Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
856
View
7
Reply

Kelab Milik Seungri Didakwa Terlibat Rasuah, Penggunaan Dadah Dan Pelacuran

[Copy link]

Author: top5complete       Show all posts   Read mode

Author
Post time 20-3-2019 12:50 PM | Show all posts |Read mode

Sumber: Instagram



Berita menyedihkan buat para peminat kpop tanah air, ahli penting dan menjadi tulang belakang dalam kumpulan "Big Bang" iaitu Seungri umum menarik diri dari kumpulan gergasi itu setelah didakwa terlibat dalam aktiviti haram. Kelab miliknya dituduh menjalankan aktiviti haram seperti rasuah, pelacuran, dadah.

Berita mengejutkan ini diumumkan sendiri oleh penyanyi tersebut di akaun Instagramnya.


Menurut Seungri dia mengambil keputusan tersebut kerana kontroversi yang melanda dirinya semakin parah, selain dia juga masih dalam siasatan pihak berkuasa Korea.


  



Hampir 6 bulan dia menerima pelbagai kritikan dan komen negatif daripada netizen. Dia tidak mahu meneruskan kerjayanya kerana tidak mahu rakan dan keluarganya terluka. Dia juga mengucapkan ribuan terima kasih kepada seluruh peminat di Korea dan seluruh dunia yang setia menyokong kumpulan mereka selama ini.

"Untuk kebaikan dan menghomati BIGBANG dan juga YG, karier saya berakhir di sini. Saya mahu meminta maaf sekali lagi. Terima kasih untuk segalanya," tulisnya. - CARI



BACA JUGA NI
So Sweet Abby Dan Norman Kini Kembali Bersama
"Beli Rumah Loan Pun Nak Kecoh" - Daiyan Trisha Dikecam
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2019 01:52 PM | Show all posts
why riri why
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2019 03:26 PM | Show all posts
even presiden korea selatan pun dah arahkan siasatan menyeluruh sampai ke peringkat kementerian. puncanya salah sorang artis yang terlibat tu ada mention yang dia ada hubungan dengan pegawai polis pangkat tinggi yang kerja di Blue House. and pernah bg tiket VVIP / VIp pada isteri pegawai tu yang sekarang menetap di Malaysia.

somehow.. i was amaze dengan kadar hukuman yang sangat laa minimum nak dibandingkan dengan kesalahan yang dibuat tu
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2019 04:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Yg plg jijik acquaintance dia..si jong joon hyun...sebar vid seks dgn pompuan2 yg pernah tido dgn dia...jijikkkkkkkkk...

Seungri kalau betul dakwaan dia jd bapak ayam..kau pon jijikkkkkkkkkkkkkk...mohon merrput dlm pe jara jgn keluar dah...

Big bang mmg byk kontroversi tp semua dpt bounce back...gd dgn kes marijuana...top dgn kes dadah n alcoholic..daesung langgar org..tp seungri nk broke law dlm large scale...mmg selamat la kau
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2019 04:20 PM | Show all posts
pai.kacang replied at 20-3-2019 03:26 PM
even presiden korea selatan pun dah arahkan siasatan menyeluruh sampai ke peringkat kementerian. pun ...

aduh malaysia lagi kena
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2019 08:32 PM | Show all posts
big bang will not be the same anymore
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2019 10:22 PM | Show all posts
Gi mampos YG, walaupun susah aku mmg tak akan dengar lagu dari company YG dah.Criminal.
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2019 11:05 AM | Show all posts
baru smlm tgk die ni dkt RM di astro prima, kesian uolls. terus bersara
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.153818s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list