JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
4542
View
253
Reply

[Politik] LGE perlu jujur. Bagaimana proses pengiktirafan akauntan professional bertauliah dijalankan? Ramai dah mula curiga

[Copy link]

Author: tobby    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 11-2-2019 12:24 PM From the mobile phone | Show all posts
NAT_11 replied at 11-2-2019 12:18 PM
Betul juga ckp kau tapi walupun dia bukan charted akauntan, dia berjaya urus PP dgn reserve tinggi ...

Walaupun dia tipu biodata & sijil tapi dia amanah kata Khalid samad
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 12:24 PM | Show all posts
NAT_11 replied at 11-2-2019 12:18 PM
Betul juga ckp kau tapi walupun dia bukan charted akauntan, dia berjaya urus PP dgn reserve tinggi ...

berjaya?berjaya dgn jual tanah?

aku tak nampak  kejayaan dia pon

Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 12:27 PM | Show all posts
tobby replied at 11-2-2019 12:24 PM
Walaupun dia tipu biodata & sijil tapi dia amanah kata Khalid samad

kalau mcm ni aku pun nak mintak kerja juga la kat pulau pinang.
aku gi daftar je ACCA, lpas tu tulis dlm resume aku grad ACCA.
untung2 jadi CFO anak2 sykt kat pulau pinang tu.
lepas 3 -4 tahun, dah kaya raya aku resign lah.
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 12:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Malu oiiii. Xkisah la cai bn nk hanjengkn pon. Selayaknya lah. Aku setuju. Sembng beriya2 rupanya penipu
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 12:31 PM From the mobile phone | Show all posts
paz replied at 11-2-2019 10:01 AM
Aik position ni sangat crucial. Sepatutnya kena lah orang yang match qualification nya.

Apa-apa p ...

menarik dan membimbangkan juga
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 12:33 PM | Show all posts
LGE berhenti berucap masa azan ok la tu,macai ph dh puas hati dgn prestasi beliau
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 12:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Melorqe replied at 11-2-2019 12:27 PM
kalau mcm ni aku pun nak mintak kerja juga la kat pulau pinang.
aku gi daftar je ACCA, lpas tu tu ...

Jgn lupa bawak surat pengakuan ALUMUNI Universiti sekali, ya....
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 12:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by NAT_11 at 11-2-2019 12:46 PM
tobby replied at 11-2-2019 12:24 PM
Walaupun dia tipu biodata & sijil tapi dia amanah kata Khalid samad


Dia tak songlap duit 1MDB masuk akaun sendiri dan umum itu derma pak erab. Peneng tak alami difisit 1 trillion (cmpur utang 1Mdb 46 billion)
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 12:43 PM | Show all posts
NAT_11 replied at 11-2-2019 12:40 PM
Jgn lupa bawak surat pengakuan ALUMUNI Universiti sekali, ya....

jgn lupa bayar setiap sen haq orang yg anak sedara kau CURIK tu

sial benda haram jadi darah daging korang


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-2-2019 12:48 PM | Show all posts
NAT_11 replied at 11-2-2019 12:43 PM
Dia tak songlap duit 1MDB masuk akaun sendiri dan umum itu derma pak erab. Peneng tak alami difi ...

jgn cepat menghukum.... kan mat sabu dah pesan "anakku x bersalah kaki ganja selagi belum dijatuhkan hukuman"  
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-2-2019 12:55 PM | Show all posts
pengubat hati mahacai


Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 01:01 PM | Show all posts
NAT_11 replied at 11-2-2019 12:43 PM
Dia tak songlap duit 1MDB masuk akaun sendiri dan umum itu derma pak erab. Peneng tak alami difi ...

najib curi?
bukan 5 orang top mgmt tu ker yg mencurik?
nak tuduh orang senang je kan?
petik saja nama.
tunggu keputusan mahkamah lah kalau tak tau cerita sebenar.
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 01:04 PM | Show all posts

Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 01:04 PM | Show all posts
NAT_11 replied at 11-2-2019 12:40 PM
Jgn lupa bawak surat pengakuan ALUMUNI Universiti sekali, ya....

tak perlu surat perakuan.
trasnkrip tu ko email je kat pendaftar uni.
diaorang tade hal la buat verification.
orang pemalas saja suruh bagi surat pengakuan alumni, senang2 je kena tipu bila takde cross check maklumat.

Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 01:16 PM | Show all posts
BERITA PANAS WEYYY..

Menteri Kewangan, Lim Guan Eng kantoi menipu TAKDE KELULUSAN CHARTERED ACCOUNTANT spt yg dicanangkan selama nie..

mati la nak duit rakyat malaysia kat MOF tu..  bilion2 duit rakyat Msia bagi kat penipu CHARTERED ACCOUNTANT ni nak uruskan
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 01:17 PM | Show all posts
kenangan biodata FAKE  
Lim Guan Eng is a former banker and a qualified chartered accountant.
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 01:25 PM | Show all posts
name not found....  dia bukan seorang Chartered Accountant





Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 01:38 PM | Show all posts
Catpaw replied at 11-2-2019 12:31 PM
menarik dan membimbangkan juga

Of cause you all, i hope pihak kerajaan kena buat something at least tenangkan rakyat yang tengah risau.
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 01:47 PM | Show all posts
dia graduan ekonomi ke akaun?
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 01:53 PM From the mobile phone | Show all posts
So bila nak letak jawatan?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.051329s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list