JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
38743
View
1321
Reply

Bulan Dan Matahari Sama Besar? Makin Pelik, Suhaimi Saad Buat Orang Geleng Kepala Lagi

  [Copy link]

Author: Lilrose    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 8-2-2019 10:32 PM From the mobile phone | Show all posts
prettyuglybabe replied at 8-2-2019 01:42 PM
tak boleh ke pergi je report si gila ni kat JKM?

He so annoying.. sanggup buat atau tulis perkara bodoh untuk dapat perhatian...geram tul...i tak kasihan Ina yang some cakap lembam sebab dia tu ikut jer apa suami cakap sebab takut tak masuk syurga.

I cuma kasihan anak2 saja sebab tak dapat peluang pelajaran seperti kanak kanak lain. Kalau dia nak anak dia tak rosak kerana hantar ke sekolah, he should hire tutor yang bagus. At least anak2 tu sit for PMR and SPM examination lah.
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2019 10:34 PM From the mobile phone | Show all posts
We have to stop making stupid people famous. Sohai cari makan dengan viral walaupun kehulu kehilir claim diri beragama..... claim diri paling hebat mengikut islam
Sendiri claim hebat berilmu agama hujung2 hadapkan fb yahudi tu gak

Buat adik ina.... jangan perasan sangat ler sohai ina tuh glamour hebat menyanyi.... takder bakat pun. Setakat uuu aaa uuu oooo aaa menumpang inteam ajer
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2019 10:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Ina bukan inesen sangat pun
Tak perlu kesian2 kat deyols
Mulut ina bley tahan kasar gak
Sekufu ler dengan sohai
Lantakler anak beranak sohai
Jangan kita menderma....atau bagi duit lagi pada sohai
Biar sohai ina keje...gunakan tubuh badan sihat untuk cari rezeki
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2019 10:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Tunggu haze invite sohai n ank2 gi motif viral
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2019 10:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Suhaimi ni kita tau la dah mcm tak berapa nak betul. Yang si ina tu redha pasrah je dah kenapa. Tak pernah fikir ke masa depan anak2 tu nanti mcm mane? Tak pernah rasa nak bawak lari anak2 tu ke? Taat pun biar la berpada ina oi
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2019 10:59 PM From the mobile phone | Show all posts
   UNTUK SOHAI
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2019 11:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Kesian anak2 dapat parents yang ignorant and stupid camni.
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2019 11:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Mawar_Helena replied at 8-2-2019 10:01 PM
Boleh x bg link pasal yang doktor petik nama sohai tu.I nk baca

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=698305673956927&id=255968194857346

Ni beautifulnara post tweet doc tuh
B9852EAB-9ABF-45D8-9318-25A8ED709105.png
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2019 12:14 AM From the mobile phone | Show all posts
haniryan replied at 8-2-2019 10:59 PM
UNTUK SOHAI

Sape je nak amik si sohai keje.. gile weh, gile.

Kalo jadi bos pon confirm xde org nk keje dgn looser mcm dia

Babi lebih mulia, hidup atau mati seribu guna
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2019 12:23 AM | Show all posts
Soalannya - report pun sudah. Viral pun sudah. Tuan punya badan pun dah bagi announcement anak tak sekolah. Cant the authorities act on this fast? Why are they not doing anything?
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2019 12:23 AM From the mobile phone | Show all posts
Satu je nak buat dia ni senyap. Report fb dia. Biar mengelupor. Melampau. Rasa mcm bagus.
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2019 12:24 AM From the mobile phone | Show all posts
Sedap pulak baca karangan Doctor Rusyainie ni...  Ni doctor yg sama yg menentang pantang beranakmakanan yg synonym dgn sohai  LAKSA ni kan
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2019 12:26 AM From the mobile phone | Show all posts
meow_tompok replied at 8-2-2019 01:42 PM
rumah banglo dah bertingkat-tingkat kat sini
bila tah SS ni nak masuk penjara tak sekolahkan anak

Agaknya zaman skrg zaman nak kena tweet jabatan terbabit dan mention pakmenterinya sekali... Dan RT beramai2... Bila tweet viral baru ada tindakan kot.. Cer try sesapa yg ada twitter
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2019 12:42 AM From the mobile phone | Show all posts
sakurazura replied at 9-2-2019 12:23 AM
Satu je nak buat dia ni senyap. Report fb dia. Biar mengelupor. Melampau. Rasa mcm bagus.

Jom report!!
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2019 12:48 AM From the mobile phone | Show all posts
bungarose replied at 8-2-2019 10:34 PM
We have to stop making stupid people famous. Sohai cari makan dengan viral walaupun kehulu kehilir c ...

Kita kesian dkt anak2 je... Beza dia dgn sorang lagi queen of attention seeker iaitu zarina anjolos..  Anjolod tu dah wajib di ignore kan.. Walau mcm2 hal dia buat... X perlu viral n x perlu biar dia femes.. Lantok kan je.. Anak dia tetap dpt yg terbaik dari dia.. Or dari mak dia...  Kaya raya dah..  Mampu ke sekolah terbaik / private school... Kes sohai yg kita x habih2 nk membawang ni sbb pk masa depan anak dia..  Awatlah jkm x ambik perhatian.. Dulu bukan ke ada yg pnh report....  Nak kena tweet mention pak Menteri ke... Sesapa boleh tlg ke..
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2019 12:55 AM From the mobile phone | Show all posts
raraleen12345 replied at 8-2-2019 06:51 PM
Ak rase lelame nt ankdie mst stress ngn bpk cmni......

kan..sekarang kecik lagi ikut jela bapak camtu..sebab naif lagi..nanti dah besar, dah ada pilihan sendiri, mau memberontak bebudak tu..tu pun kalau dia sempat tengok anak membesar..kalau tak, naya budak2 tu nak survive..
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2019 01:07 AM From the mobile phone | Show all posts
Cookingholic replied at 8-2-2019 11:57 PM
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=698305673956927&id=255968194857346

Ni beautifulnara ...

Link tak mau
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2019 05:55 AM From the mobile phone | Show all posts
mana ada akta utk tgkp mak bpk yg x hntr anak pg sekolah. Kalo akta tu ada arwah nenek aku da lama msk jail sbb x hntr mak aku g sekolah.

kat msia ni rmi lg org susah yg dok kat pedalaman dan x mampu pun nk hntr anak ke sekolah.

nak post pun biar la bijak. Jgn pos membabi buta.






Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2019 06:09 AM From the mobile phone | Show all posts
Guys, buat bodoh jelah. Esok anak2 dah memberontak, dah buat perangai belakang langau dua ekor ni baru la tahu langit tinggi rendah. Skrg ni mmg dua langau ni ingat budak2 ni naive.. Budak2 la paling kuat  ingatan  apa mak ayah diaorg buat dulu masa kecik. Iols mmg nk tunggu ending je apa jadi kat budak2 ni. Iols tak terkejut kalau 4 beradik ni tinggalkan dua org ni kat bus stop je bila tua nanti. Dgn takda proper education, possibility nk sambung legasi kemiskinan mak ayah tu mmg cerah sgtlah. Feel sorry for this kids.
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2019 07:15 AM | Show all posts
Sekor nie bebal tak boleh diajar.. salah pun dia kata betul

Lantak ko lah sohai

Biar anak2 ko bebal ikut ko.. nak mewarisi harta takde, mewarisi kebebalan jela
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2019 07:17 AM From the mobile phone | Show all posts
Takde ke Akta Perlindungan Kanak Kanak or something like that? Sila selamatkan anak anak ini. Kesihatan tak di jaga sebab tak di vaksin. Pendidikan di abaikan sebab bapa dia pandai sangat nak sekolahkan kat rumah.    Kesian.... .
#prayforanaklaksa  
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2019 07:45 AM From the mobile phone | Show all posts
Sah gile dia ni.. Cepat la angkut.. Meluat gile dah ni..
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2019 07:50 AM From the mobile phone | Show all posts
matjerk replied at 9-2-2019 12:48 AM
Kita kesian dkt anak2 je... Beza dia dgn sorang lagi queen of attention seeker iaitu zarina anjolo ...

Nasib malang anak2 sohai dapat makpak pemalas berusaha. Dengan peel sohai ina yang bodoh sombong meninggi diri seolah2 ilmu agama deyols paling hebat siap pandang rendah pada orang lain.......sorry ler i nak tolong.
Ramai lagi anak2 yatim dan golongan yang betul2 tak berkemampuan yang layak ditolong.
Sohai ina memilih untuk jd miskin padahal pemalas. Bab pendidikan....sohai sendiri malas belajar.....malas berguru. 24jam takder keje pun sohai malas nak g kelas2 agama atau g kuliah subuh. Sohai ina memilih untuk didik anak2 cara pemalas deyols.......biarkan ajer. Deyols akan terima akibatnyer nnt.
Kita tak perlu susah2 bantu deyols.....elok ler kita bantu anak2 lain yang lebih memerlukan
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2019 08:01 AM From the mobile phone | Show all posts
feathers replied at 9-2-2019 07:17 AM
Takde ke Akta Perlindungan Kanak Kanak or something like that? Sila selamatkan anak anak ini. Kesiha ...


Dlm sehari dua ni bc news kat US nuhh mengagau mak ayah kat sana cari vaksin utk measles.. Tau takut.. Utk yg acah2 anti vaksin kat sana (ade movement yach) terhegeh lak nak cari. Pd hei measles ni leh dielak kan sbb vaksin nya dah lama tercipta.. Mende2 basic mcmni leh dielakkan kalu tak parents yg ngok buat keputusan. Even kat US pon 'konon' nya ramai yg educate ramai gak anti vaccine. Skrg dah jd outbreak tak nyusahkan diri, yg plg kesian anak2 ler
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2019 08:03 AM From the mobile phone | Show all posts
Makin mendunia aimi.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.052707s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list