Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
2305
View
98
Reply

Dah lama kawen tapi still tak dapat rezeki anak lagi. Anyone?

[Copy link]

Author: Camilia    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 2-4-2019 08:15 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Benda benda gini selalu perempuan la sensetippp. Kadang kalau tgk member up status 'Alhamdulillah otw nk jd mommy to be' pun dah buat kita macam arghhh even act kita happy utk dia. Kan? Korang sama macam aku ke tak?

Dulu selalu fikir kenapa orang lain senang gila nak pregnant kenapa aku susah gila. Baru 2 tahun gais, kepala hati dah weng. Tapi berserah pada 'Dia'.

Tapi alhamdulillah, setelah lama menanti akhirnya aku berpeluang nak jadi mommy. Bahagia dia, allah je tau. Aku doakan yang sama utk korang timang baby. Doakan kami.
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2019 08:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Congrats! Semoga sihat2 selalu
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2019 08:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Nk tnya.. mn satu ujian dipilih...


Xde ank atau suami kawen lain?
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2019 08:34 PM From the mobile phone | Show all posts
TT.. Apa tipsnya chuolls? Kongsi la sikit
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2019 08:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Semoga sentiasa dimurahkan rezeki  Allah adalah sebaik baik perancang.
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2019 08:47 PM | Show all posts
chenta_dewi replied at 2-4-2019 08:33 PM
Nk tnya.. mn satu ujian dipilih...

mana ada ujian boleh pilih2.
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2019 08:49 PM From the mobile phone | Show all posts
rahiqa replied at 2-4-2019 08:47 PM
mana ada ujian boleh pilih2.

Memang..kalau ikut semua org xnak ujian ..

Tp dgn melihat ujian lebih teruk jadikan kita lebih bersyukur
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2019 09:29 PM | Show all posts
alhamdulillah tahniah..adik aku lelaki 12thn dah kawin.
blm ada rezeki lg.adik ipar aku dah usaha mcm2 jg tp ya lah
blm dpt jg..mereka redha dah.kami pun tak penah sibuk2 tanya
bila nak ada anak..rezeki anak blm ada lg kan tp rezeki kerjaya
alhamdulillah dua2.kami ckp sabar byk.abaikan org lain ckp tu..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-4-2019 09:41 PM From the mobile phone | Show all posts
chenta_dewi replied at 2-4-2019 08:33 PM
Nk tnya.. mn satu ujian dipilih...



Masa tu. Dua dua ni saya terima dgn hati yg terbuka. Baru 2 tahun dh redha. Tipis nau rasa giveup. Tapi laki taknak.

Tapi alhamdulillah. Aturan yg cantik allah bagi. Sekarang saya mengandung.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-4-2019 09:42 PM From the mobile phone | Show all posts
limaubali007 replied at 2-4-2019 08:34 PM
TT.. Apa tipsnya chuolls? Kongsi la sikit

Wuish benda gini mana ada tips hahahaha.

Segala jamu, ubat, tak makan. Usaha dgn berdoa tawakal.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-4-2019 09:44 PM From the mobile phone | Show all posts
ikanmasin replied at 2-4-2019 09:29 PM
alhamdulillah tahniah..adik aku lelaki 12thn dah kawin.
blm ada rezeki lg.adik ipar aku dah usaha m ...

Alhamdulillah. Itu lah, mmg keep in mind benda gini la. Rezeki anak belum sampai, tapi rezeki lain alhamdulillah.

Takpe. Yang dalam ni boleh doakan semoga adik kau dapat rezeki nak timang anak. Cepat lambat je allah bagi.
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2019 09:47 PM | Show all posts
Camilia replied at 2-4-2019 09:44 PM
Alhamdulillah. Itu lah, mmg keep in mind benda gini la. Rezeki anak belum sampai, tapi rezeki lain ...

betul2x..amin terima kasih atas doa semua ..
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2019 10:06 PM | Show all posts
Tahniah.. take care..
folic acid jangan lupa..
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2019 10:07 PM From the mobile phone | Show all posts
I dulu lepas kawin dua tiga tahun baru dapat anak. Orang tanya pasal anak i senyum je, x cakap pape. Mertua tanya and cakap jangan dok lambat lambat ada anak pun i senyum and buat derk je. Malas nak serabutkan kepala. Kalu stress lagi susah nak conceive kan. So, i relax relax je. Bagi i kalu ada rezeki InsyaAllah x kan kemana.
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2019 10:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Tahniah tt..Semoga menjadi seorang ibu yang baik dan penyayang untuk anak anak nanti..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-4-2019 10:15 PM From the mobile phone | Show all posts
EvieWanKenobi replied at 2-4-2019 10:06 PM
Tahniah.. take care..
folic acid jangan lupa..

Alhamdulillah . Hehe.
Obimin dh sekarangggg. Ekeke.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-4-2019 10:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Rainrein replied at 2-4-2019 10:07 PM
I dulu lepas kawin dua tiga tahun baru dapat anak. Orang tanya pasal anak i senyum je, x cakap pape. ...

Tu lah. Tp kdg tu terrrrstress jugak. Menangeh tepi bucu katil jugak. Kwn kwn ada sampai 5 6 tahun takde lg. Nak reveal kt socmed pun tak sampai hati. Jadi diam jela tuptup dah keluar sorang gituuu.

Sekarang dh berapa anak dh sis?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-4-2019 10:18 PM From the mobile phone | Show all posts
whitePoison replied at 2-4-2019 10:13 PM
Tahniah tt..Semoga menjadi seorang ibu yang baik dan penyayang untuk anak anak nanti..

Aminnnn. Trme ksh ats doanya....... Hehe.
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2019 10:23 PM | Show all posts
Camilia replied at 2-4-2019 10:15 PM
Alhamdulillah . Hehe.
Obimin dh sekarangggg. Ekeke.

ingatkan dua2.. Anmum minum tak?
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2019 10:34 PM From the mobile phone | Show all posts
INFERTILITY ni org anggap ringan. Penah jumpa sepasang pesakit, yg isteri dah setuju utk cek, tp bila nak cek Sperm Count si Suami kata kenapa dia kena cek. Isteri dia yang mandul. Rasa mcm nak pelangkung ja kepala dia. Ntah2 buat sperm count air dia yang bermasalah. Ego.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.082908s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list