JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
8915
View
381
Reply

[Tempatan] jujur ya. ada ke menyesal undi pru14 dulu

[Copy link]

Author: Knights    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 5-2-2019 10:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Opkos menyesal, Malaysia skrg diperintah oleh a bunch of clown. Eiww
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2019 10:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Kesal sekesal kesalnya dgn gomen u turn takde pendirian dan cakap tak serupa bikin nih
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2019 10:54 PM | Show all posts
auntieagony replied at 5-2-2019 10:51 PM
Sorry, your point is ....???

Anyway, minta maaf yer kalau aunti taip bhw your comparison pasal  ...

Contoh yg terbaik  ialah JIb GOr.....

semasa dlm kerajaan macam setang, sekarang nampak macam dah baik

Kohkohkohkohkojkojkohkoh
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2019 10:56 PM | Show all posts
noraidil_06 replied at 5-2-2019 10:51 PM
Opkos menyesal, Malaysia skrg diperintah oleh a bunch of clown. Eiww

It takes one clown to noe another.....

Kahkahkahkah...


Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2019 10:56 PM From the mobile phone | Show all posts
apa apa saja lwbih elok dari firaun ni
setan dari neraka ketujuh pun aku undi..asalkan jangan firaun ni
firaun yg merosakkan zaman kanak kanak aku
kau keluar negeri..jumpa org negeri lain..diorang nka pkul kau...nak baling batu
salah siapa? firaun lah
kalau takde undang2 lama dah aku bom habis semua ni
babi
sial!!!
celaka!!
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2019 10:58 PM From the mobile phone | Show all posts
stingerstir replied at 5-2-2019 10:56 PM
It takes one clown to noe another.....

Kahkahkahkah...

I am no minister
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2019 10:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Yang kita suka: Ramainya muka-muka baru dalam kabinet kerajaan, lebih-lebih lagi golongan belia
Yang tak suka: Umpama pesilat politik lama vs. pesilat baru, yang baru ini langkahnya masih sumbang. Belum layak menang pingat emas.
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2019 11:00 PM | Show all posts

Non minister clown....

Kahkahkahkah...
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2019 11:03 PM | Show all posts
Victorioussss replied at 5-2-2019 10:47 PM
Ape y eloknya, bgtau sikit

Bukak mara dan mrsm untuk smua kaum? Bg peruntukan juta untuk sekola ...

MRSM & SBP mmg dah dibuka kpd non bumis drp dulu lagi, walaupun dlm jumlah yg kecil.Yg auntie tak berapa setuju ttg yg pemilihan ke dlm sistem pendidikan tersebut yg dulu.  Ada anak2 org kenamaan, berdarah biru dan yg tak layak masuk pun, mrk masuk jer. Anak2 org gomen apa tah lagi, lebih peluang bagi mrk sbb makbapak kerja kerajaan. Ini pun sebhgian drp bentuk diskriminasi & ketidak adilan. Berlaku drp dulu lagi.

Personal opinion - kurangkan dan eliminate sama sekali utk budaya subsidi supaya kita lebih berdaya saing.

Selamat mlm.
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2019 11:07 PM | Show all posts
auntieagony replied at 5-2-2019 11:03 PM
MRSM & SBP mmg dah dibuka kpd non bumis drp dulu lagi, walaupun dlm jumlah yg kecil.Yg auntie tak  ...

Rumah kau nak kena Bakar utk srankan tarik sabsidi org org melayu yg telah dijanjikan didalam perlembagaan?

Kohkohkohkohkoh
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2019 11:11 PM | Show all posts
dinopower2 replied at 5-2-2019 10:47 PM
auntie akan paham bile dah tgk kemusnahan tu nanti...

auntie tahu online gambling dah legal? au ...

Pasal online gambling is legalised and tutup kelab mlm pd waktu yg lebih awal. Ini pandangan peribadi setelah mendengar ulasan2 drp org2 yg arif ttg ilmu2 ugama.

Mengapa kita perlukan undang2 utk deter us from gambling dan mengunjungi kelab mlm? Bukankah dah mmg kita ketahui salah satu drp dosa besar dlm Islam ialah berjudi. Kenapa tak halang diri sendiri?

Buatlah segala undang2 yg menghalang, kalau diri sendiri masih nak buat, pasti org2 tu mencari loop hole atau cara jln yg lain.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2019 11:13 PM From the mobile phone | Show all posts
auntieagony replied at 5-2-2019 11:11 PM
Pasal online gambling is legalised and tutup kelab mlm pd waktu yg lebih awal. Ini pandangan perib ...

itu pandangan pencacai dap..
sy sendiri tak buat semua tu auntie
takpe sy hormat pndgn auntie...

tp klau sis @dodolgemok sy hentam je hahs

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2019 11:13 PM From the mobile phone | Show all posts
stingerstir replied at 5-2-2019 10:51 PM
Cina yg tentu tentu cinanya,  berterabur BM nya aku masih boleh dapat maafkan, tapi yg melayu asli ...

Kahkahkah...bodoh
Mengaku malaysian tp BM hauk baik jadi nepal ke bangla ke china bukit ke....
Btw, bangla nepal pon 3bln da pandai....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-2-2019 11:15 PM From the mobile phone | Show all posts
dinopower2 replied at 5-2-2019 11:13 PM
itu pandangan pencacai dap..
sy sendiri tak buat semua tu auntie
takpe sy hormat pndgn aunt ...

dalam thread ni, masih jelas rakyat masih bersama ph

jadi ko nak berangan lagi ph kerajaan sepenggal?
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2019 11:15 PM | Show all posts
haruslah replied at 5-2-2019 11:13 PM
Kahkahkah...bodoh
Mengaku malaysian tp BM hauk baik jadi nepal ke bangla ke china bukit ke....
B ...

Keymark macam lu aja BM ngaku bagus tapi masih hardup Kan sabsidi...

Macam siyallllll...

Kahkahkahkahkah

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2019 11:17 PM From the mobile phone | Show all posts
auntieagony replied at 5-2-2019 10:51 PM
Sorry, your point is ....???

Anyway, minta maaf yer kalau aunti taip bhw your comparison pasal  ...

Kalau kerajaan tu nk ubah ekonomi, tlg rakyat..dia dah buat from day 1
Tanpa alasan hutang menimbun yadda2

Apetah lg bg alasan belum setahun lg
Janji 100 hari pn hapraapetah lagi manifesto

Ni kn plak untuk 5 tahun?
Menipu tu munafik
Dlm agama Islam ade suruh sapot munafik ke?

Iols xsetuju dgn kerajaan lama pimpinan jibby
Iols vote ph untuk perubahan dan bile tgk manifesto dorg
Iols vote sbb nk selamatkn negara

Tp now ape y kite smua nampak, mmg hampeh
Bitter truth rite..untuk sedapkan hati, golongan mcm kau ni akan ckp
"Baru lg..bg la chance 5 tahun dlu..rome pun bkn dibina sehari..Quran pn amik masa 23 tahun diturunkan"

Hello makcik..kau nk compare Quran dgn kerajaan xtepati janji munafik ni, dh kenapa?

Mcm iols ckp td
Kalau budak2 masa kecik dh pemalas, makcik rasa dh besar nnt dia bole berubah ke
Kalau kerajaan awal2 perintah dh ckp xle nk tlg rakyat, makcik rasa dekat sepenggal 5 tahun nnt dia akan tlg rakyat ke

Sad
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2019 11:17 PM | Show all posts
dinopower2 replied at 5-2-2019 11:13 PM
itu pandangan pencacai dap..
sy sendiri tak buat semua tu auntie
takpe sy hormat pndgn aunt ...

Terima kasih kerana menghormati pandangan masing2. Itu antara sifat2 yg baik.

Sbg org tua, auntie doakan Dino berhati2 semasa menaip, sbb dipertanggungjawabkan nanti di akhirat.
Mmg mesti berhati2 di dunia tapi di akhirat tu yg lebih utama. Insya Allah.

Tabayun dan tabayun - checking & rechecking the details and facts. Jgn berdasarkan => depa kata, depa kata saja. Insya Allah
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2019 11:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Walaupun aku tak berpeluang ngundi sebab terpaksa berada di oberc, aku bangga sama sekali sejarah besar telah tercatat di melaya dimana parti tua bangka 60 tahun ditumbang oleh beberapa parti setahun jagung. Juga demokrasi dan transperansi telah berjaya dikembalikan
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2019 11:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Family semua menyesal sbb byk yg hilang dari dapat. Klinik 1msia dah tiada, UTC tutup awal, ringgit x laku di thailand, bantuan brim dihapuskan/dikurangkan
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2019 11:25 PM From the mobile phone | Show all posts
stingerstir replied at 5-2-2019 11:15 PM
Keymark macam lu aja BM ngaku bagus tapi masih hardup Kan sabsidi...

Macam siyallllll...

Dah xde point tu je la mampu
Maki orang kahkahkah
Cth x harap sabsidi tu mcm skolah cina tu tu ke? Eh kolej cina....eh universiti cina....
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.050255s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list