Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
8137
View
131
Reply

foundation & compact powder

[Copy link]

Author: duradanis       Show all posts   Read mode

Post time 22-10-2019 01:41 PM | Show all posts
mine is oily skin..

now i pakai L'oreal True Match Even Perfecting Powder Foundation (Nude Ivory - N2)

best! muka nampak fresh, even cleaner kat office selalu tanya akak pakai bedak apa? hehe nampak glowing katanya

nak murah, boleh beli online time sale (lazada) dapat half price
Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2019 11:49 AM From the mobile phone | Show all posts
iols ada 3 fd. utk daily wear pakai fitme 128, texture dia just nice utk blend. tp cepat oxidise lah ngan muka i.

utk function or bila period, pakai alha or fenty. alha kod fervi-  nmpk cam kuning sgt tp bila blend just nice. tak oxidise secepat fitme

fenty fd paling win. bila pakai x rasa pakai bedak,  duduk dlm panas pun x cair. menten je mekap cuma texture dia likat sikit, kene blend cepat2

next wishlist iols nak try Estee Lauder
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2019 09:11 AM | Show all posts
cassriena replied at 4-11-2019 11:49 AM
iols ada 3 fd. utk daily wear pakai fitme 128, texture dia just nice utk blend. tp cepat oxidise lah ...

same fitme code dgn I..128..ye betui..terasa jugak cepat oxidized

u terbalik dgn I.. I skrg pakai EL for event, lepas ni nak try Fenty pulak.. Fenty u pakai code ape ? since fitme code kita sama, perhaps tone kulit kita pun sama la.i dah swatch fenty cuma xgrab lagi...tunggu sale
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2019 11:11 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by cassriena at 6-11-2019 07:56 AM
hidet replied at 5-11-2019 09:11 AM
same fitme code dgn I..128..ye betui..terasa jugak cepat oxidized

u terbalik dgn I.. I skrg pak ...


fenty i pakai kod 190, i amik neutral sbb dia can go for light to medium skin.

yg i notice, fit me ni dah pakai muka nampak matte. tp fenty ni soft matte, ada nmpk cam glowing2 . tbh iols lebih prefer dewy look
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2019 11:31 AM From the mobile phone | Show all posts
kecikgurl replied at 19-3-2019 02:42 PM
i oily skin jugak..foundation yg paling best pakai takat nih Revlon dengan the ordinary..

Setuju! Jenis combination sikit and kulit muka kusam/tak sekata. Dedulu guna Revlon. Then skrg guna cc cream Clinique - super best! Tp guna tu je skrg sbb keje kadang berpeluh, malas nk tepek foundation
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2019 11:33 AM From the mobile phone | Show all posts
pinksarah replied at 3-4-2019 06:21 PM
Smeared ni sbb u x pakai setting spray..

Dulu2 i mcm tu jugak..

Good info kaka, tq for the tips! I guna yg primer tu je, taktau pulak pakai setting spray tu
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2019 04:08 PM | Show all posts
I jenis oily, I tak pakai fd I just pakai compact powder CPG
Mula2 nak try je tapi lama2 best sangat dia mcm serap minyak kat muka
So skrg dah pakai dekat 10 kot
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2019 01:58 PM From the mobile phone | Show all posts
@nura88 babe baca sini
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2019 04:29 PM From the mobile phone | Show all posts
pitera replied at 21-11-2019 01:58 PM
@nura88 babe baca sini

okay tenkiuu, nah munge hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2019 12:02 PM | Show all posts
kalau nak jalan2 on weekend or malam hari , glamer2 - i pakai foundation YSL all hours or chanel

kalau gi pasar, opis - i pakai Maybelline compaq  RM10 ( beli time sale )  hehehehe pastu spray dengan fix plus dari MAC, terus cantik!!

Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2019 12:49 AM From the mobile phone | Show all posts
dewi_rina replied at 19-11-2019 04:08 PM
I jenis oily, I tak pakai fd I just pakai compact powder CPG
Mula2 nak try je tapi lama2 best sanga ...

cpg tu apa you
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2019 11:06 AM | Show all posts

Cik puan gojes, produk malaysia, masa beli tu 59.90 harga international
Skrg harga dia 39.90 kot
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.076870s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list