JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
6994
View
364
Reply

[Tempatan] jujur ya. ada ke menyesal undi pru14 dulu

[Copy link]

Author: Knights    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 5-2-2019 11:17 PM From the mobile phone | Show all posts
auntieagony replied at 5-2-2019 10:51 PM
Sorry, your point is ....???

Anyway, minta maaf yer kalau aunti taip bhw your comparison pasal  ...

Kalau kerajaan tu nk ubah ekonomi, tlg rakyat..dia dah buat from day 1
Tanpa alasan hutang menimbun yadda2

Apetah lg bg alasan belum setahun lg
Janji 100 hari pn hapraapetah lagi manifesto

Ni kn plak untuk 5 tahun?
Menipu tu munafik
Dlm agama Islam ade suruh sapot munafik ke?

Iols xsetuju dgn kerajaan lama pimpinan jibby
Iols vote ph untuk perubahan dan bile tgk manifesto dorg
Iols vote sbb nk selamatkn negara

Tp now ape y kite smua nampak, mmg hampeh
Bitter truth rite..untuk sedapkan hati, golongan mcm kau ni akan ckp
"Baru lg..bg la chance 5 tahun dlu..rome pun bkn dibina sehari..Quran pn amik masa 23 tahun diturunkan"

Hello makcik..kau nk compare Quran dgn kerajaan xtepati janji munafik ni, dh kenapa?

Mcm iols ckp td
Kalau budak2 masa kecik dh pemalas, makcik rasa dh besar nnt dia bole berubah ke
Kalau kerajaan awal2 perintah dh ckp xle nk tlg rakyat, makcik rasa dekat sepenggal 5 tahun nnt dia akan tlg rakyat ke

Sad
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2019 11:17 PM | Show all posts
dinopower2 replied at 5-2-2019 11:13 PM
itu pandangan pencacai dap..
sy sendiri tak buat semua tu auntie
takpe sy hormat pndgn aunt ...

Terima kasih kerana menghormati pandangan masing2. Itu antara sifat2 yg baik.

Sbg org tua, auntie doakan Dino berhati2 semasa menaip, sbb dipertanggungjawabkan nanti di akhirat.
Mmg mesti berhati2 di dunia tapi di akhirat tu yg lebih utama. Insya Allah.

Tabayun dan tabayun - checking & rechecking the details and facts. Jgn berdasarkan => depa kata, depa kata saja. Insya Allah
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2019 11:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Walaupun aku tak berpeluang ngundi sebab terpaksa berada di oberc, aku bangga sama sekali sejarah besar telah tercatat di melaya dimana parti tua bangka 60 tahun ditumbang oleh beberapa parti setahun jagung. Juga demokrasi dan transperansi telah berjaya dikembalikan
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2019 11:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Family semua menyesal sbb byk yg hilang dari dapat. Klinik 1msia dah tiada, UTC tutup awal, ringgit x laku di thailand, bantuan brim dihapuskan/dikurangkan
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2019 11:25 PM From the mobile phone | Show all posts
stingerstir replied at 5-2-2019 11:15 PM
Keymark macam lu aja BM ngaku bagus tapi masih hardup Kan sabsidi...

Macam siyallllll...

Dah xde point tu je la mampu
Maki orang kahkahkah
Cth x harap sabsidi tu mcm skolah cina tu tu ke? Eh kolej cina....eh universiti cina....
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2019 11:25 PM From the mobile phone | Show all posts
auntieagony replied at 5-2-2019 11:03 PM
MRSM & SBP mmg dah dibuka kpd non bumis drp dulu lagi, walaupun dlm jumlah yg kecil.Yg auntie tak  ...

Nice. Eliminate subsidi rakyat tp anak atok dapat tongkat tender2 kan?

Yes, eliminate subsidi sbb bangsa sndiri pemalas
Y rajin anak atok y jadi bilionaire
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2019 11:28 PM | Show all posts
Victorioussss replied at 5-2-2019 11:25 PM
Nice. Eliminate subsidi rakyat tp anak atok dapat tongkat tender2 kan?

Yes, eliminate subsidi s ...

You are afraid to compete on level playing field with other races without the subsidies?

Cina nak mahir dalam bahasa Melayu pun Tak bersemangat sebab Tak mahu dicop melayu bahasa dan bangsa subsidi....the curse...

Kohkohkohkohkoh
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2019 11:30 PM | Show all posts
Victorioussss replied at 5-2-2019 11:25 PM
Nice. Eliminate subsidi rakyat tp anak atok dapat tongkat tender2 kan?

Yes, eliminate subsidi s ...

Sorry sbb auntie tak faham. Auntie mmg noob sikit pasal cakap2 berkias2 yg ada unsur2 sarcasm.

Pls be more specific and transparent. Maklumlah auntie rakyat marhain & tak kenal org2 kenamaan.

Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2019 11:32 PM | Show all posts
Edited by stingerstir at 5-2-2019 11:33 PM
haruslah replied at 5-2-2019 11:25 PM
Dah xde point tu je la mampu
Maki orang kahkahkah
Cth x harap sabsidi tu mcm skolah cina tu tu k ...

Muka subsidi nak mintak disanjung?
Bahasa melayu nak dimertabatkan sehingga bangsa asing  berminat utk pelajarinya macamana kalau muka sekor sekor macam kau, kalau ditarik sabsidi, mau pi berperang?


Kahkahkahkahkahkah....

Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2019 11:35 PM | Show all posts
tobby replied at 5-2-2019 11:23 PM
Family semua menyesal sbb byk yg hilang dari dapat. Klinik 1msia dah tiada, UTC tutup awal, ringgit  ...

Bila nak pi perang?
Hak utk hidup ditarik?

Kahkahkahkahkah

Melayu melayu.......
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2019 11:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Victorioussss at 6-2-2019 12:00 AM
stingerstir replied at 5-2-2019 11:28 PM
You are afraid to compete on level playing field with other races without the subsidies?

Cina n ...


Ape guna kerajaan kalau kerajaan xtlg rakyat?

Baik xpyh ade kerajaan je cmtu rite?
Setakat dpt jawatan dlm kerajaan, jd menteri, gaji berpuluh ribu tp xnk tlg rakyat dlm bentuk subsidi atau tol

Even brunei pn bg subsidi mnyk smpai harga mnyk seliter 50sen brunei je
So brunei bangsa subsidi ke?

Cina y xnk ckp bahasa melayu, xlayak duduk malaysia
Sila berambus si sepet..sbb bahasa kebangsaan bahasa melayu
Kau xreti bahasa melayu, kau xlayak jadi warganegara sbb kau menidakkan bahasa kebangsaan for sure lagu negaraku pn kau fail nk nyanyi

If sepet dn rentung wish malaysia nk strict mcm indon..we can do that
Say goodbye kat bahasa cina, nama cina, speaking cina in public, signage cina smua tu
If that what u wanted..we bangsa melayu dh terlalu banyak tolerate

Setiap benda akan ade limit..and we have our own limit too

Oh the irony..cina xnk ckp bahasa melayu sbb xnk sama dgn bangsa subsidi
Walhal y isik mnyk kt johor tu ramai cina singapork kiasu
Y bereput kupon maoanan percuma smpai mati 2 org pn, org cona malaysia

Y hadap kupon dan claim diskaun pn org cina
Y play vitim dn menipu dlm jual beli, majoriti org cina

Well..cina xmenipu bukanlah cina namanya
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2019 11:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku menyesal undi PH tapi any guarantee next election if BN menang zero corruptions? Takkan aku nak amik pendekatan tak mengundi....its my rights! Dilemma.....
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2019 11:52 PM | Show all posts
dulu telo 3.++
skrg telo 4.++
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2019 11:52 PM | Show all posts
Dah berapa kali election aku tak pernah undi BN pon.
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2019 12:01 AM | Show all posts
Tak menyesal pun kerana saya ingin melihat dan mencuba sesatu yang baru. Saya bagi mereka 10 tahun untuk melihat perubaha .
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2019 12:04 AM From the mobile phone | Show all posts
Victorioussss replied at 5-2-2019 11:51 PM
Ape guna kerajaan kalau kerajaan xtlg rakyat?

Baik xpyh ade kerajaan je cmtu rite?

Xyah mintak byk, hapus SJK jer....bhs cina/tamil xde mslh nak bljar asal ade 1 SK....xde mau nye ponnn
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2019 12:07 AM From the mobile phone | Show all posts
Ada bagusnya kerajaan lama jatuh....dapat tgk apa kerajaan sekarang buat....terpulanglah nak rasa apapun....kurang 5thn lagi mengundi balik. Mungkin ada pesaing baru muncul ditengah2?
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2019 12:11 AM From the mobile phone | Show all posts
Syukur sangat Tuhan makbulkan doa agar pemerintahan Najib yang penuh korupsi dapat diturunkan..
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2019 12:31 AM From the mobile phone | Show all posts
Kaka tak menyesal langsung. Hanya mampu geleng kepala pd puak2 itu.. seperti hari ni kawin esok dapat anak. Rasa bersyukur tgk kebanyakkan menteri yg gah suatu ketika dulu kini kian menikus. Tak dpt bayangkan kalau beeyeen still on the road..
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2019 12:55 AM From the mobile phone | Show all posts
Anak atok tak payah kerja hempas pulak, muda lagi dah dlm list antara yg kaya raya
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2019 01:47 AM From the mobile phone | Show all posts
Depan melayu citer utang 1 trillion..1mdb.. cut budget.. salah itu ini..najib salah bla bla.. gomen xde duit.. tapi belakang bagi sekolah cina private rm juta2... lagi mau tanya ka menyesal ke tak?? Simple logic senang je.. xde faedah bumiputra sokong ph.. ph hanya bagi kelebihan pada cina je dgn menggunakan kuasa undi org bumiputra.. toksah laa buat persepsi tak sokong ph maknanyaa sokong najib.. org tak sokong ph sbb ph tak adil.. asik2 cina je dpt.. skang ni ape2 pun asal ph jatuh/kalah. Tak dpt attack BN.. meratib lobai lobai.. adoii .. konon nak alih subject attack laa.. phuiii..mudah sgt baca permainan politik ph.. huh
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2019 02:00 AM From the mobile phone | Show all posts
dess402 replied at 5-2-2019 10:45 PM
Satu yg aku perasan dizaman jibby  ,  banyak projek2 infrastruktur berlaku.  Contoh jalinan lbhraya  ...

Tp bila deal dgn china ni ibarat jual soul kt dia. Mcm negara apa ntah skrg dah tergadai sbb tak mampu byr hutang china. Kita bakal jd mcm tu sikit lg kalau najib tak jatuh
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2019 03:59 AM From the mobile phone | Show all posts
Survey 60% org melayu tak gembira dengan kerajaan PH.. so boleh kata ramai jugak tu
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2019 04:00 AM | Show all posts

Aii tak menyesal sebab ..

Orang Melayu ckp: kalau tidak dipecahkan ruyong manakan dpt sagunya?


Sekarang under PH - kita ada nampak cacat cela pengurusan dan kejayaan pentadbiran. Adatlah kerajaan baru tak kan semua terus perfect! UMNGOK yang perintah Malaysia since merdeka pun penuh cacat cela. Cumanya yang aii terkilan ialah sikap DAP dan parti India.

Harapan aii orang Melayu bersatu - buang yang keruh ambil yang jernih. Mcam aii punya signature .. satu ugama berbeza pendapat yadda yadda yadda.

Aii akan terus sokong Tun M. Tiada galang ganti Tun M itu.



Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2019 04:53 AM From the mobile phone | Show all posts
Tun M ckp melayu lapar tongkat. Anak dia x lapar tongkat ke? Ph menang lom 6 bulan atok93 dah hulur tongkat
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.047045s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list