JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
2648
View
100
Reply

[Pelbagai] KALAU DAH AJAL

[Copy link]

Author: KILL_NANCY    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 31-1-2019 09:39 AM From the mobile phone | Show all posts
106114638_136235184130.jpg

Kematian Greg Austin Gingrich merupakan satu contoh yang klasik, anda tidak patut bermain-main dengan kematian. Gingrich mati terjatuh dari Grand Canyon, setelah dia kehilangan keseimbangannya ketika berpura-pura jatuh di situ.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2019 10:04 AM | Show all posts
chesfa replied at 31-1-2019 09:27 AM
Draco, bangsawan dan penggubal undang-undang Athens yang hidup pada abad ke-7. Dia adalah ahli p ...

laaa pulakkk...
Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2019 10:06 AM | Show all posts
chesfa replied at 31-1-2019 09:31 AM
Philitas of Cos, seorang genius Greek. Membaca dan mencari pengetahuan adalah satu tabiat yang b ...

cemane tu cara kematian die? membaca sampai mati? gitu?
Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2019 10:46 AM From the mobile phone | Show all posts
Seronok baca sesambil menambah ilmu
Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2019 11:00 AM | Show all posts
thanks kill


tiada yg mustahil kejadian2 mcmni dijadikan panduan dikemudian hari
terdapat pengajaran dan peringatan utk kita pelajari

sesungghunya mati itu pasti
tapi tiada apa yg pasti bagaimana kita akan mati


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2019 11:13 AM | Show all posts
gigahertz replied at 31-1-2019 07:56 AM
Tu hari ada kes kat Perak. Dua orang perempuan keluar makan rasanya terbabas tepi jalan. kereta ro ...

mati tak..? kesiannya
Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2019 11:26 AM From the mobile phone | Show all posts
kikuri replied at 31-1-2019 03:13 AM
mati tak..? kesiannya

mati.yang perempuan tu seorang melayu seorang cina.pemandu hyundai melayu lelaki. pemandu honda terselamat.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2019 01:03 PM From the mobile phone | Show all posts
raihaneem replied at 30-1-2019 09:44 PM
Ajal tidak lambat walau sesaat..tidak cepat walau sesaat..

Kulku nafsin zaa iqotulmaut...setiap y ...

Best citer tu.. byk pngjarn
Budak tu mak dia bg makan senyap2 sebelum operation sbb kesian..adoii ..dgn ketua doktor yg sombong..nk ikut ckp dia jee
Nnti meoks cari blk tjuknya..kt utube ada..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2019 01:04 PM From the mobile phone | Show all posts
MeghanK replied at 30-1-2019 09:51 PM
ni kesian

Presiden Harrison meninggal dunia pada bulan Mac 1841 iaitu sebulan selepas meng ...

Tragik kematiannya.. mati saat buat bnda suka.. rip

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2019 01:05 PM From the mobile phone | Show all posts
MeghanK replied at 30-1-2019 09:53 PM
yang ni nak kesian ke camne

Kurt Gdel adalah seorang ahli matematik yang sangat cemer ...

Takut trmkn racun.. paranoia betul..
Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2019 01:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Thnks.. parking dulu. Mhehe
Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2019 01:51 PM | Show all posts
hidup bukan selamanya..tapi mati itu pasti.cuma asbab kematian dirahsiakan Allah sampai waktunya.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2019 03:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Kejora927 replied at 31-1-2019 01:03 PM
Best citer tu.. byk pngjarn
Budak tu mak dia bg makan senyap2 sebelum operation sbb kesian..adoi ...

Tq2.. rasa direnyuk hati tgk kisah tu...
Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2019 04:02 PM From the mobile phone | Show all posts
MeghanK replied at 30-1-2019 09:53 PM
yang ni nak kesian ke camne

Kurt Gdel adalah seorang ahli matematik yang sangat cemer ...

Starve to dead..

Isteri dia tk mai hntr mknn ka..
Kesian pulak
Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2019 04:04 PM From the mobile phone | Show all posts
chesfa replied at 30-1-2019 11:37 PM
Louis XIV, raja Perancis dari tahun 1643 sehingga kematian baginda yang bermula dengan tragik pada 1 ...

Doktor tersalah diagnos..
Tu mmg rambut dia ka..lebat sungguh dan kembang
Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2019 06:01 PM From the mobile phone | Show all posts
raihaneem replied at 31-1-2019 04:02 PM
Starve to dead..

Isteri dia tk mai hntr mknn ka..

ha kan..mana wife dia
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 31-1-2019 06:05 PM From the mobile phone | Show all posts
rospinki replied at 31-1-2019 11:00 AM
thanks kill



no problem kak ros.

ya saya setuju.

Dan (ingatlah), Allah tidak sekali-kali akan melambatkan kematian seseorang (atau sesuatu yang bernyawa) apabila sampai ajalnya; dan Allah Amat Mendalam PengetahuanNya mengenai segala yang kamu kerjakan.

surah Al-Munaafiquun 63:11.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2019 06:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by chesfa at 31-1-2019 10:26 AM
itsmeshikin replied at 31-1-2019 02:06 AM
cemane tu cara kematian die? membaca sampai mati? gitu?


Wasting disease, terlampau banyak menghabiskan masa dengan membaca, sampai tak makan, tak exercise, stretching badan, dan semua muscles dia debilitate, semakin lama semakin lemah. Dah tak makan, mana nak dapat tenaga kan?

Dia kurus sangat, sampai kena letak batu dalam kasut dia sebagai pemberat, sebab tak nak terbang ditiup angin

Epitaph dia macam ni, translation:

" Philetas of Cos I am, 'Twas the Liar who made me die, And the bad nights caused thereby"

boleh dibaca sebagai ni, just to poke fun
- Stranger, I am Philitas. The lying words and nights' evening cares destroyed me.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2019 06:25 PM From the mobile phone | Show all posts
raihaneem replied at 31-1-2019 08:04 AM
Doktor tersalah diagnos..
Tu mmg rambut dia ka..lebat sungguh dan kembang


Raja2 zaman dulu, medieval ages, abad ke-5 sampai abad ke-15, berambut panjang dan tebal macam dalam gambar tu, sebab itu melambangkan kuasa, kelebihan, status diorang. So diorang lebih suka kepala diorang dipenggal masa kalah perang daripada rambut dipotong pendek. That would mean humiliation.

Golongan hamba pula, botak atau berambut pendek

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2019 06:28 PM From the mobile phone | Show all posts
chesfa replied at 30-1-2019 10:52 AM
Qin Shi Huang, emperor pertama China, yang terkenal dengan artifak dan khazanahnya termasuk Tentera  ...

Apa yang membuatkan maharaja ni mati? Nah, pil itu terdiri daripada satu bahan, dan satu bahan sahaja iaitu....

Merkuri organik, satu bahan beracun, sangat merbahaya bila dah masuk ke dalam badan kita dengan berlebihan.

2206 tahun kemudian, kejadian yang sama berlaku.

Karen Wetterhahn, ahli kimia Amerika. Pada 14 Ogos 1996, dia menjatuhkan 2 titisan methylmercury di tangannya. Sewaktu dia membuka dan membuang sarung tangan yang tercemar itu, dia fikir dia selamat, tetapi larutan beracun tu telah meresap melalui sarung tangan, seterusnya ke dalam tangannya.

Pertuturannya jadi seperti orang mabuk, slur, tak clear dan her gait (bagaimana dia berjalan) merosot dari semasa ke semasa.

Daya pengelihatan dan pertuturan dia merosot sepenuhnya, dan dia koma.

Dia meninggal dunia pada 8 Jun 1997, akibat keracunan merkuri.

Ujian post-mortem mendedahkan dia mempunyai 80 kali jumlah merkuri berlebihan di dalam tubuhnya.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.061152s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list