JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
2620
View
124
Reply

Sultan Idris Shah II Of Perak

[Copy link]

Author: noraidil_06       Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 4-2-2019 12:37 PM From the mobile phone | Show all posts
chempaka.ayu replied at 4-2-2019 12:27 PM
Makin seronok duduk dkt benang ni. Ada yg boleh dijadikan tauladan pun utk kita semua.

Kalau korang semua sudi, buka la benang negeri masing-masing.
Some stories mungkin mitos semata-mata. Tp seronok utk dibaca.
Yg kita perlu elak, mengaibkan yg hidup mahupun dah meninggal.

Kalau masing-masing share, nxt generation can read. Nak baca buku mmg tak la kan?
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2019 01:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Kann sis. Lagi-lagi generasi  millennials skrg lagi byk habiskan masa surf internet dari mencari hardcopy references. Elok sangat ada benang2 mcm ni utk shared info buat bacaan santai tambah pengetahuan.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-2-2019 01:23 AM From the mobile phone | Show all posts
N_nurr replied at 3-2-2019 12:25 PM
Patut la Raja Zarith Sofia cantik sgt, arwah ayahanda pun hensem kacak Melayu, ibu Raja Muzwin pn  ...

Raseny Melayu tulen
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2019 07:54 AM From the mobile phone | Show all posts
Tak silap I, sometime back ada welshman claim dia anak Sultan Idris.
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2019 11:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Cantik2 dan hensem..tq sharing lagu lama..nostalgia plak..
Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2019 02:39 PM | Show all posts
dua2 sama cantik..
gambar ku dottie masa muda tu...lawanya lahai..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-2-2019 03:20 PM From the mobile phone | Show all posts
mizziaz replied at 5-2-2019 07:54 AM
Tak silap I, sometime back ada welshman claim dia anak Sultan Idris.

Haah. Tp x dilayan sgt
Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2019 10:26 PM | Show all posts
noraidil_06 replied at 3-2-2019 03:31 AM
Anyway sebelum citer lanjut pasal minat music baginda, nak kabolah. Permaisuri Johor, Duli Yang Maha ...

pembetulan..bkn raja permaisuri raja muzwin yer..Raja Perempuan sbb almarhummah ialah bdarah raja.
Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2019 10:31 PM | Show all posts
makita replied at 3-2-2019 03:54 PM
Raja Yusuff ni nampak tua dari Ku Dottie. Anak mak nombor bape beliau ni?

klu xsilap paling sulung antara semua, tak tmsuk yg claim diri anak almarhum yg omputeh tu lah..
Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2019 10:32 PM | Show all posts
misc replied at 3-2-2019 04:57 PM
Mak saya citer, (zaman ni saya pun tak lahir lagi). Raja permaisuri perak, isteri Sultan Idris ni, m ...

maaf pembetulan, bukan raja permaisuri yer tapi Raja Perempuan..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-2-2019 11:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Hashitah replied at 7-2-2019 10:26 PM
pembetulan..bkn raja permaisuri raja muzwin yer..Raja Perempuan sbb almarhummah ialah bdarah raja. ...

Oh tq betulkan. Nanti ada masa, i betulkan
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2019 12:41 PM From the mobile phone | Show all posts
kenapa pakai songkok senget?
.acah2 empayar Turkiye pakai tarbus ke
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2019 05:00 PM From the mobile phone | Show all posts
mizziaz replied at 4-2-2019 08:11 AM
Previously I ada mentioned abt cerita sebelum kemangkatan Baginda ada 2 versi...I have some reserv ...

Yg ni pun sy pnah baca
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 11:20 PM | Show all posts
noraidil_06 replied at 3-2-2019 10:50 AM
Halah halah halah, nape ensem sgt ni tuanku.

Hensemnye Tuanku ni.. mata & hidung menurun kat RZS kan
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 07:06 AM From the mobile phone | Show all posts
noraidil_06 replied at 4-2-2019 12:16 AM
Sultan Perak & Kedah.
Tuanku Bainun of Kedah pun sgt cantik.

Mana datangnya tuanku bainun of kedah

Yg kanan sekali tu kan alnarhumah sultanah bahiyah
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-2-2019 07:44 AM From the mobile phone | Show all posts
tokchik replied at 12-2-2019 07:06 AM
Mana datangnya tuanku bainun of kedah

Yg kanan sekali tu kan alnarhumah sultanah bahiyah

Salah eh? Ok i betulkan. Tq
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-2-2019 07:46 AM From the mobile phone | Show all posts
tokchik replied at 12-2-2019 07:06 AM
Mana datangnya tuanku bainun of kedah

Yg kanan sekali tu kan alnarhumah sultanah bahiyah

Ok i dh betulkan
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2019 11:36 AM | Show all posts
noraidil_06 replied at 4-2-2019 12:56 AM
Che Puan Negara Aminah binti Abdullah

sultan Idris denganChe Puan Negara ni ada zuriat tak?

Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2019 11:39 AM | Show all posts
Hashitah replied at 7-2-2019 10:32 PM
maaf pembetulan, bukan raja permaisuri yer tapi Raja Perempuan..

u banyak tau hal2 istana dan gelar diraja kan?

Kedah tak ada gelar khusus untuk permaisuri berdarah gahara ke?
Sultanah Haminah tu golongan marhaen tapi sama je gelar dengan Sultanah Bahiyah


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-2-2019 11:44 AM From the mobile phone | Show all posts
unoryah replied at 13-2-2019 11:36 AM
sultan Idris denganChe Puan Negara ni ada zuriat tak?

Sy tatau. Mgkn org lain blh tolong
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2019 12:01 PM | Show all posts
unoryah replied at 13-2-2019 11:36 AM
sultan Idris denganChe Puan Negara ni ada zuriat tak?

takde


Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2019 12:05 PM | Show all posts
kredit to sembangkuala
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2019 12:15 PM | Show all posts
ada lg ke..kerajaan perak ni cm penuh ngan misteri
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2019 12:57 PM | Show all posts

thanks
kalau ada tentu indah paras nya kan
macam putera puteri Raja Muzwin tu




Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2019 06:23 PM | Show all posts
unoryah replied at 13-2-2019 11:39 AM
u banyak tau hal2 istana dan gelar diraja kan?

Kedah tak ada gelar khusus untuk permaisuri berd ...

kedah tiada peruntukan gelaran khusus kalau darah diraja sma sja dgn rkyat marhaen yg diangkat jd suri sultan apa2 pun ia ttp tertakhluk pd budi bicara sultan juga...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.043318s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list