JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
8437
View
189
Reply

[Tempatan] Pembunuhan kejam!

[Copy link]

Author: jahcomel    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 11-2-2019 08:34 AM From the mobile phone | Show all posts
Kalau buah pinggang maybe boleh letak dlm box khas tu tahan few hours pastu transfer ke undergound facility utk operation - if dah ada ready buyer possible je kes mcm ni. Now semua benda dah canggih transaction online je maybe buyer dah bayar upfront tunggu nak cari mangsa je. Jantung dgn brain tu ye la kena use immediately kot tak sure pulak kalau boleh letak dlm ice box then baru pass kat buyer.

Kat china nun sanggup je jual ginjal nak beli iphone kalau tak risiko mati maunye dia jual both ginjal tu semata2 nak easy money
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 08:36 AM | Show all posts
rasanya kena makan binantang buas tu..maklumlah..kawasan kebun kelapa sawit kan..dengan banyak anjing liarnya..mmg setan sapa yang bunuh budak ni..katanya suspek dikenali kan? mmg pengaruh dadah rasanya ni...
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 08:42 AM From the mobile phone | Show all posts
Polis kata lengkap tapi paper publish mak arwah kata mayat tak lengkap berani pulak paper tu nak publish quote si mak kalau tak betul ye. kesian kat keluarga mangsa.
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 08:44 AM | Show all posts
xleh imajin camne budak ni menghadapi ajalnye...huhuhuhu..
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 08:48 AM From the mobile phone | Show all posts
Husnaliana replied at 10-2-2019 09:53 PM
Xtahu sahih ke tak. Terjumpa tadi

Yg ni berita mlm td kabo saspek dah ditangkap sebelum penemuan myt lagi dah
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 08:50 AM | Show all posts
dulu2 mmg bebudak kg relax je bleh kuar sorg2..p nek beskal ronda kg..p kedai..p mandi sungai..skang dah xde kebebasan nak jd kanak2 sebenar..kene berkurung dlm bilik kebal ke cemane anak2 skang?huhuhu
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 08:54 AM From the mobile phone | Show all posts
harap pembunuhnya ditemui.
..kejam giler kes ni. meanwhile ibu baoa please jangan biar anak2 kemana2 atau tinggal rumah sorang .
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 09:14 AM | Show all posts
                        



                            Mayat kanak-kanak perempuan ditemui tangan terikat, berbogel            
                                                Diterbitkan pada: Februari 10, 2019 21:51 (MYT) | Durasi: 1 min, 9 saat               
                                    
               
            
                                                                                                                                                                        






Mayat kanak-kanak perempuan ditemui tangan terikat, berbogel
Misteri kehilangan seorang kanak-kanak perempuan berusia 11 tahun sejak 11 hari lalu dari rumahnya di Kampung Tanjung Medang Hilir, Pekan terjawab berikutan penemuan satu mayat reput petang Sabtu.





















                                                                    
                           
                        
                    
                    
Misteri kehilangan seorang kanak-kanak perempuan berusia 11 tahun sejak 11 hari lalu dari rumahnya di Kampung Tanjung Medang Hilir, Pekan terjawab berikutan penemuan satu mayat reput petang Sabtu.Lebih menyayat hati apabila mayat Siti Masyitah Ibrahim yang dipercayai dibunuh itu ditemui dalam keadaan tangan terikat dan berbogel kira-kira pukul 4 petang oleh penduduk kampung, tiga kilometer dari rumahnya.
                                
            
                                                






                        
               
            
        
   
                    

Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 09:24 AM From the mobile phone | Show all posts
Husnaliana replied at 11-2-2019 07:35 AM
Ok boleh pun post gambar. Ni aku dapat masa scroll fb malam tadi. Ada kwn y share link dan dapat ni  ...

Kalau mangsa culik/ikut  kes hilang org ni mmg org yg dikenali terlibat.. kompius la mana satu ni organ hilang ka atau budak ni kena rogol , tp tgn berikat.. gila kejammm takleh brain lahh hai
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 09:38 AM | Show all posts
nad014 replied at 11-2-2019 09:14 AM
Mayat kanak-kanak perempuan ditemui tang ...

Innalillahiwainnailaihirojiun...semoga rohnya tenang di sana. Banyak benda yang pelik dengan kes ni. Jika adik ni ditemui dengan tangan terikat dan berbogel, macamana maknya boleh cakap cam arwah disebabkan baju yang di pakai tu?? Ke baju di jumpai berhampiran mayat. Kalau kepala tercabut dan organ badan hilang tu..mungkin dimakan haiwan buas kot. Sebab dah lama meninggal kan? Moga2 tak de kaitan dengan human trafficking.
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 10:03 AM From the mobile phone | Show all posts
clarizsa replied at 11-2-2019 08:21 AM
Tak serik serik lah makbapak
Bahaya biarkan kanak2 merayau sendirian
Kesian dia

Kann... pasal kat drama tv, biasa jer budak2 kuar sendiri.. jd parents mesti fikir takde ape2..
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 10:14 AM From the mobile phone | Show all posts
Takziah
Kesian nye arwah
Geram pulak dengan laki kena reman tu,suka2 jer jual anak orang kat india. Dah takde hukuman mati kan? Camtu sebat dia tiap2 bulan...seumur hidup.
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 10:26 AM | Show all posts
slavehunter replied at 10-2-2019 09:27 PM
Kes arwah Nurin dan Shalini tu aku hoping akan ada new police officer yang akan buka balik cold ca ...

ye, meollss pun harap benda yg sama..harap ade polis2 yg eager nk tau sape dalang2 penculikan n pembunuhan kanak2 ni..
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 10:26 AM | Show all posts
slavehunter replied at 10-2-2019 09:27 PM
Kes arwah Nurin dan Shalini tu aku hoping akan ada new police officer yang akan buka balik cold ca ...

ye, meollss pun harap benda yg sama..harap ade polis2 yg eager nk tau sape dalang2 penculikan n pembunuhan kanak2 ni..
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 11:17 AM From the mobile phone | Show all posts
Salam takziah untuk keluarga mangsa
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 11:18 AM | Show all posts
amyza replied at 11-2-2019 10:14 AM
Takziah
Kesian nye arwah
Geram pulak dengan laki kena reman tu,suka2 jer jual anak orang kat in ...

entah ye tidak
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 12:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Allahuakbar semoga Kita semua dijauhkan daripada perkara2 seperti ni
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 12:30 PM | Show all posts
Semoga pembunuhnya ditemui dan dijatuhkan hukuman setimpal
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 12:31 PM | Show all posts
dasar binatang!! ko ingat budak tu lembu ke? dah ko lapah organ dia.. ko biar macam tu aje? mintak2 mati seksa laa sape yang buat ni
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 12:57 PM | Show all posts
sedihla...aman mcm mana sekalipun jgn la di biarkan keluar seorang..

klu ada saksi nmpk dia naik moto logik la org dah p terjah yg bawa moto tu
tp sbb mayat xde...
dah cari pun kawasan tu....siapa la pulak yg letak semula...
byk kes mcm ni x settle...nurin dulu terseksa...
dendam apa la kan...
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 01:12 PM | Show all posts
adeqbun replied at 11-2-2019 08:50 AM
dulu2 mmg bebudak kg relax je bleh kuar sorg2..p nek beskal ronda kg..p kedai..p mandi sungai..skang ...

sama je relaxnya...
aritu satu geng naik basikal lajak kat MEX hiway...
udah le terkial2 mengayuh...
malas nak tengok...
situ kete laju2 semua...
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 01:16 PM From the mobile phone | Show all posts
dua_chzy replied at 10-2-2019 11:05 PM
Eh celako, gosip takda organ bagai tu temberang ropanya!

Mak dia ckp tuu cmn plk tuu.. penin aku
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 06:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Dendam punca Siti Masitah dibunuh

Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Pahang, Datuk Othman Nayan

MOHD. SHARIZA ABDULLAH
11 Februari 2019 4:00 PM


KUANTAN 11 Feb. - Dendam dan marah dengan keluarga Siti Masitah Ibrahim,  11, dipercayai menjadi punca kanak-kanak perempuan berkenaan dibunuh oleh suspek yang dikenali mereka.

PEKAN, 10 Februari 2019 - Siti Masitah Ibrahim, 11.

Siti Masitah
Kanak-kanak berketurunan Kemboja berkenaan dipercayai dipukul dengan objek tumpul di bahagian kepala oleh suspek berusia 23 tahun pada hari dia dilaporkan hilang pada 30 Januari lalu.

Ketua Jabatan Siasatan Jenayah negeri, Datuk Othman Nayan berkata, hasil bedah siasat yang dijalankan hari ini mendapati terdapat tiga kecederaan di rahang kiri, bahagian atas tengkorak sebelah kiri belakang kepala mangsa.

"Hasil pengakuan awal suspek, polis telah merampas senjata kayu yang dipercayai digunakan oleh suspek untuk memukul mangsa.

"Motif kejadian adalah dipercayai kerana dendam atau marah terhadap keluarga mangsa dan kes disiasat di bawah Seksyen 302 Kanun Keseksaan kerana membunuh," katanya dalam kenyataan di sini hari ini.

Siti Masitah dilaporkan hilang selepas keluar dari rumahnya di Kampung Medang Hilir di Pekan dekat sini untuk ke kedai dengan menunggang basikal kira-kira pukul 5 petang 30 Januari lalu.

Mayat anak ketiga daripada empat beradik itu ditemukan kira-kira pukul 4 petang kelmarin oleh penduduk kampung yang memburu ayam hutan di dalam semak bersebelahan sebuah ladang kelapa sawit di Tanjung Medang Kemahang, kira-kira tiga kilometer dari rumahnya.

Othman bagaimanapun tidak menjelaskan punca yang menyebabkan suspek berdendam dengan keluarga mangsa.

Kata beliau, suspek yang merupakan warga negara Kemboja adalah kenalan kepada keluarga mangsa dan mereka tinggal sekampung.

Hasil soal siasat, kata beliau, suspek  pada awalnya tidak membuat pengakuan berkenaan kehilangan mangsa namun akhirnya mendedahkan penglibatan dirinya berkaitan kehilangan kanak-kanak berkenaan.

"Polis menafikan penularan berita yang tidak berasas bahawa terdapat organ-organ badan mayat berkenaan yang hilang  yang kononnya dikaitkan dengan aktiviti penjualan organ manusia.

"Polis tidak menolak kemungkinan keadaan mayat yang tidak sempurna boleh diakibatkan oleh haiwan liar dan faktor mayat terdedah dalam tempoh masa yang panjang," katanya. - UTUSAN ONLINE
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 06:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Syd replied at 11-2-2019 06:13 PM
Dendam punca Siti Masitah dibunuh

Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Pahang, Datuk Othman Nayan

Bangsa asing mcm Myanmar. .Vietnam. .Indonesia. .bangla...memang membunuh kalau berdendam. ..X dapat empunya diri depa bunuh ahli keluarga. ....aiyooo
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 06:22 PM From the mobile phone | Show all posts
katanya mak nye dulu selalu bagi makan kat warga asing tu.

kita yang tak tahu budaya diorg jangan gatal2 buat baik lah.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.052563s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list