Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
123
Return to list New
2414
View
47
Reply

PETRONAS Primax 95 dengan Pro-Drive

[Copy link]

Author: pikochew       Show all posts   Read mode

Post time 31-3-2019 11:54 PM | Show all posts
June01 replied at 30-3-2019 07:07 PM
Saya rasa pro drive jimat minyak x berapa la... rasa biasa2 sama ron95 lain shj...
x rasa apa2 be ...

Fungsi Pro Drive ini agak ambil masa untuk menikmati penuh fungsinya kerana minyak baru ini enjin kereta perlukan masa untuk menyesuaikan. Perlindungan atas enjin kereta juga agak perlukan masa yang agak lama.
Reply

Use magic Report

Post time 31-3-2019 11:58 PM | Show all posts
wiseguys9999 replied at 30-3-2019 05:53 PM
Primax pro drive yg bagus mmg nak puji, lagi byk org tidak tahu beza pro drive ni berbanding dgn l ...

Kenderaan kereta sendiri memang perlu jaga dengan baik untuk gunakan agak 10 tahun lebih. 95 Pro Drive ini paling sesuai kerana fungsi keutamaan adalah memastikan enjin kereta kami lebih bersih dan sampai tahun 10 enjin kereta masih boleh jalan dengan lancar.
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2019 12:01 AM | Show all posts
Edited by angang123 at 4-4-2019 09:58 AM
June01 replied at 26-3-2019 09:37 PM
bahan api petrol pro drive ni blh membersihkan enjin kita?? nanti nanti lah saya cuba

Bahan api yang Petronas gunakan dalam 95 Pro Drive lebih baik apabila bakar dalam enjin kereta dan enjin kereta akan bersih kerana bahan api ini akan bakar lebih sempurna.
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2019 12:05 AM | Show all posts
scorpionkiki replied at 27-3-2019 05:47 PM
Ooo....mmg la i puji..yg i kutuk kaw kaw primax pun bnyk jugak dulu...

Kepujian memang ada punya banyak yang dah cubakan juga cakap baik kerana cubakan minyak ini terutamanya ahli keluarga dan kawan-kawan. Ini juga mengujikan kualiti minyak Petronas dengan pengguna berikan jawapan yang ikhlas.
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2019 04:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Aitttt....rasa mcm ada ejen iklan saja. Woiiiii....tak perlu interframe lah lebih lebih...you are giving bad perception to petronas. Ngengott
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2019 12:05 PM | Show all posts
try petronas ron95 bru dengan petronas ron 97..lg syok ron 95 pro drive ni...
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2019 06:34 AM From the mobile phone | Show all posts
Selepas saya guna pro-driver (RON95) sudah berapa kali membantu enjin kereta Axia semakin bergerak bebas .Dulu saya selalu kerap guna RON97 (petronas) kerana ketika itu produk jenama baru (pro-drive ron95) masih diuji sebelum ke stesen petronas dibawa oleh lori tangki minyak (petronas ). Mulai 1hb/jan /2020. Ron95 akan diperkenalkan euro4 daripada euro2 untuk lebih menjimat dompet anda
Reply

Use magic Report

Post time 24-10-2019 03:14 PM | Show all posts
Petronas mmg syok weh guneee.. Ni aku baru tahu ada meet n greet dgn rider2 petronas sprinta moto gp.. Kena grab peluang ni..

https://www.facebook.com/PETRONASBrands/videos/575668739860845/

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.098182s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list