu ketika dalam perjalanan, dan dijumpai pada keesokan harinya di dasar tebing, dengan leher yang patah.

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-1-2019 05:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Ripley's Believe It or Not ada menceritakan tentang seorang lelaki yang terkena gigitan ular orok-orok (rattlesnake) tetapi terselamat kerana dia memakai but kulit, jadi dia tidak terkena gigitan secara teknikal dan baik-baik saja. Dia kemudiannya memberikan but itu kepada orang lain yang kemudiannya meninggal akibat gigitan ular.

Rupanya, ketika lelaki pertama diserang oleh ular itu, taring ular tersebut patah dan terlekat di dalam but. Lama-kelamaan, taring itu mengeluarkan bisa dan merebak ke dalam but kulit itu, malang tak berbau apabila lelaki kedua yang memakai but itu terkena taring berbisa tersebut dan meninggal.



Cerita yang lain,

Seorang lelaki terkena tembakan peluru di kepala ketika sedang memotong pokok. Dia cuba menumbangkan pokok itu dengan dinamit, letusan itu meledakkan peluru yang tertanam di dalam pokok itu ke arah kepalanya dan membunuhnya!!! Ternyata 20 tahun yang lalu, lelaki yang sama berbalah dengan seseorang yang melepaskan tembakan ke arahnya, tetapi peluru itu tersasar dan peluru tersebut terperangkap di dalam pokok itu. Jadi, 20 tahun kemudian, peluru itu menemui mangsanya yang sebenar!!!

Holisett.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 30-1-2019 06:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Ralit aku baca hbis..benda cmni mmng my fev.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-1-2019 06:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Pada permulaan Perang Kemerdekaan Turki, Raja Greek Alexander, yang menyokong Tentera Greek di sana berusaha untuk mengukir tanah dengan runtuhnya Empayar Uthmaniyyah secara drastik akibat digigit oleh seekor monyet dan meninggal dunia menyebabkan puak lain dalam politik Greek bangkit lalu mereka tidak menyokong perang di Asia Minor.

Ini membolehkan orang Turki mengalahkan mereka kerana masalah bekalan yang dihadapi. Tentera turki juga mendirikan kubu di pinggir ibu kota Ankara dan mereka mengalahkan tentera Greek. Turki ketika itu membatalkan Perjanjian Sevre dan menyatukan Perjanjian Lausanne di mana Republik Turki yang baru diwartakan telah ditubuhkan.



Tentara Greek pada dasarnya dibiarkan tanpa sokongan setelah Raja Alexander meninggal dunia dan dikalahkan oleh Tentara Republi Turki. Winston Churchill kemudiannya menulis "Mungkin tidak keterlaluan untuk mengatakan bahawa satu per empat juta orang meninggal dunia akibat gigitan maut monyet ini."

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-1-2019 06:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Beberapa orang meninggal dunia pada tahun 1518 di Strasbourg akibat penyakit menari. 400 orang menari di jalan-jalan di Strasbourg, mereka menari tanpa henti dan sebilangan besar daripada merekameninggal dunia selepas itu. Oleh kerana pemerintah ketika itu tidak menyimpan rekod, makanya, angka kematian tidak diketahui. Punca itu seolah-olah terjadi disebabkan pengambilan LSD yang besar seperti jenis fungus atau kulat tertentu yang digunakan dalam makanan mereka.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 30-1-2019 06:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Qin Shi Huang, emperor pertama China, yang terkenal dengan artifak dan khazanahnya termasuk Tentera Terracotta, meninggal dunia setelah menelan beberapa pil merkuri dengan kepercayaan bahawa ia akan memberikannya kehidupan yang kekal (eternal life). How contradicting to his belief

220px-Qinshihuang.jpg

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 30-1-2019 07:00 PM From the mobile phone | Show all posts
220px-Philip_of_France_(1131).jpg

Putera Mahkota Philip dari Perancis meninggal pada 13 October 1131 ketika menunggang melalui Paris, ketika kudanya tersandung pada babi hitam yang meluru keluar dari timbunan tahi

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-1-2019 07:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Vallandigham meninggal dunia pada tahun 1871 di Lubnan, Ohio, pada usia 50 tahun, selepas tidak sengaja menembak dirinya (perut) dengan sepucuk pistol. Dia ketika itu mewakili seorang defendan, Thomas McGehean, dalam kes pembunuhan kerana menerima tuduhan membunuh seorang lelaki dalam pergaduhan di sebuah bar di Hamilton, Ohio.

Vallandigham cuba melakonkan bagaimana mangsa iaitu Tom Myers dibunuh malangnya secara tidak sengaja dia tertembak dirinya sendiri ketika menarik pistol daripada sakunya(bangkit dari kedudukan berlutut). Vallandigham yang dianugerahkan sebagai peguam pertahanan di bilik hotelnya di Lebanon, Golden Lamb Inn hari ini, memperlihatkan kepada kawan-kawannya satu kaedah bagaimana dia membuktikan tuduhan itu kepada juri.

Dia mengambil pistol itu dan meletakkannya di dalam poket seolah-olah meniru kejadian-kejadian yang mungkin berlaku dalam kes ini. Dia mengeluarkan pistol yang dimuatkan di atas pakaiannya dan secara tidak sengaja menyebabkan dia tertembak perutnya sendiri.

Walaupun ketika itu dia cedera parah, demonstrasi Vallandigham berjaya membuktikan kebenarannya, manakala defendan, Thomas McGehean, telah dibebaskan dan dibebaskan daripada tahanan (ditembak mati empat tahun kemudian di saloonnya). Pakar bedah menyiasat peluru pistol tersebut dikatakan telah terbenam di sekitar pundi kencing Vallandigham, tetapi tidak dapat mengesan kedudukannya dengan tepat. Akhirnya Vallandigham meninggal pada hari berikutnya akibat peritonitis. Dia meninggalkan isterinya, Louisa Anna (McMahon) Vallandigham, dan anaknya Charles Vallandigham, dikebumikan di Tanah Perkuburan Woodland di Dayton, Ohio.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 30-1-2019 07:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by chesfa at 30-1-2019 11:35 AM

ThomasUrquhart.png

Thomas Urquhart, seorang bangsawan Scotland, seorang polymath (seorang yang memiliki atau mempelajari pelbagai ilmu pengetahuan secara meluas dalam pelbagai bidang) dan penerjemah pertama tulisan Franois Rabelais ke bahasa Inggeris, dikatakan telah mati ketawa apabila mendengar bahawa Charles II (Raja England, Scotland, dan Ireland) telah mengambil takhta.
Meninggal pada tahun 1660 ketika berumur 48C49 tahun di Cromarty, Scotland.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 30-1-2019 07:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 30-1-2019 07:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau dah ajal, tak dan tunggu walau sesaat
Reply

Use magic Report

Post time 30-1-2019 07:57 PM From the mobile phone | Show all posts
article-2274398-1761D461000005DC-837_308x185.jpg

Pada Februari 2013, seorang pelajar bidang pertanian, Jessica de Lima Rohl, 21, terselamat dari turut menjadi korban dalam kebakaran di kelab malam Kiss di Brazil, yang mengorbankan 238 orang.

Dalam kejadian itu, api telah meranapkan kelab yang sesak dengan orang ramai setelah seorang ahli kumpulan muzik menyalakan api di atas pentas, yang seterusnya menyebabkan bumbung kelab diperbuat daripada busa iti terbakar. Ramai yang mati selepas menyedut wasap beracun, manakala selebihnya mati setelah bersesak-sesak untuk memyelamatkan diri dari api. Ia adalah kebakaran di kelab malam yang paling buruk dalam lebih daripada satu dekad.

Lima hari kemudian, Jessica meninggal di tempat kejadian, setelah kereta yang dipandu teman lelakinya bertembung dengan sebuah trak.

Sumber

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 30-1-2019 08:24 PM From the mobile phone | Show all posts
KILL_NANCY replied at 30-1-2019 05:24 PM
Ripley's Believe It or Not ada menceritakan tentang seorang lelaki yang terkena gigitan ular orok-or ...

holisett

beliau mati disebabkan sebutir peluru yang sepatut nya membunuh beliau 20 tahun lalu
Reply

Use magic Report

Post time 30-1-2019 08:26 PM From the mobile phone | Show all posts
KILL_NANCY replied at 30-1-2019 06:39 PM
Beberapa orang meninggal dunia pada tahun 1518 di Strasbourg akibat penyakit menari. 400 orang menar ...

fungus tersebut menyebabkan dorang high lalu menari sampai tak sedar diri

holisett
Reply

Use magic Report

Post time 30-1-2019 08:30 PM From the mobile phone | Show all posts
chesfa replied at 30-1-2019 06:52 PM
Qin Shi Huang, emperor pertama China, yang terkenal dengan artifak dan khazanahnya termasuk Tentera  ...

owh yes..kawan iols ada citer pasal maharaja ni..dia nak hidup selama2 nya jadi dia paksa tabib dia buat ubat yang membolehkan dia hidup selama nya..

tapi, iols dan kawan iols bergosip, tabib tu dah meluat sangat dengan permintaan tak masuk akal ni so dia buatkan satu pil yang konon nya boleh bagi kehidupan yang kekal..rupa2 nya pil nak bagi 'padam' cepat sikit ..ni gosip semata la..kang ada orang percaya pulak
Reply

Use magic Report

Post time 30-1-2019 08:34 PM From the mobile phone | Show all posts
MeghanK replied at 30-1-2019 12:30 PM
owh yes..kawan iols ada citer pasal maharaja ni..dia nak hidup selama2 nya jadi dia paksa tabib di ...

Kawan meg tu cainis mainland ker? ada dengar gosip soseh2 ni juga, sebab tabib tu menyampah dengan maharaja yang banyak songeh ni haha
Reply

Use magic Report

Post time 30-1-2019 08:38 PM From the mobile phone | Show all posts
chesfa replied at 30-1-2019 08:34 PM
Kawan meg tu cainis mainland ker?  ada dengar gosip soseh2 ni juga, sebab tabib tu menyampah den ...

bukan..dia melayu johor

dia pegi melawat Terracota, Xian pastu dia citer macam tu tapi pikir logik macam betul
Reply

Use magic Report

Post time 30-1-2019 08:53 PM From the mobile phone | Show all posts
MeghanK replied at 30-1-2019 12:38 PM
bukan..dia melayu johor

dia pegi melawat Terracota, Xian pastu dia citer macam tu  tapi pi ...

share la apa yang meg tau pasal cheating death kat sini
Reply

Use magic Report

Post time 30-1-2019 09:00 PM From the mobile phone | Show all posts
chesfa replied at 30-1-2019 08:53 PM
share la apa yang meg tau pasal cheating death kat sini

alamak..saya baca cik nancy ngan cik pah tepek dah la banyak thread cik nancy yang tak sempat baca lagi
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.050077s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list