JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
3987
View
253
Reply

[Politik] LGE perlu jujur. Bagaimana proses pengiktirafan akauntan professional bertauliah dijalankan? Ramai dah mula curiga

[Copy link]

Author: tobby       Show all posts   Read mode

Post time 12-2-2019 11:22 AM From the mobile phone | Show all posts
What a disgrace.
The word accountant is protected under akta. Tak bileh suka2 mengaku
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 11:28 AM | Show all posts
axtzw replied at 12-2-2019 07:34 AM
X aci la woiii.. ak belaja macam nak gila2 ko senang2 jadi menteri puih

ask him why he use title of Akauntan Bertauliah , atau Professional Accounting but you never get it
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-2-2019 11:31 AM | Show all posts
jfq replied at 12-2-2019 11:22 AM
What a disgrace.
The word accountant is protected under akta. Tak bileh suka2 mengaku

so called a finance minister n his contributions towards Malaysia's downfall  
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 02:53 PM | Show all posts
tobby replied at 12-2-2019 07:23 AM
Lagi dia buka mulut lagi org korek. Provisional member doesnt make you certified accountant, tap ...

Memang tak faham niat politician ini nak tipu dgn certificate dan certified professional ini. Rakyat pilih mereka bukan kerana mereka mempunyai certificate dari universiti hebat tetapi apa yang mereka boleh buat untuk menolong rakyat dan negara ini.

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-2-2019 04:01 PM | Show all posts
vongolia replied at 12-2-2019 02:53 PM
Memang tak faham niat politician ini nak tipu dgn certificate dan certified professional ini. Raky ...

mungkin sifat azali suka menipu.. x paham kenapa la gigih sgt nak fake qualification. dah kantoi pun masih tegakkan benang basah. ni pihak CPA australia dah jwb nama dia xde.  nak bohong apa pulak lps ni
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-2-2019 04:03 PM | Show all posts
harizs replied at 12-2-2019 11:28 AM
ask him why he use title of Akauntan Bertauliah , atau Professional Accounting but you never  ...

What do u expect from liars?  malangnye ada mangkuk ayun yg kata biar tipu sijil asalkan amanah.  

awal2 lg dah x amanah, celah mana yg amanah
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 05:44 PM | Show all posts
Edited by cmf_shalom at 12-2-2019 05:47 PM
anony-mous replied at 12-2-2019 10:19 AM
Yg babi nya ada nk kait dgn najib. Dia kata najib sbelum ni bkn accountant boleh pulak pgang jwatan  ...



Skandal kali ni bukti LGE dan Tun lagi jahat dari Najib.

Selama ini, aku ingat LGE mmg lulusan akauntan..tp sebenarnya ekonomi..

sepatutnya, sebagai budak ekonomi, LGE tau, tiada masalah pun berkenaan hutang negara ini..sebab model dan rumus yg kita pakai adalah spt yg diajar di universiti. Lain la, masa study dulu LGE ni kaki tido...

Ini bermakna, propaganda hutang negara 1t adalah propaganda terancang untuk menipu rakyat dengan niat rakyat marah kat najib.

Ini bermakna, selama ini beliau menggunakan kepakaran ekonomi beliau utk memapulasikan data kerajaan dengan niat menipu.

Tun pun sama, sebagai org yg pernah jadi PM 22 tahun, dia patut nasihatkan LGE, hutang 1t itu tidak boleh dipakai untuk hentam najib...sebab mmg itu pun cara kerajaan tafsir hutang selama ni.

Sebaliknya Tun, join sekaki membuli Najib dengan isu hutang 1t
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 05:55 PM From the mobile phone | Show all posts
tobby replied at 11-2-2019 08:01 PM
mungkin sifat azali suka menipu.. x paham kenapa la gigih sgt nak fake qualification. dah kantoi p ...

Narcissist gitu lar. Taknak kalahh nak hebat jer. Padahal kecik2 dolo jual sayo je kat pasar cina
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 05:56 PM From the mobile phone | Show all posts
cmf_shalom replied at 11-2-2019 09:44 PM
Skandal kali ni bukti LGE dan Tun lagi jahat dari Najib.

Selama ini, aku ingat LGE mmg lulu ...

Mmg kuang hajarrr pakatan hauk neh. Aiii akan hentammm pakatan haukkk sehentam2 nya!!!
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 05:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Tun mahabangsat tue degree medical ke politik??? Taknak jd doctor perubatan sebokk nak main politik berkroni2. Bodohhh pmalass
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 05:59 PM | Show all posts
Bedah.Cun replied at 12-2-2019 05:56 PM
Mmg kuang hajarrr pakatan hauk neh. Aiii akan hentammm pakatan haukkk sehentam2 nya!!!



Terbukti..hutang 1t tu sengaja dirancang dengan niat yg jahat.

Najib mungkin, ya bersalah, tapi mereka ni lagi jahat.
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 06:58 PM | Show all posts
cmf_shalom replied at 12-2-2019 05:59 PM
Terbukti..hutang 1t tu sengaja dirancang dengan niat yg jahat.

Najib mungkin, ya bersalah,  ...

hutang 1T rekaan mulut guan eng...  dia kira interest sampai tahun 2045, klu lajak sikit sampai 2060 mau jadi 2T

Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 08:34 PM From the mobile phone | Show all posts
cmf_shalom replied at 12-2-2019 05:59 PM
Terbukti..hutang 1t tu sengaja dirancang dengan niat yg jahat.

Najib mungkin, ya bersalah,  ...

Sekarang tuhan balas..diri dia kena telanjang bebetul..bebetul orang CSI pasal dia sampai ke Ozzy.. rupa-rupanya.. alahai...
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 08:45 PM From the mobile phone | Show all posts
cmf_shalom replied at 12-2-2019 05:44 PM
Skandal kali ni bukti LGE dan Tun lagi jahat dari Najib.

Selama ini, aku ingat LGE mmg lulu ...

Sorry uols, nak tnya. Apa beza economist & accountant?
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 10:09 PM | Show all posts
anony-mous replied at 12-2-2019 08:45 PM
Sorry uols, nak tnya. Apa beza economist & accountant?



Benda ni bukan bidang aku..ak try jwp bdasarkn apa yg aku phm..mbe betul mbe salah mbe rojak

ekonomi - mcm mn nak cari pendapatan, merancang pendapatan, mengurus pendapatan etc

akauntan- bila ko dah ada pendapatan, ko minta akauntan untuk mengurus rekod pendapatan tsebut scara sistematik..duit keluar masuk, debit-kredit, baki duit etc..

Minta yg pakar tolong bantu..
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 11:55 PM | Show all posts
tobby replied at 12-2-2019 04:01 PM
mungkin sifat azali suka menipu.. x paham kenapa la gigih sgt nak fake qualification. dah kantoi p ...

sudah tak tahu politician yang mana satu boleh rakyat percaya lagi, semua tipu saja untuk faedah sendiri.

Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 11:56 PM From the mobile phone | Show all posts
vongolia replied at 12-2-2019 11:55 PM
sudah tak tahu politician yang mana satu boleh rakyat percaya lagi, semua tipu saja untuk faedah s ...

ko tgg imam mahadi turun je la dik... syarat sah jadi ahli politaik... first ialah wajib menipu... koh3
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2019 03:41 AM From the mobile phone | Show all posts
anony-mous replied at 12-2-2019 08:45 PM
Sorry uols, nak tnya. Apa beza economist & accountant?

Guan eng bodoh in both accounting and economics.

Itu yg relevant.
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2019 09:46 AM From the mobile phone | Show all posts
Apek ni boy iman versi cina.
Senang cerita dia tak jujur. Munafik versi cina. Bertahun2 idola dia diperdaya yg dia talented chartered accountant, merata2 biodata petik dia seorang akauntan bertauliah utk gambarkan dia kompeten & berkaliber. Hakikatnya xde beza dgn Boy Iman & DAO.  
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2019 09:52 AM From the mobile phone | Show all posts
MALU APA, BOSSKU....cuma takat professional Akauntan yg tak laku. Lainlah BOSSKU songlap rm2.6 billion masuk akaunnya, ini patut MALU BOSSKU.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-2-2019 10:20 AM From the mobile phone | Show all posts
NAT_11 replied at 13-2-2019 09:52 AM
MALU APA, BOSSKU....cuma takat professional Akauntan yg tak laku. Lainlah BOSSKU songlap rm2.6 billi ...

Orang macam nobita ni indonesia digelar bahenol di Malaysia di gelar bahalol .. di China di gelar mangkoklucibaikiak.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-2-2019 10:21 AM From the mobile phone | Show all posts
kedaikain replied at 12-2-2019 11:56 PM
ko tgg imam mahadi turun je la dik... syarat sah jadi ahli politaik... first ialah wajib menipu... ...

Zaman PM4 Guna sijil SPM masuk tentera dapat pangkat prebet ja..tapi Zaman PM7 guna sijil SPM masuk politik dapat jawatan Menteri Pertahanan...
Kah kah kah ....Hebat Malaysia Baru

Dasyat...bukan beshee beshee ni
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-2-2019 10:22 AM From the mobile phone | Show all posts
Ketua2 jabatan, pegawai2 kt kementerian semuanya perlu ada dgree , masters @ sebagainya.. last2 bos besar dlm kementerian, dgree pun xde??? Dh la xde, menipu plak kata ada??? Sial betul laa...
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2019 10:32 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by NAT_11 at 13-2-2019 10:34 AM
tobby replied at 13-2-2019 10:20 AM
Orang macam nobita ni indonesia digelar bahenol di Malaysia di gelar bahalol .. di China di gelar  ...


Samalah dgn BOSSKU TAK TAHU MALU. Apa nak diherankan. Like BOSS, like followers. APA MALU BOSSKU, TAKAT SONGLAP DUIT DAN TIPU IJAZAH. BOSSKU, TETAP BOSSKU. TAK GITU.....kikiki.
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2019 11:14 AM | Show all posts
Dapat bos pun bodo...nasib2..asala jangan kena buang kerja sudah.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.041831s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list