JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
2026
View
81
Reply

Bagaimana hadapi pasangan mood swing

[Copy link]

Author: yuki812    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 8-2-2019 06:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Jumpa pii cubit piatttt dia...
Alaa tt, dia sibuk la tu..tak pun ada tekanan banyak kerja nak buat..Kita tak tahu dia kat tempat kerja macam mane, tunggang terbalik ke, ngesottt ke..balik2 rumah buat muka biasa je macam ok je..pada hakikatnya dia kat tempat kerja dah macam tengkorak hidup,kite bukan tau kan..
Apa kata tt pulak mulakan dulu, call dia tanye ok ke tak, tanye soal kerja..tt tak perlu bagi nasihat, mendengar pun dah cukup sebenarnye..
Yang penting jangan pii merajuk marah2 pulak, tanye dulu ape masalah tiba2 jadi chipsmore..Yang penting cool ok..Orang yang kuat kerja ni memang tak sempat jenguk hp kadang2..balik rumah baru capai hp, itu pun kadang2 terlelap..lelaki perempuan sama je..
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2019 07:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Biorler... laki x cam pompuan pot pet.. begituler lelaki.. aku buat donno wat cam biasa je..
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2019 08:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Mungkin kamu lebih2 menyibuk mengacau org sampai murung org itu. Adakah jika kamu takdak hidup beliau akan aman
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-2-2019 09:11 PM From the mobile phone | Show all posts
terima kasih yg beri pendapat.
ya..i rasa tekanan kerja. he is 40+.
gaji pon dah cecah 5 angka. tanya kwn semua cakap sibuk kerja.
cuma i ni ada tika faham. ada tika ssh nak faham. i tak simply kacau dia kalau time ofice hr. apa salahnya jangan ignore i kdg. jadi apa yg perlu i buat ye nak buat tak tau. atau jgn amik kisah kalau dia sibuk.
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2019 09:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Fes time taw ada laki mood swing..laki y sejenis ni aiolzsss akn angkat kaki..nmpk mcm sajat je..hihihi~
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2019 09:23 PM From the mobile phone | Show all posts
yuki812 replied at 8-2-2019 10:35 AM
berapa lama dia akan cari i tu?
i rasa dia leh berhari2 tanpa i.
i plg lama pon 2 hari tanpa dia ...

Dlu ai mcm sis jgk bila tidak dicontact oleh c dia..tp skrg aiolzs lebih menghargai diri sendiri,aiolzs dah nekad xnak contact dia melainkn dia y contact aiolzss dlu..

Sis cari spare part ler..hihihi
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2019 10:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by minibean at 8-2-2019 10:31 PM

Mmg ada lelaki mcm tu... kalau mcm tu i selalu kata dh masuk gua la tu.. bila dh keluar gua pandai cari i balik. Sampai dh kawin lebih 10 thn dah, masak nau perangai. Tp dh improved la pulak, agaknya dia rasa bini dia ni dah boleh faham hati dn perasaan dia gamaknya. Jgn risau. I pernah tk in contact selama seminggu. Mula2 i nk blah je, yelah senyap tetiba... lepas tu i terjump buku Men are from Mars, Women are fron Venus.. beli and baca.. hah mmg ada jenis lelaki mcm tu. Terus i faham bkn semua lelaki sama....mula2 mmg susah nak faham, tp kalau ada jodoh kau dgn dia, then Later kau mesti boleh hadap.
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2019 10:32 PM From the mobile phone | Show all posts
yuki812 replied at 8-2-2019 09:11 PM
terima kasih yg beri pendapat.
ya..i rasa tekanan kerja. he is 40+.
gaji pon dah cecah 5 angka. ta ...

40an..bekerjaya..ok i faham sangat..hahaha.. i dulu pernah berperang besar soal isu ini jugak..i memberontak,marah,tekan dia habis2 sampai dia lempar hp dia pecah bederai..hahahaha..punya dia stress dengan i.. biasa la perempuan time muda nak perhatian lebih..so tt, jangan jadi macam i.. bila umur i dah semakin meningkat ni, i dah faham sekarang..
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2019 10:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Tt sibukkan diri, keluar dengan kawan2..mesti tt tak perlukan perhatian dia dah..mana tau terjumpa yang lain kat luar tu, yang boleh memahami tt.. selagi kita belum ada ikatan, selagi tu kita bebas memilih siapa yang kita mahu
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2019 10:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Ignore jela.. Lantak dialah nk swing ke mengamuk ke. Makin dilayan kang makin melampau plak. Kalau carik boypren lain lagi bagus.
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2019 10:52 PM From the mobile phone | Show all posts
susah aku nk bersangka baik dgn lelaki yg jenis suka disappear nih.. teori aku, dia dh ada org lain atau dh kawin.. tu jek.. cepat buat edisi siasat sebelum u invest your feelings a lot more! klu pattern dia disappear masa ada public holidays cuti panjang atau long weekend atau cuti sekolah, confirm dh kawin!
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2019 11:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Hey

Kecian u..klu u rse x dihargai..u bgth la die.

My suggestion
1. U tgu smpi die cr u. Buat mcm mne yg die buat kt u. Lps die contact..buat mcm biasa. Jgn smash or ape .
2. Penuhkn aktiviti u time die ignore u. Sorg pn blh. Nnt if die contact blk..story je kt die..nk tnjk kn yg u mmg happy dgn life u. Without him.
3. Kita kne ada ego ckit. Mksd,pinggan x retak..nasi x dingin..kau xnk, aku lg x hingin. Jual mahal x melemahkan kita. Tp terhegeh2 nmpk kita desperate.

Lg sedih klu sbnrnye die jdkn kita tmpt persinggahan or tmpt sje2 die lps boring je.

Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2019 11:22 PM From the mobile phone | Show all posts
kiyudi replied at 8-2-2019 10:41 AM
lelaki mcm ni ada kemnungkinan dia x kan ctc for a while pastu ctc balik bila ada hal/tujuan/hajat ...

Saya pun fikir sama macam sis kiyu..

Dia cari bila dia perlu je..tak perlu dia tak cari..

Kemungkinan jgk masa dia senyap tu..sbnrnye dia dgn orang lain..sbb tu dia senyap..

Entah lah..saya susah nak bersangka baik lelaki yg mcm ni..sbb dah penah kena..
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2019 12:07 AM From the mobile phone | Show all posts
yuki812 replied at 8-2-2019 10:35 AM
berapa lama dia akan cari i tu?
i rasa dia leh berhari2 tanpa i.
i plg lama pon 2 hari tanpa dia ...

Selamatla lepas kawen dia buat awak alas kaki
Sebab nampak cam awk terhegeh-hegeh
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2019 12:20 AM From the mobile phone | Show all posts
Dulu ex sy time ngorat kemain sms seminit 60 kali.... telefon berjam2. .... Memang xdan LA buat kita tertunggu dan tertanya2......tapi bila dah kawen lasung x tanya kita pastu bila mesej bgth kereta eksiden boleh dia balas mesej tanya kereta ok ke....habis tu bini dia ni apa....... So I pun x kacau dia lagi.... lantak dia lah....eh lepas kita bercerai sibuk wasapwasap nk bercerai sori lah kita dah takda apa2 hubungan lagi...

Pastu sekarang ada sorang kawan laki ni dia pun chipsmore kalau sibuk dia tak mesej...tapi kalau tak sibuk dia mesej lebih pada nak bercerita...paling lama x mesej tiga hari lagi kot........ Dia pernah kata x berapa gemar perempuan yg suka tanya dia Napa xwasap dia....dia MCM rasa terkongkong ke celana tah

Kalau TT rasa oleh dgn sikap mood swing dia ...bertabahlah.....tapi selidik jugak pasal apa cerai dulu tu......ataupun TT mungkin rasa xmau lepaskan dia sbb gaji dia besar  BG masa la kat dia

Sy memang pesen tunggu yg laki start dulu....XDA la I make start dulu
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-2-2019 01:43 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by yuki812 at 9-2-2019 01:46 AM
hanibee replied at 8-2-2019 10:52 PM
susah aku nk bersangka baik dgn lelaki yg jenis suka disappear nih.. teori aku, dia dh ada org lain  ...


dah pernah jumpa parents dia. confirm duda
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-2-2019 01:52 AM From the mobile phone | Show all posts
whitePoison replied at 8-2-2019 10:32 PM
40an..bekerjaya..ok i faham sangat..hahaha.. i dulu pernah berperang besar soal isu ini jugak..i m ...

i pon single mum. umur late 30s
his single dad.

ngn ex hubby dulu masa bercinta sakan cinta maut gitu. kira hanya maut dpt memisahkan kita lah gamaknya. tapi sudahnya jodoh tak pjg.

agaknya sebab dah terbiasa naturally bila bercinta kena yg camtu..yelah org bercinta kan manis2 je. tiba2 dapat mamat sepesen gini. tu yang jadi pelik skit tu.

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-2-2019 01:58 AM From the mobile phone | Show all posts
onexox97 replied at 9-2-2019 12:07 AM
Selamatla lepas kawen dia buat awak alas kaki
Sebab nampak cam awk terhegeh-hegeh

tak sure nak cakap ttg terhegeh ni. sebab dia kurgnya pasal mood dia je. yg lain dia ok. mcm dating sume ok. ada masa dia yg cari i dulu. kang kalau asyik pikir sentiasa tunggu dia cari kita every time..i takut dia pon fedup..dia pon fikir juga..asyik je cari dia. sudahnya dia cari lain.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-2-2019 02:02 AM From the mobile phone | Show all posts
pichee replied at 8-2-2019 11:09 PM
Hey

Kecian u..klu u rse x dihargai..u bgth la die.

ye i memang selalu penuhkan masa esp ngan anak. kdg bila bercerita i pergi joging ke movie ke ngn anak..dia tanya..bila pergi, berapa org..kenapa tak bgtau. dia concern sbnrnya tapi ntah lah dia tu.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-2-2019 02:08 AM From the mobile phone | Show all posts
onexox97 replied at 9-2-2019 12:20 AM
Dulu ex sy time ngorat kemain sms seminit 60 kali.... telefon berjam2. .... Memang xdan LA buat kita ...

tak dinafikan berkemampuan adalah ciri yg i nak. tentang dia suami org or apa, ye..dia mmg duda.
tapi selain tu ada sikap dia yg lain buatkan i aim dia. tp bkn terhegeh ye. takkan tuk 2nd marriage kita tak boleh memilih yg terbaik. mcm u sure ada sifat lelaki yg u aim kan.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.048495s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list