JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12740
View
114
Reply

Kenapa Artis Yang Sama Saja Hadir Majlis Jenama Mewah? - Ini Jawapannya

[Copy link]

Author: Cari-Azza       Show all posts   Read mode

Author
Post time 20-3-2019 12:27 PM | Show all posts |Read mode






Orang ternama dengan barangan berjenama mewah sememangnya tidak boleh dipisahkan. Kedua-dua pihak saling memerlukan untuk kekal trending. Apatah lagi di zaman media sosial  yang semuanya perlu seiring supaya masing-masing kekal relevan dalam industri seni mahu pun pasaran semasa.


Namun, jika anda perasan hanya artis tertentu dan hampir sama sahaja menghadiri majlis pelancaran barangan mewah ini. Adakah mereka melobi jenama mewah ini hingga muka mereka sentiasa hadir dalam majlis elegan ini, atau artis lain tidak pandai masuk majlis?


Pengulas industri seni yang juga pernah menjadi forumner Cari, Sepit Siput memberi komen ikhlasnya di laman Instagram bahawa kehadiran selebriti dalam majlis sebegini menjelaskan tahap profesional dan aura yang dibawa oleh mereka. Jadi, bukan calang-calang ya yang menghadiri majlis elegan ini. Kalau sentiasa dihurungi gosip panas, pasti jenama ini tidak memandang mereka.



  



Selain bertemu rakan seni, selebriti juga harus bijak membawa diri, berpakaian kena dengan majlis, bijak berkomunikasi, pandai mencipta ruang perbualan sesama tetamu dan lain-lain. Jadi, artis yang tiada keyakinan diri, suka berdrama dan citarasa fesyen teruk ppasti tidak dijemput menghadiri majlis ini.



"Acara sebegini win win situation kepada penganjur dan juga selebriti. In this case, selebriti dapat peluang

untuk endorsement product dan macam-macam lagi. Dalam hal sebegini PR Manager memastikan artis mereka

diundang ke acara sebegini supaya tak bergelar artis sangkak ya. Artis sendiri kena repo baik, silap-silap

lone ranger artis yang takda manager pun dapat undangan kalau communication skills bagus.



Antara pasangan yang sentiasa menjadi tumpuan




Merujuk kepada video kehadiran Selebriti ternama yang menghadiri acara anjuran Coach, kelihatan kelibat penyanyi Indonesia, Anggun, Zahirah Mac Wilson diiringi Aiman Hakim Ridza, pasangan meletup Fazura dan suaminya Fattah Amin, Bront Palarae, Keith Foo dan Atlet Riduzan Puzi. Kehadiran mereka disambut meriah oleh jurugambar dan juga peminat-peminat yang berada di luar dewan.



Ada juga netizen yang turut memberi komen mengenai kehadiran artis awal tahun 2000 sekaligus menjelaskan artis yang tidak menarik tidak akan dijemput.







Kredit foto: IG




"Dulu pernah ada artis yang kena halau balik sebab datang event pakai barang fake ya, dan belum lagi senarai artis yang

diblacklisted sebab "buat hal" di acara-acara classy camni. Walaupun tak ramai , tapi wujudlah golongan artis yang

tak boleh dibawa majlis. Bagi meols, acara acara sebegini merupakan peluang dan pembuka jalan kepada

selebriti untuk lebih diangkat imej dan sumbangannya terutama dalam bidang seni dan juga retails.



Malahan ia turut mengundang rasa ingin tahu netizen mengenai artis yang dihalau dari majlis barangan Louis Vuitton (LV) kerana memakai barangan LV tiruan. Hinggakan ada wartawan akhbar tempatan yang turut ingin tahu siapa yang dimaksudkan tetapi ianya tidak dijelaskan oleh SepitSiput.



Kredit foto: IG




Kesimpulannya, hanya artis yang tampak elegan serta bijak mencuri peluang dalam ruang lingkup korporat akan mendapat impaknya. Ini kerana orang korporat tidak mengenali selebriti dari hasilkerjanya. Mereka mengenali kerana hubungan baik yang terjalin antara artis dan juga jenama mewah ini. Jadi, artis mana lagi yang sentiasa menjadi pilihan jenama antarabangsa? - CARI


Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2019 12:33 PM | Show all posts
betul lah tu...

kalau nak jadi retis yg setakat berlakon & menyanyi je kat malaysia ni susah juga nak survive. satu lg cara nak dpt income lebat jadi brand ambassador / product endorser....tp utk jadi tu, kena berilmu, berpewatakan menarik sesuai ngan value brand nak dibawa.

Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2019 12:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Okay now Iollss paham knp balik2 muka yg sama je yg dtg majlis2 sebegini.
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2019 01:23 PM | Show all posts
jadi kalau dah dapat pergi launching macam ni dapat coach free tak... kakakakakakakkakakaka
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2019 01:27 PM | Show all posts
wow sgt...sbb ada ridzuan puzi kah?
baju anggun tu napa mcm beg plastik je time dia kuar dr van tu...
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2019 01:27 PM From the mobile phone | Show all posts
biozipstar replied at 20-3-2019 01:23 PM
jadi kalau dah dapat pergi launching macam ni dapat coach free tak... kakakakakakakkakakaka

Dpt u kita marhean pi launch estee lauder dpt set mini free dgn voucher
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2019 01:28 PM | Show all posts
.... sapa yg selalu pakai jenama FAKE tu?
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2019 01:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Saper yg kena halau dan ada yg kena blacklist tuh..cer share..
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2019 01:35 PM | Show all posts
meols pun nak tau siapa yang bawak fake lv tu.
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2019 01:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Zahirah dah tak kawan dengan Fazura ke? Tak nampak dah theyols komen puji-pujian dalam IG.
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2019 01:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Che taa x pnh upload plak.pi majlis mcm ni. Padahal sheol dgn kemewahan x dpt dipisahkan
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2019 02:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Mleeen82 replied at 20-3-2019 01:28 PM
.... sapa yg selalu pakai jenama FAKE tu?

Chuols jgn nak cakap cheta eh
Sheols sorang je kat msia ni hader spek mata TV lcd serta tepakse sewa rumah nak simpan beg hermes gucci chanel yg terlampau banyak tuh
Sheols tak layan event2 gini. Diva mcm sheols deal direct dgn kilang beg kat China je
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2019 02:40 PM From the mobile phone | Show all posts
kami nak che ta!
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2019 02:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Berani mereka pkai FAKE
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2019 02:50 PM | Show all posts
bukan sebab dorang pun ada beli barang designer tu ke?
so boleh tengok retis mana pakai barang ori mana pakai fake..
yang pakai fake sah sah la takkan dijemput ke mana-mana majlis walaupun dok tunjuk ada berpuluh handbag designer tu
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2019 02:52 PM | Show all posts
Ohhh menarik facts ni, yela international brands kat Malaysia ni pun nak kene ada star power from our local celebrities jugak kan. Tak selalu brand brand ni nak bawak duta international mereka ke Malaysia ni.
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2019 02:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Tersedak nek jena baca... aku lum ada cucu dah nek jena
Dulu2 muka x pernah miss event camni.. camelia,ida nerina,gee..
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2019 02:57 PM From the mobile phone | Show all posts
cha-cha replied at 20-3-2019 01:37 PM
Zahirah dah tak kawan dengan Fazura ke? Tak nampak dah theyols komen puji-pujian dalam IG.

Both of them ok....masa kat event coach tu, faz ada berborak ngan zahirah. Dlm igs PA Faz..... cuma Faz ni dia  ada bff dia sendiri, Ira pun dah ada Aiman...tapi sbg rakan industri, derang ok jer
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2019 02:58 PM From the mobile phone | Show all posts
rosevelvet replied at 20-3-2019 01:51 PM
Che taa x pnh upload plak.pi majlis mcm ni. Padahal sheol dgn kemewahan x dpt dipisahkan

Sebab beg2 dia fake
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2019 03:33 PM | Show all posts
Acikgomen replied at 20-3-2019 02:07 PM
Chuols jgn nak cakap cheta eh
Sheols sorang je kat msia ni hader spek mata TV lcd serta te ...

direct China?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.056586s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list