JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
2027
View
81
Reply

Bagaimana hadapi pasangan mood swing

[Copy link]

Author: yuki812    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 8-2-2019 11:52 AM | Show all posts
hormone x stabil kot....bole jadi if ada tekanan dari tempat kerja

kaum laki ni ada segelintir yg x pandai put their emotion in words, tu ada mcm kayu balak....x ada feeling pun

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-2-2019 11:59 AM From the mobile phone | Show all posts
rolypoly replied at 8-2-2019 11:44 AM
waktu mula2 bercinta dulu suami kemain kalau boleh 24jam nak berwassap & call. pastu bila dah  masuk ...

betul lah u. masa mula kawan mmg camtu. hari2 whatsapp. sume benda nak story. sekarang jadi lain pulak. memamglah i ngamuk. so sekarang dh nampaklah charactor memasing sebenar no pretend.
lagi pulak faktor umur. takkan nk macam bebudak remaja selalu whatsapp sakan.
tapi tu lah kadang i faham tapi kadang i tak boleh faham. i takut dia ada org lain sebenarnya in between dia senyap tu. i takut org lain lebih care dari i time i pon senyapkan diri konon bg dia ruang. walaupon i tak nampak tak rasa bunga2 kecurangan..tapi i takut pengalaman lalu camni.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-2-2019 12:02 PM From the mobile phone | Show all posts
mygreentea replied at 8-2-2019 11:52 AM
hormone x stabil kot....bole jadi if ada tekanan dari tempat kerja

kaum laki ni ada segelintir yg ...

ye betul. i manja2 pon dia takde perasaan pon. tapi i tak rasa ada org ke3 lah. dia keje..keje..keje..
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2019 12:15 PM | Show all posts
yuki812 replied at 8-2-2019 12:02 PM
ye betul. i manja2 pon dia takde perasaan pon. tapi i tak rasa ada org ke3 lah. dia keje..keje..ke ...

cuba have a heart-to-heart talk.....bole cuba after makan malam, slps mandi, b4 tidur... masa paling best nak berbicara...sembang2
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2019 12:17 PM | Show all posts
yuki812 replied at 8-2-2019 11:59 AM
betul lah u. masa mula kawan mmg camtu. hari2 whatsapp. sume benda nak story. sekarang jadi lain p ...

haha sama sangat dgn perangai iols dulu. tahap sampai iols stalk dia online ke tak time heols kata penat nak tido tu.
tp kena belajar put trust juga even bukan 100%. kalau curang one day pasti akan kantoi juga.
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2019 12:31 PM | Show all posts
Edited by tanak-balik at 8-2-2019 12:33 PM
yuki812 replied at 8-2-2019 10:35 AM
berapa lama dia akan cari i tu?
i rasa dia leh berhari2 tanpa i.
i plg lama pon 2 hari tanpa dia ...

DLu2 masa zaman remaja i..ade jg laki jenis gini yg i berkawan...heran sungguh boleh berhari2 senyap tanpa berita..Lepas tu tetiba muncul bagai tiada apa2 yg die rasa die salah..walhal logik akal kalau bercinta mmg hari2 nk call, hari2 nk msg..hari2 nak jmpa..
rupa2nya dah kawen..bila die free baru die contact kite..bkn die tak rindu tapi die ade tanggujawab lain..

So now i skeptikle kalau lelaki jenis chipsmore ni.. kena siasat sampai ke lubang cacing.

Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2019 12:51 PM | Show all posts
tanak-balik replied at 8-2-2019 12:31 PM
DLu2 masa zaman remaja i..ade jg laki jenis gini yg i berkawan...heran sungguh boleh berhari2 seny ...

khen....i dh selamat babai kan pi mampus hang spesis mcm nih....


mula2 nk kita call 24 jam sehari..lmbt reply sket bising....merajok.....


rupa nye jenis harey ....


now dh jumpa yg pndai jaga hati kiterrrr.....


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-2-2019 01:09 PM From the mobile phone | Show all posts
tanak-balik replied at 8-2-2019 12:31 PM
DLu2 masa zaman remaja i..ade jg laki jenis gini yg i berkawan...heran sungguh boleh berhari2 seny ...

dia bkn tak contact i berhari2. i yg assume dia boleh je tak contact i berhari2. plg lama tak cntact pon so far 2-3 hari.

ttg hubungan org ke3 ni..i masih x nmpk lagi kalau dia ada org lain. tapi mmg i x put 100% trust kat dia. kali ni punya relationship i sgt berjaga2. tak mo jadi lagi cam dulu.

kami pernah alami bad experience in past relationship. so i rasa dia sgt tau impact ttg org ke3 for our relationship. lagi pulak..kami bkn muda remaja lagi nk berfoya2 cuma rasanya perasaan trauma masa lalu tu yg buat agak berhati2.

dia selalu ckp..jadi diri sendiri..no pretend. mayb kot ini sikap dia. pd i, selagi hubungan tak melibatkan org ke3, dadah, kaki pukul, kaki kikis, kewangan, family, kerjaya..alhamdulillah sgt2. kalau sekadar tak faham..ko x faham aku..aku x faham ko..maka belajarlah tuk memahami.

ye..sy mmg tak pernah percaya dia 100%. tp sy kena ada sedikit trust tuk teruskan hubungan ini.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-2-2019 01:13 PM From the mobile phone | Show all posts
mygreentea replied at 8-2-2019 12:15 PM
cuba have a heart-to-heart talk.....bole cuba after makan malam, slps mandi, b4 tidur... masa pali ...

biasa chat time gitulah. lps masing2 settlekan urusan masing2.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-2-2019 01:15 PM From the mobile phone | Show all posts
rolypoly replied at 8-2-2019 12:17 PM
haha sama sangat dgn perangai iols dulu. tahap sampai iols stalk dia online ke tak time heols kata ...

ye betul..pengalaman lalu. kita x perlu stalk sana sini nk tau kecurangan dia. allah yg akan tunjukkn. tapi tu lah..bg lah idea lagi camne nk buat bolayan.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-2-2019 01:34 PM From the mobile phone | Show all posts
lagi i nk bgtau. kenapa i nak laki ni.
tuk next relationship, i dah more focus apa yg i nak..laki camne yg i nak. at my age and status, bkn nk berkwn sekadar touch n go. bkn hensem..mulut manis..tayang harta sana sini yg i nak. i tak kata dia mr right i sbb at the end myb dia bkn jodoh i.

tp bila i dh dpt apa yg i nak dan peluang, i nk usaha lbh baik. yg lain tu i serahkan pd allah.

mmg..i ada pengalaman yg lps ttg lelaki. tp tak salah kan kalau i nk mintak share some ideas tak kisah lah camne pon..supaya i pon leh hidup bahagia.
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2019 02:28 PM | Show all posts
sejenis malas kot nak pegang hp
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2019 02:37 PM | Show all posts
kiyudi replied at 8-2-2019 12:51 PM
khen....i dh selamat babai kan pi mampus hang spesis mcm nih....

kann...semenjak kejadian kite terkena zaman muda remaja dgn laki org a.k.a chipsmore ni..
kite lebih fokuskan lelaki yg serius berkawan, yg sentiasa ade masa utk kite..

yg layan kite lebeh drp lelaki yg kite duk harap2 dedulu..
so, kite da selamat nikah..dah kawen dah..

Kalau tanak aku takpe..ramai lagi lelaki yg baik kann...githchuu..
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2019 02:39 PM | Show all posts
tanak-balik replied at 8-2-2019 02:37 PM
kann...semenjak kejadian kite terkena zaman muda remaja dgn laki org a.k.a chipsmore ni..
kite le ...

wow....live happily ever after.....

sweet nya......

Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2019 02:43 PM | Show all posts
yuki812 replied at 8-2-2019 01:09 PM
dia bkn tak contact i berhari2. i yg assume dia boleh je tak contact i berhari2. plg lama tak cnta ...

Sis, org laki ni...setahu kite la kan..kalau die suke..lautan api sanggup direnangi..
even die bizi maut ade dlm dasar laut skali pun..die akan cari masa and peluang utk berckp ngn kite..

Kecuali mmg die ade pilihan lain yg die fokus atau pun mmg die tgh ade pilihan lain..
so far masa kite bercinta ngn org laki..yg bujang ni..kebanyakan akan bg perhatian ke kite.. walaupun bizi maut..
walaupun dlm jamban tgh berak pun bole je msg2 kite..

Tanya diri sis, kalau betul la pangai bf sis mmg jenis x amik berat..boleh vanish dalm 2-3ari pastu muncul dlm 2-3ari..
Sanggup ke idup dgn lelaki gini??? kalau kite, kite dah babai je and carik laki lain...pening kepala buat apa?

belum tentu jadi suami..usaha baik pulih hubungan dtg drp 2 pihak...kalau 1 pihak je berusaha..pihak lg satu x usaha, maknanya tu bkn baikpulih, tu bertepuk sebelah tgn.
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2019 02:46 PM | Show all posts
kiyudi replied at 8-2-2019 02:39 PM
wow....live happily ever after.....

sweet nya......

InsyaAllah sis..doakan kebahagiaan kami..huhu.. pjg lg hubungan kami jauh lg perjalanan pas kawen ni kan..
Semoga kite sentiasa bahagia bersama org yg sentiasa ada ngn kite2 kay...
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2019 02:52 PM | Show all posts
yuki812 replied at 8-2-2019 01:34 PM
lagi i nk bgtau. kenapa i nak laki ni.
tuk next relationship, i dah more focus apa yg i nak..laki  ...

Tapi sis,kalau jenis BF sis mmg bizi gile kerja..mmg x berapa suka msg2 or call2..
Sis cuba jela ikut rentak die..maybe mmg die jenis x minat pegang phone or x minat msg bbnu ni sume..
at least kalau die dah call sis tu kire bagus dah la jg...

Just my opinion je..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-2-2019 03:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by yuki812 at 8-2-2019 03:24 PM

we are single parent acctually.

i dah rasa bercinta zaman kejar mengejar..renang lautan api semua. mmg seronok..syok sgt time tu..gaduh manja..sbb masa tu xde komitmen. kawin juga finally.

skrg bila bercinta blk tuk 2nd time, masing2 dah ada komitmen. ada ank..ada kerjaya.
tp kdg nk  juga kan rasa dikejar dan mengejar tu kan..tp skrg rasanya dlm keadaan yg berbeza..lbh mature.
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2019 04:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Klu hisap dadah mmg la mood tak menentu.
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2019 05:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Ex i dulu awal2 nak takel pun beriya2 chat call. Dah kita terima dia. Terus xde chat, call. Ada sampai seminggu hilang. Pergi mancing la apa la mana2.

Sehari chat 4, 5 msg je then hilang. Nanti lepas 2, 3 hari datang.

I tinggalkan je padan muka. Buat sakit hati.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.051243s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list