Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
2730
View
61
Reply

Perniagaan boleh ceburi

[Copy link]

Author: wana89    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 2-2-2019 04:32 PM From the mobile phone | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 2-2-2019 03:00 PM
kalau modal bisnes RM 15k buatlah bisnes RM 500, rolling besarkan.. RM 500 mcm2 boleh buat syarat ra ...

Baik kaka.. insofar wana..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-2-2019 04:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Terima kasih uols semua..hmmm
Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2019 06:24 PM From the mobile phone | Show all posts
wana89 replied at 2-2-2019 04:34 PM
Terima kasih uols semua..hmmm

Baguslah kami dpt selamatkan duit wana. Kalau pergi kursus dobi confim mereka cerita yang manis2 sampai wana buat loan? Hakikat tiada satu bisnes keuntungan terjamin pun

Wana jenis suka duduk diam dpt duit ye? Cari ilmu buat property homestay xfaham pm tepi sy recommendkan ebook or short course atau buat bisnes yang wana blh handle tanpa startup modal besar


Nak lg cpt tunai jual aiskrm malaysia depan budak sekolah kaya. Satu hari dpt rm 800 jualan kasar untuk beberapa buah sekolah. Sanggup?

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2019 06:28 PM From the mobile phone | Show all posts
letak dalam fixed deposit je la sis

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2019 06:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Main saham tapi jangan guna semua 15k tu. Bahaya

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2019 07:05 PM From the mobile phone | Show all posts
chenta_dewi replied at 2-2-2019 04:35 AM
Bukan senang nak senang.. mentang la bisnses dobi tu senang..

Modal 80k

senang je. kira kos dulu berapa. cth sewa rm3000 bahagi 30hari so sehari rm100. kalau harga caj start rm3 sehari nak kena 40 transaksi.tu masih takde untung lebih. cuma balik modal cover kos sewa tak termasuk kos lain lain.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2019 07:06 PM From the mobile phone | Show all posts
amyza replied at 2-2-2019 05:36 AM
Dobi mahal jugak 200k macam tu.
Sewa kedai,beli mesin2(kena order dulu),sabun(dynamo),softener(dow ...

biasa bisnes dobi ni bila dah banyak part maintanaince owner akan skip. owner akan perah kaw kaw mesin pastu jual
Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2019 07:07 PM From the mobile phone | Show all posts
amyza replied at 2-2-2019 05:42 AM
1lagi biz yang i rasa tak perlu banyak modal & perhatian... biz kerusi urut. Letak dalam shopping ma ...

vending machine pun ok. tapi sebelum terjun check kiri kanan depan belakang. biasanya bisnes yang untung ni banyak langau dengn lalat suka.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2019 08:00 PM From the mobile phone | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 2-2-2019 02:40 PM
RM 15000 buat laundry hari ni buka lusa tutup. sebab ada fixed cost, variable cost, maintanace cost  ...

Tolong la dgr cakap hakak ni.. aku dah lalui.. bezanya mmg mind site aku xkan keluar modal besar..

Lebih 20 bisnes gagal aku buat sampai aku g kelas2 ..

Alhamdulillah sales juta2 simpanan pon dah half million..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-2-2019 08:29 PM From the mobile phone | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 2-2-2019 06:24 PM
Baguslah kami dpt selamatkan duit wana. Kalau pergi kursus dobi confim mereka cerita yang manis2 s ...

Wana xpergi pun kursus dobi..
Xtahu prospek macam mana
Tu tanya kat sini pandangan macam mana
Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2019 09:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Modal tuk dobi layan diri banyak ooo sebab francais
Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2019 09:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Nak senang bisness makan la, confirm laku. Org sekarang xde masa, so kalau u pandai masak u buat je nasi bungkus bajet, mmg untung lagi2 kalau area uni..

Tapi kena sedap la, berbaloi dgn harga. Tips yg selalu org bisnes bgtau, bisnes kena ikhlas, byk kan sedekah, jgn kedekut, insyaallah ramai yg akan mendoakan..

Gudluck TT

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2019 10:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Bukan satu mesin basuh tu 35k ke rege dia
Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2019 10:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Nak meniaga simkad onexox modal dia rm278 Jah.
Tapi cam lambat kaya

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2019 11:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau Laundr* Ba* dia ada macam2 pakej. Kawan aku ambik yang pakej 120k camtu kot kalau tak silap (ni 5-6 tahun lepas).

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 3-2-2019 12:22 AM From the mobile phone | Show all posts
RM15K mmg tak cukup utk business dobi layan diri.

Masa mula business dulu modal aku around RM15K jugak. Melibatkan service. Perlukan manpower & equipment tak banyak pun.
Sendiri boss sendiri kuli. Nasib baik weekend saja.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 3-2-2019 12:45 AM From the mobile phone | Show all posts
x cukup 15k, sewa kedai pun dh kena deposit kedai 3bulan. tu belum cmpur nk kena renovate sikit2 kalau dpt kedai kosong tak ckup plug suis bagai, kena keluarkan duit juga.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 3-2-2019 12:59 AM From the mobile phone | Show all posts
Jual kucing la untung
Beli sepasang baka elok
Contoh
Mainecoon spsg
British short hair spsg
Buat induk
Beranak , putus susu jual

Kalau tergamak laa

Mcm i jnis tak tergamak jual sbb syg semua

Ataupun rabbit
Rabbit ok skit kot
Jual utk yg suka makan/bela
Xde attachment sgt sbb rabbit cm x bijak sgt
Ntahlaa

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 3-2-2019 01:31 AM From the mobile phone | Show all posts
Oh satu lagi
Cat hotel
Masyukk
Tiru yg artis selalu pi tu
Catzonia etc

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 3-2-2019 08:26 AM From the mobile phone | Show all posts
TT knp xbukak di usahawan? ni under kategori masalah pribadi la je ya.. hnm common sense pun kena improve ni
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.109638s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list