JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
7498
View
369
Reply

[Tempatan] jujur ya. ada ke menyesal undi pru14 dulu

[Copy link]

Author: Knights    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 9-2-2019 09:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by kedaikain at 9-2-2019 09:41 PM

Xpe jgn risau kalau PH jd kerajaan sepenggal pon... Bosskur... kur... kur... bokeh celebrate dlm river bamboo inn je tahun 2023 nnt... koh3

#maluaperrrBosskurkurkur
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2019 09:40 PM From the mobile phone | Show all posts
pengecatbintang replied at 9-2-2019 07:54 PM
Okay..  PRU15 pangkah semula bijan n geng

camne nk pangkoh bijan dlm river bamboo inn? koh3
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2019 10:35 PM | Show all posts
Menyesal jadi macai politaik......
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2019 11:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Melayu kan benak sikit....kena tipu 22 tahun baru masok dlm otak.
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2019 11:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Wpun bn teruk tp ph berganda2 teruk. Yg untung cina yg macai melayu. Zaman bn x Cina untung jugak tp x seuntung sekarang. Macai2 lembam je yg masih menafikan. Fake degree jugak ke?
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2019 01:45 AM From the mobile phone | Show all posts
zjen replied at 9-2-2019 01:21 PM
sori yer,  mmg tak paham,  asalkan paham iols tetap tulis 'tak paham'  ...   sbb penah dgr citer s ...

Yela sebab sst peniaga boleh tipu. Gst telus.. sebab tu peniaga yang suka tipu zaman sst tak boleh cari makan zaman gst. Sebab tu pendapatan kerajaan ph sekarang berkurang bila reverted back to sst.. masa meols pergi course pasal sst 2.0 ni speaker tu sendiri akui gst lagi bagus..  
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2019 02:57 PM | Show all posts
tak habis2 ratib cina cina cina cina

bila masa ntah cina rompak duit dia

bosan tol la...

Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2019 03:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Malaysia.Doom replied at 9-2-2019 03:22 AM
Melayu kan benak sikit....kena tipu 22 tahun baru masok dlm otak.

Neh tambah lg dua penggal dengan penipoo tua tue lagi
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2019 03:34 PM | Show all posts
sabar sabar

yakini PH aman selalu
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2019 03:35 PM | Show all posts
yg mengundi TIDAK MENYESAL adelah denial... hahahha
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2019 04:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Bedah.Cun replied at 10-2-2019 03:29 PM
Neh tambah lg dua penggal dengan penipoo tua tue lagi

Tunggu 22 tahun baru Melayu benak tu akan pangkah pembangkang.
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2019 10:48 PM From the mobile phone | Show all posts
zjen replied at 9-2-2019 01:21 PM
sori yer,  mmg tak paham,  asalkan paham iols tetap tulis 'tak paham'  ...   sbb penah dgr citer s ...

Gst semua resit penyata yg pengguna dpt tu ade dlm acc conpanya n akan diaudit oleh kastam. So kat sini xleh tipu. Dlm kata lain, peniaga kena bayar cukai kat gomen. Sbb tu kena mintak resit masa gst. Sbb kita xnak peniaga claim kat kita tp x bayar kat gomen.

Bla sst, cukai tmasuk dlm harga barang. Dlm resit xde buh CJualan. Sedangkan penjual kira harga tu tmasuk sst kat pembeli(kira penjual sakau duit kita lah).

Sst ni cukai 1lapis biase dr pengeluar/pengilang kpd pengedar. Biase pengeluar declare cth rega barang tu rm2 je dia jual kat pengedar. Sbb nak bayar cukai sket je ke gomen. Sedangkan pengeluar tu company dia jugakkk....sedanfkan rega sebenar barang tu rm20. Nampak x kat mana nak nipu? Nampak x sape yg untong?
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2019 10:52 PM | Show all posts
Patotlah banyak oang yang menyatakan bahwa PRU14 menyebabkan Malaysia lepas dari mulut singa .. tetapi kemudian masuk mulut buaya .... menyedihkan sekali ...
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2019 10:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Yang tak ngundi Phancing pun dapat bala lambat lg nk Pru ni
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2019 11:00 PM From the mobile phone | Show all posts
NOT AT ALL, WILL VOTE PAKATAN HARAPAN ON AND ON AND ON
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 12:22 AM From the mobile phone | Show all posts
melnanzz replied at 5-2-2019 08:39 PM
Rakyat Malaysia nak tengok immediate change agaknya. Bila tukar kerjaan, terus langsai hutang, terus ...

Bina piramid tu kelakar. Sakit perut gelak. Hahahaha
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 01:12 AM From the mobile phone | Show all posts
Hari ni lebih menyesal berbanding minggu lepas ramai tipu sijil
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 08:52 PM From the mobile phone | Show all posts
otak jgn cetek hokey..mrintah setahun x smpai lg! ibarat bt rumah la ni,structure kena kuat bodo..bt keje kne teliti..aku brani amek risiko n nk tgk sjauh mn krajaan bru ni pacu negara! aku pnjm ayat #maluapaboskaw, x suka pgi blah negara lain kaw x pnah blajar? stiap pilihan ada risiko,kalau takot risiko..jgn jd manusia hokey! atau sbnarnya koncu2 #maluapabossku kpansan takot kerajaan skrng akn bwk bnyk kbaikan? brani tnggu nxt PRU15..rakyat nk tukaw ke idok nt
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 09:00 PM From the mobile phone | Show all posts
tobby replied at 6-2-2019 09:32 AM
Populariti PH semakin menjunam teruk kerana:-

1) Menipu dalam berjanji

baik..itu kata kau..dlm 100 hr most of it x tertunai..andaikata sblum PRU15, katakan dlm tahun ke 3 bnyk perubahan n kebaikan rakyat dpt...x rasa malu ke nt mnumpang bahagia bila sgala caci keji n tohmahan ni?
rilek bohhh...61 tahun memerintah pun hancus dek rejim kleptokrat !!! #motipanasnape?
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2019 07:05 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by cmf_shalom at 13-2-2019 07:30 AM

Dari segi perubahan..mmg tidak adil nk tgk malaysia ni berubah tadaaaaa magic 24 jam jd negara maju bawah PH ...


Tp bila tgk sikap pemikiran budaya perangai pemimpin ph...rasanya slamat utk ckp ..ngeri nk pikir if bg dorg masa 60 taun tadbir negara

Tgk perangai beberapa pemimpin ph sendiri dlm ms hampir stahun ni...sbenarnya mereka jeles ngan najib rasanya naik kapal mewah x ajak dorg..makan seorang2...x ajak kkwn....

Sbenarnya x perlu nk bermain ngan ayat baru stahun baru tahun blum 60 tahun...tgk perangai dorg skrg pun dh boleh buat unjuran kot utk 60 tahun akan dtg
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2019 07:38 AM | Show all posts
x undi sekor pun org PH
tp terkilan jugak dia org menang, da menang hampeh pulakkkk
ingat lbih bagus la...
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2019 07:41 AM From the mobile phone | Show all posts
Tak menyesal pun. At least kita dah tahu sebenarnya kemampuan yg dulu nya sebagai pembangkang bila tadbir negara adalah sejenis 'speak louder than action'. At least rakyat dah warning kerajaan dulu BN yg kalau kita nak ubah, kita mampu ubah kerajaan. Tak selamanya BN boleh memerintah. Rakyat memerhati dan i do believe, mana2 parti memerintah akan lebih berhati-hati.
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2019 07:55 AM From the mobile phone | Show all posts
Minami2013 replied at 13-2-2019 07:41 AM
Tak menyesal pun. At least kita dah tahu sebenarnya kemampuan yg dulu nya sebagai pembangkang bila t ...

Yup setuju.. If mereka x menang tu hari.. X tau la kita mereka ni pun penipu juga.. Ni kira kes kantoi la ni
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2019 07:58 AM | Show all posts
pengecatbintang replied at 9-2-2019 11:55 AM
Sapa calon bee end masa pru14?

bekas SUK Perak dato abdul puhat
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2019 08:29 AM From the mobile phone | Show all posts
Iols bukan undi ph pun.. tapi iols pun suke je bn tak perintah.. sbb iols nk tgk juga ape keluhuran puak ph ni.. tapi nampak nye lain bebenor semua kelaut dalam....
Awal lagi  cuba main sentimen seolah memperbodohkan rakyat.. iols sedih tgk org lebih tua dari iols di tipu.
Tapi iols tak menolak if ape yang bn buat salah rasuah ke ape ke patut la di adili.. begitu juga ngan ph.. jangan la ada double standard..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.051106s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list