Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
1081
View
6
Reply

1 juta lebih....pakaian alim menipu atau .....ada soalan maut dalam topic...

[Copy link]

Author: Truth.8       Show all posts   Read mode

Author
Post time 2-3-2019 12:38 PM | Show all posts |Read mode
Edited by Truth.8 at 2-3-2019 03:25 PM

Saya kurang minat  dgn pemimpin PAS skg  berbanding dulu... dulu2 lagi saya x suka hadi awang ini...tapi bila kita x suka ...adakah adil utk membuat fitnah?

isu pasal 1 juta lebih utk settle luar mahkamah...kenapa dia hadi bawang oppss sorry hadi awang buat gitu??? salah??? mungkin, sebab settle out of court ini bunyi macam hadi alim awang ini salah....tapi adakah dia keluar cek 1.4 juta tersebut?

setelah saya meniliti cek tersebut ...kemungkinan ada unsur2meragukan...  sebab:

Soalan maut :
1)   cek di tulis "americk sidhu (client name)"

soalan: adakah ia standard tulis cek atas nama (client name) ? tidak..bank akan tolak

2) tulisan angka 22 bukan tulisan dari orang melayu tapi tulisan dari india (hindu) atau matsalleh...saya pernah tulis topic  isu pasal tulisan gaya mat salleh lebih pada orang2 india tahun 13-8-2013 ..tulisan macam bulat2 gitu...ini  topic saya tulis dulu :mat salleh and indian almost same writing

so, adakah ia tulisan  dari orang melayu ? tidak

3) adakah ia nya fitnah? yes...sebab dari gaya tulisan cek dan di bayar ( client name)meragukan... atau kemungkinan ini kerja PAS atau pihak lain atau grand master bossku untuk mengelirukan rakyat dan pihak berkuasa kononnya PAS ini baik dengan menulis cek (cliet name)  supaya rakyat dan pihak berkuasa beranggapan  cek ini x betul  ...
.
4) Pelik sungguh .. cek kononnya dari TGHA ialah kepada Tetuan Americk Sidhu bukannya kepada Editor Sarawak Report .. .

Sungguh dahsyat dunia ini ....penuh dengan fitnah seolah-olah tidak takut pada yg Pencipta..

p/s: minggu lepas, saya menonton pembunuhan seorang lelaki asing di bunuh hidup2   kerana dendam....saya  tanya " Why GOD you keep silent, so many evil things happening now a days"  selepas 1 jam ... saya buka radio untuk dengar lagu ...keluar lagu  'GOD IS WATCHING US 3X  FROM A DISTANCE

tulisan ini  benar atas nama PENCIPTA.....so manusia kena sedar ...ada satu entiti yg berkuasa sedang melihat perbuataan kita....buat baik di bayar baik, buat jahat di bayar dengan Karma (jahat)..AWAS

Ini video lagu tersebut
Reply

Use magic Report

Post time 6-3-2019 03:06 PM | Show all posts
dia pun xsuruh awk minat kt dia.tak tahu baik diam dari termakan fitnah.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-3-2019 02:46 PM | Show all posts
Edited by Truth.8 at 7-3-2019 03:41 PM
miss_white replied at 6-3-2019 03:06 PM
dia pun xsuruh awk minat kt dia.tak tahu baik diam dari termakan fitnah.
Oh yer ke? yg video ini fitnah ??



Reply

Use magic Report

Post time 8-3-2019 03:09 PM | Show all posts
Truth.8 replied at 7-3-2019 07:46 AM
Oh yer ke? yg video ini fitnah ??

sebenar nya awak sengaja nk provoke. awak ni islam ka

berpakain alim ke apa tu cuma pakaian luaran je


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-3-2019 05:59 PM | Show all posts
Edited by Truth.8 at 8-3-2019 06:01 PM
miss_white replied at 8-3-2019 03:09 PM
sebenar nya awak sengaja nk provoke. awak ni islam ka

berpakain alim ke apa tu cuma pakaian lu ...

miss white aka black...di mana kenyataan saya provoke???? atau kamu terasa ??? islam kah kafir kah itu x penting..

Reply

Use magic Report

Post time 11-3-2019 10:03 PM | Show all posts
Baru la aku tau yang India dan Mat Salleh adalah sama sebab tulisan dia sama.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-3-2019 02:25 PM | Show all posts
ibnur replied at 11-3-2019 10:03 PM
Baru la aku tau yang India dan Mat Salleh adalah sama sebab tulisan dia sama.

betul lah...angka2 mcm 2 itu ada bulat2...mcm muruku gitu

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.075872s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list