JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
6548
View
300
Reply

[Tempatan] Nottingham Uni sahkan Najib graduate dari sana

[Copy link]

Author: Voyagers    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 12-2-2019 02:05 PM From the mobile phone | Show all posts
"Mystery Remains" - malay mail yg kate... dia pon was2... koh3
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 02:07 PM | Show all posts
kedaikain replied at 12-2-2019 02:04 PM
lama dh ni aku tgg najib tunjuk sijil dr tahun 2017... koh3

kami sgt yakin najib dah rasuah uni nottingham utk sahkan degree najib
--presiden Khadam Dapig--


Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 02:08 PM From the mobile phone | Show all posts
tobby replied at 12-2-2019 02:07 PM
kami sgt yakin najib dah rasuah uni nottingham utk sahkan degree najib
--presiden Khadam Dapig--
...

x smpai 5 minit pon upload sijil tu oiii mcm guanjeng... koh3
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 02:08 PM From the mobile phone | Show all posts
kedaikain replied at 12-2-2019 01:57 PM
According to Malay Mails check yesterday of the section on the University of Nottingham Malaysia C ...

Kahkahkah.....ada bawu ikang tak......nama Najib disenaraikan dlm list promunent AS RECENT AS EARLY 2018 dan tak tahu kenapa  skrg nama itu sudah dikekuarkan dari list!!!!
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 02:10 PM | Show all posts
NAT_11 replied at 12-2-2019 02:08 PM
Kahkahkah.....ada bawu ikang tak......nama Najib disenaraikan dlm list promunent AS RECENT AS EARL ...

pi jaga anak sedara kau tu la beruk

pencurik sial menjahanamkan bisnis orang

babi punya budak


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 02:10 PM | Show all posts
najib baru tukar profile fb utk menganjing marzuki/nobita/zuraida sijil fake  




Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 02:10 PM From the mobile phone | Show all posts
dodolgemok replied at 12-2-2019 02:00 PM
"But a search of internet archives via The Wayback Machine shows that Najib had been in the list o ...

Cacai tak faham Queen's Inglis.....kohkohkoh
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 02:11 PM From the mobile phone | Show all posts
buat dodolgemok budus tu p search google
university of nottingham notable alumni

terpampang gambo bijan, isu utama sama ada najib ade fake degree atau tak tu dah terjwb. tp dah dasar gemuk air.. mmg la ilmu tak masuk punya
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 02:11 PM | Show all posts
NAT_11 replied at 12-2-2019 02:08 PM
Kahkahkah.....ada bawu ikang tak......nama Najib disenaraikan dlm list promunent AS RECENT AS EARL ...

universiti nottingham dah sahkan degree najib legit...    ok mahacai boleh masuk gua balik.
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 02:11 PM From the mobile phone | Show all posts
NAT_11 replied at 12-2-2019 02:08 PM
Kahkahkah.....ada bawu ikang tak......nama Najib disenaraikan dlm list promunent AS RECENT AS EARL ...

koh3... cacai mana boleh pikir sume tu... otak sume x cukup oksigen dok isap pelir najib... koh3
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 02:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Saya terbaca satu laporan media pagi ini.

Media menulis kepada Universiti Nottingham di England dan tanya jika saya benar-benar graduan dari sana.

Bersungguh mereka. Tak pula mereka menulis kepada National University of Singapore dan Australian Society of Accountants.

Apapun, pihak niversiti telah membalas media berkenaan.

Universiti itu dah sahkan saya peroleh Ijazah Sarjana Muda dengan Kepujian dalam bidang Ekonomi Industri pada tahun 1974.

Ya, saya memang graduan dari sana.

Sekolah rendah dan sekolah menengah saya ialah Institusi St. John di Kuala Lumpur.

Selepas itu, saya sambung di Kolej Lelaki Malvern di England.

Kemudian, saya belajar di Universiti Nottingham dan berjaya mendapat BA Hons Industrial Economics dari sana.

Dapat Ijazah dengan kepujian.

Tahun 2004, Universiti itu juga anugerahkan Ijazah Kehormat Doktor Falsafah dalam Undang-Undang kepada saya.
(Gambar itu saya pakai buat display pic)

Bertahun-tahun, saya difitnah oleh PH bahawa saya bukan graduan.

Kini sudah dijawab oleh media dan pihak Universiti.

Media itu bagus. Mereka sanggup mencari kebenaran.

Mengapa PH tidak pernah mahu buat demikian?

PH tak ada emel ke? Tak tahu pakai telefon ke? Atau hanya ada Wechat?

UK tak main Wechat lah.

Minggu lepas, saya cuba cari sijil ijazah saya di rumah tetapi tak berjaya.

Mungkin tertinggal apabila saya meninggalkan Seri Perdana selepas tewas PRU14.

Oleh itu, saya telah menulis kepada Universiti saya untuk mendapatkan sijil gantian.

Mereka jawab akan kirim kepada saya dalam masa sekitar satu minggu.

Apabila saya terima, saya akan muatkan gambar sijil itu di FB ini.

Lepas itu, saya ingin tengok.

Apa lagi mahu fitnah.

NajibRazak
IMG_2882.JPG

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 02:12 PM | Show all posts
Note: Thread has been banned by manager
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 02:12 PM | Show all posts
Edited by Hessa at 12-2-2019 02:20 PM

ahaa..kat tmpt kami ni, sesiapa majikan yg curious ttg kelayakan staf diorg, boleh call je Jabatan Akademik universiti atau fakulti terus, bagi nama penuh bekas pelajar, diorg boleh detect bekas pelajar tu graduate ke tak..tk pernah lagi yg mintak nk tengok sijil..hanya call je pihak universiti, terus dapat tau
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 02:13 PM | Show all posts
kedaikain replied at 12-2-2019 02:11 PM
koh3... cacai mana boleh pikir sume tu... otak sume x cukup oksigen dok isap pelir najib... koh3 : ...

jaga elok2 kedai kain kau tu

kang datang si anak sedara beruk tu menCURIK, rugi besar kau kang


Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 02:16 PM From the mobile phone | Show all posts
takde dlm list prominent msia graduates list pun nak dijdkan isu oleh si bebal..  cari la idea lain.....

since ade isu 1mdb bagai... apa nak heran klau diremove dr list... bkn ko tak grad.... bodoh tu simpan la skit...

Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 02:16 PM | Show all posts
i like...
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 02:17 PM | Show all posts
Remyda replied at 12-2-2019 02:11 PM
Saya terbaca satu laporan media pagi ini.

Media menulis kepada Universiti Nottingham di England d ...

terbaik lah najib.  mahacai kepanasan masih x percaya walaupun universiti nottingham sendiri dah sahkan degree najib legit.  semua dah malu alah.  dalam hati percaya... tapi mulut x percaya.  mula la tambah fitnah baru najib merasuah universiti nottingham utk sahkan ijazah najib. mahacai mmg x takut dosa pahala menabur fitnah.

Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 02:17 PM From the mobile phone | Show all posts
NAT_11 replied at 12-2-2019 02:10 PM
Cacai tak faham Queen's Inglis.....kohkohkoh

mcm ko sorg je paham english kekdahnya
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 02:19 PM From the mobile phone | Show all posts
rosak reputasi NU kalau boleh keluar kan degree hanya dengan funding .......seperti membeli dan merasuah pula
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 02:21 PM | Show all posts
kedaikain replied at 12-2-2019 02:08 PM
x smpai 5 minit pon upload sijil tu oiii mcm guanjeng... koh3

Hari ini satu ambulan dari hospital permai terpaksa berhenti di tepi jalan kerana tayar bocor. Waktu sedang ganti tayar , pemandunya penyokong kuat PH tidak sengaja tertendang 4 skru rim ke longkang tepi jalan dan hilang.

Dengan panik si pemandu berteriak, Alamak, cammaner nak pasang tayar kalau tak ada skru?!
Salah seorang pesakit gila di dalam ambulan teriak Bang, ambil 1 skru dari setiap 3 rim, maka bolehlah terus pasang tayar tu, jadi tiap rim dapat 3 skru...dah boleh jalan. Nanti kat bengkel tayar, tinggal beli 4 skru dan pasanglah bakinya

Si pemandu langsung lega. Pandai juga ko, Tapi kenapa ko masuk hospital permai ni

Pesakit itu menjawab, HELLOOOO!!!! Aku ini hanya gila, bukan bongok macam ko !
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.056000s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list