JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
4556
View
253
Reply

[Politik] LGE perlu jujur. Bagaimana proses pengiktirafan akauntan professional bertauliah dijalankan? Ramai dah mula curiga

[Copy link]

Author: tobby       Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 11-2-2019 08:51 AM From the mobile phone | Show all posts
Nama rafizi ada, nama menteli kewayangan xde.

you can find ACCA members here https://www.accaglobal.com/my/en/member/find-an-accountant/directory-of-member/results.html?isocountry=MY&FirstName=Guan+Eng+&Surname=Lim&Location=&inputcountrysuspended=&orgid=ACCA&orby=FNA&ipp=5&pn=1&hid=&requestcount=1
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 08:54 AM | Show all posts
aku x kalut sebab aku x undi PH tapi aku tengah membayangkan perasaan org yg undi  PH...kalau segala serba x kena disitu dan di sana dan disinun....
biarlah aku x pandai belajar tapi aku x bodoh utk memilih pemimpin sbb negara menjadi taruhan....bukan mengundi kerana sentimen atau emosi tetapi mengundi dgn ilmu
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-2-2019 08:54 AM From the mobile phone | Show all posts
gujiwa replied at 11-2-2019 08:44 AM
wardina diam je ke hal LGE kemain melambung pujian dia kat LGE mase hari tu..

Kasian wardina kena bash dg netiz sampai terus x aktif main fb.

Tak sangka rupa2 ramai org kita yg celik pengetahuan... berbahas dengan melampirkan fakta sokongan. skrg ni nak tahu jawapan dari mulut... lge nie memang akauntant ker tidak.. Harap dia terus terang. Jgn tipu dlm biodata letak akauntan bertauliah
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-2-2019 08:56 AM From the mobile phone | Show all posts
vanilacup replied at 11-2-2019 08:54 AM
aku x kalut sebab aku x undi PH tapi aku tengah membayangkan perasaan org yg undi  PH...kalau segala ...

Lge memang kuat wayang. He should bring down that chartered accountant from his biodata. Have some integrity or at least pretend sikit you tahu rasa malu.
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 09:56 AM | Show all posts
Kenapa LGE tak guna laman rasmi MoF je
nak jawab pasal kelayakan akauntannya?

haritu bukan main lagi serang kerajaan Pahang
masa nak prk cameron guna web page rasmi

tak kan la tak masuk kerja lagi si nobita tu

hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 09:58 AM From the mobile phone | Show all posts
Hoiiii jawab lar limguanjeng!!!
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 10:00 AM From the mobile phone | Show all posts
dizekni replied at 10-2-2019 01:56 PM
Kenapa LGE tak guna laman rasmi MoF je
nak jawab pasal kelayakan akauntannya?


Heshe belum smp lagi dari kuala lanzhou
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 10:01 AM | Show all posts
Aik position ni sangat crucial. Sepatutnya kena lah orang yang match qualification nya.

Apa-apa pun politik Malaysia sangat menarik untuk di follow sekarang.
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 10:02 AM | Show all posts
Jangan la kutuk LGE, sekurang2nya dia dia masa azan...khalifah kot..korang apa tau..#mahacai
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 10:02 AM | Show all posts
Bedah.Cun replied at 11-2-2019 09:58 AM
Hoiiii jawab lar limguanjeng!!!

cuba tag sikit bedah
limguaneng.com ka apa ka



Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 10:09 AM From the mobile phone | Show all posts
Bedah.Cun replied at 11-2-2019 09:58 AM
Hoiiii jawab lar limguanjeng!!!

dah jangka apa jawapan nya. itu biodata bukan  dr saya ..saya tak pernah kata saya ada semua tu. terpulang lah pd phk phk yg memberi maklumat itu.
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 10:10 AM | Show all posts
harizs replied at 11-2-2019 08:28 AM
ataupun sebenarnya memang 1984. Tapi sebab 4 nombor 'sial'.. maka dibuatnya 1983..

1983A..    K ...

hahahhahaha...1983A...ni betul kelakar..

Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 10:16 AM From the mobile phone | Show all posts
Korang Lupa ke dia ni nobita..kawan plak dgn Doraemon..dia guns mesin Masa la..tu sbb sblm grad lg dia dah jd accountant dulu baru grad..
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 10:29 AM From the mobile phone | Show all posts
Kalau la betul LGE as MOF pun nipu sijil, ini memang sgt2 jilaker...

LGE perlu beri kenyataan ASAP okehhhh
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 10:31 AM | Show all posts
sobab tu limguanjeng bohong dan bowdow....nogaro nak bankrap hutang nogaro banyak laie buek bajet defisit...dah tu bilo tak buleh tunaikan menipusto...salahkan akaun nogaro disobabkan korajaan yang todahuluuuuuuuu...ponipu punyo sepet...wakkakakakakakkaka
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-2-2019 10:31 AM From the mobile phone | Show all posts
akusukaq replied at 11-2-2019 10:09 AM
dah jangka apa jawapan nya. itu biodata bukan  dr saya ..saya tak pernah kata saya ada semua tu. t ...

Aku pun rasa nobita akan kencing zuraidah style... "sy x pernah kata sy akauntan bertauliah...itu paper yg tulis. Sy mana ada kata.."
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-2-2019 10:33 AM From the mobile phone | Show all posts
paz replied at 11-2-2019 10:01 AM
Aik position ni sangat crucial. Sepatutnya kena lah orang yang match qualification nya.

Apa-apa p ...

Bertahun2 kita digembar gemburkan kehebatan seorang Chartered Accountant penipu ini oleh rba
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 10:33 AM From the mobile phone | Show all posts
tobby replied at 10-2-2019 11:56 PM
Biodata semu tipu .. Klu kat tempat kerja lama dah kena buang, jadi kes polis

Dulu, masa baru menang PRU 14, kemain lagik menteri besar Perak nih mangatakan biarlah rakyat marhein yg menentukan akan sijil oversea nya itu.

Skang bila dah kecoh pasal fake sijil, baru la terhegeh2 mengaku tak ada sijil oversea nya tuh. Memang vavi politician yg suka nipu2 nih.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-2-2019 10:43 AM From the mobile phone | Show all posts
EJALTI replied at 11-2-2019 10:33 AM
Dulu, masa baru menang PRU 14, kemain lagik menteri besar Perak nih mangatakan biarlah rakyat marh ...

Jadilah menteri ph dpt berangan as graduan Cambridge, chartered accountant & NUS selama 9 bulan sebelum dikantoikan oleh penyiasat2 netizen
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 10:44 AM | Show all posts
jijang semang penipu sijil, vadak penipu sijil, tok belon penipu sijil & datuk..apooooo la nak nampak pandai tapi ternampak bangang ade la..buat penat je org2 yg blajar beria sampai berhutang ptptipu tapi senang2 je puak2 penipu ni bangga ngn doctorate dorang..hanjjjj punya perangai
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.043394s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list