JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
8909
View
381
Reply

[Tempatan] jujur ya. ada ke menyesal undi pru14 dulu

[Copy link]

Author: Knights       Show all posts   Read mode

Post time 5-2-2019 10:18 PM From the mobile phone | Show all posts
@haruslah bak pepatah sharing is caring hehehe hehehe hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2019 10:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by armin at 5-2-2019 10:23 PM

Thread provoke ke ni?

Aku tak harapkan langsai hutang tp aku tak suka kelebihan rakyat ditarik balik.

Brim jd sikit, medical tak free nk buat insurans, nk apungkn bgnn kkm, adam50, bg duit kt sekolah cina swasta sedangkn sekolah kerajaan sabah sarawak daif, hutang byk tp nk buat protiga.

Nonsense. Cut benda elok tp bazir kot benda bkn kepentingan rakyat

Tp adakah aku nyesal? Nope, aku mmg nk najib n rosmah jatuh tp ph tak blh buat perangai serupa bn jgk

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2019 10:27 PM | Show all posts
Jwpan : Tak menyesal. Apa yg dihajati, dimakbulkan dgn izin Allah swt.

Kena beri masa parti pemerintah masa sekurang2nya 4 thn utk membuktikan keupayaan mereka utk memerintah. Jika tak bermanafaat kpd rakyat Msia, dgn proses mengundi kita boleh buat pilihan yg lain. Telah dibuktikan dgn proses pilihanraya yg lepas.

Nota: Rome wasn't built in a day.
Al Quran diturunkan sedikit demi sedikit selama 23 tahun.
Perubahan mengambil masa tapi adalah had limitnya utk membuktikan keberkesanannya. Insya Allah.


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2019 10:28 PM From the mobile phone | Show all posts
N_nurr replied at 5-2-2019 10:11 PM
Yer betul.. bagi mase.. tgu dlm 2 tahun lg, duit dah kena tarah habis,mesti amek mase nk stabilkam ...

bg masa utk negara jahanam ka?
tahu ke lepas ph menang seme dap die nak control... guna melayu screw melayu...

audit tabung haji pun pemimpin dap bersuara... mana suara pemimpin melayu...

sekolah cina persendirian dpt peruntukkan... org melayu bodoh trus angguk2.... tp takpe la sepenggal je...
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2019 10:30 PM From the mobile phone | Show all posts
auntieagony replied at 5-2-2019 10:27 PM
Jwpan : Tak menyesal. Apa yg dihajati, dimakbulkan dgn izin Allah swt.

Kena beri masa parti pemer ...

tp dlm masa 8 bln je makin truk... menteri ph tahap badut.... mentadbir negara takleh dibagi pd badut2..

flip flop.... melayu tertipu dgn dap kakj pitnah...
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2019 10:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Nak membina Rome mmg lama tapi nak meranapkan dgn implosion kjp jer hehehe irrelevant comparison Tu hehehe hehehe hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2019 10:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Victorioussss replied at 5-2-2019 09:22 PM
Menyesal undi ph xsemestinya sokong jibby dn 1mdibi
Menyesal ni more to ph supporters tp ph sndiri  ...

lengkap penjelasan uols.. terbaikkkk la!
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2019 10:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Nk nyesal buat apa... Undi mana2 sama jah outcome. Keluar mulut babi tetap masuj balik mulut babi
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2019 10:34 PM From the mobile phone | Show all posts
melnanzz replied at 5-2-2019 08:39 PM
Rakyat Malaysia nak tengok immediate change agaknya. Bila tukar kerjaan, terus langsai hutang, terus ...

Rakyat yg delusional je pikir camtu
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2019 10:37 PM From the mobile phone | Show all posts
tapi seriously most of PH punya muntri sekarang buat iols geleng kepala je.. tade calon yang lagi better ke?
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2019 10:38 PM From the mobile phone | Show all posts
auntieagony replied at 5-2-2019 10:27 PM
Jwpan : Tak menyesal. Apa yg dihajati, dimakbulkan dgn izin Allah swt.

Kena beri masa parti pemer ...

Wow nk compare quran turun sikit2 dlm 23 tahun
Wow nk compare rome xdibina sehari

Elok compare mcm ni
"Kalau anak kau kecik2 dh pemalas, kau igt dh besar dia nk berubah ke?"

Lebih tepat
Kalau mula2 perintah ph xde improvement kt ekonomi, matawang, gaji dn ringankn beban rakyat..kau igt dlm ms 5 tahun dia akan buat nnt ke?
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2019 10:38 PM | Show all posts
Masih meraikan ketumbaangan Najib till this very day......

Itu aku lah......

Kahkahkahkahkahkhakah....

Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2019 10:43 PM | Show all posts
dinopower2 replied at 5-2-2019 10:30 PM
tp dlm masa 8 bln je makin truk... menteri ph tahap badut.... mentadbir negara takleh dibagi pd ba ...

Bagi pendapat peribadi auntie yg tak berapa gemarkan politik kecuali di masa yg amat2 memerlukan. Ini jawapan auntie sbg org yg tak sukakan politik.

Ini adalah adjustment period. Ibarat orang yg baru berkahwin, mereka memerlukan masa utk menyesuaikan diri dalam kapasiti mereka yg baru yakni sbg pemerintah. Dulu kan mereka tu pembangkang.

Jgnlah kita asyik kondem jer. Yg elok, kita sokong. Yg tak betul, kita protes tanpa mengira apa brand parti politik tu.

Now is the time to close the gap and make an effort to make Msia a better place to live. Uphold the positive values in our lives. Start with ourselves first. Make ourselves a better person in order to help our country to be a better nation. Insya Allah.

Kalau majoriti rakyat tak berpuas hati, next pilihanraya kita ada kuasa membuat pilihan semula. Tak perlulah start bercampaign drp sekarang, kecuali bagi org2 yg bekerja dgn parti2 politik. Auntie neutral - Lebih pentingkan usaha ke alam yg kekal.
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2019 10:43 PM From the mobile phone | Show all posts
dinopower2 replied at 5-2-2019 10:28 PM
bg masa utk negara jahanam ka?
tahu ke lepas ph menang seme dap die nak control... guna melayu sc ...

Melayu baekkkkk

Katanya, dpd bagi melayu penyamun pegang baik bagi Dap yg berenti ckp time azan. DAP yg puluh2 tahun dok malaysia tp x fasih BM.kahhhhh...
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2019 10:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Satu yg aku perasan dizaman jibby  ,  banyak projek2 infrastruktur berlaku.  Contoh jalinan lbhraya Duke, suke.  Pembaikan timur barat.  Jejambat kapar Kesas dan pulih bagai lagi.  Juga penurunan ketara harga2 kereta import dan paling penting kemasukan dana asing yg besar terutama dari Spore dan kemasukan kontraktor2 China yg menjadi sebab utama kos menjadi murah berbanding dgn jepon.  Jadi dlm ada kontra tetap ada yg pro nya.
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2019 10:47 PM From the mobile phone | Show all posts
auntieagony replied at 5-2-2019 10:43 PM
Bagi pendapat peribadi auntie yg tak berapa gemarkan politik kecuali di masa yg amat2 memerlukan.  ...

Ape y eloknya, bgtau sikit

Bukak mara dan mrsm untuk smua kaum? Bg peruntukan juta untuk sekolah persendirian cina?
Mansuhkn semua bentuk pinjaman untuk tlg melayu? Bg rate special lg rendah untuk personal loan kt cina?
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2019 10:47 PM From the mobile phone | Show all posts
auntieagony replied at 5-2-2019 10:43 PM
Bagi pendapat peribadi auntie yg tak berapa gemarkan politik kecuali di masa yg amat2 memerlukan.  ...

auntie akan paham bile dah tgk kemusnahan tu nanti...

auntie tahu online gambling dah legal? auntie tahu nak tegakkan agama tu takleh sbb ade dap? tahu nak tutup kelab malam awl kena uturn..

byk yg dap pertikai... tp depa dok blkg melayu bodoh... yg kd benteng mcm mujahid kekanda adinda tu....

Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2019 10:51 PM From the mobile phone | Show all posts
melnanzz replied at 5-2-2019 08:39 PM
Rakyat Malaysia nak tengok immediate change agaknya. Bila tukar kerjaan, terus langsai hutang, terus ...

bukanlah...
bn pun abik 60 tahun utk.jd maju
rakyat bukan nak cepat..tp rakyat tak mau
1.peruntukan sekolah kwbngsaan dipotong...sekolah cina ditambah..
2. tragedi seafield
3. kata hutang bnyak tp bajet defisit
dll...
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2019 10:51 PM | Show all posts
Edited by auntieagony at 5-2-2019 10:52 PM
Victorioussss replied at 5-2-2019 10:38 PM
Wow nk compare quran turun sikit2 dlm 23 tahun
Wow nk compare rome xdibina sehari

Sorry, your point is ....???

Anyway, minta maaf yer kalau aunti taip bhw your comparison pasal budak kecil tu tak jive - tak relevant.
Walau pun begitu, auntie jawaplah, jgnlah ingat kalau org tu kurang bijak pada awalnya, akan bodoh selama2nya. Jika dia berusaha memperbaiki diri dan berusaha, pasti akan berjaya.
Dlm agama yg auntie anuti, yakni ugama Islam, auntie percaya bhw Allah lah Maha Berkuasa membolak-bolekkan hati. Org yg jahat, boleh kemungkinan berubah menjadi baik dan sebaliknya. Ianya berpandu kpd pilihan yg dibuatnya. Byk dah dibuktikan skrg ni, yg selalu menjadi viral.

Anyway, my intention is not to fight with anyone here. You have your views, i have mine. Let's respect each other's views. If you don't agree, let's agree to disagree.
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2019 10:51 PM | Show all posts
haruslah replied at 5-2-2019 10:43 PM
Melayu baekkkkk

Katanya, dpd bagi melayu penyamun pegang baik bagi Dap yg berenti ckp time azan ...

Cina yg tentu tentu cinanya,  berterabur BM nya aku masih boleh dapat maafkan, tapi yg melayu asli, lahir dari perut bumi malaya , melayunya tongkang pecah, patut di pundek kan kewww?

Kohkohkohkohkohkoh....
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.047554s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list