JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
12Next
Return to list New
815
View
32
Reply

[Tempatan] Semoga Allah Beri Saya Kekuatan : Mujahid

[Copy link]

Author: Remyda    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 12-2-2019 10:29 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Selasa | 12 Februari 2019
RIDAUDDIN DAUD | 12 Feb 2019

Dr Mujahid Yusof
A A
SHAH ALAM - Semoga ALLAH beri saya kekuatan. Demikian reaksi Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Seri Dr Mujahid Yusof ketika mengulas serangan diterimanya dalam media sosial sepanjang melibatkan diri dalam arena politik.

Menurutnya, mereka yang cuba menimbulkan persepsi sebenarnya tidak ramai dan bukan semua pengguna laman sosial bersetuju dengan persepsi ditimbulkan.

Ramai juga kasihan kepada saya bila tengok saya kena belasah. Mereka kata mereka ada di belakang saya.
Mereka adalah golongan yang tidak terpengaruh dengan persepsi. Semoga ALLAH beri saya kekuatan, katanya ketika menjadi tetamu dalam program Bicara Minda Sinar Harian di Dewan Karangkraf, di sini, hari ini.

Jelasnya, sebagai ahli politik, beliau sudah terbiasa dengan serangan sebegitu malah ketika menjadi pembangkang dulu, Ahli Parlimen Parit Buntar itu pernah dilabel dengan pelbagai gelaran.

Apa yang penting, saya tak buat sesuatu yang bercanggah dengan Islam, katanya.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 10:39 PM | Show all posts
dulu maso monghontam urang lain tak ingek dunio....somuo urang dituduhnyo rasuah....wakakakakakkakaka
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 10:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Jangan lupa dengan persepsi korang ph ni boleh merintah dengan lebih baik lagi korang menang
Persepsi yang menaikkan mungkin juga Persepsi yang menjatuhkan
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 10:45 PM | Show all posts
Ramai juga kasihan kepada saya bila tengok saya kena belasah. Mereka kata mereka ada di belakang saya.


Really?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-2-2019 10:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Mujahid. Semoga hang kembali ke pangkal jalan

Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 11:25 PM | Show all posts
Ejas gigi tu woittt.
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2019 01:53 AM | Show all posts
sesuatu yg tidak bercanggah dgn islam?


dimana fisabillillah engkau dlm kes Tabung Haji?

-Engkau paham ke apa makna mark-to-market losses?
-apa maksud recapitalisation?
-Paham ke kenapa perlu ada SPV utk ambil alih asset TH?

Keputusan dibuat utk menjahanamkan Tabung Haji dibuat setelah paham fakta2 atau main telan bulat2 "cadangan" yg dikemukakan?



and you want to talk about persepsi?

Cuba pikir sikit:
- Zakat: 2.5%
- Sabsidi muassasah: 1%
- Kos operasi: X%

Soklan: Kalu tabung haji tak dibenarkan melabur, sebaliknya hanya sbg institusi pegang deposit, darimana Tabung Haji nak dapat kadar [3.5% + X%] setahun semata2 untuk tampung kos operasi, sebelum pemberian hibah kepada penyimpan di TH?


Did you actually asked the above fucking question before buat keputusan membenarkan TH di jahanamkan?

did you?


motherfucking dumbass.
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2019 02:21 AM | Show all posts


Biasalah memula mmg rasa tension stress etc ... lelama nanti dah lali dah no prob at all. Persetankan dgn rakyat yang "menyalak" tiap hari cari salah orang.
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2019 09:37 AM | Show all posts
semoga termakbul doanya..
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2019 09:48 AM | Show all posts
baghal_bortuqal replied at 13-2-2019 01:53 AM
sesuatu yg tidak bercanggah dgn islam?

mau pengsan dia baca soalan u ni..
hahaha..
entah2 nanti nk bayar hibah, mintak dgn SPV katanya
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2019 10:14 AM | Show all posts
baghal_bortuqal replied at 13-2-2019 01:53 AM
sesuatu yg tidak bercanggah dgn islam?



I biasa remain silent je pasal new gov ni.
Tapi pasal TH ni I memang sensitif.
Masa kecoh pasal transfer asset tu I gaduh dengan a few people on twitter pasal ni. Geram. I bagi 1 soalan simple je (macam mana MOF @ auditor kira TH's NPA) terus senyap diorang.
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2019 10:16 AM From the mobile phone | Show all posts
DARSITA replied at 13-2-2019 02:21 AM
Biasalah memula mmg rasa tension stress etc ... lelama nanti dah lali dah no prob at all. Perset ...

Menyalak..menyalak..
Mereka mereka ni yang bagi menag naik tahta mereka juga boleh jatuhkan..
Kerja politik bukan kerja kerajaan..
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2019 10:18 AM | Show all posts
DARSITA replied at 13-2-2019 02:21 AM
Biasalah memula mmg rasa tension stress etc ... lelama nanti dah lali dah no prob at all. Perset ...

hek eleh, kaki bagi rasuah cam kau baik duk diam je la
bodoh tak belajar agama kau ni

dah bagi rasuah, bukak plakkk aib sendiri

nampak sangat tuuhan pun tak tutup aib manusia neraka pemberi rasuah









Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2019 10:19 AM | Show all posts
what goes around comes around
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2019 10:21 AM | Show all posts
bila tuhan nak bukak aib seseorang

parking kejab kat lot oku pun kena kutuk kaw kaw

Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2019 10:22 AM From the mobile phone | Show all posts
Baik lah kanda, adinda percaya.
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2019 10:26 AM | Show all posts
walaupun begitu, mujahid masih ada sedikit cahaya keimanan dalam hatinya

masih tak berani claim jadi si pemegang kunci neraka





Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2019 10:31 AM From the mobile phone | Show all posts
noraidil_06 replied at 14-2-2019 10:22 AM
Baik lah kanda, adinda percaya.

dah hilang kata2 kekdahnya haha
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2019 10:33 AM From the mobile phone | Show all posts
YBlava replied at 14-2-2019 10:26 AM
walaupun begitu, mujahid masih ada sedikit cahaya keimanan dalam hatinya

masih tak berani claim j ...

Kohkohkoh. Aummm
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2019 10:37 AM | Show all posts
ada bahlol  ke???

pi neraka la kau bersama kunci neraka kau tu

memang tempat kau disitu

Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2019 10:38 AM | Show all posts
What u give u get back. Kifarah..
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2019 10:42 AM From the mobile phone | Show all posts
Banyak2 menyeri kerajaan yang ni mmg tak boleh blah.....orang kalau baik dia tak payah mengaku baik deerrrr.....jalankan tanggungjawap dan amanah tu elok2. Bukan tunggul kayu!
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2019 10:44 AM | Show all posts
mamat nie kan publicly kasi surat cinta tu ekk?? hehehehe..
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2019 10:57 AM | Show all posts
Ramai juga kasihan kepada saya bila tengok saya kena belasah. Mereka kata mereka ada di belakang saya.
Mereka adalah golongan yang tidak terpengaruh dengan persepsi. Semoga ALLAH beri saya kekuatan, katanya ketika menjadi tetamu dalam program Bicara Minda Sinar Harian di Dewan Karangkraf, di sini, hari ini.


Sapa yang ramai tu? i tengok semua benci je dgn dia
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2019 10:59 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku bg cadangan la dato mujahid..ko sbg menteri agama islam klu berani pi tangkap sajad suh dia pakai pakaian lelaki..terus org respek.ada berani?
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.069997s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list