Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
2375
View
43
Reply

Penjual TANPA Pembeli

[Copy link]

Author: apekcool    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 19-2-2019 04:19 PM | Show all posts
TT....


Ambil seminggu, rileks.  Tutup kedai...and u fokus pada Allah. Bukanla i ni ustzah....x langsung tapi ini je cara ...mintak DIA untuk bagi you tenang so akan ada cara utk solve.


Kejap...saya cari contact saya, ada sorang dia mmg jual barang barang umrah ni. And dia supply di kenanga mall.


Heiii jangan give up...



Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2019 03:20 PM | Show all posts
TT kne jual barang online gak..n kalu rajin bukak la carboot kt mana2 parking lot yg rmai pengunjung cm dekat2 bank, tempat makan cmtu..meollss slalu tgok org jual durian bukak carboot merata je n alhamdulillah sales laris..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2019 09:59 AM | Show all posts
Ya Allah kesiannya awak TT.. Sampai hati org tu buat awak mcm ni.. Mesti dia iri hati dengan awak ni TT

Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2019 10:02 AM | Show all posts
moonbug replied at 15-2-2019 11:56 AM
Dah try jual online macam Shopee, Lazada tak

Betul saranan saudara ni TT.. boleh cuba platform online plak. Skrg dah ramai yg berniaga online utk jimat kos sewa kedai..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2019 10:07 AM | Show all posts
Allahu.. Brt tul dugaan u TT.. Kuat smgt ye. Dlm bisness mmg ad pasang surut hasad dgki sume la.. sabar k!

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2019 10:09 AM | Show all posts
UbIkEnTaNg replied at 19-2-2019 03:53 PM
Kawan sy jual online. Alhamdulillah sale sentiasa ade. Dia jual kt fb je

I rasa untuk brg jualan TT sesuai kalau jual face2face. Kalau online dpt yg tmpat boleh cod kot oke. Yela TT jual brg hj umrah.. biasenye dorg suke try tgok2 dulu kann,..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2019 10:17 AM | Show all posts
Dahsyat ni.. kena follow juga ni.. TT ko mc mana skrg?

Aku baca ramai yg sarankan ko jual online. Aku pon gase bnde yg sama TT, baik ko jual online je nk cover modal. Mcm ko kate ko da tutup kedai, kalau ade rak ke ape ke yg x guna, ha ko jual ler skali. Iklankan kat carousell utk 2nd rak ko ke, meja ke ape jeala yg ko nk letgo brg kedai ko tu. atleast dapat la sikit modal ko balik..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2019 10:22 AM | Show all posts
Bab TT nak cari modal tu la i rasa mcm susah sikit kot. TT nanti u pm la i ye sb i nk tahu juga story penuh. jd tauladan..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2019 10:25 AM | Show all posts
icedlatte7 replied at 26-2-2019 10:22 AM
Bab TT nak cari modal tu la i rasa mcm susah sikit kot. TT nanti u pm la i ye sb i nk tahu juga stor ...

sb tu ramai akk2 ngn abg2 saran TT jual online. depa pon baguih bg idea buat online ni. Sbb nk cover modal kan. Mcm td aku ckp jual kat carousell tu kalau brg2 2nd kedai TT la. Ade nilai lagi taw. Buat2 lepas duit TT makan sikit pun jadi la. dugaan niaga ni mmg bsr

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2019 11:11 AM | Show all posts
adat niaga mang ado je yg xleh tgok org senang ciked. Dh biasa sangat peniaga tutup kedai sb perbuatan khianat. Sb tu ramai lari buat online ja lagi baguih.
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2019 11:24 AM | Show all posts
moonbug replied at 15-2-2019 11:56 AM
Dah try jual online macam Shopee, Lazada tak

Ramai gak sarankan platform ni. Tapi aku nak kongsi sbg brother la, kau jgn putus asa. Bab online ni kadang2 org kata senang tp senang kalau kau dapat cari platform yg ngam. Kekadang Platform yg mcm mudah.com / lelong bnyak scammer. Aku pernah terkena nasib baik aku tak caye dkt negro tu konon ckp da transfer duit lebih.. Hatok la die!

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2019 11:32 AM | Show all posts
UbIkEnTaNg replied at 19-2-2019 03:53 PM
Kawan sy jual online. Alhamdulillah sale sentiasa ade. Dia jual kt fb je

Facebook ni mmg aku tk rekomen la. Bukan ape. Lagi renyah bab kau kena share kat group2 tu. Sekali kena banned tggl harapan ja diknon. Lagipun Facebook tu org yg boleh tengok post ko tu kawan2 jeala. Eh bebel plak aku. Aku cuma kongsi pendapat ja. Nak bantu lebih2 pd TT aku tk terdaya.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2019 12:00 PM | Show all posts
icedlatte7 replied at 26-2-2019 10:09 AM
I rasa untuk brg jualan TT sesuai kalau jual face2face. Kalau online dpt yg tmpat boleh cod kot ok ...

Barang umrah memang orang lagi suka tgk face to face tapi sebab ada kedai, punya lah mark up harga. Sedih tgk kadang2 Kalau yang murah tu, mesti nipis.😔 Susah nak cari yang elok..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2019 12:15 PM | Show all posts
perakpahang replied at 26-2-2019 12:00 PM
Barang umrah memang orang lagi suka tgk face to face tapi sebab ada kedai, punya lah mark up harga ...

ha betul la kata ampa tu. Aku bg contoh guna carousell na. Aku set kan nak jual online dan aku benarkan pembeli buat COD la. Depa nak mai rumah aku ke, ke aku mai rumah depa ke kan. Dalam kes TT ni, TT kena betul2 tahu la cabang mana yang elok utk bantu dia. Harap ramai yg bantu ringankan beban TT na. aamiin

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2019 12:23 PM | Show all posts
Mana TT ni.. kami di sini bersedia nak dengar luahan TT.
TT oke tak? Update kami perkembangan terbaru TT please
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2019 12:26 PM | Show all posts
fai00 replied at 26-2-2019 11:32 AM
Facebook ni mmg aku tk rekomen la. Bukan ape. Lagi renyah bab kau kena share kat group2 tu. Sekali ...

La.. saya guna FB elok je bang. Siap pernah buat FB ads lagi.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2019 12:30 PM | Show all posts
icedlatte7 replied at 26-2-2019 12:26 PM
La.. saya guna FB elok je bang. Siap pernah buat FB ads lagi.

Aduh jgn lah salah phm. Bukan tak elok. Tapi tak rekomen. Yang buat FB ads tu kan berbayaq. Kita cuba bagi idea kat TT yg free marketing sikit ok
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2019 12:39 PM | Show all posts
fai00 replied at 26-2-2019 12:30 PM
Aduh jgn lah salah phm. Bukan tak elok. Tapi tak rekomen. Yang buat FB ads tu kan berbayaq. Kita c ...

Kalau tanya aku, aku cadangkan TT start balik bisness kat Carousell dulu. Sambil menjual stock2 TT, dalam masa sama perabihkan brg2 2nd yang nak di letgo. Pastu kembangkan semula bisness ampa na. Aku doakan semoga TT maju dan jaya juga.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2019 12:44 PM From the mobile phone | Show all posts
fai00 replied at 26-2-2019 12:39 PM
Kalau tanya aku, aku cadangkan TT start balik bisness kat Carousell dulu. Sambil menjual stock2 TT ...


Bagus perbincangan antara fai00 dan @icedlatte7 ...sila bincang lanjut lagi. ..cara2 meniaga online fb keburukan dan kelebihan dan face to face ni....

Akak rasa tt masih dalam kesusahan. ..mungkin dia baca thread ni. ...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2019 12:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Setiap posting tentang bisnes yang informative. Seperti..banyak bagi maklumat cara berbisnes., ..memberi pendapat menyelesaikan masalah dlm berbisnes, dan sebagainya yg berguna ...memang akak bagi kredit. ....
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.085324s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list