JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
12Next
Return to list New
2660
View
45
Reply

Dah jadi trend plak gadis berbangga tayang gambar buka hijab di media sosial

[Copy link]

Author: dakewa    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 12-2-2019 07:23 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Jalan2 kat twitter and tengok dah jadi trend plak gadis2 yg dulunya berhijab sekrg freehair dok tayang gambau dengan caption These are my photos. Dulu aku siap berhijab Now? Free hair everywhere i go. Appearance, lisan, adab and yadayadayada . Sis terkedu dekkkk. Manusia mmg tak larik dari melakukan dosa. Tapi dengan sengaja mempamerkan dan berbangga dgn dosa yg dilakukan tu salah ya dekkk. Lepas si emma kembung tu buka tudung, maka ramai jugalah gadis2 marhaen yg  berbangga dgn hasil bukaan tudung mereka. Minah tu retisss, kau tu org biashe2 je. Tak perlu nak bangga sgt dulu suci morni skrg mcm saitonn. Simpan je prangai saiton tu utk diri sendiri. Jangan jadi bodoh sebar aib sendiri ya dekk. Apa pendapat foromers mengenai isu ini? Sedihhhkan tgk anak gadis2 kita jadi camni.
Screenshot_2019-02-12-18-32-02-2.png
Screenshot_2019-02-12-18-32-02-1.png
2019-02-12 18.42.06.png

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 08:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Bangga ke buka tudung boleh pakai skirt pendek tayang lutut berkerak, baju seksi nmpk lurah tetek
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 08:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Bagus lah. Rambut pompuan bukan aurat pun, lg pun aurat ni modesty
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 09:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Salah ummat Islam Malaysia ni jugak beri penekanan Islam tu in how you look aje tapi dangkal ilmu dan penghayatan akidah. Pelik jumpa spesies kopiah dan tudung labuh yg selamba tinggal solat. Ko dah kenape.
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 09:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Perempuan mana yang tak nak melawa. Biarlah. Satu hari nanti dia akan bertudung kembali.
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 10:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Ramai kwn ai brtudung masa g kerja je.pelik jgk sbb company xkisah pon ko nk brtudung ke x.
Diorg2 ni bila bkk tudung mcm bangga semacam.kenape ekk
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 11:21 PM From the mobile phone | Show all posts
hasniey replied at 12-2-2019 10:42 PM
Ramai kwn ai brtudung masa g kerja je.pelik jgk sbb company xkisah pon ko nk brtudung ke x.
Diorg2  ...

Kawan i masa belajar dulu pun macam tu juga sis. pegi kelas bertudung, tempat lain free hair. Bila tanya katanya belajar tu ibadat, so kena pakai tudung. Time nak berjimba takkan nak pakai tudung, nanti orang cakap bertudung tapi perangai tak senonoh pulak...clueless i ok..

So, org yang pakai tudung time kerja tu spesis macam tu la kot. Kerja kan ibadah..
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 11:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Rambutnorg bertudung ni boasanya leper sket
Kena la.blow blow gitu baru nampak kembang..
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2019 12:28 AM From the mobile phone | Show all posts
Masa pakai tudung tula yang fake...setan mana pakai tudung
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2019 12:31 AM From the mobile phone | Show all posts
Ni more to gmbr sblm lost birginity vs lepas lost birginity ke?
Sis tnya je
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2019 01:45 AM From the mobile phone | Show all posts
Sadly to say, i'm one of them, mungkin sbb dh terbiasa kt skola, U kena pki, so g keje pun mcm rs kena pkai. Tp kt umah, g pasar terbabas. Tp xdela kemaruk nk tunjuk kt media sosial. Helo senyap2 sudah, ape bangga sgt nk tunjuk jd jahil. And one more thing, knp tudung x tudung ni masih menjadi isu.
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2019 03:37 AM From the mobile phone | Show all posts
Biasa dah ni
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2019 07:16 AM From the mobile phone | Show all posts
dia punya suka lah nk pki tudung ke x.

yg ni kira baik lah.

ada yg lg urban pki tudung tp tunjuk tetek x berbungkus kat boipren. Cane tu?
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2019 07:32 AM From the mobile phone | Show all posts
Iolls pon dulu sejenis pakai tudung time pegi kelas/kerja je.tapi free hair bila kat luar dan berjimba,siap bersleeveless n berhot pant..tapi masa umur awal 20-an lah..once umur dah hujung2 20-an u akan ad kesedaran sndiri.barulah insaf dan rasa bodo sebab jahil agama sngt.hope adik2 ni semua cepat2 diberi hidayah.hanya Allah yg mampu membolak balik hati ssorang tu..
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2019 07:54 AM | Show all posts
rmai jerk yg pakai tudung on off
tp da bukan retis ada sape kisah
diam2 sudah la
nak show off bagai kenapa
tp yg pelik nya org bertudung on off ni beria org kutuk melampau
sdgkan yg bertudung ni lg hipokrit kut
ada jerk yg x pernah solat, mulut mcm longkang


Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2019 08:28 AM From the mobile phone | Show all posts
Kawan sis time sekolah ada 2 org bertudung. Zaman tu kalau g sekolah pakai tudung mmg sebab anak org2 beriman. Mostly mmg baju kurung dan pakai panifore. Mai umoq 30 an yang 2 org ni tudung melayang.. siap pakai sleeveless ngan skirt. Org lain berhijrah pakai tudung diorang terbalik pulak.
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2019 08:57 AM From the mobile phone | Show all posts
Tengah tunggu org puji cantik lettew  
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2019 09:09 AM | Show all posts
motip bagi taw seluruh umat twidder?
who are yus dik?
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2019 09:12 AM | Show all posts
dah tua nnt insop la tu
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2019 09:33 AM From the mobile phone | Show all posts
Alah.. Kbanyakkan yg post ni bukan pakai tudung pon. Saje attention seeker
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2019 09:34 AM | Show all posts
ni jenis yg pakai tudung on off...jenis pi kelas, pi keje pakai tudung tp kt luar xpakai
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2019 09:48 AM From the mobile phone | Show all posts
mohdcrow replied at 13-2-2019 12:28 AM
Masa pakai tudung tula yang fake...setan mana pakai tudung

Adalah uols setan pakai tudung... setan valak!
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2019 09:50 AM | Show all posts
ai masih ada soft spot kat org on off pakai tudung..pegi keje pakai kat luar tak.
hati kita memang berbolak-balik..istiqamah tu hal paling susah utk dicapai dlm hidup
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2019 09:55 AM | Show all posts
sambaldurian replied at 13-2-2019 01:45 AM
Sadly to say, i'm one of them, mungkin sbb dh terbiasa kt skola, U kena pki, so g keje pun mcm rs ke ...

me too
terbabas dlm rumah-sedaramara/org dtg rumah i tak pakai.
terbabas depan rumah- sidai kain, kemas laman depan
pegi pasar - i dah pakai
betul ckp u ..senyap2 sudah, rasa besalah tunjuk jahil. apa sekali argument kita (kecuali bagitau dln cari forum)- tetap salah melawan perintah Allah

Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2019 09:57 AM | Show all posts

agama adalah kepercayaan, budaya adalah kebiasaan, sesuatu yg ada sebelum agama ada adalah budaya, arab dah pakai tudung sejak zaman jahiliah lagi, poligami pun dah ada sejak zaman jahiliah, apa yg sesuai di sana belum tentu sesuai di sini
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.066461s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list