Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
123
Return to list New
2991
View
53
Reply

HOW TO MAKE MONEY FROM YOUTUBE

[Copy link]

Author: adila39       Show all posts   Read mode

Post time 17-4-2019 08:46 PM | Show all posts
adila39 replied at 17-4-2019 08:16 PM
caner nak ramai kan follower kat youtube? pastu caner nak mcm viral tu mcm faizal tahir tu... buat ...

kat utube dia ada mcm kita bole naikkan traffic kat chanel kita n dptkan byk like n viewer...plg murah usd2.99 tuk 500 likes n viewer.. then sehingga laa yg cecah ratus usd...


tak pe laa kita merangkak2 laa cari viewer, kalo sendu jugak maknanya utube bkn rezeki kita cari laa rezeki kat tempat lain lak
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-4-2019 09:01 PM | Show all posts
naqies replied at 17-4-2019 12:46 PM
kat utube dia ada mcm kita bole naikkan traffic kat chanel kita n dptkan byk like n viewer...plg m ...

ooo i jensi suka explore and i will source and try. cuma klu i kat u tube nak tepek video i nyanyi je la....but demo apa eh...hmmm yeah ...but animation tu semua like speed view tu..kan kita tgk video org tu ble tetiba fast forward..im so bad with IT ni
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2019 09:23 AM | Show all posts
adila39 replied at 17-4-2019 09:01 PM
ooo i jensi suka explore and i will source and try. cuma klu i kat u tube nak tepek video i nyanyi ...

Buat laa..nanti i dtg tengok...i masalah tak reti menyanyi, sore pun ke laut

biasanya utube yg nyanyi2 ni mmg cepat je viral n byk viewer...try laa mana tau ur luck..
selagi tak cuba kita tak tau kan...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-4-2019 10:48 AM From the mobile phone | Show all posts
naqies replied at 18-4-2019 01:23 AM
Buat laa..nanti i dtg tengok...i masalah tak reti menyanyi, sore pun ke laut

biasanya utube  ...

oh tidakla... utk suka suka je ble a. dah tua sgt dah ni
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2019 10:50 AM | Show all posts
adila39 replied at 18-4-2019 10:48 AM
oh tidakla... utk suka suka je ble a. dah tua sgt dah ni

jangan gitu...kilauan emas bole lagi tu kalo nak masuk...
tak semua org gifted sore nie tau...
setiap org ada kelebihan masing2...buat tuk suka2 pun tak de masalah...
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2019 01:24 PM From the mobile phone | Show all posts
naqies replied at 18-4-2019 10:50 AM
jangan gitu...kilauan emas bole lagi tu kalo nak masuk...
tak semua org gifted sore nie tau...
s ...

I nk share dgn U, I follow content owner utk ResepiSeminit on FB. Dia ada share about org yg guna vid kita kat YT & publish kat FB for monetization. Dlm nama lain, curi video org pastu buat duit. U might want to find out ways on your end to protect your content. Selain daripada tu, dia bg tips2 on video on content creation jugak. Hope this helps https://www.facebook.com/wansyafiq89

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2019 03:46 PM | Show all posts
ayorsuam replied at 18-4-2019 01:24 PM
I nk share dgn U, I follow content owner utk ResepiSeminit on FB. Dia ada share about org yg guna  ...

oo ye ke... ok2 nanti i g skodeng fb dia...
TQ tau...

Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2019 09:31 AM | Show all posts
ayorsuam replied at 18-4-2019 01:24 PM
I nk share dgn U, I follow content owner utk ResepiSeminit on FB. Dia ada share about org yg guna  ...

Kalau kita guna video orang kat utube dan kita bagi kredit kepada tuan dia agak2 kena ban dengan youtube tak.??
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2019 10:27 PM From the mobile phone | Show all posts
julia5094 replied at 22-8-2019 09:31 AM
Kalau kita guna video orang kat utube dan kita bagi kredit kepada tuan dia agak2 kena ban dengan y ...

I penah je jumpa orang melayu kita reupload vid orang lain kat YT tu...tapi you ok ke ambik hasil kerja orang?
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2019 09:41 AM | Show all posts
ayorsuam replied at 22-8-2019 10:27 PM
I penah je jumpa orang melayu kita reupload vid orang lain kat YT tu...tapi you ok ke ambik hasil  ...

BUkan maksud iols macam tu..maksudnya kita tolong promot video diorang..tulis siap2 kat info tu kat mana boleh follow diorang...win2 situation la..
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2019 06:46 PM From the mobile phone | Show all posts
julia5094 replied at 23-8-2019 09:41 AM
BUkan maksud iols macam tu..maksudnya kita tolong promot video diorang..tulis siap2 kat info tu ka ...

Sorry I silap paham. So I jawab soalan you  semula..yg I tengok org buat, in their vid content depa tunjuk snippets of video yg inspire vid depa..give credit where credit is due. I tak rasa content owner willing their vid digunakan oleh pihak lain.
Reply

Use magic Report

Post time 29-8-2019 05:28 PM From the mobile phone | Show all posts
naqies replied at 16-4-2019 10:37 PM
nak dpt duit bukan senang rules dia 4k viewer tuh then baru laa dia akan review then tgk ads  ...

Camera : Canon @ Lumix @ Nikon
Software editing : Adobe premiere pro
Reply

Use magic Report

Post time 5-9-2019 06:12 PM | Show all posts
YouTube is a great place to make money. I also decided to make money on YouTube. Six months ago, I created my channel about handmade. And all this time Im doing channel promotion. Successful bloggers with a millionth audience conclude millions of advertising contracts. To achieve such results today is not as easy as it seems. I use all types of strategies to increase the number of video views and for being at the top. I've read on smmrank that you can get some YouTube views for free.  And then buy them for cheap. Did someone buy views or something like that?
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2019 04:38 PM | Show all posts
noor2 replied at 9-2-2019 09:03 AM
Ada banyak cara untuk tahu mcm.mana nak buat duit melalui YouTube. ...semua bergantung pada viewers. ...

banyak bercambah channel memancing..syokk tgk
Reply

Use magic Report

Post time 7-10-2019 04:45 AM | Show all posts
Making money on youtube is very profitable but you have to spend lots of time to make your channel big enough to get an opportunity to show ads. Advertisers search for popular blogs after all. By the way, if you read youtube marketing news you can find out about some ways to promote youtube channel.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.084338s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list