JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
4557
View
253
Reply

[Politik] LGE perlu jujur. Bagaimana proses pengiktirafan akauntan professional bertauliah dijalankan? Ramai dah mula curiga

[Copy link]

Author: tobby    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 11-2-2019 10:46 AM | Show all posts
jawab bebbbbbbbbbbbb
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 11:09 AM From the mobile phone | Show all posts
chinta89 replied at 11-2-2019 10:46 AM
jawab bebbbbbbbbbbbb

Masa spm amik subjek prinsip akaun tu. Cukup la nk jd akauntan bertauliah. Hahahaha. Mungkin madey x pernah terbayang ketika dia jd pm kali ke2 dia akan dapat pakej kabinet dapor sekali.
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 11:13 AM | Show all posts

x sbr nak tengok jawapan LGE..

sebelum ni laju je dia bab kenakan org..
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 11:17 AM From the mobile phone | Show all posts
Jwb la tokong, guna page rasmi MOF mcm selalu klu berani.

Another fake qualification discovered by netizen!

CAT lah sangat!
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 11:19 AM | Show all posts
harizs replied at 11-2-2019 11:09 AM
Masa spm amik subjek prinsip akaun tu. Cukup la nk jd akauntan bertauliah. Hahahaha. Mungkin madey ...

sis terhibur baca komen u
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 11:20 AM | Show all posts
KALAU LIM GUAN ENG ADA SIJIL ACCA, dia tak perlu ada ALUMUNI UNIVERSITI
to prove that dia seorang AKUNTAN BERTAULIAH.  Kalau cuma degree in AKAUNTANCY,
dia masih belum dianggap AKAUNTAN BERTAULIAH. Sama gak dgn degree in engineering,
kalau takda IR, belum boleh dipanggil jurutera. Begitu juga lawyer, kena buat BAR,
DOKTOR kena 2 tahun buat HOUSEMAN baru boleh bergelar doktor. And so on.
Mintaklah Lim guan eng tunjuk sijil ACCA  dia. Kalau dia tunjuk ALUMUNI korang nak
terima tak dia sebagai akauntan bertauliah...............




Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 11:32 AM | Show all posts
Edited by cmf_shalom at 11-2-2019 11:41 AM
NAT_11 replied at 11-2-2019 11:20 AM
KALAU LIM GUAN ENG ADA SIJIL ACCA, dia tak perlu ada ALUMUNI UNIVERSITI
to prove that dia seorang A ...


ak mungkin silap...

sarjana dalam bidang ekonomi adalah berbeza dengan sarjana perakaunan..walaupun dalam satu fakulti yg sama..

setakat apa yg aku baca..ijazah LGE adalah sarjana ekonomi bukannya perakaunan

Mmg betul pun lulusan sarjana akauntan x wajib untuk ambik ACCA..tp utk diiktiraf menjadi seorang profesional..kena ambik juga

Tp bila LGE mendakwa dia akauntan profesional...ini bermakna dia mengaku ada sijil ACCA..ini bermakna bila dia keja....gaji dia tinggi dari akauntan yg xde..
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 11:36 AM | Show all posts
cmf_shalom replied at 11-2-2019 11:32 AM
ak mungkin silap...

sarjana dalam bidang ekonomi adalah berbeza dengan sarjana perakaunan.. ...

Tak kisahlah, yang penting dia ada ALUMUNI tak, to prove it............
Tunjuk surat PENGAKUAN ALUMUNI dah cukup hebat.
Tengok Najib - ALUMUNI UNIVERSITI NOTHING.......beb......kohkohkoh
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 11:38 AM | Show all posts
NAT_11 replied at 11-2-2019 11:36 AM
Tak kisahlah, yang penting dia ada ALUMUNI tak, to prove it............
Tunjuk surat PENGAKU ...


sebab aku x totok pada sapa2...

LGE ke Najib menipu..2-2 aku kritik
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 11:48 AM From the mobile phone | Show all posts
NAT_11 replied at 11-2-2019 11:20 AM
KALAU LIM GUAN ENG ADA SIJIL ACCA, dia tak perlu ada ALUMUNI UNIVERSITI
to prove that dia seorang A ...

nama dia xde dlm list member ACCA. Nama rafizi ada. Tu jer nak khabor. Udah2 le tu mengencing
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 11:52 AM From the mobile phone | Show all posts
NAT_11 replied at 11-2-2019 11:36 AM
Tak kisahlah, yang penting dia ada ALUMUNI tak, to prove it............
Tunjuk surat PENGAKU ...

u no need to reply bcoz u also dont know. LGE know he is not Akauntan Bertauliah. same as your abg Sabu. when he admit. then...now we know our MOF is only penipu fake chartered accountant
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 11:54 AM From the mobile phone | Show all posts
NAT_11 replied at 11-2-2019 11:20 AM
KALAU LIM GUAN ENG ADA SIJIL ACCA, dia tak perlu ada ALUMUNI UNIVERSITI
to prove that dia seorang A ...

Sila cari nama guan eng. Mmg x jumpa. Nama rafizi jumpa.


you can find ACCA members here https://www.accaglobal.com/my/en/member/find-an-accountant/directory-of-member/results.html?isocountry=MY&FirstName=Guan+Eng+&Surname=Lim&Location=&inputcountrysuspended=&orgid=ACCA&orby=FNA&ipp=5&pn=1&hid=&requestcount=1
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-2-2019 11:56 AM From the mobile phone | Show all posts
Utk menyedapkan hati mahacai yg sedang gundah gulana
FB_IMG_1549015050482.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 12:04 PM From the mobile phone | Show all posts
tobby replied at 11-2-2019 07:55 AM
PH sarang sijil fake.  Mcmn nak amanah klu sijil pun tipu

Teruknyaaa.. duk kata org sana sinun ujung ujung diri sendiri pun hampeh.. hanat punye lge..
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 12:05 PM From the mobile phone | Show all posts
harizs replied at 11-2-2019 08:21 AM
Jawab la YB Guan Eng?? Camne boleh Ada citer BACK to FUTURE lak ni....adooiiiii feninlah feninlah...

Cmn lks didik anak.. adoii
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 12:06 PM From the mobile phone | Show all posts
harizs replied at 11-2-2019 08:28 AM
ataupun sebenarnya memang 1984. Tapi sebab 4 nombor 'sial'.. maka dibuatnya 1983..

1983A..    K ...

Kawan aku benci no 4.. tp ujung ujung naik gred 44 sapu pulak
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-2-2019 12:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Buritan replied at 11-2-2019 12:04 PM
Teruknyaaa.. duk kata org sana sinun ujung ujung diri sendiri pun hampeh.. hanat punye lge..

Yg kenal guan eng mmg tahu dia kuat kencing. Yg dlm DAP pun tahu.. Tp x blh buat apa sbb dinasti Lim sgt kebal
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 12:12 PM | Show all posts
NAT_11 replied at 11-2-2019 11:20 AM
KALAU LIM GUAN ENG ADA SIJIL ACCA, dia tak perlu ada ALUMUNI UNIVERSITI
to prove that dia seorang A ...

tadak prof cert bukan lah chartered accountant.
alumni, dpt result comot pun boleh jadi alumni.
lulusan ekonomi walaupun dapat kerja bertitle akauntan tak semestinya membuktikan seseorang itu chartered or certified accountant.
bagaimana lge mempergunakan title2 ini semasa memerintah pulau pinang menjadi kemusykilan.

Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 12:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Melorqe replied at 11-2-2019 12:12 PM
tadak prof cert bukan lah chartered accountant.
alumni, dpt result comot pun boleh jadi alumni.
...

Betul juga ckp kau tapi walupun dia bukan charted akauntan, dia berjaya urus PP dgn reserve tinggi berbanding dgn org yg bangga ada Alumuni u Nothing yg meniaga buluh kasap. Modal hilang, untung lessp...
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 12:21 PM | Show all posts
NAT_11 replied at 11-2-2019 12:18 PM
Betul juga ckp kau tapi walupun dia bukan charted akauntan, dia berjaya urus PP dgn reserve tinggi ...

yang jahanam kakak kau

anak sendiri tak reti urus sampai budak sial tu menCURIk harta benda orang lain

babi punya lanahat punya budak


Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.053166s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list