JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
7500
View
369
Reply

[Tempatan] jujur ya. ada ke menyesal undi pru14 dulu

[Copy link]

Author: Knights    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 6-2-2019 09:44 AM From the mobile phone | Show all posts
X menyesal undi PH.

Sbb tujuan adalah x sanggup tgk betapa berlagak nya menturi2 yg bg statement ntah ape2..

Skrg ada  lg x kedengaran kata2 sinis dr padang rengas..statement dr menteri ridsect..menteri kondo..menteri felda ke tabung haji... bini2 yg bermewahan..siap ada hnbg mhl..siap ada bisness card..etc..

Ketirisan dlm gov yg melampau. Kewangan. System tender. Lantikan politik. Pembaziran staff

Mereka semua tone down.. kita pn lega. Byk yg perlu dibetulkn.

Saya lebih lega dgn keadaan PH dari sakit hati dgn apa kerajaan terdahulu lakukan.

If dorg rse nk naik blk..ni wake up call. Klu x..selamanya akan ke bawah.

PH.. jentera myb  x berapa cekap. Sbb x semua ada pengalaman. Tp percayalah.. apa yg anda lakukan, rakyat memerhati..rakyat blh menilai.

What ever it is. Org tetap akn undi PH. Mcm dlu. Yg menang BN pn kawasan terpencil. Bndr2 still pembangkang menang.








Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2019 09:44 AM From the mobile phone | Show all posts
Don't drag to najib la.. dah basi..najib dah jatuh, pergi bawa ke court la..kecoh betul la..
Uols ingat atas pagor ni golongan pprt hadap bantuan ka.. weols highly educated dik.. my expertise pun dalam applied economic.. weols tahu la apa gomen boleh capai..bukan harap bulan dan bintang tapi kalo bengap dan bodoh sangat .. pentadbiran kelaut sampai menyusahkan rakyat..better paham2 sendiri la..manjang pc  mulut xboleh tutup sampai Investor semua lari..memang patut carut Kan jah..kalo xboleh nak improvement ekonomi xper la jangan jahanam kan apa yang ada.. dah susah bertambah susah..memang layak kena carut..
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2019 09:49 AM From the mobile phone | Show all posts
Ramai gak yg menyesal...
Kes adib lg la jadi menyampah dkt ph
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2019 09:56 AM From the mobile phone | Show all posts
12 juta direct dr MOF ke institusi pendidikan cina...hanceeeng. Melayu PH cakap naper sikit  sgt. bg lah lebih lagi..apa modul sekolah cina ni pakai pon tak tau. Takpe..Allah tak bg hidayah lagi puak puak Melayu PH.
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2019 09:59 AM From the mobile phone | Show all posts
1mdb untung rugi, asset liabiliti pun tak berani declare, berapa biliyun Najib dah curi pun tak siap2 charge sheet tapi sekali tarah Petronas 80biliyun, th 19biliyun, khazanah pun kena, epf tunggu masa nak kena beli samurai bond yg kupon murah Tu, bajet 319bil dkt 30biliyun lebih Dari 2018 tapi baru February kpm kena MERAYU utk bajet tambahan, bajet belanja bnyk tapi income sst ciput, Petronas harga crude dah tinggal us$60 pun kena tarah 80biliyun, mmg tahun khinzir 2019 Ni hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2019 10:17 AM From the mobile phone | Show all posts
Alah yg byk menyalak dekat medsos tu cacai dan lobai jah. Walaupon x dinafikan ada segelintir yg menyesal jua.
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2019 10:18 AM From the mobile phone | Show all posts
pengecatbintang replied at 5-2-2019 09:14 PM
Mungkin ada yang menyesal, mungkin sedikit sahaja yg menyesal..

mungkin propaganda yg kata menyes ...

Betul tu, yg ramai menyalak tu kebanyakan lobai dan cacai. Yg pengundi ph sebenar aman2 jah tgok mereka menggelupor walaupon x dinafikan ada segelintir yg menyesal.
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2019 10:19 AM From the mobile phone | Show all posts
dess402 replied at 5-2-2019 09:18 PM
Memang aku menyesal.  Dan sembang2 dgn Family pun rata2 dan pun menyesal.  Pasal memang kita tak men ...

Ni contoh lobai gila yg tiba2 menyesal undi ph. Kahkahkah
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2019 10:20 AM From the mobile phone | Show all posts
pengecatbintang replied at 5-2-2019 09:31 PM
bukan ke ko cai umngok..

undi PH apa nyer.. apa yg nak menyesalnya..

Dia lobai sis, tpi harini tiba2 mengaku undi ph. Gampang sgat dia tu.
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2019 10:29 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by dess402 at 6-2-2019 10:31 AM
armin replied at 6-2-2019 02:00 AM
Tp bila deal dgn china ni ibarat jual soul kt dia. Mcm negara apa ntah skrg dah tergadai sbb tak m ...


salam   ..   China ni rasanya agak subjektif nak perkatakan.  Sebab satu sebab jika kita lihat  ,  samada ceruk manapun kita berdagang di rantau ini  ,  satu kepastian kita harus mempunyai talian dgn China.  Samada mengimport materia n  ,  mengimport teknologi maupun selaku pengeksport produk.  China adalah satu negara yg hampir punya segalanya  .  Dgn material pembuatan yg murah  ,  tenaga kerja yg murah dan juga teknologi yg terkini pada kadar harga kompetative.  Inilah dilema dunia sekarang.  Kerana China ada segalanya.  Juga jika dikatakan pasaran pengguna  ..  China juga punya pasaran yg meluas  .  Jadi pertalian  diplomasi dan semangat menghormati sepatutnya menjadi keutamaan pemimpin kita bila bercakap dgn perhubungan 2 hala ini.  China bukanlah seperti dulu lagi yg boleh kita pandang lebih2 lagi bila harga petroleum kita mengalami kejatuhan harga yg berlarutan sekian lama.  Juga kejatuhan kebanyakkan komoditi kita seperti getah dan sawit  ,  yg boleh kita agak adalah kelesuan yg bakal terus berlakukan.
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2019 10:40 AM From the mobile phone | Show all posts
22.54% yg menyesal undi PH ni, sebab marah tak dapat BRIM lagi. Dia org tak kisah BOSSKU songlap duit sampai meninggalkan utang1 trillion. Pada diaorg BOSSKU tak perlu malu mencuri duit asslkan mereka diberi BRIM. Brim, brim, brim....all I love is brim. All I need is BRIM, All I care is BRIM. Curilah beratus billion BOSSKU asalkan kami dapat BRIM. Brim, brim, brim.....all I dream  is BRIM



Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2019 10:44 AM From the mobile phone | Show all posts
Oppss  ..  Balik pada persoalan samada kita harus curiga bila berurusan dgn China  ..  rasanya tidak.  Kerana selagi kita bekerjasama secara bijak  ,  tanpa pemimpin kita yg mengambil kesempatan mengambil keuntungan peribadi  ,  idea ini harusnya berjaya.   Tetapi kalau kata China sudah seakan bersedia menjajah  ..  Ia juga sesuatu yg subjektif.  Kerana dunia ini pun sebenarnya hukum karamnya kuasa adalah wang.  Jadi bersedia lah kita.  Kita harus bersedia meletakkan diri seiring dgn pembangunan dunia  .  Kita tidak terus terleka menjadi penonton.  Kita perlukan pemimpin berwawasan jauh dan berani meletakkan fokus secara serius UTK  dijadikan pemacu .   
Pemimpin yg melihat soal pendidikan dlm kaedah baru dgn kadar R&D yg berterusan.  
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2019 10:49 AM From the mobile phone | Show all posts
wana89 replied at 6-2-2019 09:44 AM
Don't drag to najib la.. dah basi..najib dah jatuh, pergi bawa ke court la..kecoh betul la..  
...

Yes this is totally right. Sorry ya mmg tak hadap bantuan BRIM yg dimansuhkan tukr nama BSH. Ape cite AES yg skrg ditukar nama jd AWS. Kata nak mansuh ni siap tambah lg. Apa cite ptptn yg nak dimansuh tp perkenalkn skim bayaran balik yg lg menindas, takda diskaun plak tu. Kena terima hakikat la org geram sbb ph tu yg tak tunaikan janji.
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2019 10:49 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by dess402 at 6-2-2019 10:51 AM
NAT_11 replied at 6-2-2019 10:40 AM
22.54% yg menyesal undi PH ni, sebab marah tak dapat BRIM lagi. Dia org tak kisah BOSSKU songlap dui ...


Dlm sejarah makhamah  ,  najib belon lagi disabit mana2 kesalahan menghilang wang.  Tapi tun pulak  pernah dikaitkan kehilangan wang berpuloh bilion RM dlm permainan forex hanya UTK satu petang.
Tapi Tun jawab mudah.
saya tak ingat apa2.
saya dah tua.        
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2019 10:50 AM From the mobile phone | Show all posts
Siti_Muhaymin replied at 6-2-2019 09:56 AM
12 juta direct dr MOF ke institusi pendidikan cina...hanceeeng. Melayu PH cakap naper sikit  sgt. bg ...

Skola yg dibantu tu lg helokk dari sbp or mrsm. Tak caya meh dtg penang
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2019 10:55 AM | Show all posts
dess402 replied at 6-2-2019 10:49 AM
Dlm sejarah makhamah  ,  najib belon lagi disabit mana2 kesalahan menghilang wang.  Tapi tun pul ...

wow ! amnesia level brp ni??
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2019 10:57 AM From the mobile phone | Show all posts
tri-max replied at 6-2-2019 10:55 AM
wow ! amnesia level brp ni??

Tun  ??  19.8  kott  .
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2019 10:58 AM | Show all posts
last vote tjk yg undi PH rasa tak menyesal is 38
yg tak undi PH pon 38
level sama
mana yg rasa mendabik dada yg tak brp bidang tu??

tp takkan tak smpi seratus kot yg masuk undi, kemon la layan thread yg bakalan smpah jua ni
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2019 11:15 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by misc at 6-2-2019 05:42 PM

Tak undi ph.
Thread yg membosankan dan bikin gaduh.
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2019 11:18 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by NAT_11 at 6-2-2019 11:22 AM
dess402 replied at 6-2-2019 10:49 AM
Dlm sejarah makhamah  ,  najib belon lagi disabit mana2 kesalahan menghilang wang.  Tapi tun pul ...


BRIM,  BRIM, BRIM.....All I love is BRIM. All I need is Brim. All I care is Brim. BRIM, BRIM, BRIM.....All I dream is BRIM.  Kesian macai umno. Merapu ke hulu, ke hilir, BOSSku tak bersalah. BOSSKU TAK BERSALAH. Usah malu BOSSku. U are the biggest Klepto in the world. You hold the record. Kipitdap.......
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2019 11:24 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku pengundi di selangor.. tkde kesalan pun.
Tunggu ler 5 tahun lg.. semua akan ok.
Parti politik yg berpaksi kan duit mcm BN mmg payah nk bangkit.
Dan kalau PH asyik bergolak berebut jawatan.. tk mustahil.. next PRU jd mcm BN. Lungkup!
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2019 11:26 AM From the mobile phone | Show all posts
Kalau u betul2 nak marah PH u mesti rasa x nak kawan dgn kawan yg undi PH but bila fikir balik takkan sebab politik semata2 u kena buang kawan ... huuh so cara selamat ialah jgn langsung bukak topik politk dgn kawan Kita.. ..Borak topik lain x pe...
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2019 11:45 AM | Show all posts
dess402 replied at 6-2-2019 10:49 AM
Dlm sejarah makhamah  ,  najib belon lagi disabit mana2 kesalahan menghilang wang.  Tapi tun pul ...

Jangan susah hati,  lagi TUJUH HARI Najib naik mahkamah 33 hari.
Kalau kena penjara, jangna melolong BOSSKU DIFITNAH, BOSSKU DIFITNAH.....


KUALA LUMPUR: Mahkamah Tinggi pada Jumaat menetapkan 33 hari bermula 12 Februari tahun depan untuk perbicaraan kes  bekas Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak yang menghadapi tujuh pertuduhan membabitkan dana berjumlah RM42 juta milik SRC International Sdn Bhd.

Hakim Mohd Nazlan Mohd Ghazali menetapkan 12 hingga 28 Februari dan 4 hingga 29 Mac untuk perbicaraan selepas selesai memberi keputusan berhubung permohonan Najib bagi mendapatkan perintah larangan terhadap media daripada menerbitkan perbincangan berkaitan merit dan pertuduhan yang dihadapinya.

Menurut Bernama, mahkamah juga menetapkan 4 Oktober ini untuk pengurusan kes.

Terdahulu, Ketua Unit Bicara dan Rayuan Jabatan Peguam Negara Datuk Mohamad Hanafiah Zakaria memberitahu mahkamah bahawa pihaknya bersedia untuk memulakan perbicaraan pada November ini.

Ini sejajar dengan Seksyen 172B(4) Kanun Tatacara Jenayah yang memperuntukkan perbicaraan kes jenayah perlu dijalankan dalam tempoh 90 hari selepas tertuduh didakwa, katanya.

Mohamad Hanafiah turut memaklumkan kepada mahkamah bahawa pihak pendakwaan akan mengemukakan 50 saksi.

Baca lebih lanjut di https://www.mstar.com.my/lokal/s ... CXdwOiw0ssDYei9L.99

Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2019 12:10 PM From the mobile phone | Show all posts
dodolgemok replied at 6-2-2019 10:19 AM
Ni contoh lobai gila yg tiba2 menyesal undi ph. Kahkahkah

Ooo..

Dia lalang ropanyer
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2019 12:13 PM From the mobile phone | Show all posts
rykall replied at 6-2-2019 07:11 AM
Aku pun antara yg menyesal ngundi PH masa PRU 14 lepas...lebih kpd ada bbrp perkara yg PH buat membu ...

Andai kata ko undi Bee End itu hari..

Dan Bee End menang..

Ko nyesal tak?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.044004s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list