JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
4555
View
253
Reply

[Politik] LGE perlu jujur. Bagaimana proses pengiktirafan akauntan professional bertauliah dijalankan? Ramai dah mula curiga

[Copy link]

Author: tobby    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 11-2-2019 07:30 PM | Show all posts
R2D2 replied at 11-2-2019 07:27 PM
Provisional member doesnt make you certified accountant, Wee tells Guan Eng
February 11, 2019 6:5 ...

Inilah sebabnya LGE tipu Hutang Negara 1 Trillion kerana sijil CA pun dia tipu
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 07:36 PM From the mobile phone | Show all posts
patutlah takat nyanyi abc... sst haha
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 07:41 PM | Show all posts
Rogue98 replied at 11-2-2019 06:03 PM
Kalau kat corporate ni u report salah figure to stakeholders mampus kena fired ok.
Dia ni pulak  ...

ilmu dia x cukup utk cross check... so dia bantai jer sampai org tanya balik dlm parlimen terus jwb salah titik perpuluhan. besar sgt beza bila dah salah titik perpuluhan...pun dia x dpt tgkap sehingga ahli parlimen lain betul kan

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-2-2019 08:07 PM From the mobile phone | Show all posts
dinopower2 replied at 11-2-2019 07:36 PM
patutlah takat nyanyi abc... sst haha

Tinggal kenangan.. Skrg mahacai pun malu nak nyanyi lagu tu. Sbb lepas sst harga naik lg giler
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-2-2019 08:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Di Malaysia, anda bukanlah seorang akauntan melainkan menjadi ahli MIA. Di bawah Akta Akauntan 1967 Seksyen 25(e), adalah menjadi satu kesalahan terhadap mana-mana individu atau organisasi mengakui diri mereka sebagai akauntan kecuali berdaftar dengan MIA.

http://www.agc.gov.my//Accountants%20Act%201967%20%5BAct%2

Hukuman bagi kesalahan itu ialah denda RM10,000 atau penjara 1 tahun atau kedua-duanya. Kami perhatikan, laman web DAP sendiri yang telah memperakui Guan Eng sebagai "akauntan bertauliah".
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 08:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Patutlah kos ECRL Nobita kata 81 bilion, dia kira sekali dgn kos minyak keretapi agaknya. yg dalam bidang pembinaan pun jadi hairan macamana semua kos dia serap masuk sampai jadi 81 b
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 08:28 PM From the mobile phone | Show all posts
cmf_shalom replied at 11-2-2019 11:13 AM
x sbr nak tengok jawapan LGE..

sebelum ni laju je dia bab kenakan org..

Konon lepas diorg menang nak korek, gali, kantoikan semua salah laku wakil2 rakyat BN..tp rasanya lagi banyak pekung diorg sendiri yg terdedah..
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 09:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Doktor falsafah kehormat tak boleh pki sbg ukuran kebolehan akademik kerana dianugerah sbg pengiktirafan khidmat seseorang kpd negara, sektor perniagaan, dll tanpa perlu memenuhi keperluan seperti ijazah sarjana muda, ijazah sarjana, research dan endorsed thesis. Krn itu ia bukan bukti Najib ada ijazah.

Alumni pula hnyalah tanda Najib bekas pelajar Nottingham University. Tak semestinya dia ada ijazah dari universiti itu.

Sebelum PRU14 dulu ada seorang bks pegawai tinggi Krjn BN yng ditugaskan menjaga PM Tun Razak semasa Tun sakit tenat di London kata Najib tak de ijazah sbb tak duduki final examnya. Najib asyik dgn bapanya yg sakit tenat. Klu bekas pegawai ni betul dan Najib ada ijazah, timbul persoalan dari mana Najib dapat.. dihadiahkan krn anak PM ke atau dibeli sesuai dgn slogan "cash is king!".

Apa2 pun yang relevan skrg Najib ada ijazah ke tak? Kalau ada, sila tunjuk salinan scroll ijazah dan transkrip keputusan penoh yang disahkan tulin. Tak memadai dgn pengesahan seorg professor yg pernah mengajar Najib.
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 09:52 PM From the mobile phone | Show all posts
kedaikain replied at 11-2-2019 09:17 PM
Doktor falsafah kehormat tak boleh pki sbg ukuran kebolehan akademik kerana dianugerah sbg pengiktir ...

Yang menipu jer kelamkabut nak tunjuk sijil...tapi kantoi gak... Yang tak menipu senyum jer releks2...
And yang bodoh hanching jer sebok meroyan nak tgk sijil org yg dah lama jadi alumni top University and top leaders of a country...
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 09:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Rogue98 replied at 11-2-2019 09:52 PM
Yang menipu jer kelamkabut nak tunjuk sijil...tapi kantoi gak... Yang tak menipu senyum jer releks ...

Tunjuk la woii mana? Sembang je pon x gune... tulur xde ke
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 10:07 PM From the mobile phone | Show all posts
kedaikain replied at 11-2-2019 09:56 PM
Tunjuk la woii mana? Sembang je pon x gune... tulur xde ke

Cer ko tgk kat celah kangkang ko tu... Dua2 ada tulur dgn sijil...
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 10:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Rogue98 replied at 11-2-2019 10:07 PM
Cer ko tgk kat celah kangkang ko tu... Dua2 ada tulur dgn sijil...

dodol salin kulit haha
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 10:16 PM From the mobile phone | Show all posts
dinopower2 replied at 11-2-2019 10:09 PM
dodol salin kulit haha

Dua2 pun cam bengap... lol
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 10:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Rogue98 replied at 11-2-2019 10:16 PM
Dua2 pun cam bengap... lol

Tu je? koh3
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 10:21 PM From the mobile phone | Show all posts
dinopower2 replied at 11-2-2019 10:09 PM
dodol salin kulit haha

Macam kaka Oren..
Tapi wana ok je dgn kaka oren
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 10:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Skandal kali ini membuktikan bahawa pemimpin utama ph tmasuk tun jenis manusia TIADA MARUAH

ak ingt slama lge mmg lulusan akauntan..tp sbenarnya ekonomi...kalau dia study ekonomi...tentu dia didedahkan bagaimana hutang negara didefinisikan...

Seingat ak..penipuan hutang negara nk cecah 1t..dimulakan oleh LGE...x akan seorang lulusan ekonomi x phm mcm mana kerajaan kat dunia bg definisi utk hutang negara...jadi selama ni...lge secara sengaja mnipu .

Kemudian tun dlm menyerang najib pun mminjam penipuan lge...sedangkan beliau selama 22 tahun mjadi pm ..patutnya faham bgaimana hutang negera dihitung..tp beliau mmbutakan mata dan turut mnipu Smata2 lapar undi .

Kesimpulannya ..najib mungkin bsalah..tp manusia2 spt lge dan tun..adalah jenis tiada maruah
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-2-2019 10:27 PM From the mobile phone | Show all posts
kedaikain replied at 11-2-2019 09:17 PM
Doktor falsafah kehormat tak boleh pki sbg ukuran kebolehan akademik kerana dianugerah sbg pengiktir ...

Sebelum terjun aktif dlm politik najib zaman muda dah pernah bekerja dgn BNM dan juga bekerja dgn Petronas. Ko ingat boleh apply kerja gitu jer masuk bank negara & petronas tanpa sijil?  
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-2-2019 10:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Mahacai dah terkucil idola gone eng kantoi tipu sijil CA
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 10:30 PM From the mobile phone | Show all posts
So mb perak tu alumni u kat ozzy tu tak??
Sebab heol pun xhabis study Kan..u tu iktiraf tak heol sebagai alumni..sebab pernah belajar??
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 10:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Tetiba aku rasa cam aku ada PhD daaa...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.050652s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list