JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
8908
View
381
Reply

[Tempatan] jujur ya. ada ke menyesal undi pru14 dulu

[Copy link]

Author: Knights    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 5-2-2019 09:39 PM | Show all posts
mestilah tak menyesal at least dah berjaya kejutkan geng BN yang hidup ini tak selalu di atas, sudah2 lah tu main rasuah, dan perabis duit tax payers untuk benda2 yang tak berfaedah. Biasalah ada pro and cons. Kalau jibby and the gang naik balik pon, macam la projek terbengkalai bertahun tak siap under BN tu boleh disiapkan dalam sekelip mata. Gituuuuuuuuu
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2019 09:42 PM | Show all posts
patut ada satu lagi option

Undi UMNO-PAS dan menyesal tak sudah

kekdg SR dalam ni malu berbunyi tapi kalau ada poll mcm ni tetiber muncul beramai2....

Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2019 09:45 PM | Show all posts

nak buat apa sesal, kalau tak cuba lagi sesal, lagipun past is past
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2019 09:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by akusukaq at 5-2-2019 09:55 PM
nikaido replied at 5-2-2019 08:39 PM
Mostly yg bising2 ckp menyesal2 semua tu bukan undi PH pun


kalu dah rase kene tipu. yg dikejar tak dpt .
yg di gendung berciciran. hidup makin susah , harga barang lagi naik , income makin ciput tak akan  plk tak menyesal  pilih ph yg hauk ni. tiada siapa suka ditipu dan di panggil malas.pasti dah menonggeng menyesal sakan.yg tak menyesal tu HANYA penyokong tegar pakatan hanat je.
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2019 09:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Biase yg menyesal Ni jenis yg atas pagar. Tp malu nak mengaku, jenis yg hardcore 24j politik mmg jenis buta kayu. Cth: parti masing2 buat taik tetap puji. Tutup selagi boleh.

Btw, PRK xleh jadi ukuran sgt utk kata rakyat menyesal atau tak.... Tp yg pasti, bla menang bongkak, bla kalah salahkan pihak lawan....hakktuihhh sgt.

Tp aku percaya, ramai jenis atas pagar yg menyesal undi sebab nak itu ini dr PH tp last2 cakap asal BN kalah tu je cukup tipu la cakap undi sbb tu jer...rakyat malaysia mmg ramai suka  yg pree....
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2019 09:51 PM From the mobile phone | Show all posts
pengecatbintang replied at 5-2-2019 09:31 PM
bukan ke ko cai umngok..

undi PH apa nyer.. apa yg nak menyesalnya..

err  ..  hang baru hidup kott  .



hahaha   ..
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2019 09:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Pru akan datang...pastikan daftar mengundi dan keluar mengundi....
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2019 09:52 PM From the mobile phone | Show all posts
pengecatbintang replied at 5-2-2019 09:14 PM
Mungkin ada yang menyesal, mungkin sedikit sahaja yg menyesal..

mungkin propaganda yg kata menyes ...

Ni betul2 ke sarcasm? Hahaha

Plg bodoh yg gomen skrg buat adalah mansuhkan GST. Pdhal x perlu pon kalau kata ikut situasi kewangan negara. Tp tu lah, untong kat sape gak kan kau mansuh.
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2019 09:59 PM From the mobile phone | Show all posts
dess402 replied at 5-2-2019 09:51 PM
err  ..  hang baru hidup kott  .



So.. Lepas 8 bulan ph perintah ko dah nyesal..

Rapuhnya pendirian ko
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2019 09:59 PM | Show all posts
Tak pernah menyesal.
Memang dah jangka sebelum mengundi, hidup takkan berubah secara mendadak
jadi lebih senang, tol free, barang murah, minyak free, tak perlu bayar utg ptptn, dll.
Tak kesal jatuhkan perompak negara.
Kalau dia masih PM - gst naik 12% untuk langsai utang 1mdb.
Harga barang MAKANAN makin naik mencanak-canak.
Petrol ikut harga semasa.
Najib jual semua tanah dan asset negara kepada CINA KOMINIS.
Orang Melayu tetap melangau.
Syukur ALHAMDULLILAH PH dapat jatuhkan kerajaan KLEPT Najib Razak.
Bolehkah najib troll sampai PRU15 DAN DAPAT SOKONGAN TOKSAH MALU MENCURI BOSSKU..??
i DOUBT IT.
Masa berlalu - akan muncul macam-macam pemimpin baru.
Hidup takkan sama - mungkin akan lebih stable.
Siapa nak PENCURI naik balik jadi PM....................Elok ada poll tentang ini.



Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2019 10:02 PM From the mobile phone | Show all posts
zidane_ziege replied at 5-2-2019 09:30 PM
Cacai BN punya propa je semua tu..

Mostly rakyat malaysia ni akan pikir pasal politik bila dkt2 n ...


aku rasa dlm politik melayu hari ini  ,  sudah tidak ada lagi totok UMNO totok PH bagai.  masing2 tidak lagi seperti dizaman2 80 ,  90an yg rata2 hanya bergantung kpd media2 perdana.  Kini semuanya berteknologi.  Hatta org2 asli pun dah ramai yg ber Smart Phone.  Masing2 boleh access kpd berita terkini.  Inipun di akui Mahathir  ,  tanpa sokongan Melayu  ,  BN takkan runtuh.  Melayu ibarat sebiji bola dimedan permainan.  Kemana arah mereka ini akan mempengaruhi keputusan.  
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2019 10:06 PM From the mobile phone | Show all posts
pengecatbintang replied at 5-2-2019 09:59 PM
So.. Lepas 8 bulan ph perintah ko dah nyesal..

Rapuhnya pendirian ko

Ibaratnya permainan saham..  Tiap detik umpamanya wang.  Tak seperti pantun memantun..  Nkau takkan rugi apa2.
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2019 10:06 PM From the mobile phone | Show all posts
dess402 replied at 5-2-2019 10:02 PM
aku rasa dlm politik melayu hari ini  ,  sudah tidak ada lagi totok UMNO totok PH bagai.  masing ...

Tun ingat jadi gomen skrg mudah mcm jd gomen dulu2 semua rakyat iyer kan saje angguk2 geleng2....

Skrg info hujung jari. Belum lantik, rakyat dah tahu....
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2019 10:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Org pelda peminjam ptptpu, penerima brim, nelayan, penoreh getah, student yg kenacancel scholarship, Kampung yg peruntukan bina surau kena cancel, sekolah2 yg bajet kena Potong sedangkan private school dpt bajet berjuta etc aku Rasa dia org Ni SEMUA hepi jer dgn kerajaan sekarang...tu belum Kira kenaikan harga barang, sure semua hepi giler...oppps tertinggal lak, tambah lagi berpuluh ribu yg kena buang kerja Dan fresh grads yg tak dpt keja...aku jamin dia org semua Ni hepi giler dgn kerajaan pee H hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2019 10:10 PM From the mobile phone | Show all posts
mahacai berani kluar dah yea... haha
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2019 10:10 PM From the mobile phone | Show all posts
arnauld replied at 5-2-2019 10:08 PM
Org pelda peminjam ptptpu, penerima brim, nelayan, penoreh getah, student yg kenacancel scholarship, ...

sadiq sepakraga dah kena hentam tu
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2019 10:11 PM From the mobile phone | Show all posts
melnanzz replied at 5-2-2019 08:39 PM
Rakyat Malaysia nak tengok immediate change agaknya. Bila tukar kerjaan, terus langsai hutang, terus ...

Yer betul.. bagi mase.. tgu dlm 2 tahun lg, duit dah kena tarah habis,mesti amek mase nk stabilkam ekonomi.. tapi jgn plk dlm mase same mnteri PH buat bisnes kt blkng kayekan kroni anak sedare mare kome plk.. ingat,rakyat skng perhati jer... de xkena snggup je silent voters/atas pagar pangkah lain 5 tahun lg... jage2, de mata yg memerhati...
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2019 10:12 PM From the mobile phone | Show all posts
haruslah replied at 5-2-2019 10:06 PM
Tun ingat jadi gomen skrg mudah mcm jd gomen dulu2 semua rakyat iyer kan saje angguk2 geleng2....
...

dlm PH pun sekarang ini yg dengar pun macam sekam dlm api.  Banyak gunting dlm lipatan.  Sebenarnya pakatan ini makin lemah.  Memang berbagai kemungkinan boleh terjadi.
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2019 10:15 PM From the mobile phone | Show all posts
arnauld replied at 5-2-2019 10:08 PM
Org pelda peminjam ptptpu, penerima brim, nelayan, penoreh getah, student yg kenacancel scholarship, ...

Yg kena buang sbb lantikan politik pon hepi2 jer...sbb turn org lain lak dilantik....kahhhhh
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2019 10:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Sikit pun x nyesal sbb x undi PH..menipupesto tu budak2 hingus jer caya..dah tentu loan pendidikan tu bermula zmn PM4 lagi, before that scholar..tol pun start zmn dia..takkan senang2 nak tarik balik..byk lagi la start zmn dia, x kuasa nak list down..boleh pk sendiri..dia yg lama dlm BN 21 tahun anak cucu yg billionaire..kita gek kembang kempis nak idopkan anak2..tp i mmg x suka jibby, lembik..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.045647s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list