JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
123Next
Return to list New
1269
View
56
Reply

[Pelbagai] Mulut hansuang,, macam mana nak buat.

[Copy link]

Author: fahdramli    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 12-2-2019 01:06 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Relevan dak lagi mulut jahat tak pa tapi janji hati manyak baik..
Screenshot_20190212_130422.jpg

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 01:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau dah mulut jahat mcm mana hang boleh kata hati yg mulut jahat tu baik??..apa yg dikeluarkan dari mulut adalah dari hati dan akal orang tu....

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 01:19 PM From the mobile phone | Show all posts
noor2 replied at 12-2-2019 01:08 PM
Kalau dah mulut jahat mcm mana hang boleh kata hati yg mulut jahat tu baik??..apa yg dikeluarkan dar ...



wow .... the statement.my jaw and panties dropped.
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 01:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Saras_Wati replied at 12-2-2019 01:19 PM
wow .... the statement.my jaw and panties dropped.

Orang yang hati baik takkan bermulut jahat. ..kata2 pun baik....titik

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 01:24 PM From the mobile phone | Show all posts
i senang je.sebab mulut pun macam toilet, i selak jubah i poopoo kat mulut dia.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 01:31 PM | Show all posts
noor2 replied at 12-2-2019 01:08 PM
Kalau dah mulut jahat mcm mana hang boleh kata hati yg mulut jahat tu baik??..apa yg dikeluarkan dar ...

setuju ...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-2-2019 03:12 PM From the mobile phone | Show all posts
noor2 replied at 12-2-2019 01:08 PM
Kalau dah mulut jahat mcm mana hang boleh kata hati yg mulut jahat tu baik??..apa yg dikeluarkan dar ...

Betol... Tapi selalu ja kita  dengar orang cakap, alaaa mulut ja jahat, tapi hati baik.. Krik krik

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 03:49 PM | Show all posts
ala, mcm org melaka la, cakap direct menusuk ke jiwa je, tapi sbnrnya drg elok je, baik hati, tolong org pe semua

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 04:11 PM From the mobile phone | Show all posts
kucingitam replied at 12-2-2019 03:49 PM
ala, mcm org melaka la, cakap direct menusuk ke jiwa je, tapi sbnrnya drg elok je, baik hati, tolong ...

Pendapat aku jer ni.....aku rasa org melaka mulut lepas.....bukan hangsuang...hangsuang ni lebih kepad bad intention untuk memburukkan org....

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 04:17 PM | Show all posts
fliphair8 replied at 12-2-2019 04:11 PM
Pendapat aku jer ni.....aku rasa org melaka mulut lepas.....bukan hangsuang...hangsuang ni lebih k ...

oh tak sama eh...

Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 04:26 PM From the mobile phone | Show all posts
noor2 replied at 12-2-2019 01:22 PM
Orang yang hati baik takkan bermulut jahat. ..kata2 pun baik....titik

Ko silap..ko ikut buku tp ko tak paham

Ramai molot bacul tapi hati mulia

Mulut manis di bibir tu bersepah..ckp tak serupa bikin n pompuan yg paling ramai di bodohkan mkhluk camni

Eloooo love scam tu apa? Sapa jantina paling  ramai kne tipu dlm love scam? Tak nah jumpe tp kne tipu ratus ribu rm? Klo molot jahattttt buleh ke?

Tu laaaa ko...u r not in the real world laa

Korang jgn cepat assume presume n PERCAYA yg manis cakap tu baikk..yg molot puaka tuu jahat haaa never assume

Aku percaya kaum hawa khusus pompuan melayu mesia laaaa ni 99 percent sakit jiwa sebab mulut manis hati busuk jantan yang depa gilai..last last malu nk ngaku silap.. terusan layann ikut bewak puaka sme tu sebab yang aku je faham..bab pysche manusia.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 04:28 PM From the mobile phone | Show all posts
ajinomotonosuga replied at 12-2-2019 04:26 PM
Ko silap..ko ikut buku tp ko tak paham

Ramai molot bacul tapi hati mulia

Tiada silapnya haihhh. ..tu pemahaman hang. .aku sendiri pun kalau mulut aku bacul mmg hati aku tgh busuk...tgh sakit waktu tu....
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 04:35 PM From the mobile phone | Show all posts
fliphair8 replied at 12-2-2019 04:11 PM
Pendapat aku jer ni.....aku rasa org melaka mulut lepas.....bukan hangsuang...hangsuang ni lebih k ...

80 percent COMMUNICATION IS NON VERBAL...hanya 20 percent verbal or lisan or percakapan...

Ko paham ni?

Aku maki ko... ko leh gelak ketawa walo ko tak kenal aku..bolehhhhh...tp why?

Percakapan ni tadak aura..tapi innerself aku ni ada AURA..yg mind over matter..

Satu awek jumpa satu jantan..kenai pun tak..2 pasang mata bertemu..tak cakap apa...kenapa hati masing masing bagai di ketuk ?  Ada kata terpanahhhh?  Why?

Mata hati..naluri..instinct..gerak hati..sme ni  auto..mcm ada tukang dia sendiri dlm jiwa ko

Tp wordsssss ni..WORDS ARE GAME PPL PLAY

Saya bleh buat karangan..ada nangis..ada gelak..ada stimm..ada tidor etc. Why?

Dont judge book by its cover..apa ko cakap kira cover tp isi buku sapa tau?

Aku tak heran napa melayu mudah jd mangsa..sebab hanga tak reti fikir malah tak pernah berfikir punnn..telan je..nasib la

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-2-2019 04:41 PM From the mobile phone | Show all posts
fliphair8 replied at 12-2-2019 04:11 PM
Pendapat aku jer ni.....aku rasa org melaka mulut lepas.....bukan hangsuang...hangsuang ni lebih k ...

Baru tau... Igt kan hansuang tu mcm mulut jahat biasa2 ja, mcm cakap lepas. Tq info baru ni
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 05:02 PM From the mobile phone | Show all posts
rasa mcm pernah jumpa dah topik ni dibincangkan dulu kat forum ni.. tapi off topic dalam thread tak berkaitan la

apapun bagi me, orang mulut manis baik ni tak semestinya hati pun baik.. tapi kalau orang yang betul2 baik sudah semestinya tak akan mengeluarkan kata2 yang jahat..


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 05:14 PM From the mobile phone | Show all posts
my opinion... kadang hati kita kata lain mulut kata lain

kadang hati suka tapi mulut kata tak... so its contra

sb tu org kata actions speak louder... tapi kadang percakapan ni akan and boleh potray seseorang tu secara xlangsung... kdg mulut dia ya rabbi... laser tapi bila bab bantu org diala yg dulu dtg tolong

hmm mulut manis ni...mmgla bahaya.. so kena bijak utk caya atau x

ada jugak mulut bercabang.. tiap tiap hari bertukar tukar apa yg dicakap

moral of this, mulut boleh membinasakan.. so maybe kita patutla bijak menjaga kata kata

maybe sudah masanya utk yg non stop bercakap... belajar utk slow down bercakap maybe... and yeahhh mind is akways in control dgn apa yg u nak katakan... mcm anak i kata... actually mama.. ur mind is ur boss.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 05:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Pernah ja jumpa org yg mulut lepas hati aik..tp tgk jugak apa yg dia telus n direct ja ckp. Kalau bab menegur nasihat...ok ja..tp kena,gak la tgk sotuasi. Jgn main laser ja depan org.

Org yg laser sesuka hati smpai jatuh maruah org yg nak ditegur...tu mmg tak wajar
Hati tgh sakit hati tgh tak baik.

Tp kalau hati betul2 baik..lepas ckp lepas, mesti akn rasa serba bersalah, rasa tak sedap ati. Meskipun yg dicakap benar


Bahaya bila berkata tanpa berpikir
Keluar kata2 tanpa dipinta pedih terukir

Ada juga mulut manis, bicara manis
Tapi hati busuk, perut busuk..

Manusia...perangai pelbagai..tepuk dada tanya iman

Org2 mcmni bila datang kepada kita
Hati kena tabah...mgkin Allah nak bg keberkatan dan pahala kepada kita.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 06:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Bak kata org tua.... Kerana mulut habislah pulut
Kerana mulut juga badan binasa

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 07:38 PM From the mobile phone | Show all posts
apa yang keluar dari mulut orang tu, macam tu la hati dia..tak payah acah2 mulut jahat hati baik lah

kalau dalam porem kaki carut habis keluar semua benda dalam kain, dekat luar pon begitu jugak lah cuma dia berani ke tak nak sebut kat mulut..tu je la beza nya..tapi dalam hati kompem

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 07:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Mulut jahat nk mintak hutang kt org yg liat nk byr takpe dan spesis suka menipu lg...sbb bkn niat mcm tu tp kdg2 kena buat mcm tu utk bg kesedaran pd org suka berhutang pastu xnak byr tp boleh je gi upload kt socmed hepi2 gi jln sana sini siap tag #familyfirst tp bila ssh xpulak familyfirst tapi cari family org lain dulu nk mintak tlg...mmg perangai mcm ni sesuai la kena ngan mulut jahat...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.061342s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list