JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
1664
View
77
Reply

Apa Istimewanya Brunei Darussalam? 7 Perkara Menarik Yang Anda Boleh Buat Di Negara Kecil Ini

[Copy link]

Author: Sang_Pencinta    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 8-2-2019 06:48 AM | Show all posts
takdak yang menarik sadis betoiii... lagu tu la kut selamanya...
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2019 10:19 AM | Show all posts
Sang_Pencinta replied at 7-2-2019 04:59 PM
Perempuan travel solo sangat selamat sis

Sana kan syariah law, rakyat dia semua respek undang2
...

aaa... ok.. just nak try solo travel but nak cari tempat yang betul selamat
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2019 10:20 AM | Show all posts
belilies replied at 7-2-2019 11:52 PM
Utk pompuan travel alone sangatttlah selamat. Tp make sure ur family tau u'r travelling gi sana, b ...

thank you u.. teringin nak travel solo..
bila tau selamat, rasa membuak try..
thank you for tips..
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2019 11:31 AM | Show all posts
pasar malam nya dah tak macam tu lagi pakai kem...sekarang sultan diorang dah buat kan satu tempat memang khas untuk penjual pasar malam dalam satu bumbung...bersih..ada surau..makanan pun macam2 dari 1 dollar brunei..
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2019 11:33 AM | Show all posts
Sang_Pencinta replied at 7-2-2019 05:03 PM
Kalau pelancong orang putih dilayan bak raja sis

Hari tu jalan2 dgn kawan satu hostel (orang pu ...

ye ke? haritu weols pegi kat sana takde lah pakai guide ke ape..kitaorang redah je...elok je orang brunei layan sana sini..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-2-2019 11:42 AM | Show all posts
Unagi replied at 8-2-2019 11:33 AM
ye ke? haritu weols pegi kat sana takde lah pakai guide ke ape..kitaorang redah je...elok je orang ...

Memang layan elok

Senyum je semua melayan

Tapi masa tu saya bertiga dgn 2 orang putih, mungkin dia nak layan lebih orang putih sebab ingatkan saya lokal tak membeli barangan jualan dia kot
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2019 12:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Iols pernah pergi bercuti ke brunei.. sbb melawat kawan iols.. apa yg iols boleh katakan agak boring lah. Kalo yg berminat pasal sultan deols ok la..
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2019 04:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak bestlah Brunei tp g byk kali gek dah sbb aku dok kat sebelah je kan..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-2-2019 04:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Hari raya best kot

Orang kata boleh beraya kat istana sultan
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2019 10:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Pernah pegi drive dari miri. Sehari cukup pusing2 bandar brunei. Merasa makan nasi katok. Macam ayam penyet gak. Mase nak ke istana, sesat x jumpa. Singgah kat stadium tanya budak2 muda. Ade yg baik hati suruh follow kete dia hantar sampai depan istana.
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2019 10:43 AM | Show all posts
Boringnya brunei...apa makanan yg sedap kat brunei? Betul ke kalau pegi raya kat istana brunei dapat duit duit raya?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-2-2019 11:02 AM | Show all posts
EncikRhoma replied at 9-2-2019 10:43 AM
Boringnya brunei...apa makanan yg sedap kat brunei? Betul ke kalau pegi raya kat istana brunei dapat ...

Yes beraya di Istana dapat duit.  Last year katanya seorang boleh dapat 1000 Brunei Dollar (RM2650)
Tapi untuk kanak2 sahaja
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2019 11:55 AM | Show all posts
Sang_Pencinta replied at 9-2-2019 03:02 AM
Yes beraya di Istana dapat duit.  Last year katanya seorang boleh dapat 1000 Brunei Dollar (RM2650 ...

rumours atau pengalaman sendiri?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-2-2019 11:59 AM | Show all posts
EncikRhoma replied at 9-2-2019 11:55 AM
rumours atau pengalaman sendiri?

Masuk berita setiap tahun

https://www.mynewshub.tv/utama-s ... 000-tanpa-cop-jari/




Waima tidak didedah secara terbuka, ada kalangan pengguna media sosial di negara kecil Borneo itu melaporkan setiap kanak-kanak menerima B$1,000 (kira-kira RM2,650) dan dianggap sebagai sedekah oleh baginda sendiri.
Angka berkenaan jelas tidak berubah sejak beberapa tahun lepas apabila Sultan Brunei sudi menganjurkan tradisi rumah terbuka di Istana Nurul Iman di sini selama tiga hari berturut-turut bermula hari raya puasa yang pertama.

Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2019 12:04 PM | Show all posts
Sang_Pencinta replied at 9-2-2019 03:59 AM
Masuk berita setiap tahun

https://www.mynewshub.tv/utama-sensasi/sultan-brunei-agih-duit-raya- ...

boleh la aku bawak anak aku 6 orang pi beraya di brunei tahun ni
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2019 08:36 PM | Show all posts
tengok brunei promo kat feeds insta pon mcm bosan,
promo beli nasi lemak as fast food,
pastu tengok tapak sulaiman kat pantai....
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2019 10:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Sang_Pencinta replied at 7-2-2019 05:03 PM
Kalau pelancong orang putih dilayan bak raja sis

Hari tu jalan2 dgn kawan satu hostel (orang pu ...

Bruneian. Mau heran apa if sombong sesama Asian SEA berkerak bussku.
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2019 03:37 AM From the mobile phone | Show all posts
Sang_Pencinta replied at 9-2-2019 11:02 AM
Yes beraya di Istana dapat duit.  Last year katanya seorang boleh dapat 1000 Brunei Dollar (RM2650 ...

As a Bruneian, yg dpt duit cuma utk budak2, OKU, balu & anak2 yatim.
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2019 03:38 AM From the mobile phone | Show all posts
dua_chzy replied at 9-2-2019 10:18 PM
Bruneian. Mau heran apa if sombong sesama Asian SEA berkerak bussku.

Cuma mlas nak crita pnjng. Haha.
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2019 03:46 AM From the mobile phone | Show all posts
vee_zara replied at 7-2-2019 05:24 PM
Yawn bosannya. My aunt kawen ngan org brunei. N slalu ajak i p sana. After baca artikel ni pun i lan ...

As a Bruneian, I agree to this.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.052984s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list