Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
8055
View
131
Reply

foundation & compact powder

[Copy link]

Author: duradanis    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 28-8-2019 07:48 PM From the mobile phone | Show all posts
pinksarah replied at 28-8-2019 05:47 PM
This is my daughter..

I also shared some view on hair regime dkt thread penjagaan rambut, with  ...

ok..nanti I pi tgk..tq
Reply

Use magic Report

Post time 29-8-2019 11:18 AM | Show all posts
Edited by BlueRose99 at 29-8-2019 11:20 AM



Kalau baca review ramai yang cakap L'oreal Infallible 24H Fresh Wear ni best sangat!

But as for me.. Hakak kurang gemar sikit. Rasa tebal walaupun calit sikit je. Pastu susah nak blend. Bila berpeluh kat dahi nampak bedak bercapuk²..
Tak tau lah..
Maybe sebab dah biasa dengan 'mousse' sebelum ni. Sebelum ni Hakak pakai Essence Soft Touch Mousse.. rasa ringan dan senang sangat nak blend. Paling penting muka tak berminyak dan tak bercapuk!



Reply

Use magic Report

Post time 2-10-2019 10:09 AM | Show all posts
baca semua review kat thread ni, iols mcm nak try je estee lauder tu..
Reply

Use magic Report

Post time 2-10-2019 03:09 PM | Show all posts
awanysss replied at 2-10-2019 10:09 AM
baca semua review kat thread ni, iols mcm nak try je estee lauder tu..

yes, you should
Reply

Use magic Report

Post time 2-10-2019 03:10 PM | Show all posts
jagung5 replied at 28-8-2019 01:43 AM
mac compact powder foundation ke..or kena pakai foundation dulu then sapu compact powder ni pulak

i pakai ni..takyah pakai foundation dah
Reply

Use magic Report

Post time 4-10-2019 01:04 PM | Show all posts
any suggestion utk loose powder? kulit i jenis kering
Reply

Use magic Report

Post time 4-10-2019 02:27 PM | Show all posts
chip92 replied at 4-10-2019 01:04 PM
any suggestion utk loose powder? kulit i jenis kering

untuk kulit kering rasanya better prep you face before an makeup or even just a powder. i pernah pakai few brand loose powder jugak..mcm Laura mercier, mac, too face ,innisfree, silkygirl ..i just make sure my face is prep well before apply any powder
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2019 12:53 AM From the mobile phone | Show all posts
hidet replied at 2-10-2019 03:10 PM
i pakai ni..takyah pakai foundation dah

boleh tunjuk gambar tak
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2019 11:22 AM From the mobile phone | Show all posts
jagung5 replied at 6-10-2019 12:53 AM
boleh tunjuk gambar tak

Yang ni you..
Screenshot_20191006_112126.png
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2019 01:12 PM From the mobile phone | Show all posts
hidet replied at 6-10-2019 11:22 AM
Yang ni you..

ok..tq hidet...
Reply

Use magic Report

Post time 7-10-2019 08:44 AM From the mobile phone | Show all posts
jagung5 replied at 2-8-2019 05:16 PM
..

hari tu baca dkt forum juga,kata produk Yeppen ni ok..so I pi beli..ada jual dkt Guardian. ...

Tak pernah nampak fd jenis paket macam ni. Nanti nak cari lah. Tq sis.
Reply

Use magic Report

Post time 7-10-2019 08:57 AM From the mobile phone | Show all posts
I sekarang pakai maybelline fit me. Oklah dengan kulit i.
Loose powder paling suka dermacolor fixing powder tapi susah nak dapat. Dia geng2 dgn fd krayolan.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-10-2019 10:16 AM | Show all posts
amyza replied at 7-10-2019 08:57 AM
I sekarang pakai maybelline fit me. Oklah dengan kulit i.
Loose powder paling suka dermacolor fixi ...

fit me uolls pakai code apa?
Reply

Use magic Report

Post time 7-10-2019 11:51 AM From the mobile phone | Show all posts
amyza replied at 7-10-2019 08:44 AM
Tak pernah nampak fd jenis paket macam ni. Nanti nak cari lah. Tq sis.

sama...setakat 2 produk yeppen tu yg I rasa best Busy women all in one moisturiser(sbb tak pyh pakai toner dgn sunscreen dia...dua2 tak berminyak sgt...tapi sunscreen tu tak semua guardian ada jual..
Reply

Use magic Report

Post time 7-10-2019 11:54 AM From the mobile phone | Show all posts
ada sapa2 pernah try produk NRC tak...bedak compact mikro dia tu set sekali dgn brush tu ok tak...produk NRC ni jenis timbang kilo juga ke
Reply

Use magic Report

Post time 7-10-2019 12:15 PM From the mobile phone | Show all posts
duradanis replied at 7-10-2019 10:16 AM
fit me uolls pakai code apa?

128. Payah nak cari code color,semua hampir sama.
Reply

Use magic Report

Post time 7-10-2019 12:17 PM From the mobile phone | Show all posts
jagung5 replied at 7-10-2019 11:54 AM
ada sapa2 pernah try produk NRC tak...bedak compact mikro dia tu set sekali dgn brush tu ok tak...pr ...

Cuba tengok review noel faizal dekat youtube. Review ikhlas.kalau elok dia puji, tak bagus dia bagitau. Fd Alhaalfa pun dia ada review jugak.
Reply

Use magic Report

Post time 7-10-2019 12:53 PM From the mobile phone | Show all posts
amyza replied at 7-10-2019 12:17 PM
Cuba tengok review noel faizal dekat youtube. Review ikhlas.kalau elok dia puji, tak bagus dia bag ...

ok..tq amyza
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-10-2019 01:38 PM | Show all posts
amyza replied at 7-10-2019 12:17 PM
Cuba tengok review noel faizal dekat youtube. Review ikhlas.kalau elok dia puji, tak bagus dia bag ...

alhaalfa tu ok ke uolls??
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2019 06:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Dulu I pakai MAC studio fix foundation. Now I pakai Make Up For Ever matte velvet blurring powder foundation ( panjang btl nama ) so far I like it so much because it looks so natural and x rasa heavy.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.087999s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list