Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
7883
View
341
Reply

[Komunikasi] ...BORAK BAWANG @ SANTAI CAFE...

[Copy link]

Author: seribulan    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 1-3-2019 04:27 PM | Show all posts
Love yourself. It is important to stay positive because beauty comes from the inside out. Jenn Proske
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2019 04:33 PM From the mobile phone | Show all posts
seribulan replied at 1-3-2019 04:27 PM
Love yourself. It is important to stay positive because beauty comes from the inside out. Jenn Prosk ...

Beautifully written!

nak share jugak hehe

large.jpg

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-3-2019 04:36 PM | Show all posts
AlterEgo replied at 1-3-2019 03:33 PM
Beautifully written!

nak share jugak hehe

Dah ada yang takwil sajak awak power @mdhelmi
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-3-2019 04:37 PM | Show all posts
Beauty is power; a smile is its sword. John Ray
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2019 04:49 PM From the mobile phone | Show all posts
seribulan replied at 1-3-2019 04:36 PM
Dah ada yang takwil sajak awak  power @mdhelmi

Wah mantap @mdhelmi
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-3-2019 07:25 PM | Show all posts
The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams. Eleanor Roosevelt
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-3-2019 07:38 AM | Show all posts
Assalamualaikum wbt,

Jalan-jalan cari makan dengan femili
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2019 09:21 AM From the mobile phone | Show all posts
FB_IMG_1542031933356.jpg

Budaya bingsu korea dah sampai ke selatan thailand

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-3-2019 02:57 PM | Show all posts
chesfa replied at 2-3-2019 08:21 AM
Budaya bingsu korea dah sampai ke selatan thailand

Annyeonghaseyo (안녕하세요)


Nak black noodles...

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-3-2019 09:17 AM | Show all posts
Assalamualaikum @chesfa @intan_smsb @ismaha @AlterEgo @ipes2
Breakfast nasi lemak sponsored / air mineral
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2019 09:31 AM | Show all posts
Edited by ismaha at 3-3-2019 09:44 AM

waalaikumsalam
rini breakfast nes ais & nasi lemak ayam

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2019 01:05 PM From the mobile phone | Show all posts
chesfa replied at 2-3-2019 09:21 AM
Budaya bingsu korea dah sampai ke selatan thailand

Ni melampau nih! Hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2019 01:06 PM From the mobile phone | Show all posts
seribulan replied at 3-3-2019 09:17 AM
Assalamualaikum @chesfa @intan_smsb @ismaha @AlterEgo @ipes2
Breakfast nasi lemak sponsored / air m ...

Wa'alaikumussalam..

Wah nak sambal sotong boleh?
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2019 01:09 PM From the mobile phone | Show all posts
ternyata burger pasar malam cheese leleh lebih nikmat pada iolls kisah semalam. hihihi
20190302_232839.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2019 01:12 PM From the mobile phone | Show all posts
I choose inner peace. chewah tetiberrr
a26e138fdc244171f1ba0ef1c9306f58--art-pictures-transparent.jpg

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-3-2019 02:19 PM | Show all posts
AlterEgo replied at 3-3-2019 12:12 PM
I choose inner peace. chewah tetiberrr

Baru balik kenduri tahlil bff...Menu- Sup yong taufu, nasi ayam, ais coctail, sirap limau + brownies

KEIKLASAN DALAM BERIBADAHAllah Ta'ala berfirman:

Dan tidaklah mereka itu diperintahkan melainkan supaya sama menyembah Allah, dengan tulus ikhlas menjalankan agama untuk-Nya semata-mata, berdiri turus dan menegakkan shalat serta menunaikan zakat dan yang sedemikian itulah agama yang benar. (Surah al-Bayyinah: 5)

Rasulullah saw bersabda:

Dari Amirul mu'minin Abu Hafs yaitu Umar bin Al-khaththab bin Nufail bin Abdul 'Uzza bin Riyah bin Abdullah bin Qurth bin Razah bin 'Adi bin Ka'ab bin Luai bin Ghalib al-Qurasyi al-'Adawi r.a. berkata: Saya mendengar Rasulullah s.a.w. bersabda 3 : "Hanyasanya semua amal perbuatan itu dengan disertai niat-niatnya dan hanyasanya bagi setiap orang itu apa yang telah menjadi niatnya. Maka barangsiapa yang hijrahnya itu kepada Allah dan RasulNya, maka hijrahnya itupun kepada Allah dan RasulNya. Dan barangsiapa yang hijrahnya itu untuk harta dunia yang hendak diperolehinya, ataupun untuk seorang wanita yang hendak dikawininya, maka hijrahnyapun kepada sesuatu yang dimaksud dalam hijrahnya itu. (Muttafaq (disepakati) atas keshahihan hadis ini



Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2019 05:52 PM From the mobile phone | Show all posts
seribulan replied at 3-3-2019 02:19 PM
Baru balik kenduri tahlil bff...Menu- Sup yong taufu, nasi ayam, ais coctail, sirap limau + browni ...

sedapnya menu.. iolls dapat agak, bff and family sheolls mesti dah macam keluarga sendiri kan? hehe

nice sharing.. semoga hati & niat sentiasa refreshed..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-3-2019 08:33 PM | Show all posts
AlterEgo replied at 3-3-2019 04:52 PM
sedapnya menu.. iolls dapat agak, bff and family sheolls mesti dah macam keluarga sendiri kan? heh ...

Semua bffs berkumpul sekali tadi


REBUT LIMA PERKARA SEBELUM TIBA LIMA PERKARA

Firman Allah SWT:

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اتَّقُوا اللهَ وَلْتَنْظُرْ نَفْسٌ مَا قَدَّمَتْ لِغَدٍ وَاتَّقُوا اللهَ إِنَّ اللهَ خَبِيرٌ بِمَا   تَعْمَلُونَ. وَلا تَكُونُوا كَالَّذِينَ نَسُوا اللهَ فَأَنْسَاهُمْ أَنْفُسَهُمْ. ) الحشر18-19(

Maksudnya:

Wahai orang yang beriman!  Bertakwalah kepada Allah;  Renung dan fikirkanlah apakah yang dibekalan yang telah disediakan untuk hari esok. Bertaqwalah kepada Allah,  sesungguhnya Allah amat mengetahui setiap perbuatan yang kamu kerjakan. Dan janganlah kamu menjadi seperti orang yang telah melupakan Allah,  lalu Allahmenjadikan mereka lupa pada diri mereka. Mereka itulah orang yang fasiq. (Al-Hasyr, 59:18-19)

وَقَالَ عُمَرَ بْنِ الْخَطَّابِ رَضِيَ اللهُ عَنْهُ: حَاسِبُوْا أَنْفُسَكُمْ قَبْلَ أَنْ تُحَاسَبُوْا، وَزِنُوْهَا قَبْلَ أَنْ تُوْزَنُوْا، فَإِنَّ أَهْوَنَ عَلَيْكُمْ فِي الْحِسَابِ غَداً أَنْ تُحَاسَبُوْا أَنْفُسُكُمُ الْيَوْمَ، وَتُزَيِّنُوْا لِلْعَرَضِ اْلأَكْبَرِ، يَوْمَئِذٍ تُعْرَضُوْنَ لاَ تُخْفَى مِنْكُمْ خَافِيَةٌ.

Sayyidina Umar Ibn al-Khattab RA berkata:

Nilailah diri kamu sebelum ia dinilai (oleh Allah pada hari akhirat kelak), timbanglah ia sebelum ia ditimbang (oleh Allah pada hari perhitungan kelak), hitunglah diri kamu pada hari ini (iaitu ketika masih hidup di dunia ini), pasti lebih mudah bagi kamu untuk menghitung pada hari esok (yakni hari akhirat). Berhiaslah (dengan perhiasan iman dan taqwa) sebagai persiapan untuk hari kebangkitan yang sungguh dahsyat dan mendebarkan), hari itu kamu dibangkitkan dalam keadaan tidak berpakaian.





Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2019 09:34 AM | Show all posts
Assalamualaikum

pg ni breakfst berat ckit doo....
nasi dgn sup kaki ayem...sayur semangkuk


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-3-2019 09:41 AM | Show all posts
ismaha replied at 4-3-2019 08:34 AM
Assalamualaikum

pg ni breakfst berat ckit doo....

sup kaki ayam...

Sarapan sebelum berkursus- nasi + gulai tempoyak patin, terung berlado, peria goreng, air lemon + halia panas, dadih yam, nenas potong.



Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.083850s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list