JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
871
View
55
Reply

Acar Ikan Masin

[Copy link]

Author: noraidil_06    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 12-2-2019 08:44 AM From the mobile phone | Show all posts
zuri154 replied at 12-2-2019 08:22 AM
acar ikan masin ni sebalang awak jual brape? kalau post kt area shah alam brape kena bayar?

Sis dalam thread ni takleh iklan, kang maeah pulak mod. Saya mesej tepi
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 09:07 AM From the mobile phone | Show all posts
raihaneem replied at 12-2-2019 08:21 AM
Tak resepi sorang blogger..jap saya bg link.
Nak pedas adjust cili byk mana...saya buat ni sua ...

Tq. Nk try
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 10:14 AM From the mobile phone | Show all posts
raihaneem replied at 11-2-2019 09:37 PM
assalamu'alaikum...
terasa diriku diseru....
tq kaka nora....

Memang menjadi ya resepi matgebu NI? NAK kena try Gak la. Lot boleh buat side income Bulan posa ni
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 10:15 AM From the mobile phone | Show all posts
Sazida replied at 12-2-2019 01:00 AM
Resepi mat gebu semuanya sedap! Sy selalu search resepi kt blog mat gebu jah. Hasilnyaa mmg meleto ...

Waahhh trusted resepi la NI. NAK try la resepi matgebu tu
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 10:17 AM From the mobile phone | Show all posts
raihaneem replied at 11-2-2019 09:48 PM
pasni nak try buat acar limau...

minggu lepas buat Jeruk Limau Nipis

Share la sini sis resepi sambal belacan Tu. Kita xpandai makan sambal yg tak tumis NI. So mmg tak mkn sambal belacan w/pun aii org utara
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 11:18 AM | Show all posts
raihaneem replied at 12-2-2019 08:20 AM
Nak sedia bahan yang renyah..dah mula menumis...kejap ja.n

betul tu kak
hahaha

memang dah lama sy pikir nak buat acar ikan masin ni
sampai ke hari ni tak buat2 jugak
kikikiki
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 11:25 AM From the mobile phone | Show all posts
Sazida replied at 12-2-2019 01:03 AM
Since peknen ni selera mkn terus jd down. Xtau nk mkn ape. Ape org msk iols blh mkn, tp sikit je la. ...

Sama.. Aku tiap kali ngandung nak muntah bau ikan di goreng.. Masak tapi xnak makan.. Nak makan western je.. Haha..
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 01:34 PM From the mobile phone | Show all posts
orkid_amani replied at 12-2-2019 10:15 AM
Waahhh trusted resepi la NI. NAK try la resepi matgebu tu

Yes. Mmg trusted. Resepi dia semuanya kalau buat mmg sedapp tau., utk permulaan ikut je step di. Nanti bila dh mahir baru bole campak2.
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 01:38 PM From the mobile phone | Show all posts
raihaneem replied at 11-2-2019 09:37 PM
assalamu'alaikum...
terasa diriku diseru....
tq kaka nora....

Thanks share resepi. Dah lama cari sebab dah terngiang ngiang. Heeeeee...
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 01:40 PM From the mobile phone | Show all posts
umbut replied at 12-2-2019 11:25 AM
Sama.. Aku tiap kali ngandung nak muntah bau ikan di goreng.. Masak tapi xnak makan.. Nak makan we ...

skrg ni xtau dh mkn ape. Tgk ikan geleng kepala. Tgk ayam lagi la geleng kepala. Seafood dh xlalu. Skrg duk mengidam nk mkn mangga telur jah., tgk acar ikan masin ni pun berbelah bagi. Nk mkn ke tak sama byk.
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 02:03 PM From the mobile phone | Show all posts
raihaneem replied at 12-2-2019 08:44 AM
Sis dalam thread ni takleh iklan, kang maeah pulak mod. Saya mesej tepi

Ni bukan iklan
Tp menjawab soalan
Pm tepi jg sis
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 02:05 PM From the mobile phone | Show all posts
orkid_amani replied at 12-2-2019 10:15 AM
Waahhh trusted resepi la NI. NAK try la resepi matgebu tu

Ya...kgee- fauziah abdul samad yg wartawan@ artis tu pun cuba dah. Dia kan cerewet sikit bab mskn mknn
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 02:07 PM From the mobile phone | Show all posts
orkid_amani replied at 12-2-2019 10:17 AM
Share la sini sis resepi sambal belacan Tu. Kita xpandai makan sambal yg tak tumis NI. So mmg tak  ...

Ada bg link td..nnti saya copy resepi masuk sini. Kena guna laptop..guna hp susah la nk copy.
* ka saya yg tak reti
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 04:13 PM From the mobile phone | Show all posts
raihaneem replied at 12-2-2019 05:51 AM
Boleh kak..

Sapa nak order.

Berapa harga uols jual? Uols rajin tak pos hantar kat Sabah?
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 04:19 PM From the mobile phone | Show all posts
dua_chzy replied at 12-2-2019 04:13 PM
Berapa harga uols jual? Uols rajin tak pos hantar kat Sabah?

Demi cikgu..ai sanggup... hihi..saya pm kaka
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 04:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Teringin nak makan yatiekitchen punya acar ikan. Slalu dia buat 20-30botol jer,tak sempat nak beli abis licin. Tapi dia ada share resepi, ramai dah try buat puji sedap. Save jer lah resepi blom rajin lagi nak buat.
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 06:42 PM From the mobile phone | Show all posts
amyza replied at 12-2-2019 04:24 PM
Teringin nak makan yatiekitchen punya acar ikan. Slalu dia buat 20-30botol jer,tak sempat nak beli a ...

Tak yah buat.....penat tak berbaloi.....

Order je kat Aneem.....
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 07:18 PM From the mobile phone | Show all posts
jazaa100 replied at 12-2-2019 06:42 PM
Tak yah buat.....penat tak berbaloi.....

Order je kat Aneem.....

Order dulu u. Nak dekat puasa nanti i order. Skrg ni tekak blom nak mkn lauk2 gitu, puasa nanti lauk2 simple sedap nye tak terkata.

Ps: aneem pm i yek sblm puasa nanti. Apa lagi u jual???
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 07:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Dulu penah beli Frozen food utk berbuka beli banyak banyak pastu panaskan je bila nak bukak pose
Antara nya acar ikan bawal ke tenggiri
Pestaim makan masyaAllah sedapnya
Anak pun teringat2
Ada biji sawi dia buh cantik kejadian Kaler kuning
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2019 08:45 AM From the mobile phone | Show all posts
amyza replied at 12-2-2019 07:18 PM
Order dulu u. Nak dekat puasa nanti i order. Skrg ni tekak blom nak mkn lauk2 gitu, puasa nanti la ...

Sorry baru tgk2. Ok noted. Apa2 saya pm nnti.

Tgk dlm internet..mcm2 ikan depa boh..jnji ikan isi.

Resepi kak hanieliza pun sedap
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2019 09:07 AM From the mobile phone | Show all posts
onexox97 replied at 12-2-2019 07:46 PM
Dulu penah beli Frozen food utk berbuka beli banyak banyak pastu panaskan je bila nak bukak pose
An ...

Tu masak cuka tu..dan mmg ada panggil acar ikan. Mmg sedap..naik sekera mcm masak pindabg, masak asam

Masak cuka yg sis ckp tu masa tumis bwg merah, bwg putih, halia dan letak biji sawi sekali.

Masuk air cuka, garam gula., serbuk kunyit atau kunyit hidup ( sagat@ tumbuk).seimbangkn masam manis masin..
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2019 09:54 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by raihaneem at 13-2-2019 09:56 AM

Screenshot_20190213-095129.png
Screenshot_20190213-095112.png

@orkid_amani
Kredit to owner cik ca ( fb cik ca)

Tapi saya,tak letak serbuk perasa.

Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2019 11:52 PM From the mobile phone | Show all posts
raihaneem replied at 13-2-2019 09:54 AM
@orkid_amani
Kredit to owner cik ca ( fb cik ca)


Waaahhhh..tq sis. Mesti Cuba NI.
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2019 01:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Akak dah order. Dah selamat makan semalam sampai rosak diet bertambah nasik. Ngkorang bila nak order? Order la wei, bantu bisnis rakan seporem!

IMG_20190220_152811.jpg

Nah gambar. Telan air liur laaaa ngkoraaaang kalau tanak orderrrrr.
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2019 01:59 PM From the mobile phone | Show all posts
@raihaneem tunggu yah sis aiols bakal repeat order.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.058835s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list