JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
3988
View
253
Reply

[Politik] LGE perlu jujur. Bagaimana proses pengiktirafan akauntan professional bertauliah dijalankan? Ramai dah mula curiga

[Copy link]

Author: tobby    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 11-2-2019 09:58 AM From the mobile phone | Show all posts
Hoiiii jawab lar limguanjeng!!!
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 10:00 AM From the mobile phone | Show all posts
dizekni replied at 10-2-2019 01:56 PM
Kenapa LGE tak guna laman rasmi MoF je
nak jawab pasal kelayakan akauntannya?


Heshe belum smp lagi dari kuala lanzhou
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 10:01 AM | Show all posts
Aik position ni sangat crucial. Sepatutnya kena lah orang yang match qualification nya.

Apa-apa pun politik Malaysia sangat menarik untuk di follow sekarang.
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 10:02 AM | Show all posts
Jangan la kutuk LGE, sekurang2nya dia dia masa azan...khalifah kot..korang apa tau..#mahacai
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 10:02 AM | Show all posts
Bedah.Cun replied at 11-2-2019 09:58 AM
Hoiiii jawab lar limguanjeng!!!

cuba tag sikit bedah
limguaneng.com ka apa ka



Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 10:09 AM From the mobile phone | Show all posts
Bedah.Cun replied at 11-2-2019 09:58 AM
Hoiiii jawab lar limguanjeng!!!

dah jangka apa jawapan nya. itu biodata bukan  dr saya ..saya tak pernah kata saya ada semua tu. terpulang lah pd phk phk yg memberi maklumat itu.
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 10:10 AM | Show all posts
harizs replied at 11-2-2019 08:28 AM
ataupun sebenarnya memang 1984. Tapi sebab 4 nombor 'sial'.. maka dibuatnya 1983..

1983A..    K ...

hahahhahaha...1983A...ni betul kelakar..

Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 10:16 AM From the mobile phone | Show all posts
Korang Lupa ke dia ni nobita..kawan plak dgn Doraemon..dia guns mesin Masa la..tu sbb sblm grad lg dia dah jd accountant dulu baru grad..
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 10:29 AM From the mobile phone | Show all posts
Kalau la betul LGE as MOF pun nipu sijil, ini memang sgt2 jilaker...

LGE perlu beri kenyataan ASAP okehhhh
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 10:31 AM | Show all posts
sobab tu limguanjeng bohong dan bowdow....nogaro nak bankrap hutang nogaro banyak laie buek bajet defisit...dah tu bilo tak buleh tunaikan menipusto...salahkan akaun nogaro disobabkan korajaan yang todahuluuuuuuuu...ponipu punyo sepet...wakkakakakakakkaka
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-2-2019 10:31 AM From the mobile phone | Show all posts
akusukaq replied at 11-2-2019 10:09 AM
dah jangka apa jawapan nya. itu biodata bukan  dr saya ..saya tak pernah kata saya ada semua tu. t ...

Aku pun rasa nobita akan kencing zuraidah style... "sy x pernah kata sy akauntan bertauliah...itu paper yg tulis. Sy mana ada kata.."
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-2-2019 10:33 AM From the mobile phone | Show all posts
paz replied at 11-2-2019 10:01 AM
Aik position ni sangat crucial. Sepatutnya kena lah orang yang match qualification nya.

Apa-apa p ...

Bertahun2 kita digembar gemburkan kehebatan seorang Chartered Accountant penipu ini oleh rba
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 10:33 AM From the mobile phone | Show all posts
tobby replied at 10-2-2019 11:56 PM
Biodata semu tipu .. Klu kat tempat kerja lama dah kena buang, jadi kes polis

Dulu, masa baru menang PRU 14, kemain lagik menteri besar Perak nih mangatakan biarlah rakyat marhein yg menentukan akan sijil oversea nya itu.

Skang bila dah kecoh pasal fake sijil, baru la terhegeh2 mengaku tak ada sijil oversea nya tuh. Memang vavi politician yg suka nipu2 nih.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-2-2019 10:43 AM From the mobile phone | Show all posts
EJALTI replied at 11-2-2019 10:33 AM
Dulu, masa baru menang PRU 14, kemain lagik menteri besar Perak nih mangatakan biarlah rakyat marh ...

Jadilah menteri ph dpt berangan as graduan Cambridge, chartered accountant & NUS selama 9 bulan sebelum dikantoikan oleh penyiasat2 netizen
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 10:44 AM | Show all posts
jijang semang penipu sijil, vadak penipu sijil, tok belon penipu sijil & datuk..apooooo la nak nampak pandai tapi ternampak bangang ade la..buat penat je org2 yg blajar beria sampai berhutang ptptipu tapi senang2 je puak2 penipu ni bangga ngn doctorate dorang..hanjjjj punya perangai
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 10:46 AM | Show all posts
jawab bebbbbbbbbbbbb
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 11:09 AM From the mobile phone | Show all posts
chinta89 replied at 11-2-2019 10:46 AM
jawab bebbbbbbbbbbbb

Masa spm amik subjek prinsip akaun tu. Cukup la nk jd akauntan bertauliah. Hahahaha. Mungkin madey x pernah terbayang ketika dia jd pm kali ke2 dia akan dapat pakej kabinet dapor sekali.
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 11:13 AM | Show all posts

x sbr nak tengok jawapan LGE..

sebelum ni laju je dia bab kenakan org..
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 11:17 AM From the mobile phone | Show all posts
Jwb la tokong, guna page rasmi MOF mcm selalu klu berani.

Another fake qualification discovered by netizen!

CAT lah sangat!
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 11:19 AM | Show all posts
harizs replied at 11-2-2019 11:09 AM
Masa spm amik subjek prinsip akaun tu. Cukup la nk jd akauntan bertauliah. Hahahaha. Mungkin madey ...

sis terhibur baca komen u
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 11:20 AM | Show all posts
KALAU LIM GUAN ENG ADA SIJIL ACCA, dia tak perlu ada ALUMUNI UNIVERSITI
to prove that dia seorang AKUNTAN BERTAULIAH.  Kalau cuma degree in AKAUNTANCY,
dia masih belum dianggap AKAUNTAN BERTAULIAH. Sama gak dgn degree in engineering,
kalau takda IR, belum boleh dipanggil jurutera. Begitu juga lawyer, kena buat BAR,
DOKTOR kena 2 tahun buat HOUSEMAN baru boleh bergelar doktor. And so on.
Mintaklah Lim guan eng tunjuk sijil ACCA  dia. Kalau dia tunjuk ALUMUNI korang nak
terima tak dia sebagai akauntan bertauliah...............




Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 11:32 AM | Show all posts
Edited by cmf_shalom at 11-2-2019 11:41 AM
NAT_11 replied at 11-2-2019 11:20 AM
KALAU LIM GUAN ENG ADA SIJIL ACCA, dia tak perlu ada ALUMUNI UNIVERSITI
to prove that dia seorang A ...


ak mungkin silap...

sarjana dalam bidang ekonomi adalah berbeza dengan sarjana perakaunan..walaupun dalam satu fakulti yg sama..

setakat apa yg aku baca..ijazah LGE adalah sarjana ekonomi bukannya perakaunan

Mmg betul pun lulusan sarjana akauntan x wajib untuk ambik ACCA..tp utk diiktiraf menjadi seorang profesional..kena ambik juga

Tp bila LGE mendakwa dia akauntan profesional...ini bermakna dia mengaku ada sijil ACCA..ini bermakna bila dia keja....gaji dia tinggi dari akauntan yg xde..
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 11:36 AM | Show all posts
cmf_shalom replied at 11-2-2019 11:32 AM
ak mungkin silap...

sarjana dalam bidang ekonomi adalah berbeza dengan sarjana perakaunan.. ...

Tak kisahlah, yang penting dia ada ALUMUNI tak, to prove it............
Tunjuk surat PENGAKUAN ALUMUNI dah cukup hebat.
Tengok Najib - ALUMUNI UNIVERSITI NOTHING.......beb......kohkohkoh
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 11:38 AM | Show all posts
NAT_11 replied at 11-2-2019 11:36 AM
Tak kisahlah, yang penting dia ada ALUMUNI tak, to prove it............
Tunjuk surat PENGAKU ...


sebab aku x totok pada sapa2...

LGE ke Najib menipu..2-2 aku kritik
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 11:48 AM From the mobile phone | Show all posts
NAT_11 replied at 11-2-2019 11:20 AM
KALAU LIM GUAN ENG ADA SIJIL ACCA, dia tak perlu ada ALUMUNI UNIVERSITI
to prove that dia seorang A ...

nama dia xde dlm list member ACCA. Nama rafizi ada. Tu jer nak khabor. Udah2 le tu mengencing
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.044729s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list