JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
4543
View
253
Reply

[Politik] LGE perlu jujur. Bagaimana proses pengiktirafan akauntan professional bertauliah dijalankan? Ramai dah mula curiga

[Copy link]

Author: tobby       Show all posts   Read mode

Post time 11-2-2019 02:53 PM | Show all posts
Finally we got low educated chinese yg menipu kewujudan sijil2 nya.  sebelum ni org x percaya.
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 02:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Akauntan sementara kat Australia jer rupanye. Kat Malaysia tak recognise ni. Kena ada professional qualification and member kpd MIA. Kalau saman sure kalah...
patut lah hantar hulubalang...takut kantoi tak leh jawab...
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 02:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Asyik cakap menteri pH tak ada ijazah, tak ada degree. Bagaimana dgn bekas2 menteri BN dulu? Dulu beli ijazah, lulus Spm pun boleh jadi menteri, menteri besar pun boleh terima.
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 02:59 PM | Show all posts
tiada sijil dan menipu ada sijil dua benda yang berbeza.
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 03:00 PM | Show all posts
steven.l replied at 11-2-2019 02:57 PM
Asyik cakap menteri pH tak ada ijazah, tak ada degree. Bagaimana dgn bekas2 menteri BN dulu? Dulu be ...

depa tak claim berintergriti bagai..
yang claim jujur amanah ni yang lagi kuat menipu nya..
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 03:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Dulu menteri BN pun tipu juga. Boleh terima org BN dgn mereka yg hanya ada Spm jadi menteri besar. Org BN mcm bung mukthar yg tak tahu kesopanan pun boleh terima jadi menteri.
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 03:02 PM | Show all posts
harizs replied at 11-2-2019 02:53 PM
Finally we got low educated chinese yg menipu kewujudan sijil2 nya.  sebelum ni org x percaya.

low educated 'tokong' pun boleh

ahaha
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 03:02 PM | Show all posts
gujiwa replied at 11-2-2019 03:00 PM
depa tak claim berintergriti bagai..
yang claim jujur amanah ni yang lagi kuat menipu nya..

saya setuju. sebelum nie ckp kami x tipu duit rakyat. sebenarnya belum lagi menipu duit rakyat sebab baru lagi memerintah. tapi yang pasti ramai yang tipu ada diploma atau ijazah.
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 03:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by akusukaq at 11-2-2019 03:08 PM

lagi baik kalu ngaku je.gigeh nak bawak ke makhkamah bila terdedah sendiri yg malu. fahami makna qualified akauntant dulu . sah apek ni mof paling cikai dlm sejarah.
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 03:02 PM | Show all posts
NAT_11 replied at 11-2-2019 12:18 PM
Betul juga ckp kau tapi walupun dia bukan charted akauntan, dia berjaya urus PP dgn reserve tinggi ...

penang punya hutang pun federal yg absorb.. bukan dia settlekan sendiri
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 03:05 PM From the mobile phone | Show all posts
steven.l replied at 11-2-2019 03:00 PM
Dulu menteri BN pun tipu juga. Boleh terima org BN dgn mereka yg hanya ada Spm jadi menteri besar. O ...

So ape yang baharu nye ngan ph boleh la maafkan najib sbb perangai sama je gituuu
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 03:08 PM | Show all posts
steven.l replied at 11-2-2019 02:57 PM
Asyik cakap menteri pH tak ada ijazah, tak ada degree. Bagaimana dgn bekas2 menteri BN dulu? Dulu be ...

PH selama ni claim siang malam mrk transparent ... mrk lah paling telus... mrk paling amanah...  mrk akan resign klu kantoi.  skrg dah kantoi kenapa tak resign? sila resign.  lantik high educated profesional jadi menteri sebelum negara jadi lagi jahanam.  

Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 03:14 PM | Show all posts
Bygkan kalau kakitangan awam yg menggunakan sijil tipu, dah tentu mereka kena berhenti serta merta bila majikan find out
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 03:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by akusukaq at 11-2-2019 03:17 PM
steven.l replied at 11-2-2019 02:57 PM
Asyik cakap menteri pH tak ada ijazah, tak ada degree. Bagaimana dgn bekas2 menteri BN dulu? Dulu be ...


tak de degree dengan mengaku ada degree adalah dua perkara yg sangat berbeza. memang ada mentri besar bn yg tk de degree tp beliau tidak plk mengaku ada  degree dan guna degree palsu mcm mentri mentrii ph yg hina  dina tu. memang malu tahap gaban tidak dpt dimaafkan.
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 03:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by wana89 at 11-2-2019 03:27 PM
steven.l replied at 11-2-2019 03:00 PM
Dulu menteri BN pun tipu juga. Boleh terima org BN dgn mereka yg hanya ada Spm jadi menteri besar. O ...


Dulu lah..lulusan darjah enam pun boleh jadi kerani, cikgu.. ni zaman dulu..zaman umno pm pertama sampai keempat.. even tun ghafar baba jadi tpm pun era 1986 awal 1990.. SEKARANG, 2019..are u kidding me menteri kelulusan spm sajo..kerani pun nak spm..nak buat dasar nak bahas parlimen belajar tak habis, fake degree.. pangkat SPM xmasuk menipu lagi..
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 03:24 PM | Show all posts
NAT_11 replied at 11-2-2019 12:18 PM
Betul juga ckp kau tapi walupun dia bukan charted akauntan, dia berjaya urus PP dgn reserve tinggi ...

ANTARA PENYUMBANG BESAR HASIL KERAJAAN NEGERI PP MASA LGE MANGKUK HAYUN TU JADI KM DTG DPD GLC2 KERAJAAN NEGERI. BILA DIA PEGANG MOF, DIA BUAT BENDA SAMA IE. KOREK DANA PETRONAS. HUTANG PENANG BKN SETLLED TP DICONVERT KPD SEWA, DGN KATA LAIN TUKAR NAMA SHJ

OK? SILA BACA YE PEMUJA2 LGE YG KATA LGE NI BIJAK PANDAI. TAK PERCAYA TENGOK SIKIT LAPORAN AUDIT PP DKT BAWAH NI




DAH TULIS GUNA HURUF BESAR DGN KALER MERAH NI, HARAP2 BUKAK LA MATA YE PEMUJA2 LGE MANGKUK HAYUN NI




lge mangkuk hayun.jpg

Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 03:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Wana ni tak kisah sangat la kalau tak cakap besor.. hujung2 haus.. omg..
Sembang xnak kalah tapi hakikat,  fake degree rupanya..belajar tak habis..bukan professional sebenor yer...
Ada yang mengaku professional sokong ph lagi geli hati..hidup2 kena tipu rupanya
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 03:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Temporary ca ni mmg wujud ke? Kat malaysia ada ke? Iols tak tahu.. ke di guna pakai zaman dulu..
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 03:43 PM | Show all posts
What a disgrace really insulting our intelligence .. you cheat yr biodata merata2 sebelum pru.
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 03:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Adoi la org lain penat2 fulfil requiremets nak apply MIA membership, barulah boleh guna title accountant kat bumi malaysia ni.
MIA, sila ambil tindakan sama ini LGE!
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.044909s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list