JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
8952
View
381
Reply

[Tempatan] jujur ya. ada ke menyesal undi pru14 dulu

[Copy link]

Author: Knights    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 6-2-2019 04:54 AM From the mobile phone | Show all posts
Sekolah SWASTA cina dpt bantuan besar. Sekolah kebangsaan serba daif di biarkan.

Mcm mn pulak tu?
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2019 05:04 AM From the mobile phone | Show all posts
Nk merdeka dulu tu org melayu di pujuk british utk bg warga kt cina india yg di angkut ke sini. Ikutkan mmg mereka patut di hantar balik china n india tp masa tu dah sejuta jumlah mereka jd british mls nk antaw balik. British janjikan dgn org melayu beberapa perkara termasuk akta 153 n hak istimewa org melayu n org asli. Ugama islam ugama rasmi. Bhs melayu sbg bhs kebangsaan. Org Melayu akhirnya setuju. Cina india tu pun setuju. British bkn je bg warganegara tp bg tanah kt pendatang2 tu utk mulakan hidup kt semenanjung tansh melayu. Tanah kt prime areas kawasan bandar. Mereka dpt tongkat besar. Melayu dpt apa??

Skg cucu cicit india n cina nk hapuskan perjanjian yg nenek moyang mereka setuju dulu. Melayu bodoh je yg lupa sejarah.

























......
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2019 07:11 AM | Show all posts
Edited by rykall at 6-2-2019 07:14 AM

Aku pun antara yg menyesal ngundi PH masa PRU 14 lepas...lebih kpd ada bbrp perkara yg PH buat membuatkan pengundi terasa hati dan jauh hati. Memang dulu berkobar-kobar dan sgt suka Najib jatuh tp skrg keadaan tidak banyak berubah, bukan 100% berpunca dari manifesto tapi dri segi bagaimana Kerajaan melayan bumiputera hingga terasa kami tidak dipedulikan.

Jadi sementara masih ada beberapa tahun ni, sila ubah persepsi ini, buatlah kerja bersungguh-sungguh jika tidak mmg sepenggal jerlah PH menjadi kerajaan di Malaysia.

PRU-14 suka tak suka penentu kemenangan PH adalah pengundi muda dan atas pagar. Jangan dinafikan ya.
Kami nk YB yg boleh buat kerja bukan hanya pandai berselfie saja, berdebat dan asyik nk popular, mesti mewakili rakyat.
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2019 07:44 AM From the mobile phone | Show all posts
melnanzz replied at 5-2-2019 08:39 PM
Rakyat Malaysia nak tengok immediate change agaknya. Bila tukar kerjaan, terus langsai hutang, terus ...

Wana ye personal opinion, weols tak la expect jadi boom economic macam ozzy Ka, Singapore Ka..tidak la..berpijak bumi yang nyata..
Cuma paling tak boleh terima sudah 9 bulan benda paling basic iaitu memahami fungsi sebagai kerajaan Dan penjawat awam masih kelaut.. berzikir hutang 1trollion sampai ke FB rasmi pun nak berpolitik..sangat hina percapaian nak... Busuk2 BN tidak la tahap macam tu sekali pprt ye perangai..
Ni paling basic.. jangan kata nak boom economic, nak langsai hutang..itu sudah semestinya ke laut atlantik..
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2019 07:58 AM From the mobile phone | Show all posts
Paling xboleh diterima..punya la canang pasal hutang hujung2 buat budget deficit la..hinanya nak.. buat la budget surplus kelakor ke tidak namanya Tu..
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2019 08:01 AM From the mobile phone | Show all posts
Apa malu BOSSKU. We support U pru15. Boleh songlap ratusan billyon. Jual semua asset negara. Bagi kami Brimmmmm...we support Bossku. Ini cara terbaik urus ekonomi. Brim, brim, brim.....All I dream is Brimmmmm......
.
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2019 08:40 AM From the mobile phone | Show all posts
tak menyesal. kalau ph tak jadi kerajaan, mcmn nak terbongkar warna sebenar
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2019 08:42 AM From the mobile phone | Show all posts
yang tak menyesal tu hijab belom terbukak. maafkanlah huahuahua
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2019 08:53 AM | Show all posts
250j smk bahagi 9000 buah purata 27778, 50j sjkc bahagi 1298 buah purata 38521, 50j sjkt 532 buah purata 93985, 12j sm persendirian cina 60 buah 200000. Ko rase ko bijak?.. kalau tertinggi satu sekolah boleh dpt 200k, ko bagi lah semua 200k setiap sekolah, cerita same rata.. tapi kaburkan dgn jumlah angka besar dan kecik, sorok kan detail di belakang..
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2019 08:55 AM | Show all posts

Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2019 08:56 AM | Show all posts
bakingsoda replied at 6-2-2019 08:40 AM
tak menyesal. kalau ph tak jadi kerajaan, mcmn nak terbongkar warna sebenar


Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2019 08:57 AM | Show all posts

Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2019 09:09 AM From the mobile phone | Show all posts
dodifarid replied at 5-2-2019 09:31 PM
Ada yang menyesal, tapi bilangan kecil sangat, tak cukup gugat kerajaan pun sebab yang menyesal undi ...

Bab pas mkn rasuah nampak sgt kena kencing,acc najib baru ni bukan kena check dgn details ke pasal 1mdb kenapa tak jumpa transaction tu,kalau Ada dah tentu tentu acc hj Hadi kena beku termasuk acc pas, Tok ji  dah explain kat fb dia.
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2019 09:13 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku mmg x sokong ph..so Aku doakan parti scammer ni melingkup dgn seberapa segera..hidup dgn tabur fitnah Dan penjahanam ekonomi negara..penipu drpd bos smpi kpd macai..low class pnye parti
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2019 09:19 AM From the mobile phone | Show all posts
Tak menyesal. Berikan mereka masa. Tak tercapai di akal untuk terus terusan menyokong penyamun
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2019 09:22 AM From the mobile phone | Show all posts
nurrlisa replied at 6-2-2019 09:19 AM
Tak menyesal. Berikan mereka masa. Tak tercapai di akal untuk terus terusan menyokong penyamun

ketua penyamun sbnr tu che det...
percaya lah fitnah dap tuh

p la ulang blk video tuduhan anwar terhdp che det tu.... jgn buat2 lupa...  dulu susah pyh jatuhkan che det pastu ambik blk jd pk... akai
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2019 09:23 AM | Show all posts

Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2019 09:26 AM From the mobile phone | Show all posts
Budget defisit dik di kala yg sama canang hutang 1trillion.. ingat rakyat bengap sangat Ka..hujung2 rakyat senyum sinis ja percubaan gomen nak bodohkan rakyat..
Xmasuk kenyataan flip flop-uturn.. perangai nak menang antara muntri..perangai merempan kat media..gigih bagi statement, pc bagai.. kita memang huru hara..ekonomi flop, pentadbiran flop, hubungan antara kaum flop...dah semua flop.. panas dik hati rakyat
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2019 09:28 AM From the mobile phone | Show all posts
melnanzz replied at 5-2-2019 08:39 PM
Rakyat Malaysia nak tengok immediate change agaknya. Bila tukar kerjaan, terus langsai hutang, terus ...

Couldn't agree with you more
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2019 09:32 AM From the mobile phone | Show all posts
pengecatbintang replied at 5-2-2019 09:27 PM
ni pandangan aku...

kalo PH tak kuar manifesto yg gilo Babi tu...

Betul... AKU tgk melais ramai mcm nie..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.046806s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list