JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
9431
View
188
Reply

[Tempatan] Pembunuhan kejam!

[Copy link]

Author: jahcomel    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 10-2-2019 09:27 PM From the mobile phone | Show all posts
chicozinn replied at 10-2-2019 04:16 PM
Ya Allah, nk pitam aku baca kes cmni ingatkan kt siam sana je byak skali kat pahang weyh..aduh, tolo ...

Kes arwah Nurin dan Shalini tu aku hoping akan ada new police officer yang akan buka balik cold case file. Macam kat America even dah 30 tahun berlalu still boleh tangkap pembunuh sebenar.
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2019 09:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Adakah? replied at 10-2-2019 09:07 PM
maaf bertanya, MK tu apa nama penuhnye ye?

Akhbar online..  Malaysiakini
https://m.malaysiakini.com/news/463395
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2019 09:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Speku.. Mcm xda kaitan kes pnyeludupan organ. Sbb slalunya sindiket mcm ni msti pro.
Mybe suspek mental atau dendam pribadi dgn family. Mgkin at first niat nk mrogol trus bunuh takut pecah rahsia.. Smbunyikan mgsa dlu.. Bila kes dah reda bru dia tauk kat tmpat tu. Kemungkinan ada part of body yg x smpurna sbb dimakan oleh binatang, anjing or biawak ker.

Or suspek mental.
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2019 09:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Xtahu sahih ke tak. Terjumpa tadi
Screenshot_2019-02-10-20-44-34_1.jpg
Screenshot_2019-02-10-20-44-43_1.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2019 09:56 PM | Show all posts
So polis yg betul ke mak dia yg ckp betul?
Condition mayat tu
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2019 09:59 PM | Show all posts
dibunuh tmpt lain dihantar semula disitu..
sedih nya family bila jumpa mayat organ byk hilang..Innalillahiwainnailaihirojiun
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2019 09:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Dgan budak pon bertindak kejam sebegini. Apa kebabian perangai manusia sebegini!
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2019 10:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Husnaliana replied at 10-2-2019 09:53 PM
Xtahu sahih ke tak. Terjumpa tadi

Arghhh stress xreti nak upload gamba jenuh aku ss td
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2019 10:03 PM From the mobile phone | Show all posts
noor2 replied at 10-2-2019 05:11 PM
Instinct akak rasa penagih dadah atau pembunuh ada sakit mental ..bukan kes jual . organ. ....entahl ...

Kalau penagih dadah kenapa smpai organ hilang? Ni mmg sindiket jual organ ni.
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2019 10:05 PM From the mobile phone | Show all posts
haruslah replied at 10-2-2019 08:50 PM
Baca kat MK katanya mayat sempurna....
Polis yg kata....aku x jumpe lak lagi nak post sini...


Kan polis dh confirm kata mayat x sempurna.
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2019 10:06 PM From the mobile phone | Show all posts
dodolgemok replied at 10-2-2019 10:05 PM
Kan polis dh confirm kata mayat x sempurna.

Kat MK polis kata ok jer....ke dah tukar?
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2019 10:09 PM From the mobile phone | Show all posts
haruslah replied at 10-2-2019 10:06 PM
Kat MK polis kata ok jer....ke dah tukar?

Bertukar2 ke? Xpe lah tggu esok je bedah siasat. Pasti ada laporan awal akan keluar.
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2019 10:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Mayat dipercayai kanak-kanak berumur 11 tahun yang ditemui di padang ragut di Kampung Tanjung Medan Hilir, Pekan Pahang semalam, dijumpai dalam keadaan anggota badannya lengkap.

Ketua Polis Pahang Mohd Zakaria Ahmad mengesahkan penduduk menemui mayat yang telah reput itu namun menafikan khabar angin bahawa anggota badan dan organ mayat berkenaan hilang.

Beliau memberitahu Malaysiakinibahawa polis masih belum dapat memastikan sama ada mayat itu adalah kanak-kanak berkenaan, Siti Masyitah Ibrahim dan masih menunggu pengesahan dari laporan bedah siasat.

"tangan terikat? Tidak ada. (Tubuh) Lengkap semua. Apa-apapun kita akan sahkan dari hasil bedah siasat tu. Sebab kematian dia pun kita tak tau," katanya.

Terdahulu Harian Metro melaporkan ibu kanak-kanak itu, Zaleha Abdullah, 35 mengatakan anak perempuannya ditemui dengan tangannya terikat, organ hilang, dan kepalanya terpisah dari badan.

Zaleha juga dilapor mengecam mayat itu adalah Siti Masyitah berdasarkan baju biru yang dipakainya sebelum hilang.

Mohd Zakaria berkata polis sebelum ini telah memulakan pencarian terhadap Siti Masyitah setelah menerima laporan.
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2019 10:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Pulak dah. So ade organ hilang ke x ni. Tunggu bsok je la lps post mortem
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2019 10:26 PM | Show all posts
Decaffeinated replied at 10-2-2019 08:42 PM
rajin la pulak sindiket hantar balik mayat ke kampung halaman....
macam tak je kan...

Itu pun jadi persoalan.. Kalau dia culik budak pasal sebab lain kenapa mayat tu diletak kembali kat kg. halaman........
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2019 10:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Ya Allah
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2019 10:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Hmm kejam ya rabbi.. yg pelik kenapa tak tanam ja mayat kenapa campak mcm tu ja ..hareyyy btui
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2019 10:59 PM From the mobile phone | Show all posts
haruslah replied at 10-2-2019 10:11 PM
Mayat dipercayai kanak-kanak berumur 11 tahun yang ditemui di padang ragut di Kampung Tanjung Medan  ...

Anggota badan lengkap pulak? Jadi mana y betul ni
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2019 11:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Akak syak kes dendam la. Bukan profesional human trafficker punya kerja kot nih.
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2019 11:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Katanya takde organ la, kepala terpisah la.
Skarang cite lain pula.
Apa ni?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.058451s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list