JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
9390
View
188
Reply

[Tempatan] Pembunuhan kejam!

[Copy link]

Author: jahcomel    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 10-2-2019 07:17 PM From the mobile phone | Show all posts
kuzaime replied at 10-2-2019 03:20 PM
ya Allah harapnya jgnlah ada anak2 lain yg jd mangsa lepas ni..smoga si pelaku dpt ditangkap sec ...

well said..
harap pelaku akan dpt balasan setimpal..dgr berita td ingatkan kat negara luar...rupanya kat pahang..
sedih baca...apa nak jadi dgn Malaysia..budak kecik pun kita dah xmampu nak lindung...xkena raped..kena dera...xkena dera..kena bunuh..
Allahu..selamatkan kami dan anak2 kami ..aamiin
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2019 07:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku pulak lebih pada rasa nak hapuskan bukti lepas dah buat jenayah. Moga anak2 kita & keluarga kita dilindungi drp perkara2 buruk sebegini
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2019 07:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Teringat dulu cousin I cite kes mcm ni jadi kat perlis, organ hilang. Kitorg mcm caye tak caye je dgr.

Lepas ni sure kat kampung tu tak nampak bdk2 naik basikal dah.
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2019 07:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Mayat Siti Masitah,11, ditemui  penduduk kampung
..........................
Bunuh budak: Seorang lelaki warga asing ditahan

PEKAN - Pihak polis kini menahan seorang lelaki bagi membantu siasatan kes kehilangan seorang kanak-kanak perempuan berusia 11 tahun berketurunan Kemboja, Siti Masitah Ibrahim sejak 30 Januari lalu.

Mayat kanak-kanak perempuan itu ditemukan penduduk kampung yang memburu ayam hutan di ladang kelapa sawit, kira-kira tiga kilometer dari rumahnya di Tanjung Medang Kemahang di sini semalam dipercayai mati dibunuh.

Ketua Polis Pekan, Superintendan Amran Sidek berkata, pihaknya mengesahkan menerima laporan kehilangan seorang kanak-kanak berkenaan yang tidak pulang ke rumah sejak 11 hari lalu.

Menurutnya, kali terakhir mangsa dilihat sedang membonceng motosikal bersama seorang lelaki warga asing pada hari sama.

"Lelaki tersebut telah ditangkap bagi membantu siasatan dan kini direman selama 14 hari mengikut Seksyen 6(1)(c) Akta Imigresen 1959/63 kerana tidak memiliki dokumen perjalanan sah.

"Identiti mayat yang dikaitkan dengan Siti Masitah yang telah ditemui di ladang kelapa sawit Tanjung Medang Kemahang itu hanya dapat diketahui selepas ujian sampel asid deoksiribonukleik (DNA) dan bedah siasat dibuat," katanya di sini hari ini.

ARTIKEL BERKAITAN: Budak dibunuh kejam, organ dalaman hilang

Dalam pada itu, Amran berkata, hasil siasatan awal di lokasi kejadian telah dilakukan oleh pakar patologi Hospital Tengku Ampuan Afzan (HTAA) di Kuantan dan bedah siasat akan dilakukan pada pukul 10 pagi esok.

"Laporan penuh kes ini yang merangkumi sebab kematian, tempoh masa meninggal, jantina dan keturunan akan menyusul selepas keputusan bedah siasat diperoleh.

"Kes ini disiasat di bawah laporan mati mengejut," katanya
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2019 07:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak dpt aku bayang, sakit dan terseksa adik ni.
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2019 07:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Boipren  ker??
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2019 08:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau sindiket jual organ kenapa dia buang mayat kat kg tu jgk? Aku rasa org situ jgk buat keje sebab tu mayat kena buang sekitarnya jgk. Kalau jual organ sah2 mayat dilupuskan tmpt organ tu dikeluarkan which is away from kampung tu
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2019 08:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Syd replied at 10-2-2019 07:53 PM
Mayat Siti Masitah,11, ditemui  penduduk kampung
..........................
Bunuh budak: Seorang l ...

Kali terakhir dilihat membonceng motosikal suspek?? Maksud dia kenal la suspek tu?
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2019 08:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Kejamnyaaaa. Syaitan betul siapa yg buat
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2019 08:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Innalillah...tak sangka berlaku kat area kampung melayu. Ini macam curi organ uolss. Sebelum ni ada kes budak hilang....polis kata tak benar kes curi organ. Habis sekarang macam mana ni.
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2019 08:34 PM | Show all posts
Decaffeinated replied at 10-2-2019 02:50 PM
kalau petty criminal apa nak buat dengan organ dalaman tu....

nak jual kena fresh...

Kemungkinan budak tu telah dibawa ke satu tempat utk keluarkan organ dan kemudian mayatnya baru diletakkan tempat yg dijumpai skg ni. Itu pendapat aku lah..... Sebab tu kehilangan dia agak lama................
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2019 08:35 PM | Show all posts
ya allah kesiannya...moga keluarga beliau tabah dan redha
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2019 08:38 PM From the mobile phone | Show all posts
ninnamina replied at 10-2-2019 04:29 PM
Sedih sgt baca ni.. innalillah.. harap keluarga tabah. Tp xdgr plak cite budak ilang.
Kalo betol m ...

Kat johor ari tu
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2019 08:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Emosi nye aku bace news mcm niiii.  Eii setannnnnnnn
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2019 08:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Syd replied at 10-2-2019 07:53 PM
Mayat Siti Masitah,11, ditemui  penduduk kampung
..........................
Bunuh budak: Seorang l ...

Tq info......something fishy. ...penat juga otak . akak fikir. ...kalau budak ni warga tempatan tak mungkin warga asing begitu berani nak membunuh. ...

Budak tu keturunan kemboja. ..mungkin kah dendam pembunuh pada ibu bapa atau keluarga mangsa? ...
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2019 08:42 PM | Show all posts
highcastle replied at 10-2-2019 08:34 PM
Kemungkinan budak tu telah dibawa ke satu tempat utk keluarkan organ dan kemudian mayatnya baru di ...

rajin la pulak sindiket hantar balik mayat ke kampung halaman....
macam tak je kan...


Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2019 08:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Baca kat MK katanya mayat sempurna....
Polis yg kata....aku x jumpe lak lagi nak post sini...

Pelik lak mak dia kata mayat x sempurna
Netizen kat MK da bising2 ckp polis sorok info sbb xnak org takut
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2019 09:05 PM From the mobile phone | Show all posts
zennaya replied at 10-2-2019 06:35 PM
i org pekan. kg tanjung medang,banyak org kemboja yg berhijrah ke pekan lari dari perang saudara Kem ...

Org kemboja klau yg muslim byk dok area tepi sungai keje kat sangkar ikan n noreh getah. Klau blah perak ni area perak tengah smpai kuala pun byk org kemboja keje kat sangkar ikan n keje kg..semua mmg muslim yg bagusnya diorg ni geng2 depa ni yg selalu p masjid yg ada kat kg2 tu
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2019 09:07 PM From the mobile phone | Show all posts
haruslah replied at 10-2-2019 08:50 PM
Baca kat MK katanya mayat sempurna....
Polis yg kata....aku x jumpe lak lagi nak post sini...


maaf bertanya, MK tu apa nama penuhnye ye?
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2019 09:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Katanya, arwah ni takde proper id. So polis tak activate talian nur bagai. Sorang kenalan keluarga arwah dah kena reman. Is this some kind of revenge or merely organ trafficking?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.051534s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list