Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
1981
View
18
Reply

Penalti

[Copy link]

Author: noraidil_06    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 16-2-2019 11:03 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Sy teringin sangat nak buka thread di sini. Sy x minat bola. Tp sesekali tengok juga.

Soalan sy apakah itu penalti. Kenapa ianya diujudkan? Kenapa tiada penalti corner spt hoki?

Kenapa ada 11 player? Apa significant nye?

Tq. Harap sudi jawap thread kaunter pertanyaan sy.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 8-3-2019 11:32 AM From the mobile phone | Show all posts
Sebab bola sepak guna kaki... Tak menggunakan kayu... Sbb tu tiada penalti corner.... Kalau diikutkan hoki dulu pun ada penalti.... Tapi telah ditukar kepada penalti corner ikut peredaran masa...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-3-2019 11:49 AM From the mobile phone | Show all posts
Mrperfect2 replied at 8-3-2019 11:32 AM
Sebab bola sepak guna kaki... Tak menggunakan kayu... Sbb tu tiada penalti corner.... Kalau diikutka ...

Ade pun yg sudi jawap. Hehehehe
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-3-2019 11:50 AM From the mobile phone | Show all posts
Jom lepak bod ni nak? Alang-alang di sinun mcm menghalau-halau
Reply

Use magic Report

Post time 8-3-2019 11:57 AM From the mobile phone | Show all posts
Apapun mlm ni kedah mesti titik pahang punya.... Hahahaha
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-3-2019 03:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Mrperfect2 replied at 8-3-2019 11:57 AM
Apapun mlm ni kedah mesti titik pahang punya.... Hahahaha

Malam ni eh? Mrperfect2 Kedah tang mana? Ayah iols org Kulim.heheheh
Reply

Use magic Report

Post time 8-3-2019 04:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Aloq staq...
Reply

Use magic Report

Post time 8-3-2019 04:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Aloq staq... Pernah mai kaaa
Reply

Use magic Report

Post time 8-3-2019 04:08 PM From the mobile phone | Show all posts
noraidil_06 replied at 8-3-2019 03:49 PM
Malam ni eh? Mrperfect2 Kedah tang mana? Ayah iols org Kulim.heheheh

Ya.. Lawan kat kuantan... Live tak dak... Tggk kat iflix la
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-3-2019 05:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Mrperfect2 replied at 8-3-2019 04:07 PM
Aloq staq... Pernah mai kaaa

Mestilah. Tp jarang2
Reply

Use magic Report

Post time 8-3-2019 07:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Ooooooo.....
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2019 06:43 PM | Show all posts
nk main 21 plyer pn x de spe lrng
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2019 05:28 PM | Show all posts
Malam ni eh? Mrperfect2 Kedah tang mana? Ayah iols org Kulim.heheheh myprepaidbalance
Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2019 09:03 AM | Show all posts
Hoki pun dulu Ada penalty flick, Sekarang dah jadi penalty dribble...
Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2019 09:11 AM | Show all posts
Bola Kat msia ni boring terlalu Bnyk error, inefficiency, tak der skill, tak dramatic dan finally asyik citer politic. Kalau tgk Berita instead citer pasal gol2 menarik, momen dramatik dia pi citer pasal Perebutan kuasa Dlm fa...tak der otak punya media....ever since Aku buat match stats Aku dah tak Selera tgk local football, kalau tgk pun final jer tu pun asyik gol sendiri....bayangkan dari sorang yg hari2 main bola, Sampai nak Kena Tanya kwn uefa final channel berapa hahahahaha the more you know the boring its get hahahahaha
Reply

Use magic Report

Post time 22-9-2019 07:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Malam ni perak vs selangor
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-9-2019 08:29 PM From the mobile phone | Show all posts
aku_komeng replied at 22-9-2019 07:54 PM
Malam ni perak vs selangor

Mesti Perak kalah.hehehehe
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2019 11:02 AM From the mobile phone | Show all posts
noraidil_06 replied at 22-9-2019 08:29 PM
Mesti Perak kalah.hehehehe

Huhuhu...mmg kalah
Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2019 02:02 PM | Show all posts
Salam...

Thread ni dah lama ni, tapi baru harini saja jalan2 sini.... teringin nak jawab pulak

Soalan sy apakah itu penalti. Kenapa ianya diujudkan? Kenapa tiada penalti corner spt hoki?

Penalti ni hukuman la... Macam dalam undang-undang, ada hukuman penalti jugak... cumanya dalam sukan, penalti ni merujuk kepada hukuman yang paling berat, jadi ada syarat-syarat juga untuk pengadil nak berikan hukuman ni...

Diwujudkan supaya kesalahan berat yang dilakukan dapat balasan yang dikira wajar

Dalam bolasepak, ada sepakan sudut, tapi tiada penalti corner kerana sepakan sudut dalam bolasepak tiada syarat untuk semua pemain berada di luar kotak penalti dan jarak juga agak jauh. Justeru untuk dapatkan gol menerusi tendangan sudut, tidak semudah sepakan penalti.

Kenapa ada 11 player? Apa significant nye?

Ini permainan berpasukan sesuai dengan keluasan padang. Kalau lagi ramai pun boleh tapi akan bersesak lah, kalau sikit sangat terlampau penat pulak

Harap jawapan saya memuaskan lah ye...


Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.086999s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list