JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
123
Return to list New
1301
View
75
Reply

[Pelbagai] [Hikers and Campers] Pengalaman Pelik dan Menakutkan

[Copy link]

Author: KILL_NANCY       Show all posts   Read mode

Post time 12-2-2019 09:49 AM | Show all posts
Edited by seribulan at 12-2-2019 09:15 AM

Sesi Burung Hantu- gila weh, hantaq dok bawah pokok getah sorang-sorang tengah malam buta...dah la ada yang meraung ketakutan...sayup-sayup dengar raungan tu...ketaq tangan pegang wisel yang diberi boh kat bibir


Solo Camping- kat bawah Gunung Jerai...semalaman dengar bunyi babi hutan kot berdesah kat tempat punca air dia...malam sebelum jadi burung hantu, malam yang ini pingsan tidur mati...sedaq dah subuh...tunggu orang mai ambil balik

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-2-2019 10:14 AM From the mobile phone | Show all posts
None68 replied at 12-2-2019 09:06 AM
Agaknya jenis mawas la kot or ada yg panggil hantu jarang gigi, arwah atok ada bg mantera klu ters ...


bukannnnn sis .... mooo nyettt.simians.bukan jembalang ke apa, dia seekor haiwan.saya tak tahu macam mana dia  boleh besar macam tu, mungkin cacat?baka alpha?mungkin juga tertelan appeton yang ditinggalkan hikers di sana.

banyak benda kita tak habis explore dalam dunia ni sis.kita sibuk nak tau betelgeuse besar mana, marikh ada kehidupan ke tak, bulan dengan matahari sama besar, last2 ikan serkut pun kita tak kenal sis.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-2-2019 10:21 AM From the mobile phone | Show all posts
seribulan replied at 12-2-2019 09:45 AM
Dah sampai tapak khemah mengira tu...pandai la dia bawa diri

saya pernah kena kat grik macam ni cik seri.tapi member yang hantar balik masuk hutan.pasal ni saya percaya, saya pernah laluinya.

tapi bagi saya, biar lebih jangan kurang.lebih boleh hantar pulang, kurang mana nak cari.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 10:43 AM | Show all posts
seribulan replied at 11-2-2019 09:41 PM
Ngeri ni pernah, trekking dengan Rejimen Renjer Diraja. Gila sampai tengah malam, ada sorang guy t ...

hahaha.. kadang setapak melangkah rasa nak menitik air mata..
kenapa la buat kerja bodoh ni rasa nak give up patah balik semua ada..
bila tiba kat puncak, tarik nafas, rasa bangga pulak mampu lawan mental untuk give up..
lagi-lagi bila tengok semua benda sayup je..


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 11:20 AM From the mobile phone | Show all posts
KILL_NANCY replied at 12-2-2019 10:14 AM
bukannnnn sis .... mooo nyettt.simians.bukan jembalang ke apa, dia seekor haiwan.saya tak tahu m ...

Hantu jarang gigi tu bukan hantu tp mawas spesis monyet yg besar or bigfoot..orang asli mmg panggil hantu jarang gigi..tp yg sis tengok tu xtau la apa klu bukan binatang yg disebutkan...eh saya smpi skrg dok tanya ikan dori tu ikan apa ye dlm BM? Huuuu...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 12:18 PM | Show all posts
seribulan replied at 11-2-2019 01:26 PM
Hutan Lipur Kuala Woh...dengan kawan, jam 12 malam...terjumpa rumah macam istana lama...esok kami ta ...

tak gelap ke kat situ tengah malam?dorang ada letak lampu2 kat situ?



Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 12:19 PM | Show all posts
Victorioussss replied at 11-2-2019 01:26 PM
I just dengar dari cerita org lain y join perkhemahan
Bile malam menjelma, terdengar suara halus le ...

yang ni tengah viral sekarang ni

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 12:47 PM | Show all posts
myakayina replied at 12-2-2019 09:24 AM
early 90's..camping di salah sebuah kawasan air terjun area Selangor.. mlm tu hujan selebat lebatnya ...

penunggu yang macam mana uols?
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 12:58 PM | Show all posts
sapeka replied at 12-2-2019 12:47 PM
penunggu yang macam mana uols?

k.lang.. mmg port dia kat situ..bukan sekor ada banyak...tapi yg ngendap kami tu salah sekor la..
tapi ada someone bgtau meols..klu nampak k.lang ni klu sesat dlm hutan..kena bogel..bukan k.lang je..makhluk halus lain pun confused..yg bogel tu manusia ke makhluk apa plk..klu manusia mesti berbaju..dengar mcm lawak kan..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 01:19 PM | Show all posts
myakayina replied at 12-2-2019 12:58 PM
k.lang.. mmg port dia kat situ..bukan sekor ada banyak...tapi yg ngendap kami tu salah sekor la..  ...

owh gitu
dapat ka uols tatap mata ngan k.lang
huu
takut lah
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 01:23 PM | Show all posts
sapeka replied at 12-2-2019 01:19 PM
owh gitu
dapat ka uols tatap mata ngan k.lang
huu

tak berani lihat lama2..takut kesurupan.. someone yg ada sama kami tu yg halaukan dia..lagi pun masa tu aku mmg letih dan ngantuk..tertido..bila terjaga tengok kat situ ..dah takde benda tu..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 01:53 PM | Show all posts
Pengalaman nak kata seram x juga mcm pelik jela. Bukan pergi hiking betul2 pun setakat pergi ke air terjun gunung ledang. Masa tu masih study kat U, dengan kwn2 dalam 3 kereta dari KL. Saje jalan2 ke Seremban lajak ke Melaka terus lajak ke Tangkak..
Sampai kat situ tgk org dah ramai, so ktorg decide nak pergi atas lagi tmpt tak ramai org tapi ramai juga rupanya, end up sorg member ckp jom lah g naik atas sekali atas mcm kawasan takungan air. Ada juga org tapi tak ramai.


Otw nak naik ke atas tu, rasa badan mcm berat sangat nak naik..sampai mcm dah tak larat dah tapi gagah juga lah tak kan nak tinggal sensorang kat bawah...jalan slow2...masa naik tu dah nmpk mcm pondok rehat dgn ada pokok besar...kawasan situ bersih je. Dah aim sampai je nak rest dulu kat situ. Kwn2 lain semua dah sampai area pondok tu. Elok je jejak anak tangga yang last tu terus telinga kiri kanan berdesing, mata dah kabur, org panggil mcm dengar sayup2 je walaupun perasan mcm kwn2 kt sebelah je...terus pengsan cuma tak pengsan totally lah. Nasib kwn perasan mcm nak pengsan tu terus kwn2 sambut then bawak ke pondok tu terus muntah. Pelik juga org lain semua ok, i sorg je jadi gitu. Taknak fikir apa just fikir mungkin penat sgt kot mendaki tu.


Nak sampai ke takungan tu atas lagi..lepas drp tu jalan jela slow2 dgn 2-3 org member lain backup kt belakang. Yang lain dah sampai atas dah. Sampai sana, org dah takde...so ktorg jela yg mandi situ adalah dalam 12 org kami kt situ. i dah jadi gitu masa kt bawah tu dok tepi jela x masuk pun mandi. celup2 kaki je. Sekali hujan dah mula turun dengar siren drp bawah suh semua org keluar daripada sungai situ takut ada kepala air...so masa nak turun tu ada sorg kwn i perempuan...dia antara yg belakang, i dok depan..tiba2 kwn i ni daripada belakang dia mcm berlari laju turun tangga tak toleh dah kiri kanan kwn2 panggil pun tak menoleh langsung. Ktorg jerit2 nama  dia panggil suh berenti tapi dia makin laju ke bawah. Salah sorg kwn laki ktorg ckp tak boleh jadi ni, dia mcm dpt kesan ada something wrong pada budak ni end up dia kejar my fren ni dpt je trus grip badan dia tak kasi dia gerak. Ktorg dah cuak lah. Panggil2 nama, dia mcm blur + penat, ktorg kasi air basuh kan muka dia pastu kasi dia minum air baru dia mcm tersedar.


Bila semua dah ok dah tenang ktorg tanya dia kenapa dia berlari ktorg panggil tak dengar ke. Dia cakap dia tak dengar org panggil dia, lepas tu drp belakang dia ckp mcm ada orang tolak dia dan dia nampak ktorg semua dah jauh tinggalkan dia kat bawah mcm dia je sorg2 kt atas tu..sedangkan ktorg kt depan dia je..Even dia pun bukan nya last person dalam group kami. Kami yg perempuan ni dok kat tengah2, depan and belakang covered dgn member2 laki..ktorg pun pelik nape dia jadi gitu...rupanya org kata tmpt ktorg mandi tu tadi situ mcm telaga puteri. Katanya situ tmpt bunian mandi. Mmg boleh je mandi situ tapi tak tahu lah ada benda yang kwn i buat or apa ke itu yg kena ke dia. Benda dah nak jadi kan..Rupanya masa mandi2 tu pun my fren tu dah rasa x sedap hati. Dia nmpk mcm ada org cantik pakai baju puteri dulu2 dok tengok kami mandi. Pastu dia mcm terbau wangi je kat situ tapi tak cakap dengan ktorg. Dia sorg je yang kena lain semua ok. Dia pun mcm senyap je time mandi tu, cuma sekali sekala je dia gelak2 dan semua org mcm tak perasan perubahan dia tu time tu agaknya sebab seronok nau mandi kot gelak2...itu yg kena tu...lepas turun je tukar baju semua terus balik KL..alhamdulillah dia ok lepas tu

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 02:17 PM | Show all posts
kwn aku hiking kt gunung mne ntah.. pergi 6 org.. bila smpai kt checkpoint nk turun jdi 7org..
pastu tiber jdi terpisah..
dlm berjam2 lalu tmpt yg sama.. nsib baik jumpa balik..
sorg tuduh nampak kwn yg depan jalan cpt2 mcm nk tinggalkan so diorg kejar la..
smpai terpisah jdinya..
huhuhuuh.. menjelma jdi bentuk kwn2 kot pastu jdi sesat kjap kt kwsan situ huhu

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 02:46 PM | Show all posts
sapeka replied at 12-2-2019 11:18 AM
tak gelap ke kat situ tengah malam?dorang ada letak lampu2 kat situ?

memang takde lerr...golap
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 04:20 PM | Show all posts
myakayina replied at 12-2-2019 01:23 PM
tak berani lihat lama2..takut kesurupan.. someone yg ada sama kami tu yg halaukan dia..lagi pun ma ...

seraaammmmmmmesti tak dapat lupakan wajah jelita k.lang tu

Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 04:22 PM | Show all posts
seribulan replied at 12-2-2019 02:46 PM
memang takde lerr...golap

tapi situ best kan
air sejuk
segar sangat

Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 06:04 PM | Show all posts
sapeka replied at 12-2-2019 03:22 PM
tapi situ best kan
air sejuk
segar sangat

Jeram memang best
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 06:51 PM From the mobile phone | Show all posts
4) tidur beratapkan langit. Bintang malu2 keluar kerana pencemaran udara. Bulan terang menderang. Mengambil angin melihat pemanfangn malam yg tak seberapa menarik kerana siang jalan jem malam kenderaan terlalu sedikit. berkhemah di roof top tingkat 28 di sebuah apartment. adakah langsuir pontianak singgah bertenggek di roof top.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 10:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Iols takde pengalaman hiking..sebab ayah agak overprotective terhadap i..maybe sebab dia tau i ni jenis senang nampak pastu pengecut...tapi ayah sangatlah banyak pengalaman..

Selalu dengar cerita dia hiking..paling ingat dia cerita hiking ke Gunung T..dia jumpa kawasan sang kelembai katenya..nanti la i korek lagi ngan ayah..banyak lupa dah..sebab selalu time dia cerita..i buat endah tak endah je..hehe

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2019 09:14 AM | Show all posts
KILL_NANCY replied at 11-2-2019 02:27 PM
ikut mana er bro?checkpoint awak jumpa bottleneck tak?bunian takpe.jangan hipotermia .... tapi k2  ...

Hahaha. K2 tu kenderung kerunai, Grik nun.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2019 12:02 PM From the mobile phone | Show all posts
myakayina replied at 12-2-2019 12:58 PM
k.lang.. mmg port dia kat situ..bukan sekor ada banyak...tapi yg ngendap kami tu salah sekor la..  ...

Ckp pasal bogel teringat dulu, suspen klu lalu kubur kristian tu sbb motor sure mati punya even my dad kena. Tp ada pakcik ni lalu pun gitu, so anak sedara lelaki dia yg teenagers tu pun bogel (mlm la kan). Pastu tgh jln ada 1 kereta sampai dan lampunya suluh belakang motor tu, esok g kedai kopi dia tanya kenapa anak sedara tu bogel? Kahkahkah..x pasal2 sekampung tau, yg teenagers tu pun dah 60s umur dia sekarang

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2019 01:43 PM | Show all posts
i baru plan nak p panjat Gunung keriang,belum sempat baru dpt info ada monyet kat atas tu..tak sempat pegi dah menakutkan

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2019 01:43 PM | Show all posts
pengalaman hiking kat gunung bintang, sedim.. x naik sampai puncak pun.. sbb pi salah timing.. pi musim hujan.. so the trails mmg slippery.. dgn sejuk hujan lagi.. kitorg decide to stop halfway je.. camping kat satu site tepi air terjun.. mmg site tu cantik tp aku rasa mcm diperhatikan.. specifically dari atas batu kat atas air terjun tu.. boleh bayangkan tak air terjun 2 tingkat.. kat tgh2 alur air kat tingkat 2 tu ada batu besar.. sapa yg dok kat bawah tu pun mmg akan nampak batu tu.. aku cuba x pandang arah tu.. n the rest of the group pun buat x tau je sbb guide dah maklum gunung bintang ni 'semacam' skit.. mulut kena jaga betul2.. cakap yang elok2 je.. so msg2 jaga mulut n mata.. alhamdulillah xde apa2 terjadi.. cuma otw turun terjumpa beruang matahari.. nasib baik dia terkejut tgk org tgh2 hutan n decide lari arah lain

but a group of my friends yg pi kemudian ke gunung tu not as fortunate as mine.. knowing them, mungkin diorg x jaga mulut n kelakuan masa masuk hutan.. bcoz tetiba otw turun ada terlebih 'sorg'.. yg bestnya 'dia' menyerupai member lg sorg.. dari segi rupa n pakaian cuma mulut je x talkative mcm the real one.. bila yg real one jerit kat member tanya dok jalan dgn sapa, baru dia tau dia jln dgn bukan org.. and the scariest part is that thing pun stop beralih muka tgk ke arah the real person.. siap sengih before masuk dlm hutan balik.. trauma 2 org tu.. but told them that nasib baik dia x ikut balik umah.. kalo x lagi haru..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2019 10:02 PM | Show all posts
Pengalaman hubby i g memancing tgh2 tasik kenyir
Sayup2 dgr org azan,  bila azan berkumandang, semua senyappp je x berkata-kata
Bila dh habis azan, baru ada yg bersuara, siapa yg azan tgh2 tasik mcm ni, bkn ada org pun
Diercayai kumpulan jin2 islam gitu..
Perkara biasa kepada pemancing tegar tasik kenyir

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2019 01:54 PM | Show all posts
best baca pengalaman uols!
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.050887s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list