Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
3522
View
73
Reply

REZEKI PENIAGA JALANAN

[Copy link]

Author: adila39       Show all posts   Read mode

Post time 21-2-2019 04:06 PM | Show all posts
noraidil_06 replied at 31-1-2019 12:20 PM
Saya bile tengok org niaga gerai.
Saya rasa seronok.
Habis niaga, fikir utk niaga esok pulak.

bahahhahha..same goes with me..nak keje yg xserabutkn otak tpi tu la Allah blum gerakkn hati nk berniaga fulltime..insha Allah sooner or later msti nk berhenti n stat meniaga fulltime lak
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-2-2019 11:52 AM From the mobile phone | Show all posts
I've done this actually. Infact jual tepi jalan ni is an eye opening and open doors to many oppertunity.

It was indeed a memorable experience ever and most clients has become my friends.

Thank you nasi lemak and thank you for all d journey... hahahah xnak ingat bab bab lembek sedih tu... alhamdulillah iam where i am now.
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2019 01:21 PM | Show all posts
Tak perlu bayar sewa kedai, harga bepatutuan, pelanggan pun tak perlu bayar mahal

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2019 11:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Business goreng pisang panas, nasi lemak san air balang..dengan modal kecil, untung berlipat ganda.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2019 05:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Suchi replied at 31-1-2019 06:07 PM
Iols penah gak  nak letak kuih kat acik2 jual nasi lemak tu tp meja dorang pun dah penuh huhu
Bu ...

Aduhai. Ruginya. Skrg ni van tu ada lg ke.
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2019 05:22 PM From the mobile phone | Show all posts
shernazz replied at 31-1-2019 06:19 PM
Uols.kalau btol btol nekad..terus aje..
Iols pon memula gitu lah..nak.masuk market..tanya tanya.. ...

Betul. Semua bisnes mmg kena nekad sgt2. Hati kena kebal.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2019 05:24 PM From the mobile phone | Show all posts
sharlenetexas replied at 31-1-2019 07:18 PM
My fren bisnes kat carboot sale. Dia jual home made skincare. Buat sendiri dari sumber semula jadi ...

Homemade skincare ni mhl kalau tgk. Mcm ada tgk mak zarina zainudin tu. Mahal gak sabun dia. 3bj rm100. Tp mungkin berkualiti la tu kot guna herba2 yg bagus2. Tgk testimonial semua mcm ok2 je.
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2019 05:25 PM From the mobile phone | Show all posts
orkid_amani replied at 31-1-2019 08:50 PM
Kalau baru NAK start meniaga suggest product APA yg senang Jual selain kek pastry?

Jual benda2 yg tgh viral. Tu berdasarkan pemerhatian sndiri je haha.
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2019 05:28 PM From the mobile phone | Show all posts
adila39 replied at 27-2-2019 11:52 AM
I've done this actually. Infact jual tepi jalan ni is an eye opening and open doors to many oppertun ...

Bestnya niaga nasi lemak
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2019 05:33 PM From the mobile phone | Show all posts
seroja23 replied at 15-4-2019 05:21 PM
Aduhai. Ruginya. Skrg ni van tu ada lg ke.

Ada lg nk beli ke huhu
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2019 11:23 PM From the mobile phone | Show all posts
seroja23 replied at 15-4-2019 05:25 PM
Jual benda2 yg tgh viral. Tu berdasarkan pemerhatian sndiri je haha.

Aii juai baju budak..brand H&M made in Bangladesh sehelai RM10..baru mula2 menega..kalau biz ok mungkin Akan resign
Reply

Use magic Report

Post time 21-6-2019 04:19 PM | Show all posts
orkid_amani replied at 15-4-2019 11:23 PM
Aii juai baju budak..brand H&M made in Bangladesh sehelai RM10..baru mula2 menega..kalau biz ok mu ...

sama la kita..meollss wat biz baju budak start bulan 1 ri tu..skang alhamdulillah da ade dua kaki under meollss tapi tu la kaki2 meollss ni wat biz cod n online je ktorang xbukak booth sbab memasing keje kat ofis so bulan pose n pas raya ni agak sendu skit sbab ramai da gi kat booth2 n bazar2 kat luar sana..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-6-2019 12:14 PM | Show all posts
chicozinn replied at 21-6-2019 08:19 AM
sama la kita..meollss wat biz baju budak start bulan 1 ri tu..skang alhamdulillah da ade dua kaki  ...

wah...finally you jual dah ya...tahniah and muga sentiasa maju
Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2019 07:22 PM From the mobile phone | Show all posts
adila39 replied at 24-6-2019 12:14 PM
wah...finally you jual dah ya...tahniah and muga sentiasa maju

Ye, hri tu cm berkira2 ni alhamdulillah da mula biz wlaupun agak sndu lgi2 pas raya ni..huhu..thanks momod bg support
Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2019 10:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Semoga peniaga2 di murahkan dan bertambah rezki.
Usaha tangga kejayaan
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2019 11:01 AM | Show all posts
harrypoter replied at 31-1-2019 09:07 AM
mula masak pkul 1.30 pagi sampai kul 5.30 pagi, terus meniaga..smapi jam 12.30 thari, nak kemas2 lag ...

I cukup kagum dengan orang yang sanggup bangun seawal pagi...kekuatan yang tak semua orang ada. Kipidap...teruskan usaha hingga berjaya..
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2019 11:05 AM | Show all posts
raihaneem replied at 31-1-2019 09:22 AM
Saya penah amik order utk ofis suami..
Tp kelengkapan utk msk hnya utk max 50org.
Barang kena beli ...

Best kalau bab masak ambik tempahan ni, kita tumpukan beberapa jam. Terus dapat duit tu kan. But again...i tak ada kekuatan untuk buat macam tu. U r such a strong woman. Remember that. Keep going sis..
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2019 11:07 AM | Show all posts
shernazz replied at 31-1-2019 09:46 AM
Iols buat kuih.
Kawan.iols berniaga nasi lemak...tepi.jalan..slalu letak kuih kt dia kalau x bz..
...

Lps dapat duit tu mesti rasa seronok kan? Meniaga ni yang best dia..hari2 boleh tengok n pegang duit hasil kerja keras. Makan gaji ni, termenung la nak tunggu hujung bulan...
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2019 11:12 AM | Show all posts
noraidil_06 replied at 31-1-2019 12:20 PM
Saya bile tengok org niaga gerai.
Saya rasa seronok.
Habis niaga, fikir utk niaga esok pulak.

Dulu masa kecik..(orang felda)..ayah tugas dia hantar anak2 sekolah, since mak tak pandai naik moto n masak untuk anak2 kat rumah n jadi kerani stesen minyak. Mak pulak buat part-time membaja. Orang dulu2 memang rajin cari duit, mengerah tenaga nak membesarkan anak2. Bukan harapkan duit kebun semata2.

Sekarang tengah usaha jugak nak buat meniaga part time...anak dah makin besar, makin banyak pulak nak guna duit ni..
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2019 11:15 AM | Show all posts
nuhanis replied at 31-1-2019 01:02 PM
Cerita ni dah lama...rasanya dah bertahun pun.

Lepas stop niaga makan, adik niaga buat lukis i ...

Masalah dengan lukis inai ni..tang praktis tu...lukis atas kertas lain dengan lukis kat tangan. Dah lukis kat tangan, ambik masa la pulak nak ilang...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.118884s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list