Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
8148
View
131
Reply

foundation & compact powder

[Copy link]

Author: duradanis       Show all posts   Read mode

Post time 8-10-2019 06:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Dulu I pakai MAC studio fix foundation. Now I pakai Make Up For Ever matte velvet blurring powder foundation ( panjang btl nama ) so far I like it so much because it looks so natural and x rasa heavy.
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 12:38 AM From the mobile phone | Show all posts
Dior 24h undercover pun best jugak.
Rasa macam tak pakai apa sangat.
Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2019 11:28 AM | Show all posts
nak tanya.. korang pakai foundation... lepas pakai mcm tuh gak muka ko....

kire mcm mane tuh?
Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2019 01:56 PM | Show all posts
MakcikPrada replied at 8-10-2019 06:07 PM
Dulu I pakai MAC studio fix foundation. Now I pakai Make Up For Ever matte velvet blurring powder fo ...

Make Up For Ever matte velvet blurring powder foundation produk jenama ape?

Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2019 03:52 PM From the mobile phone | Show all posts
aina_shaira replied at 12-10-2019 01:56 PM
Make Up For Ever matte velvet blurring powder foundation produk jenama ape?

Jenama Make Up For Ever, I x reti tepek gambar, u Google je, I suka sbb its powder foundation, senang n cepat
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2019 10:56 AM | Show all posts
i pakai maybelline superstay 24hr. mmg best gilersssss. sbb i suka fd yg full coverage. sebelum ni pakai huda beauty, ok..tp mahallll. so try la maybelline fd tu. sbb tgk review semua cakap best. and i beli guna, mmg best punnnn. tahan lamaaaaa muka nampak glowingggg
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2019 09:39 AM | Show all posts
NickiMinaj replied at 14-10-2019 10:56 AM
i pakai maybelline superstay 24hr. mmg best gilersssss. sbb i suka fd yg full coverage. sebelum ni p ...

yg 24hr ni ade pump kan.nk try fitme tp xde pump, i xsuke fd yg xde pump xreti nk kontrol.

Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2019 02:23 PM | Show all posts
sy kulit jenis oily.. x sesuai pakai maybelline fit me.. rasa kulit cepat berminyak

sekarang saya pakai Max Factor Facefinity All Day Flawless 3 In 1 Liquid Foundation

memang rasa best sebab  senang blend, x berat di muka, dan kulit x cepat berminyak semula.. love it
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2019 06:38 PM | Show all posts
pakai foundation dgn powder Revlon Colorstay sbb sesuai dgn kulit muka. yg penting muka tak melekit bila cuaca panas.

compact powder simplysiti pun best yang Simply Elegant tu
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2019 11:10 PM From the mobile phone | Show all posts
damiqula replied at 17-10-2019 09:39 AM
yg 24hr ni ade pump kan.nk try fitme tp xde pump, i xsuke fd yg xde pump xreti nk kontrol.

Fit me ade lah yg pump. Iols baru beli last week. Botol dia tinggi sikit dari yg takde pump
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-10-2019 01:56 PM | Show all posts
razfira0707 replied at 17-10-2019 02:23 PM
sy kulit jenis oily.. x sesuai pakai maybelline fit me.. rasa kulit cepat berminyak

sekarang saya ...

dekat drug store ada jual ke uolls fd u cakap ni? sbb iolls pun dah pakai mb fit me muka oily, then tgh confius sebab fd or compac powder i pakai tu buat muka i oily
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2019 02:07 PM | Show all posts
duradanis replied at 18-10-2019 01:56 PM
dekat drug store ada jual ke uolls fd u cakap ni? sbb iolls pun dah pakai mb fit me muka oily, the ...

ade u dekat Watson.. tapi i x pasti lah kat setiap watson ke ape.. i beli kt watson SOGO KL

i pakai Catrice and Fit Me dulu selang seli hari, and bila pakai Fit Me muka cepat berminyak.. cuma yang best dia senang blend la.. itu je la yg ok. hehe
Reply

Use magic Report

Post time 19-10-2019 07:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Iols baru beli estee lauder sebab kat sini ramai suggest
So far, iols suka sangat.. Xtebal mana..
Iols suka make up simple2 he
Fenty iols xberapa ngam sebab nampak.tebal dan nampak make up
EL iols nampak natural look dan ringan
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2019 08:45 AM | Show all posts
wana89 replied at 19-10-2019 07:38 PM
Iols baru beli estee lauder sebab kat sini ramai suggest
So far, iols suka sangat.. Xtebal mana..:l ...

welcome to EL club..heheheh.. best kan... my EL dah nak habis..taktau nak continue with EL or nak try brand lain pulak..takut x dpt yg elok mcm EL
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2019 02:30 PM | Show all posts
True-X replied at 12-10-2019 11:28 AM
nak tanya.. korang pakai foundation... lepas pakai mcm tuh gak muka ko....

kire mcm mane tuh?

lps pakai foundation mcm tu jgk muka? u mean takde coverage ke?

maybe foundation yg u pakai tu jenis sheer coverage. lps tu,kene pulak kalau u apply guna sponge. jadi sponge tu dh absorb byk foundation yg u pakai.


u pakai foundation apa?
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2019 02:37 PM | Show all posts
hidet replied at 21-10-2019 08:45 AM
welcome to EL club..heheheh.. best kan... my EL dah nak habis..taktau nak continue with EL or nak  ...

i suka EL DW. elok sgt coverage dia.

sblm beli DW, i ingt nak angkat Nars serum fd. tp bila test, mehh..tak kena dgn finishing yg i nak. bila test DW baru oh wow! masuk dlm bakul. hahaah!


next i nk cuba Hourglass Veil fd stick & Laura Mercier fd.
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2019 03:18 PM | Show all posts
babydoll replied at 21-10-2019 02:37 PM
i suka EL DW. elok sgt coverage dia.

sblm beli DW, i ingt nak angkat Nars serum fd. tp bila te ...

khennsss..mmg cantik finishing EL DW ni..iols love love sgt...ramai jugak review kata hourglass best..nanti you try la dulu, then let us know..ok ke tak.hihih..
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2019 03:20 PM | Show all posts
apa lagi nak tepek kat muka tu make our face full coverage tanpa ada flaw sebiji pun.. adakah utk tebalkan fd  .. tgk org  mekap cantik je..xde nampak mcm pasir pasir kat muka..smooth je.. mcm telur rebus...
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2019 03:29 PM | Show all posts
hidet replied at 21-10-2019 03:20 PM
apa lagi nak tepek kat muka tu make our face full coverage tanpa ada flaw sebiji pun.. adakah utk te ...


kalau u build up fd bg tebal,bila awal2 mekap mmg nampak elok. yg jadi masalah tu lps u keluar rumah atau dh pakai for a few hours. time tu fd nk nampak bercapuk la,oxidize la. tu yg org kata klo tampar abes jerebu satu KL. hahaah!


nak nampak kulit super smooth bila pakai fd tu xde lain melainkan having a good skin surface. kalau u focus jaga kulit supaya minimal issues,bila pakai full coverage mmg akan smooth.

selain tu, u kene properly prep sblm apply fd. pilihan fd yg seswai pun jadi faktor jgk. kkdng tak semestinya full coverage tu je elok. i pakai Dior Backstage fd, medium coverage. tp elok sgt finishing dia. lagi satu pemilihan application tools pun mainkan peranan mcm mana finishing fd tu.


girtuh la pandangan i
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2019 03:35 PM | Show all posts
babydoll replied at 21-10-2019 03:29 PM
kalau u build up fd bg tebal,bila awal2 mekap mmg nampak elok. yg jadi masalah tu lps u keluar r ...

thanks for your input..
kulit makin menua ni..susah la nak dpt mcm time muda remaja khenn..
kalau pakai primer , it helps.. tapi xla se-smooth retis retis.hahhah..berangan sangat...
dalam gambar tak nampak sgt pasir pasir ni..tapi in real.geram tengok..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.098405s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list