JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
1193
View
75
Reply

Bagaimana hadapi pasangan mood swing

[Copy link]

Author: yuki812       Show all posts   Read mode

Post time 8-2-2019 10:52 PM From the mobile phone | Show all posts
susah aku nk bersangka baik dgn lelaki yg jenis suka disappear nih.. teori aku, dia dh ada org lain atau dh kawin.. tu jek.. cepat buat edisi siasat sebelum u invest your feelings a lot more! klu pattern dia disappear masa ada public holidays cuti panjang atau long weekend atau cuti sekolah, confirm dh kawin!
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2019 11:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Hey

Kecian u..klu u rse x dihargai..u bgth la die.

My suggestion
1. U tgu smpi die cr u. Buat mcm mne yg die buat kt u. Lps die contact..buat mcm biasa. Jgn smash or ape .
2. Penuhkn aktiviti u time die ignore u. Sorg pn blh. Nnt if die contact blk..story je kt die..nk tnjk kn yg u mmg happy dgn life u. Without him.
3. Kita kne ada ego ckit. Mksd,pinggan x retak..nasi x dingin..kau xnk, aku lg x hingin. Jual mahal x melemahkan kita. Tp terhegeh2 nmpk kita desperate.

Lg sedih klu sbnrnye die jdkn kita tmpt persinggahan or tmpt sje2 die lps boring je.

Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2019 11:22 PM From the mobile phone | Show all posts
kiyudi replied at 8-2-2019 10:41 AM
lelaki mcm ni ada kemnungkinan dia x kan ctc for a while pastu ctc balik bila ada hal/tujuan/hajat ...

Saya pun fikir sama macam sis kiyu..

Dia cari bila dia perlu je..tak perlu dia tak cari..

Kemungkinan jgk masa dia senyap tu..sbnrnye dia dgn orang lain..sbb tu dia senyap..

Entah lah..saya susah nak bersangka baik lelaki yg mcm ni..sbb dah penah kena..
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2019 12:07 AM From the mobile phone | Show all posts
yuki812 replied at 8-2-2019 10:35 AM
berapa lama dia akan cari i tu?
i rasa dia leh berhari2 tanpa i.
i plg lama pon 2 hari tanpa dia ...

Selamatla lepas kawen dia buat awak alas kaki
Sebab nampak cam awk terhegeh-hegeh
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2019 12:20 AM From the mobile phone | Show all posts
Dulu ex sy time ngorat kemain sms seminit 60 kali.... telefon berjam2. .... Memang xdan LA buat kita tertunggu dan tertanya2......tapi bila dah kawen lasung x tanya kita pastu bila mesej bgth kereta eksiden boleh dia balas mesej tanya kereta ok ke....habis tu bini dia ni apa....... So I pun x kacau dia lagi.... lantak dia lah....eh lepas kita bercerai sibuk wasapwasap nk bercerai sori lah kita dah takda apa2 hubungan lagi...

Pastu sekarang ada sorang kawan laki ni dia pun chipsmore kalau sibuk dia tak mesej...tapi kalau tak sibuk dia mesej lebih pada nak bercerita...paling lama x mesej tiga hari lagi kot........ Dia pernah kata x berapa gemar perempuan yg suka tanya dia Napa xwasap dia....dia MCM rasa terkongkong ke celana tah

Kalau TT rasa oleh dgn sikap mood swing dia ...bertabahlah.....tapi selidik jugak pasal apa cerai dulu tu......ataupun TT mungkin rasa xmau lepaskan dia sbb gaji dia besar  BG masa la kat dia

Sy memang pesen tunggu yg laki start dulu....XDA la I make start dulu
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-2-2019 01:43 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by yuki812 at 9-2-2019 01:46 AM
hanibee replied at 8-2-2019 10:52 PM
susah aku nk bersangka baik dgn lelaki yg jenis suka disappear nih.. teori aku, dia dh ada org lain  ...


dah pernah jumpa parents dia. confirm duda
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-2-2019 01:52 AM From the mobile phone | Show all posts
whitePoison replied at 8-2-2019 10:32 PM
40an..bekerjaya..ok i faham sangat..hahaha.. i dulu pernah berperang besar soal isu ini jugak..i m ...

i pon single mum. umur late 30s
his single dad.

ngn ex hubby dulu masa bercinta sakan cinta maut gitu. kira hanya maut dpt memisahkan kita lah gamaknya. tapi sudahnya jodoh tak pjg.

agaknya sebab dah terbiasa naturally bila bercinta kena yg camtu..yelah org bercinta kan manis2 je. tiba2 dapat mamat sepesen gini. tu yang jadi pelik skit tu.

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-2-2019 01:58 AM From the mobile phone | Show all posts
onexox97 replied at 9-2-2019 12:07 AM
Selamatla lepas kawen dia buat awak alas kaki
Sebab nampak cam awk terhegeh-hegeh

tak sure nak cakap ttg terhegeh ni. sebab dia kurgnya pasal mood dia je. yg lain dia ok. mcm dating sume ok. ada masa dia yg cari i dulu. kang kalau asyik pikir sentiasa tunggu dia cari kita every time..i takut dia pon fedup..dia pon fikir juga..asyik je cari dia. sudahnya dia cari lain.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-2-2019 02:02 AM From the mobile phone | Show all posts
pichee replied at 8-2-2019 11:09 PM
Hey

Kecian u..klu u rse x dihargai..u bgth la die.

ye i memang selalu penuhkan masa esp ngan anak. kdg bila bercerita i pergi joging ke movie ke ngn anak..dia tanya..bila pergi, berapa org..kenapa tak bgtau. dia concern sbnrnya tapi ntah lah dia tu.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-2-2019 02:08 AM From the mobile phone | Show all posts
onexox97 replied at 9-2-2019 12:20 AM
Dulu ex sy time ngorat kemain sms seminit 60 kali.... telefon berjam2. .... Memang xdan LA buat kita ...

tak dinafikan berkemampuan adalah ciri yg i nak. tentang dia suami org or apa, ye..dia mmg duda.
tapi selain tu ada sikap dia yg lain buatkan i aim dia. tp bkn terhegeh ye. takkan tuk 2nd marriage kita tak boleh memilih yg terbaik. mcm u sure ada sifat lelaki yg u aim kan.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-2-2019 02:12 AM From the mobile phone | Show all posts
minibean replied at 8-2-2019 10:30 PM
Mmg ada lelaki mcm tu... kalau mcm tu i selalu kata dh masuk gua la tu.. bila dh keluar gua pand ...

kan. sebab kita dah dibiasakan time bercinta lovey dovey bagai. tup2 dapat yg ni, i jadi pelik lak. eh dia ni sayang aku ke tak. adakala cara dia tu tak syg. tp ada tika caring pulak.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-2-2019 02:14 AM From the mobile phone | Show all posts
salmon-suki replied at 8-2-2019 09:23 PM
Dlu ai mcm sis jgk bila tidak dicontact oleh c dia..tp skrg aiolzs lebih menghargai diri sendiri,a ...

lum tergerak hati lagi. hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2019 08:10 AM From the mobile phone | Show all posts
yuki812 replied at 9-2-2019 02:02 AM
ye i memang selalu penuhkan masa esp ngan anak. kdg bila bercerita i pergi joging ke movie ke ngn  ...

Eh...dh kawin ke...

Igt bercinta.
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2019 08:52 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by NamaKuMawar at 9-2-2019 09:02 AM
yuki812 replied at 9-2-2019 02:02 AM
ye i memang selalu penuhkan masa esp ngan anak. kdg bila bercerita i pergi joging ke movie ke ngn  ...


Lelaki camni bkn sbb dia nak concern sgt pun..lbh pada nak kongkong..pendek kata yg sis buat kena bgtau dia..yg dia buat dia tak bgtau sis pun..

Ex hubby saya dulu camtu la..dari mula kenal..ada time dia sentiasa je msg..ada time dia senyap..time senyap tula dok layan orang lain..

Kalu bz sgt pun..dlm sehari takkan langsung tak cari..wasap tanya kabar, buat ape..pun dah ok..
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2019 08:54 AM From the mobile phone | Show all posts
Takpun TT buat la solat istikharah..mohon petunjuk..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-2-2019 09:32 AM From the mobile phone | Show all posts
pichee replied at 9-2-2019 08:10 AM
Eh...dh kawin ke...

Igt bercinta.

this coming april genap 3 yrs i jadi single mum..
he lak single dad..
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2019 10:10 AM | Show all posts
hanibee replied at 8-2-2019 10:52 PM
susah aku nk bersangka baik dgn lelaki yg jenis suka disappear nih.. teori aku, dia dh ada org lain  ...

btul sis hani

bila kita tnya..dia ckp bz kerja....wadefakk mcm aku x thu kerja kau mcmana...

ku let go jer lah...pi mampus hang x hadap pon...mls jadi manusia tergegeh2...



Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-2-2019 11:29 AM From the mobile phone | Show all posts
NamaKuMawar replied at 9-2-2019 08:52 AM
Lelaki camni bkn sbb dia nak concern sgt pun..lbh pada nak kongkong..pendek kata yg sis buat ken ...

itu lah dia orgnya. i masih mengenangkn ada sifat dia yg baik..yg lum i jupe pd lelaki lain yg pernah i kawan selama i bergelar janda. kalau tak, mmg dah lama i angkat kaki.
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2019 11:50 AM | Show all posts
yuki812 replied at 9-2-2019 11:29 AM
itu lah dia orgnya. i masih mengenangkn ada sifat dia yg baik..yg lum i jupe pd lelaki lain yg per ...

sis mebbe dia xnak beria bercinta sbb pengalaman dgn previous marriage kot

sis kenal dia more than we do

kitorg leh bg adv aja berdasar kan pengalaman dgn lelaki sebegini

yg buat keputusan is sis sendri

good luck sis.....

Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2019 11:53 AM | Show all posts
i think boyfriend u ni jenis emotionally independant & expect u to be the same..
maybe emotionally dia dah mature sangat dah tak mengharap passionate love relationship.

i ada good friend yg hubby macam ni..tak passionate & tak bernapsu sangat.. but good father & reliable & responsible husband.
so kesimpulannya manusia ni banyak jenis. maybe rezeki u dapat yang sesuai dr banyak segi tapi jenis yg tak passionate..

Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2019 01:37 PM From the mobile phone | Show all posts
i kurang setuju kita tak boleh memilih yg terbaik.. adakah bermaksud jd single mom, kita kena terima dan beralah apa adanya calon didepan mata.. calon akan amik ringan pasal kehadiran kita..

sepatutnya jd single mom, kita lebih pandai control emosi dan tak bersandar pada emosi orang lain.. even cinta maut pun, i rasa kena berhalus org kata..

i mmg conservative sikit.. i percaya klu lelaki tu betul2 crazy abt u, dia akan always prioritize u..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-2-2019 02:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by yuki812 at 9-2-2019 02:20 PM

i jd single mum @janda  almost 3 yrs. dgr je janda..semua yg buruk2 je fikir.  janda suka merenyam..janda horny..janda lapar batang. itu yg jantan sana fikir ttg janda. asal borak je..semua nk menjurus kearah seks. mana2 yg acah2 alim lagi ler haru. kemain dok ingatkan solat bagai. citer soal agama mengalahkn ustaz..wah hebat.

tapi bila outing..solat kemana..agama ke mana. siap nk gesel lagi. malah pandang rendah pd janda..janda ni perempuan secondhand, kalau kawin pon tak layak hantaran mahal. ala..syukur lah ada yg nak ko tu..kalau tak hah..menjanda lah sampai ke tua. bukan lelaki kerja biasa je i kawan. i pernah kawan lelaki yg educated juga pengetua guru manager. tapi itulah mereka.

kenal ngn dia ni..alhamdulillah. kami boleh bercerita semua tapi kami x pernah bercerita yg menjurus ke arah seks...lucah ke mmg xde. dia x pernah ingatkn i ttg solat...agama lah. but suprising bila first time outing..dia lah ajak i solat. setakat hari ni..kami kuar sama..lum lagi ada yg bersentuh. dia yg akan drive jauh ke tpt i tuk jumpa i.
plg i x sangka dia leh wish my birthday on tepat 12am sedangkn i x pernah mention bila birthday i dan dia juga x pernah tanya i.
dia x bg i call dia. biar dia yg call i. dgn alasan..dia ckp..u simpan duit u tuk ank2, bkn tuk call i.

ada few lagi lah sifat dia yg i rasa budiman. x perlu i mention sini. cuma kelemahan dia, itu lah..ada kala dia mcm x peduli i. ye..dia cakap dia bz. pernah skali teman pergi ofis dia..dia keje multinasional co. memang nampak lah cara dia berckp ngn staff dia. agak tegas orangnya.

jadi perlu ke i lepaskan lelaki sebegini hanya kerana dia x penuhi kehendak i yg hendak kan perhatian.  
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2019 06:28 PM From the mobile phone | Show all posts
yuki812 replied at 9-2-2019 02:17 PM
i jd single mum @janda  almost 3 yrs. dgr je janda..semua yg buruk2 je fikir.  janda suka merenyam.. ...

Kalu dari ape yg TT tulis ni..Alhamdulillah..lelaki tu jaga agama dia, keje pun bagus..

Cuma terpulang pada TT la..kalu nak teruskan dgn dia..TT kena faham la mood dia n bila dia tak beri perhatian sgt pada TT nanti..masalah yg ni je kan..yg lain ok dah rasanya tu..
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2019 11:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Setelah meneliti komen TT ternyata memang TT berhajat pada lelaki pujaan TT maka jalan terbaik tidak lain tidak bukan berbincang sajalah dengan laki tu.. bagitahu apa expectations tt terhadap beliau dan hubungan korang

Good luck
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 01:49 PM | Show all posts
Macam iols, bila si dia buzy dia akan bgtau ape dia kena buat hari ni ke, esok ke hape..
Kira dia update to me his schedule of work, so i tau la ape dia buat.
If curious ke hape sebab senyap je, i akan wasap, if xreply dlm sejam mcm tu i akan call.
Sebab kadang busy kan, xsempat nak reply kalo call tu laju sket.

Selalu mcm tu je la, both of us memang buat macam tu. Tapi mcm kes u ni, pelik la jugak dia senyap je.. Try la discuss pasal ni, kalo x sampai sudah u makan hati je..
Relationship kena ada give and take gitu..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.047556s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list