JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
123Next
Return to list New
1703
View
49
Reply

[Tempatan] Penjawat Awam Diberi Amaran Agar Lupakan Kerajaan BN

[Copy link]

Author: Remyda    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 12-2-2019 10:35 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Pejawat awam wajib memberikan kesetiaan mereka kepada negara dan bukannya kepada pemimpin atau parti politik tertentu, tegas Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohammad.

Ketika memberikan ucapan di perhimpunan bulanan dengan kakitangan di Jabatan Perdana Menteri, Tun Mahathir berkata, pemimpin penting tetapi negara lebih utama.

"Jangan terlalu taksub kepada pemimpin atau parti hingga lupa kepada negara. Kita tidak perlu beri kesetiaan kepada orang-orang ini yang telah menghasilkan kerosakan kepada negara, kata Tun Mahathir.

Beliau dipercayai menyelar sikap sesetengah pegawai kerajaan yang masih memberikan kesetiaan kepada parti lama iaitu BN yang telah memerintah negara ini selama 61 tahun sebelum ini.

"Perubahan ketara telah berlaku. Memang saya akui sejak merdeka kerajaan tidak pernah bertukar. Parti itu telah perintah selama 61 tahun tetapi kali ini rakyat pilih untuk tukar kerajaan, kata Tun Mahathir yang pernah menjadi perdana menteri selama 21 tahun sebelum ini.

Beliau yakin tentu timbul tidak senang dan tidak tentu arah sebab sudah setia selama 61 tahun.

"Tetapi sekarang perlu beri kesetiaan kepada kerajaan yang dulunya musuh kepada kerajaan dulu, kata Mahathir.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 10:44 PM | Show all posts
Yo, org nk sokong ape tu x leh la nk paksa.
Ckp berbelit2 la. Mule2 kene setia pada negara, then setia pada kerajaan skrg. Ape ke hei nye yop
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 10:48 PM From the mobile phone | Show all posts
slyfynx replied at 12-2-2019 10:44 PM
Yo, org nk sokong ape tu x leh la nk paksa.
Ckp berbelit2 la. Mule2 kene setia pada negara, then s ...

ko paham x ni ape org tua tu ckp? org keje gomen kene la serve gomen of the day... ko nk sokong party mana tu hak ko tp jgn nk sabotaj keje ko plak semate2 ko x suke ph... gaji ko tu rakyat bayar utk serve gov of the day laaa
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 10:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Baiklah.....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-2-2019 11:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Penjawat awam tetap akan bekerja dengan mana mana parti yang jadi kerajaan. Jadi depa nak tak nak perlu komited dengan pekerjaan depa.

Tapi hak penjawat awam nak pangkah sapa sokong sapa terpulang kepada individu itu sendiri
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 11:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Susah kot government servant nak telan big boss baru semua kaki kencing bersepah.
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 11:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Ko nak sokong sapa ko punya hal..tapi jgn arahan suruh buat A kau buat B pulak pasal kau sayang kerajaan lama..
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 11:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Kita tidak perlu beri kesetiaan kepada orang-orang ini yang telah menghasilkan kerosakan kepada negara, kata Tun Mahathir.


Hahahaha

HAHAHAHAHA!!!

Atok sadar diri ke tak ni ha atok? Serious atok berani ngko cakap pasal orang yanv rosakkan negara? Bukan statement tu umpama tuding jari kat muka sundri ka?

HAHAHAHA!!!
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 11:25 PM | Show all posts
tahan ko kojo dongan montori rontung dan sepet yang bowdow2 tak kompeten ni...wakakakakakkaka

tu alun laie montori2 lobai2 PANau dan khinzir2 PeeKR dan PeePeeBM yang bowdow2 tak ado ijazah...wakakakakakakkakaka
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 11:28 PM | Show all posts
bossku najib kata penjawat awam, bukan madey

relax la madey, redho je la

jgn kecik hati, dah berumur tu kena banyak bertenang, jantung kena jaga

Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 11:40 PM | Show all posts
skang zaman malaysia baru.
sepatutnya pekerja gomen bekerja 2x lebih hebat dari dulu.
bukan dok cari jalan nak tabur pasir dlm periuk nasi sendiri.

boleh sokong pemimpin pembangkang tapi
jgn sapai musnahkan instusi gomen.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-2-2019 11:49 PM From the mobile phone | Show all posts
dua_chzy replied at 12-2-2019 11:25 PM
Hahahaha

HAHAHAHAHA!!!

Maaf kan lah atuk. Atuk dah lupa. Faktor usia










Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 11:52 PM | Show all posts
kedaikain replied at 12-2-2019 10:48 PM
ko paham x ni ape org tua tu ckp? org keje gomen kene la serve gomen of the day... ko nk sokong pa ...
Pejawat awam wajib memberikan kesetiaan mereka kepada negara dan bukannya kepada pemimpin atau parti politik tertentu, tegas Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohammad.


Baca ayat pertama






Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-2-2019 11:52 PM From the mobile phone | Show all posts
bangcak replied at 12-2-2019 11:40 PM
skang zaman malaysia baru.
sepatutnya pekerja gomen bekerja 2x lebih hebat dari dulu.
bukan dok  ...

Tapi kalau kerajaan itu sendiri sudah hilang integriti lagu mana


Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 11:53 PM From the mobile phone | Show all posts
slyfynx replied at 12-2-2019 11:52 PM


Baca ayat pertama

ye aku dh baca ape yg ko x paham nye?
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2019 12:31 AM From the mobile phone | Show all posts
Aik? Haritu sembang org gomen boleh sokong mana depa suka. Ni sbelum PRU la, dah dpt, uturn balik
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2019 12:32 AM From the mobile phone | Show all posts
Mohon tun bg tips mcm mana gov servant yg ada master nak serve boss yg ada spm jah?? Dijadikan tmpt lap kaki amat sesuai
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2019 01:21 AM From the mobile phone | Show all posts
anony-mous replied at 13-2-2019 12:31 AM
Aik? Haritu sembang org gomen boleh sokong mana depa suka. Ni sbelum PRU la, dah dpt, uturn balik

- Secara peribadi - boleh sokong mana2 parti
- Urusan kerja - kena sokong policy yg dibuat oleh gomen of the day
... Itu maksudnya. Cuma masa Umno dulu dia buat gomen tu cam bapak dia punya, urusan dasar bercampur aduk dgn parti...
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2019 01:24 AM From the mobile phone | Show all posts
slyfynx replied at 12-2-2019 11:52 PM


Baca ayat pertama

Setia pada negara tu patuh pada dasar2 yg dibuat oleh gomen of the day. Beza tu dgn setia dgn parti. Paham dok?
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2019 01:53 AM From the mobile phone | Show all posts
Kali ni saya bersetuju dgn mahathir.

Rakyat undi rejected bn umno, kalau u ni ambil gaji drp duit rakyat tapi kerja utk bn, sila berambus
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.050087s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list