JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
8910
View
381
Reply

[Tempatan] jujur ya. ada ke menyesal undi pru14 dulu

[Copy link]

Author: Knights       Show all posts   Read mode

Post time 7-2-2019 02:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku menyesal pasal mahathir jadi PM baru.

Tu jer.
Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2019 02:57 PM | Show all posts
i undi PH sebab menyampah tengok melayu2 uno merompak duit rakyat sampaikan keturunan2 mereka sekali hidup senang senang. Bekas Menteri umno pun boleh buat wedding anak di 4,5 lokasi mewah pdhal Menteri tu low profile je dulu2. Kalau setakat gaji Menteri even campur allowance pun berapa la sgt...dan i mmg nk org2 mcm k long Nurul Zahid, bossned dan seangkatan mereka tu mendiamkan diri sikit. Tak abis2 berlagak...k long Zahid tu nasib la projek bagan datok x jadi ambik kau.
Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2019 04:58 PM | Show all posts
pengecatbintang replied at 5-2-2019 09:14 PM
Mungkin ada yang menyesal, mungkin sedikit sahaja yg menyesal..

mungkin propaganda yg kata menyes ...

INDEED !!!!

Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2019 05:22 PM | Show all posts
nasihat kat org yg sebut 'menyesal' ...  nak undi balik BN ke apa ?     wlpon iols bkn tukang tilik ke pape,   tapi ingat,  bila BN kembali jadi kerajaan barangkali GST akan kembali tapi SST yg PH punya di kekal kan,    kemungkinan besar GST + SST  dedua jalan serentak,  mana tahu ?

BR1M org bujang plak kekal  x kasi sbb tak cukup nak suap rasuah dlm UMNO,  tambah lagi kang PAS dah join,  angka rasuah yg nak suap kene di tambah utk bahagian PAS punya,   MCA. MIC  pun masih belum' keluar'  ...  deols dah stand by dlm BN tonton 'Melayu bersatu'  dan  naikan semula BN utk tumpang sekaki

mana ada janji dr org politik yg boleh caya ?  sebelum PRU akan bagi janji manis indah bagaikan alam sorga,   lepas PRU ?    masih tak sedar ke

kalu uols ada niat nak membaiki politik negara,  uols hanya boleh bertanding atas tiket 'calon bebas'

semoga makin ramai akan bangkit utk sokong 'calon bebas' ...   satu satu nye peluang di buka utk semua rakyat naik bertanding





Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2019 05:31 PM From the mobile phone | Show all posts
22 tahun dulu pun pm pakatan hauk ngkau tu jugaklah yang ajar budaya kroni. Taoi 22 tahun dulu dua dalam parti dacing. Skarang parti bunga pulak lpastu blagak suci. Fundek
Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2019 05:35 PM | Show all posts
sepatut nye soalan kene di tuju kat org PKR  ...  adakah uols menyesal lantik atuk sebagai PM
Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2019 05:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Maybe mahadir pm ke-4 tue dulu naik jadi pm dengan parti bunga, dengan pakatan hauk agaknya. 22 tahun menyamun, tembak mampos orang melayu kampung di baling dengan kereta kebal tue maybe kerja kabinet bawah premiership si jibby agaknya. Skang neh mahadir pm ke-7 neh datang dari planet mana? Ke baru turun tongkang dari karala khas untuk jadi pm malaya, sab dan serawak???? Bodohhh
Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2019 05:38 PM From the mobile phone | Show all posts
zjen replied at 6-2-2019 09:22 PM
nasihat kat org yg sebut 'menyesal' ...  nak undi balik BN ke apa ?     wlpon iols bkn tukang tilik  ...

Negara neh dah jadi taik sejak 1986 lagi. Apa yang kita nak expect lagi pun, bang jen?
Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2019 05:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Politik malaysia neh balik2 muka tu je. Yang muka baru pulak hauk macam syed sodomi. Actually mak dah lost hope dah dgn federation as a whole. Tuntas
Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2019 05:46 PM | Show all posts
Bedah.Cun replied at 7-2-2019 05:38 PM
Negara neh dah jadi taik sejak 1986 lagi. Apa yang kita nak expect lagi pun, bang jen?

iols bkn keturunan Adam,  sori yer

hanya 'calon bebas'  di buka utk semua naik bertanding,   rakyat kalu nak ada chan masuk parlimen,   hanya boleh bertanding atas tiket 'calon bebas' ... termasuk org asli ...  nak masuk parti besar ... amik tiket UMNO, PAS, PKR utk bertanding,  susah la,  org kuat dlm parti ramai tengah tunggu giliran di depan,  mebi lepas 20 tahun pon belum tiba giliran weols
Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2019 09:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Simunggu replied at 7-2-2019 02:44 PM
#menyesalundiPH

Ko kan undi bee end..

Nak nyamar konon
Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2019 09:30 PM From the mobile phone | Show all posts
menyesal apa dengan undi itu bossku
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2019 01:39 AM | Show all posts
aHoi83 replied at 6-2-2019 07:40 PM
Wow siap reveal nama voters. @noraidil_06 bole take action? Menjadi kesalahan ke nk vote menyesal? ...



Ko ni orang nak berforum ko nak berforum .. ko tak tau ke list tu mmg terpampang bila ko clik view voter. Tak perlu buat list pun. Hish!!





Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2019 01:40 AM | Show all posts
Victorioussss replied at 6-2-2019 10:05 AM
Apeni petik2 nama iols ni

Malu la iols mcm ni nama masuk dlm list



Janganlah malu zaman sekarang kita kena berani, :-)


Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2019 02:00 AM | Show all posts
DARSITA replied at 8-2-2019 01:39 AM
Ko ni orang nak berforum ko nak berforum .. ko tak tau ke list tu mmg terpampang bila ko clik  ...

function tu cuma untuk yang guna pc ataupun forum cari desktop mode je

kalau guna mobile, x leh
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2019 02:03 AM | Show all posts
Voyagers replied at 7-2-2019 10:00 AM
function tu cuma untuk yang guna pc ataupun forum cari desktop mode je

kalau guna mobile, x leh ...



Sodeska ... thanks.



Akak Dar guna PC tu pasal boleh tgk semua penggundi :-)


Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2019 10:54 AM | Show all posts
akak    kesahh?
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2019 11:51 AM | Show all posts
Tukang buat thread adalah ahlul politaik... tukang sembang dalam ni pun ramai ahlul politaik... pastu nak apa ?? memang ke arah ahlul politaik punya analisis laa...

Macai2 ni ingat semua benda depa tu nampak bijak... politaik ni complicated... macai2 bengap ingat setiap rakyat malaysia mahu benda sama bila mengundi...

Majoriti ataih pagar ni mengundi sebab depa percaya perubahan yang dijanjikan terutama org2 yg berpendapatan rendah.. bila sebot turunkan harga barang kaa mansuhkan hutang kaa PTPTN ka apa kaa... depa terpesona.. bila tak ditunaikan seperti dijanjikan depa kecewa..  

Macai2 poket penoh sebab tu menjunjung titah pemimpin2 pojaan depa.. rakyat marhaen harapkan benda lain... depa nak janji ditunaikan bukan dok bagi alasan... punca utama adalah janji bulan bintang geng2 PH... buat kerja dari dok sebok berpolitaik macam budak2 kecik tak cukop akai... kalo kerja nak salahkan orang lain...baik lantik atok kt kg jaa jadi wakil rakyat.. bodo punya macai2 politaik ni... 1 sen pun tarak guna
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2019 12:03 PM From the mobile phone | Show all posts
silencekiller replied at 7-2-2019 03:51 PM
Tukang buat thread adalah ahlul politaik... tukang sembang dalam ni pun ramai ahlul politaik... past ...

Baik lantik babi jer jadi PM. Tak payah lantik orang pun takpe dah kalau asek kluar statement menyakitkan hati, mengalahkan babi. Benci lah gomen baru neh, benci sembang mcm holy sangat jer drpd gomen dulu padahal yang jd pm tue asal barisan najis gak.
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2019 12:19 PM | Show all posts
Bedah.Cun replied at 8-2-2019 12:03 PM
Baik lantik babi jer jadi PM. Tak payah lantik orang pun takpe dah kalau asek kluar statement meny ...

tu laa aku cakap akai serupa budak2 sekolah sekoq2.. sama ada depa mmg bengap atau jenis dok idop dalam donia sundri jaa ...

coba p turun padang tanya... ramai sedara aku menyatakan kekecewaan depa terutama pasal PTPTN & kenaikan harga...pakcik makcik kg dok jadi tukang bayaq PTPTN utk anak2 yang tadak kerja... bila dekat PRU lepas... berbondong2 macai2 politaik masok kg kaa taman2 kaa dok hasut depa ni cakap takyah bayaq... nanti kami menang mansuh ka apa kaa... bila dah menang.. ada depa mai jengok lagi ??..  

pakcik makcik kg tak sembang pasal tol sebab tu bkn keperluan depa.. depa sembang benda lain.. politaik ni bersifat local .. tapi macai2 mana paham semua ni.. teruskan berpolitaik ala2 budak sekolah tak cukop akai ... pastu perasan depa laa paling "bijak"
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.043781s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list