JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
12Next
Return to list New
2107
View
38
Reply

[Tempatan] Lelaki kaku berdiri 2 jam lebih ketika solat. kemudian menangis katanya nampak tanda kiamat

[Copy link]

Author: wnwa05       Show all posts   Read mode

Author
Post time 12-2-2019 07:22 PM | Show all posts |Read mode





Kejadian di Masjid Negeri Sabah, Sembulan KK.
Dari cerita seorang kawan saya yg sendiri ada di sana, pemuda tersebut tadi (kelmarin ptg hr ahad) dr jam 2 lebih smpai la kami habis asar dia berdiri sahaja.. seolah dia tersangkut d sana sambil mata tertutup tapi masi bernafas. Waktu asar jemaah solat dia masih kekal dlm keadaan begitu tanpa sedar dan bernafas. Berdiri kaku.
Setelah selesai Asar petugas/bilal masjid baca2kan ayat suci & dia di baring setelah itu dia sedar kan diri juga akhirnya yg berkeadaan badan, kaki sejuk, muka ketakutan dan ada dia menangis sikit.. semasa dia dlm keadaan begitu dia beritahu dia di nampakkan tanda Kiamat..


Wallahua'lam...


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 07:42 PM | Show all posts
so apa kesinambungan ceritanya sister? kot2 la dia cerita apa yang dia nampak ke...mujurlah tiada insiden sejadah terduduk dan sebagainya...
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 08:40 PM | Show all posts
hyie replied at 12-2-2019 07:42 PM
so apa kesinambungan ceritanya sister? kot2 la dia cerita apa yang dia nampak ke...mujurlah tiada in ...

tetibe teringat meme ni





Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 08:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Ni same kes mcm bini fadh bocey la ni... stim2 x pancut2... dr haritu aku tgg ape yg dia tgk masa kiamat... sampai sudah x cite2
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 09:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Kesian
Mungkin ada masalah mental
Harap xde yg taksub pulak
Sampah
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 09:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Apa jadi kat dia 2 jam tu
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2019 11:08 AM | Show all posts

yang now tu patut letak gambar SS..kah kah

Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2019 12:14 PM | Show all posts
kucingitam replied at 13-2-2019 11:08 AM
yang now tu patut letak gambar SS..kah kah

hahadoiiiiii....
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2019 12:19 PM From the mobile phone | Show all posts
clarizsa replied at 12-2-2019 09:00 PM
Kesian
Mungkin ada masalah mental
Harap xde yg taksub pulak

Hahahaha.....
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2019 10:37 PM From the mobile phone | Show all posts
buatkan iolls tertanya tanya.. apa dia nampak? ap
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2019 10:46 PM | Show all posts
bila boleh tau dia nampak apa?
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2019 10:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Apa jadi pada hari kiamat xda satu orang pun tahu itu rahsia tuhan...klu rakyat marhaen da start merapu kata macam ni ...better that guy jumpa doktor tau psikiatri.
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2019 11:00 PM From the mobile phone | Show all posts
beliau perlu rawatan ..... tiada siapa boleh hentikan doomsday ......penah berlaku pun .....hidupan di bumi sekarang new born selepas doomsday sebelum nya .......
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2019 11:07 PM From the mobile phone | Show all posts
7doors replied at 13-2-2019 10:47 PM
Apa jadi pada hari kiamat xda satu orang pun tahu itu rahsia tuhan...klu rakyat marhaen da start mer ...

But Tuhan bukankah boleh pileh huntok reveal rahsiaNya pada sesapa pon yang Dia nak?

Akak percaya jah, some marhaen memang hada gift of prophecy. Ini la ummah yang berkebolehan huntok meramal or melihat masa depan. Some juga dibawak huntok time travel - samada ke masa lalu or masa akan datang.
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2019 11:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Nk jadi tetamu motif viral ke?
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2019 11:30 PM | Show all posts
Mental seperti samdol lah ni semuanya nak klim!
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2019 11:33 PM From the mobile phone | Show all posts
mungkin beliau brazzers yang insof ? terus mental begini konon nya boleh perdict doomsday ...sedangkan secara rational tahu 1 day bumi akan musnah
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2019 11:39 PM | Show all posts
masjid xde first aid kit yang ada smelling salt tu...

kasi bersin reboot otak...

Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2019 11:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Heshe takda kata boleh meramal the exact time of kiamat pun khen. Heshe cuma diperlihatkan tanda kiamat. Weols pon tatau dalam bentuk hapa. Boleh jadik dalam bentuk Nursajat.
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2019 11:49 PM From the mobile phone | Show all posts
dua_chzy replied at 13-2-2019 03:47 PM
Heshe takda kata boleh meramal the exact time of kiamat pun khen. Heshe cuma diperlihatkan tanda kia ...

cikgu tak dapat ka info apa yg dia nampak dlm wassap group? iolls penasaran gittuh
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2019 11:52 PM From the mobile phone | Show all posts
samasam90 replied at 13-2-2019 11:49 PM
cikgu tak dapat ka info apa yg dia nampak dlm wassap group? iolls penasaran gittuh

Manadani berita kuar pun dalam wasap grup. Uols sebagai ummah KK patutnya lebeh taw kay!
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2019 11:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by dua_chzy at 13-2-2019 11:57 PM

Ngkorang belom nampak kat gereja gimana ummah Kriste menggila bila saja hada yang tetiba claim dapat wahyu dari Tuhan tentang masa depan. Akak dari tahun 90an dah jenuh dengan benda ginih.

Zets why, ngkorang yang born Moslem tu, takyah la kutuk2 heshe. Ummah gereja lagik dahsyat kot bereaksi. At least heshe dok dendiam nanges sensorang. Takda berteriak terjerit2 klaim Tuhan kata itu, Tuhan kata gini sambil disambut dengan teriakan HALLLEEELLLUUYAAAAA, hahaha!!!
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2019 11:57 PM From the mobile phone | Show all posts
dua_chzy replied at 13-2-2019 03:52 PM
Manadani berita kuar pun dalam wasap grup. Uols sebagai ummah KK patutnya lebeh taw kay!

takde sis.. agak sendu berita innih
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2019 12:01 AM From the mobile phone | Show all posts
i ok jah mahu kutuk ummah delusional ini .... tidak kira agama apa pun mahu pun yang sudah di diagnose gila
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2019 12:02 AM From the mobile phone | Show all posts
dua_chzy replied at 13-2-2019 03:56 PM
Ngkorang belom nampak kat gereja gimana ummah Kriste menggila bila saja hada yang tetiba claim dapat ...

dekat cp depan kedai eaton tu ada jedai buku christian.. bila kedai tu buat opening, buku mati hidup kembali depa promot kat depan kedai tu.. satu kedai tu depa lekat dgn poster tu..

weolls pun mcm overnya kedai ne.. dalam byk2 buku, buku tu jah hg promot,.
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.057948s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list