JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
7497
View
369
Reply

[Tempatan] jujur ya. ada ke menyesal undi pru14 dulu

[Copy link]

Author: Knights       Show all posts   Read mode

Post time 5-2-2019 10:38 PM From the mobile phone | Show all posts
auntieagony replied at 5-2-2019 10:27 PM
Jwpan : Tak menyesal. Apa yg dihajati, dimakbulkan dgn izin Allah swt.

Kena beri masa parti pemer ...

Wow nk compare quran turun sikit2 dlm 23 tahun
Wow nk compare rome xdibina sehari

Elok compare mcm ni
"Kalau anak kau kecik2 dh pemalas, kau igt dh besar dia nk berubah ke?"

Lebih tepat
Kalau mula2 perintah ph xde improvement kt ekonomi, matawang, gaji dn ringankn beban rakyat..kau igt dlm ms 5 tahun dia akan buat nnt ke?
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2019 10:38 PM | Show all posts
Masih meraikan ketumbaangan Najib till this very day......

Itu aku lah......

Kahkahkahkahkahkhakah....

Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2019 10:43 PM | Show all posts
dinopower2 replied at 5-2-2019 10:30 PM
tp dlm masa 8 bln je makin truk... menteri ph tahap badut.... mentadbir negara takleh dibagi pd ba ...

Bagi pendapat peribadi auntie yg tak berapa gemarkan politik kecuali di masa yg amat2 memerlukan. Ini jawapan auntie sbg org yg tak sukakan politik.

Ini adalah adjustment period. Ibarat orang yg baru berkahwin, mereka memerlukan masa utk menyesuaikan diri dalam kapasiti mereka yg baru yakni sbg pemerintah. Dulu kan mereka tu pembangkang.

Jgnlah kita asyik kondem jer. Yg elok, kita sokong. Yg tak betul, kita protes tanpa mengira apa brand parti politik tu.

Now is the time to close the gap and make an effort to make Msia a better place to live. Uphold the positive values in our lives. Start with ourselves first. Make ourselves a better person in order to help our country to be a better nation. Insya Allah.

Kalau majoriti rakyat tak berpuas hati, next pilihanraya kita ada kuasa membuat pilihan semula. Tak perlulah start bercampaign drp sekarang, kecuali bagi org2 yg bekerja dgn parti2 politik. Auntie neutral - Lebih pentingkan usaha ke alam yg kekal.
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2019 10:43 PM From the mobile phone | Show all posts
dinopower2 replied at 5-2-2019 10:28 PM
bg masa utk negara jahanam ka?
tahu ke lepas ph menang seme dap die nak control... guna melayu sc ...

Melayu baekkkkk

Katanya, dpd bagi melayu penyamun pegang baik bagi Dap yg berenti ckp time azan. DAP yg puluh2 tahun dok malaysia tp x fasih BM.kahhhhh...
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2019 10:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Satu yg aku perasan dizaman jibby  ,  banyak projek2 infrastruktur berlaku.  Contoh jalinan lbhraya Duke, suke.  Pembaikan timur barat.  Jejambat kapar Kesas dan pulih bagai lagi.  Juga penurunan ketara harga2 kereta import dan paling penting kemasukan dana asing yg besar terutama dari Spore dan kemasukan kontraktor2 China yg menjadi sebab utama kos menjadi murah berbanding dgn jepon.  Jadi dlm ada kontra tetap ada yg pro nya.
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2019 10:47 PM From the mobile phone | Show all posts
auntieagony replied at 5-2-2019 10:43 PM
Bagi pendapat peribadi auntie yg tak berapa gemarkan politik kecuali di masa yg amat2 memerlukan.  ...

Ape y eloknya, bgtau sikit

Bukak mara dan mrsm untuk smua kaum? Bg peruntukan juta untuk sekolah persendirian cina?
Mansuhkn semua bentuk pinjaman untuk tlg melayu? Bg rate special lg rendah untuk personal loan kt cina?
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2019 10:47 PM From the mobile phone | Show all posts
auntieagony replied at 5-2-2019 10:43 PM
Bagi pendapat peribadi auntie yg tak berapa gemarkan politik kecuali di masa yg amat2 memerlukan.  ...

auntie akan paham bile dah tgk kemusnahan tu nanti...

auntie tahu online gambling dah legal? auntie tahu nak tegakkan agama tu takleh sbb ade dap? tahu nak tutup kelab malam awl kena uturn..

byk yg dap pertikai... tp depa dok blkg melayu bodoh... yg kd benteng mcm mujahid kekanda adinda tu....

Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2019 10:51 PM From the mobile phone | Show all posts
melnanzz replied at 5-2-2019 08:39 PM
Rakyat Malaysia nak tengok immediate change agaknya. Bila tukar kerjaan, terus langsai hutang, terus ...

bukanlah...
bn pun abik 60 tahun utk.jd maju
rakyat bukan nak cepat..tp rakyat tak mau
1.peruntukan sekolah kwbngsaan dipotong...sekolah cina ditambah..
2. tragedi seafield
3. kata hutang bnyak tp bajet defisit
dll...
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2019 10:51 PM | Show all posts
Edited by auntieagony at 5-2-2019 10:52 PM
Victorioussss replied at 5-2-2019 10:38 PM
Wow nk compare quran turun sikit2 dlm 23 tahun
Wow nk compare rome xdibina sehari

Sorry, your point is ....???

Anyway, minta maaf yer kalau aunti taip bhw your comparison pasal budak kecil tu tak jive - tak relevant.
Walau pun begitu, auntie jawaplah, jgnlah ingat kalau org tu kurang bijak pada awalnya, akan bodoh selama2nya. Jika dia berusaha memperbaiki diri dan berusaha, pasti akan berjaya.
Dlm agama yg auntie anuti, yakni ugama Islam, auntie percaya bhw Allah lah Maha Berkuasa membolak-bolekkan hati. Org yg jahat, boleh kemungkinan berubah menjadi baik dan sebaliknya. Ianya berpandu kpd pilihan yg dibuatnya. Byk dah dibuktikan skrg ni, yg selalu menjadi viral.

Anyway, my intention is not to fight with anyone here. You have your views, i have mine. Let's respect each other's views. If you don't agree, let's agree to disagree.
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2019 10:51 PM | Show all posts
haruslah replied at 5-2-2019 10:43 PM
Melayu baekkkkk

Katanya, dpd bagi melayu penyamun pegang baik bagi Dap yg berenti ckp time azan ...

Cina yg tentu tentu cinanya,  berterabur BM nya aku masih boleh dapat maafkan, tapi yg melayu asli, lahir dari perut bumi malaya , melayunya tongkang pecah, patut di pundek kan kewww?

Kohkohkohkohkohkoh....
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2019 10:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Opkos menyesal, Malaysia skrg diperintah oleh a bunch of clown. Eiww
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2019 10:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Kesal sekesal kesalnya dgn gomen u turn takde pendirian dan cakap tak serupa bikin nih
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2019 10:54 PM | Show all posts
auntieagony replied at 5-2-2019 10:51 PM
Sorry, your point is ....???

Anyway, minta maaf yer kalau aunti taip bhw your comparison pasal  ...

Contoh yg terbaik  ialah JIb GOr.....

semasa dlm kerajaan macam setang, sekarang nampak macam dah baik

Kohkohkohkohkojkojkohkoh
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2019 10:56 PM | Show all posts
noraidil_06 replied at 5-2-2019 10:51 PM
Opkos menyesal, Malaysia skrg diperintah oleh a bunch of clown. Eiww

It takes one clown to noe another.....

Kahkahkahkah...


Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2019 10:56 PM From the mobile phone | Show all posts
apa apa saja lwbih elok dari firaun ni
setan dari neraka ketujuh pun aku undi..asalkan jangan firaun ni
firaun yg merosakkan zaman kanak kanak aku
kau keluar negeri..jumpa org negeri lain..diorang nka pkul kau...nak baling batu
salah siapa? firaun lah
kalau takde undang2 lama dah aku bom habis semua ni
babi
sial!!!
celaka!!
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2019 10:58 PM From the mobile phone | Show all posts
stingerstir replied at 5-2-2019 10:56 PM
It takes one clown to noe another.....

Kahkahkahkah...

I am no minister
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2019 10:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Yang kita suka: Ramainya muka-muka baru dalam kabinet kerajaan, lebih-lebih lagi golongan belia
Yang tak suka: Umpama pesilat politik lama vs. pesilat baru, yang baru ini langkahnya masih sumbang. Belum layak menang pingat emas.
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2019 11:00 PM | Show all posts

Non minister clown....

Kahkahkahkah...
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2019 11:03 PM | Show all posts
Victorioussss replied at 5-2-2019 10:47 PM
Ape y eloknya, bgtau sikit

Bukak mara dan mrsm untuk smua kaum? Bg peruntukan juta untuk sekola ...

MRSM & SBP mmg dah dibuka kpd non bumis drp dulu lagi, walaupun dlm jumlah yg kecil.Yg auntie tak berapa setuju ttg yg pemilihan ke dlm sistem pendidikan tersebut yg dulu.  Ada anak2 org kenamaan, berdarah biru dan yg tak layak masuk pun, mrk masuk jer. Anak2 org gomen apa tah lagi, lebih peluang bagi mrk sbb makbapak kerja kerajaan. Ini pun sebhgian drp bentuk diskriminasi & ketidak adilan. Berlaku drp dulu lagi.

Personal opinion - kurangkan dan eliminate sama sekali utk budaya subsidi supaya kita lebih berdaya saing.

Selamat mlm.
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2019 11:07 PM | Show all posts
auntieagony replied at 5-2-2019 11:03 PM
MRSM & SBP mmg dah dibuka kpd non bumis drp dulu lagi, walaupun dlm jumlah yg kecil.Yg auntie tak  ...

Rumah kau nak kena Bakar utk srankan tarik sabsidi org org melayu yg telah dijanjikan didalam perlembagaan?

Kohkohkohkohkoh
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2019 11:11 PM | Show all posts
dinopower2 replied at 5-2-2019 10:47 PM
auntie akan paham bile dah tgk kemusnahan tu nanti...

auntie tahu online gambling dah legal? au ...

Pasal online gambling is legalised and tutup kelab mlm pd waktu yg lebih awal. Ini pandangan peribadi setelah mendengar ulasan2 drp org2 yg arif ttg ilmu2 ugama.

Mengapa kita perlukan undang2 utk deter us from gambling dan mengunjungi kelab mlm? Bukankah dah mmg kita ketahui salah satu drp dosa besar dlm Islam ialah berjudi. Kenapa tak halang diri sendiri?

Buatlah segala undang2 yg menghalang, kalau diri sendiri masih nak buat, pasti org2 tu mencari loop hole atau cara jln yg lain.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2019 11:13 PM From the mobile phone | Show all posts
auntieagony replied at 5-2-2019 11:11 PM
Pasal online gambling is legalised and tutup kelab mlm pd waktu yg lebih awal. Ini pandangan perib ...

itu pandangan pencacai dap..
sy sendiri tak buat semua tu auntie
takpe sy hormat pndgn auntie...

tp klau sis @dodolgemok sy hentam je hahs

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2019 11:13 PM From the mobile phone | Show all posts
stingerstir replied at 5-2-2019 10:51 PM
Cina yg tentu tentu cinanya,  berterabur BM nya aku masih boleh dapat maafkan, tapi yg melayu asli ...

Kahkahkah...bodoh
Mengaku malaysian tp BM hauk baik jadi nepal ke bangla ke china bukit ke....
Btw, bangla nepal pon 3bln da pandai....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-2-2019 11:15 PM From the mobile phone | Show all posts
dinopower2 replied at 5-2-2019 11:13 PM
itu pandangan pencacai dap..
sy sendiri tak buat semua tu auntie
takpe sy hormat pndgn aunt ...

dalam thread ni, masih jelas rakyat masih bersama ph

jadi ko nak berangan lagi ph kerajaan sepenggal?
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2019 11:15 PM | Show all posts
haruslah replied at 5-2-2019 11:13 PM
Kahkahkah...bodoh
Mengaku malaysian tp BM hauk baik jadi nepal ke bangla ke china bukit ke....
B ...

Keymark macam lu aja BM ngaku bagus tapi masih hardup Kan sabsidi...

Macam siyallllll...

Kahkahkahkahkah

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.048364s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list