JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
2025
View
81
Reply

Bagaimana hadapi pasangan mood swing

[Copy link]

Author: yuki812       Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 9-2-2019 02:12 AM From the mobile phone | Show all posts
minibean replied at 8-2-2019 10:30 PM
Mmg ada lelaki mcm tu... kalau mcm tu i selalu kata dh masuk gua la tu.. bila dh keluar gua pand ...

kan. sebab kita dah dibiasakan time bercinta lovey dovey bagai. tup2 dapat yg ni, i jadi pelik lak. eh dia ni sayang aku ke tak. adakala cara dia tu tak syg. tp ada tika caring pulak.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-2-2019 02:14 AM From the mobile phone | Show all posts
salmon-suki replied at 8-2-2019 09:23 PM
Dlu ai mcm sis jgk bila tidak dicontact oleh c dia..tp skrg aiolzs lebih menghargai diri sendiri,a ...

lum tergerak hati lagi. hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2019 08:10 AM From the mobile phone | Show all posts
yuki812 replied at 9-2-2019 02:02 AM
ye i memang selalu penuhkan masa esp ngan anak. kdg bila bercerita i pergi joging ke movie ke ngn  ...

Eh...dh kawin ke...

Igt bercinta.
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2019 08:52 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by NamaKuMawar at 9-2-2019 09:02 AM
yuki812 replied at 9-2-2019 02:02 AM
ye i memang selalu penuhkan masa esp ngan anak. kdg bila bercerita i pergi joging ke movie ke ngn  ...


Lelaki camni bkn sbb dia nak concern sgt pun..lbh pada nak kongkong..pendek kata yg sis buat kena bgtau dia..yg dia buat dia tak bgtau sis pun..

Ex hubby saya dulu camtu la..dari mula kenal..ada time dia sentiasa je msg..ada time dia senyap..time senyap tula dok layan orang lain..

Kalu bz sgt pun..dlm sehari takkan langsung tak cari..wasap tanya kabar, buat ape..pun dah ok..
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2019 08:54 AM From the mobile phone | Show all posts
Takpun TT buat la solat istikharah..mohon petunjuk..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-2-2019 09:32 AM From the mobile phone | Show all posts
pichee replied at 9-2-2019 08:10 AM
Eh...dh kawin ke...

Igt bercinta.

this coming april genap 3 yrs i jadi single mum..
he lak single dad..
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2019 10:10 AM | Show all posts
hanibee replied at 8-2-2019 10:52 PM
susah aku nk bersangka baik dgn lelaki yg jenis suka disappear nih.. teori aku, dia dh ada org lain  ...

btul sis hani

bila kita tnya..dia ckp bz kerja....wadefakk mcm aku x thu kerja kau mcmana...

ku let go jer lah...pi mampus hang x hadap pon...mls jadi manusia tergegeh2...



Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-2-2019 11:29 AM From the mobile phone | Show all posts
NamaKuMawar replied at 9-2-2019 08:52 AM
Lelaki camni bkn sbb dia nak concern sgt pun..lbh pada nak kongkong..pendek kata yg sis buat ken ...

itu lah dia orgnya. i masih mengenangkn ada sifat dia yg baik..yg lum i jupe pd lelaki lain yg pernah i kawan selama i bergelar janda. kalau tak, mmg dah lama i angkat kaki.
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2019 11:50 AM | Show all posts
yuki812 replied at 9-2-2019 11:29 AM
itu lah dia orgnya. i masih mengenangkn ada sifat dia yg baik..yg lum i jupe pd lelaki lain yg per ...

sis mebbe dia xnak beria bercinta sbb pengalaman dgn previous marriage kot

sis kenal dia more than we do

kitorg leh bg adv aja berdasar kan pengalaman dgn lelaki sebegini

yg buat keputusan is sis sendri

good luck sis.....

Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2019 11:53 AM | Show all posts
i think boyfriend u ni jenis emotionally independant & expect u to be the same..
maybe emotionally dia dah mature sangat dah tak mengharap passionate love relationship.

i ada good friend yg hubby macam ni..tak passionate & tak bernapsu sangat.. but good father & reliable & responsible husband.
so kesimpulannya manusia ni banyak jenis. maybe rezeki u dapat yang sesuai dr banyak segi tapi jenis yg tak passionate..

Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2019 01:37 PM From the mobile phone | Show all posts
i kurang setuju kita tak boleh memilih yg terbaik.. adakah bermaksud jd single mom, kita kena terima dan beralah apa adanya calon didepan mata.. calon akan amik ringan pasal kehadiran kita..

sepatutnya jd single mom, kita lebih pandai control emosi dan tak bersandar pada emosi orang lain.. even cinta maut pun, i rasa kena berhalus org kata..

i mmg conservative sikit.. i percaya klu lelaki tu betul2 crazy abt u, dia akan always prioritize u..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-2-2019 02:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by yuki812 at 9-2-2019 02:20 PM

i jd single mum @janda  almost 3 yrs. dgr je janda..semua yg buruk2 je fikir.  janda suka merenyam..janda horny..janda lapar batang. itu yg jantan sana fikir ttg janda. asal borak je..semua nk menjurus kearah seks. mana2 yg acah2 alim lagi ler haru. kemain dok ingatkan solat bagai. citer soal agama mengalahkn ustaz..wah hebat.

tapi bila outing..solat kemana..agama ke mana. siap nk gesel lagi. malah pandang rendah pd janda..janda ni perempuan secondhand, kalau kawin pon tak layak hantaran mahal. ala..syukur lah ada yg nak ko tu..kalau tak hah..menjanda lah sampai ke tua. bukan lelaki kerja biasa je i kawan. i pernah kawan lelaki yg educated juga pengetua guru manager. tapi itulah mereka.

kenal ngn dia ni..alhamdulillah. kami boleh bercerita semua tapi kami x pernah bercerita yg menjurus ke arah seks...lucah ke mmg xde. dia x pernah ingatkn i ttg solat...agama lah. but suprising bila first time outing..dia lah ajak i solat. setakat hari ni..kami kuar sama..lum lagi ada yg bersentuh. dia yg akan drive jauh ke tpt i tuk jumpa i.
plg i x sangka dia leh wish my birthday on tepat 12am sedangkn i x pernah mention bila birthday i dan dia juga x pernah tanya i.
dia x bg i call dia. biar dia yg call i. dgn alasan..dia ckp..u simpan duit u tuk ank2, bkn tuk call i.

ada few lagi lah sifat dia yg i rasa budiman. x perlu i mention sini. cuma kelemahan dia, itu lah..ada kala dia mcm x peduli i. ye..dia cakap dia bz. pernah skali teman pergi ofis dia..dia keje multinasional co. memang nampak lah cara dia berckp ngn staff dia. agak tegas orangnya.

jadi perlu ke i lepaskan lelaki sebegini hanya kerana dia x penuhi kehendak i yg hendak kan perhatian.  
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2019 06:28 PM From the mobile phone | Show all posts
yuki812 replied at 9-2-2019 02:17 PM
i jd single mum @janda  almost 3 yrs. dgr je janda..semua yg buruk2 je fikir.  janda suka merenyam.. ...

Kalu dari ape yg TT tulis ni..Alhamdulillah..lelaki tu jaga agama dia, keje pun bagus..

Cuma terpulang pada TT la..kalu nak teruskan dgn dia..TT kena faham la mood dia n bila dia tak beri perhatian sgt pada TT nanti..masalah yg ni je kan..yg lain ok dah rasanya tu..
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2019 11:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Setelah meneliti komen TT ternyata memang TT berhajat pada lelaki pujaan TT maka jalan terbaik tidak lain tidak bukan berbincang sajalah dengan laki tu.. bagitahu apa expectations tt terhadap beliau dan hubungan korang

Good luck
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 01:49 PM | Show all posts
Macam iols, bila si dia buzy dia akan bgtau ape dia kena buat hari ni ke, esok ke hape..
Kira dia update to me his schedule of work, so i tau la ape dia buat.
If curious ke hape sebab senyap je, i akan wasap, if xreply dlm sejam mcm tu i akan call.
Sebab kadang busy kan, xsempat nak reply kalo call tu laju sket.

Selalu mcm tu je la, both of us memang buat macam tu. Tapi mcm kes u ni, pelik la jugak dia senyap je.. Try la discuss pasal ni, kalo x sampai sudah u makan hati je..
Relationship kena ada give and take gitu..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-2-2019 02:49 PM From the mobile phone | Show all posts
jarang i call dia kalau xde apa. lagi time ofis hour. i pon kdg org call i susah nk angkat esp bila kat rumah sbb busy ngan anak. i ok lagi tak reply whatsapp berjam2 sebab tau nature kerja dia lagi ada urusan kat rumah. cuma janganlah seharian hilang.
so far tak contact 2-3 hari je paling lama. sebab kita perempuan, kan nak rasa disyangi selalu.lelaki tak kisah pon camtu.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-3-2019 09:04 AM From the mobile phone | Show all posts
minibean replied at 8-2-2019 10:30 PM
Mmg ada lelaki mcm tu... kalau mcm tu i selalu kata dh masuk gua la tu.. bila dh keluar gua pand ...

sis..i dah baca buku tu. alhamdulillah..he is in charactor yg sebegitu. so far..i x risau sgt lah. dia pon ckp..ye..ada masa dia x nak diganggu sbb nature keje..etc. tp xde kaitan langsung kaitan org ke3. dia nk explain ngn i..i x faham. tapi bila bc buku ni..i dah faham.
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2019 09:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Tt, ur bf dah rasa secured with this relationship that's why dia rasa x perlu nak contact selalu. So tt pun buat benda yg sama. Trust him. Semoga berjodohan ke jannah kali ni ya.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-4-2019 09:30 AM From the mobile phone | Show all posts
virgocircus replied at 1-4-2019 09:19 PM
Tt, ur bf dah rasa secured with this relationship that's why dia rasa x perlu nak contact selalu. So ...

amin. tq...
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2019 01:22 PM | Show all posts
kiyudi replied at 9-2-2019 10:10 AM
btul sis hani

bila kita tnya..dia ckp bz kerja....wadefakk mcm aku x thu kerja kau mcmana...

To lock in.....


Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.043962s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list