JAWATAN KOSONG DIPERLUKAN SEGERA! Jana pendapatan dari rumah sebagai penulis freelance kami. Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
9273
View
381
Reply

[Tempatan] jujur ya. ada ke menyesal undi pru14 dulu

[Copy link]

Author: Knights       Show all posts   Read mode

Author
Post time 5-2-2019 08:25 PM | Show all posts |Read mode
Edited by Knights at 5-2-2019 08:33 PM

rata rata macai dan lobai pas mengatakan rakyat menyesal buat kesilapan

tapi hakikatnya , pada 4 prk terakhir - sungai kandis, balakong, seri setia, port dickson, ph mencapai majoriti yang besar

rakyat tidak pernah berubah sokongan. ph masih ada sokongan yang utuh dari rakyat

di cameron highland, pengundi cina tidak ramai balik mengundi kerana cuti raya cina yang berdekatan. undi bn bertambah kerana sokongan pas. hakikatnya walaupun pengundi cina tidak balik, ph masih mendapat 9000 undi
bererti sokongan kepada ph tidak pernah berubah.


jadi saya nak tanya, ada ke yang menyesal sangat sangat?

selepas mengundi, boleh check result after voted.



kita perlu beri peluang kepada kerajaan.
ph masih baru. perlu berikan masa untuk mereka buktikan kemampuan mereka

61 tahun bn menjarah hasil kekayaan negara sehingga meninggalkan hutang sebanyak 1 trillion
banyak yang perlu diperbaiki

rome was not built in a day

2-3 tahun awal ini untuk menstabilkan semula kewangan negara
dan selepas itu rakyat akan menerima hasilnya


Single Polls, Total 481 Users voted
Your User group have no permission to vote

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2019 08:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Ramai dah menyesal tp kami guna rentak bosku la
dendiam Je biar ph syok sendiri
Yg 61 tahun merintah pun kami boleh turunkan inikan pulak baru sepenggal
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2019 08:36 PM From the mobile phone | Show all posts
thread bodo ke ni?????
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2019 08:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Mostly yg bising2 ckp menyesal2 semua tu bukan undi PH pun
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2019 08:39 PM | Show all posts
Rakyat Malaysia nak tengok immediate change agaknya. Bila tukar kerjaan, terus langsai hutang, terus naik gaji, harga rumah jadi murah, roti canai turun jadi 20 sen, petrol free, boleh buat roket, boleh bina piramid.

Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2019 08:43 PM From the mobile phone | Show all posts
melnanzz replied at 5-2-2019 08:39 PM
Rakyat Malaysia nak tengok immediate change agaknya. Bila tukar kerjaan, terus langsai hutang, terus ...

True indeed
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-2-2019 08:45 PM From the mobile phone | Show all posts
see. bila tengok thread ni, silent voters dah bersuara

rakyat masih bersama ph

cuma diam saja tengok komen macai dan lobai macam @dinopower2
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-2-2019 08:47 PM From the mobile phone | Show all posts
kita harus berikan peluang
bukannya mendesak macam lobai dan macai
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2019 08:57 PM From the mobile phone | Show all posts
silent voters my ass
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2019 09:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak undi pun
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2019 09:14 PM | Show all posts
Mungkin ada yang menyesal, mungkin sedikit sahaja yg menyesal..

mungkin propaganda yg kata menyesal ni dimulakan oleh bukan pengundi PH pon..

jika Bee End masih perintah...

1. skandal 1MDB ditutup terus... dan skim baru seumpama 1MDB muncul spt ECRL..

2. Pilda akan terus tambah utang yg la ni 8 billion, mungkin jadi 15 billion jika Bee End perintah lagi 5 tahun..

3. Bijan tabur duit - bagi ikan (dr sumber buat utang), patutnya dia bagi pancing

4. kroni2 Umngok dibagi gaji kontrak oleh gomen utk buat keje2 parti umngok..

5. SPRM dan IGP dan AG ikut perintah Bijan...  

6. Tol tetap ada..

7. utang ptptn tetap kono bayo

8. rege barang tetap naik...

9. GST (Bee End) aka SST (PH) totap ado...

10. Rege minyak ikut rege semasa...

11. Pilcra dah x dok duet..

12. Mgkn Tavung Ajie melingkup mcm Pilda n Pilcra

13. Perompak2 perasuah mcm Isap pindik Pilda, Ajis Tavung Ajie, Takudin Pilcra bermaharajalela   

14. Subsidi tetap dikurangkan sedikit demi sedikit

15. Jika Bijan masih Piyem, KJ n MT Umngok xkan kuar statement kato rakyat n ahli umngok dah tolak Bijan pasal 1mdb

Bee End ke, PH ke yg perintah, ekonomi dunia la ni dalam mode slow meltdown..

nasib ler sapa yg perintah...

aku pangkah PH sejak dulu till PRU 2018, walaupun begitu, aku doa PH x menang sbb kalo PH menang, rakyat akan blame PH sebab masalah ekonomi..

la ni, ramai merungut salahkan PH tak tunai manifesto..

nak tunai camno.. pitih x dok.. utang melambak
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2019 09:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Menyesal

Hapus tol la, 100 hari la, mnyk murah la, naik gaji la
Mcm jimbet
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2019 09:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Memang aku menyesal.  Dan sembang2 dgn Family pun rata2 dan pun menyesal.  Pasal memang kita tak mengharap secara mendadak  ,    tidak.  Tapi sesal kerana tidak nampak teras yg diletakkan utk melakukan perubahan.  Teori SST mengantikan Gst pun gagal menyekat kenaikan harga barang selain kehilangan sumber kerajaan mengutip cukai menyebabkan pelbagai cukai lagi diujudkan bagi menampungnya. juga dikesalkan bila makin ramai yg dibuang kerja disebabkan ekonomi yg terus merundum yg salah satu sebabnya adalah kerana pengaliran besar keluar dana asing yg selama ini sama2 merancakkan pergerakkan ekonomi yg mana disebabkan sikap tidak berdiplomasi pemimpin negara.  Teori pencacai yg pembaikan sedang berlaku juga agak kabur kerana  kelompongan ini terus berlaku sehingga sebenarnya ia merupanya krisis kewangan tempatan yg tidak mudah diperbaiki kerana ia sudah meliputi setiap sudut .  Juga sektor awam yg diberitakan akan terus diperkecilkan bakal menghantui lagi warga kita lebih2 bila dlm keadaan sekarang yg makin kurang kerja.
Juga dikekalkan kegagalan kerajaan baru ini gagal dlm mengujudkan suasana harmoni  , saling menghormati antara kaum kini seakan bom jangka yg menunggu masa utk meletus. Dan paling menyedihkan bila kata2 nista menghina kaum dan lebih mengejutkan bila menghasut utk tidak menghormati institusi beraja kita datangnya dari mulut seorang perdana menteri.  Menyebabkan di hari ini adalah begitu mudah mendengar komen2 menghinakan raja2 berleluasa seolah2 mendapat restu kepimpinan negara  .   
Jadi soal membaiki sudah menjadi soal kedua  ..  tetapi kerosakan demi kerosakan yg kita lihat..

tapi oppss  ..  terlupa pulak.
Apa yg mendadak kita  lihat adalah bagaimana anak2 Mahathir begitu cepat mendapat pelbagai kontrak anugerah negara  .
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2019 09:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Menyesal undi ph xsemestinya sokong jibby dn 1mdibi
Menyesal ni more to ph supporters tp ph sndiri y xtunaikn janji dia
Memula ckp manifesto bkn kitab suci, tp manifesto tu la y buatkn rakyat pilih kau

Bile kau dipilih, kau tipu, kencing
Xhabis2 ckp hutang hutang 1mdb 1mdb
Ye hutang, ye 1mdb tp kau buat la something nk boost ekonomi dn solidkn matawang
Buat la sesuatu nk ringankn beban rakyat
Bknnya ckp psl kasut itam, psl adinda kanda, psl uturn sana sini, bknnya psl main ps dlm pejabat menteri!
24jam zikir psl hutang trillion, pasal 1mdb tp ape kau buat nk ringankn beban rakyat?

Bknnya tmbah hutang. Bknnya bg berjuta2 peruntukkn xpatut. Bknnya perkenalkn cukai2 baru. Bknnya ckp bangsa sndiri pemalas..dh tau hutang konon menimbun, kau pergi buat belanjawan defisit

Apekebongok
Gaji xnaik tapi kau naikkn cukai dn mnyk. Ape kau jnji dlu sblm pru?

Kalau 100hari, atau 9 bln pn kau xbole improvekn ekonomi dan nilai ringgit..aku pn xpercaya dlm sepenggal 5 tahun ni kau berjaya kukuhkn ekonomi, turunkn inflasi, kecikkn hutang, hapuskn tol, murahkn minyak, naikkn gaji

Sbb asik merepek meratib salahkn kerajaan lama
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2019 09:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Nyesal..tipah tertipu
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2019 09:27 PM | Show all posts
Edited by pengecatbintang at 5-2-2019 09:32 PM

ni pandangan aku...

kalo PH tak kuar manifesto yg gilo Babi tu...

ekau ingat Bee End boleh tumbang ko..

ramai pengundi kek mesia ni x bole pikir ngan kritis...

tu sobab eaa Bee End dapek perintah dan rompak Mesia ni puluh2 tahun...

kono rompak n hak dirogol pon totap undi Bee End..

bagi boreh sekampit kain pelikat solai... trus nangis terharu terutang budi.. trus pangkah Bee End..

totap tak sodar rakyat hanyo dapek singgit.. Umngok  n kroni rembat satu juta..

kan ke bangang namo eaa tu... bodo btol pengundi cam ni...

idup nyusahkan orang....

bagi den.. berpijak di bumi nyato..

x dok duit, buek caro x dok duit...

jgn ditiru Bijan, x dok duit, utang banyak2 puluh billion.. tabur kek 30 juta rakyat 1 billion, masuk poket beliau puluh2 billion

esok2 tanahair tergadai...

bagi den.. x tunai manifesto x po... janji jgn jadi perompak mcm Bee End..

Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2019 09:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Memang sepatutnya bila kerajaan berubah banyak benda akan berubah. Sebab tu Malaysia maju sebab lama tak ada pertukaran kuasa. Yang ralat tu, PH menang dengan fitnah dan tipu helah. Kalau menang fair and square tak adalah rasa teruk sangat.
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2019 09:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Cacai BN punya propa je semua tu..

Mostly rakyat malaysia ni akan pikir pasal politik bila dkt2 nk mengundi je..

Ramai malas nk bersuara pasal macai pembangkang baru agak agresif memaki secara berjamaah mana2 yg tak sehaluan dgn mereka..



Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2019 09:31 PM | Show all posts
dess402 replied at 5-2-2019 09:18 PM
Memang aku menyesal.  Dan sembang2 dgn Family pun rata2 dan pun menyesal.  Pasal memang kita tak men ...

bukan ke ko cai umngok..

undi PH apa nyer.. apa yg nak menyesalnya..
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2019 09:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Ada yang menyesal, tapi bilangan kecil sangat, tak cukup gugat kerajaan pun sebab yang menyesal undi bn dengan pas pun ada, tambah dengan kes pas makan duit rasuah umno, ramai walaun akar umbi dah bising2..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.077767s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list