Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
9634
View
341
Reply

[Komunikasi] ...BORAK BAWANG @ SANTAI CAFE...

[Copy link]

Author: seribulan       Show all posts   Read mode

Post time 28-2-2019 09:27 AM | Show all posts
ismaha replied at 28-2-2019 09:22 AM
pagi neh breakfast
cucuq 3 ketoi...min cafe panasss....

pagi ni

aku layan nescafe

dengan karipap 4 ketul

baru habis 2 ketul
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2019 09:29 AM | Show all posts
intan_smsb replied at 28-2-2019 09:26 AM
taraaaaaaa

kalau anak sulung ade ni

vah vah vah......lelh ayaq liuq neh


p/s....tan, ko la eksen is turun gathering tiap2 tahun kot ko tak de pun...cemana la hai nk jumpa


Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2019 09:48 AM | Show all posts
seribulan replied at 28-2-2019 07:56 AM
Bahangnya sekarang kena minum ni- 100 plus

untuk panas badan ke ni?


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-2-2019 09:49 AM | Show all posts

Untuk yang kena heat stroke @ dehidrasi...

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-2-2019 09:50 AM | Show all posts

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-2-2019 09:51 AM | Show all posts

Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2019 09:51 AM | Show all posts
ismaha replied at 28-2-2019 09:29 AM
vah vah vah......lelh ayaq liuq neh

alaaa mana de selalu turun

bila lagi kau nak turun ni is

gan aku kan kene buat appoinment

is jom la turun lagi.. ajak  @runaway_dida skali
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2019 09:52 AM | Show all posts
ismaha replied at 28-2-2019 09:29 AM
vah vah vah......lelh ayaq liuq neh

is bila nak mai rumah aku

tak rindu ke masakan aku
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2019 09:53 AM | Show all posts
seribulan replied at 28-2-2019 09:49 AM
Untuk yang kena heat stroke @ dehidrasi...

ok sat lagi nak cari la

kalau air badak pun ok kan

tapi payau
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-2-2019 10:17 AM From the mobile phone | Show all posts
intan_smsb replied at 28-2-2019 08:53 AM
ok sat lagi nak cari la

kalau air badak pun ok kan

Kakak saya minum air badak, kurangkan panas badan
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-2-2019 10:20 AM From the mobile phone | Show all posts
ada potluck- nasi putih, dagang + goreng, pulut hijau, kari telur + ayam, sayur campur, gulai lemak nenas, cekodok, sambal bilis tempoyak, buah potong, air kosong + panas.
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2019 10:58 AM | Show all posts
intan_smsb replied at 28-2-2019 09:51 AM
alaaa mana de selalu turun

bila lagi kau nak turun ni is

memang la tak selalu turun kl...sbb mampu turun setahun sekali jeww

tu pasal bila is trun ko kena free time kot
tahun ni tak dpt lah kot sbb baru turun 9hb lepas
RINDU LAH MASAKAN KO




Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-2-2019 11:52 AM | Show all posts

Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2019 01:46 PM | Show all posts
seribulan replied at 28-2-2019 10:20 AM
ada potluck- nasi putih, dagang + goreng, pulut hijau, kari telur + ayam, sayur campur, gu ...

sambal ikan bilis tempoyak tu sedap nye

nasib baru lepas makan

tade la terliur
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2019 01:46 PM | Show all posts
teringat sambal colek tempoyak opah
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2019 01:47 PM | Show all posts
kalau dapat makan

memang hadap soranggg

senang je nak buat
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2019 01:49 PM | Show all posts
sambal tempoyak colek

bahan2:
tempoyak
ikan bilis
garam
belacan
cili api
*lesung batu
*pinggann dan sudu

mula2 tumbuk ikan bilis yg telah dibasuh bersama cili api dan garam.
tumbuk sampai lumat, kemudian masukkan belacan dan tumbuk lagi.
bila da bersatu, cedok dengan sudu letakkan dalam pinggan/piring.
kemudian boh la tempoyak kat sebelahnya.
bila makan tu, amek sikit ikan bilis tumbuk tu coleklah dgn tempoyakkk
shaduuuuuuunyaaaaaa boleh tambah 3-4 pinggan
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2019 01:51 PM | Show all posts
Edited by intan_smsb at 28-2-2019 01:55 PM

i kalau balik kampung memang tak boleh nak diet

kerja i kalau balik kampung

bangun pagi sarapan

tengok tv, pastu tertidur

makan tengahari tahu2 lunch da siap

makan lagi.. lepas selesai solat, lepak lagi depan tv dan tertidur

malam pulak kadang2 weols keluar bandar gi cari makan.. tu kalau rajin

kalau malas abeskan je semua lauk kat dapo
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2019 01:54 PM | Show all posts
tu belum lagi kalau makcik petik pucuk betik, celor buat ulam

i tareti makan pucuk betik ni

tapi masa bulan puasa, i buka posa kat mesjid kan

ade 1 makcik ni ajar i makan ulam betik

seronoknya taim puasa, masing2 bawak makanan lpstu berkongsi bersama

ade kakak ni die bawak pucuk kaduk, tu pun baru la pertama kali belajar makan ulam pucuk kaduk

baidewei ulam pucuk gajus pun sedap wehhhh.. i kenot move on.. mstu i belasah makan banyak wktu kt langkawi

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2019 02:02 PM | Show all posts
ismaha replied at 28-2-2019 10:58 AM
memang la tak selalu turun kl...sbb mampu turun setahun sekali jeww

tu pasal bila is trun ko ...

kenape ko turun awal sangat

ni makdik da xde kt kl pulak

makin susahlah nak jumpa rmi2 nnti
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.092188s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list