Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
2289
View
98
Reply

Dah lama kawen tapi still tak dapat rezeki anak lagi. Anyone?

[Copy link]

Author: Camilia       Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 2-4-2019 10:35 PM From the mobile phone | Show all posts
EvieWanKenobi replied at 2-4-2019 10:23 PM
ingatkan dua2.. Anmum minum tak?

Obimin je. Dulu acah nak makan set shaklee. Sampai ke sudah tak beli pun...

Tak minum. Fresh milj kotak tu je haaaaa.
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2019 10:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Camilia replied at 2-4-2019 09:41 PM
Masa tu. Dua dua ni saya terima dgn hati yg terbuka. Baru 2 tahun dh redha. Tipis nau rasa giveup. ...

Ramai jumpa pesakit yang saat dia rasa dah nak giveup masa tu Allah bagi rezeki. Jangan berhenti berharap. Rezeki pasti datang pada wakyu yang tepat.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-4-2019 10:37 PM From the mobile phone | Show all posts
syafosman replied at 2-4-2019 10:34 PM
INFERTILITY ni org anggap ringan. Penah jumpa sepasang pesakit, yg isteri dah setuju utk cek, tp bil ...

Pergh deep.......
Bini dia mesti down time tu. Tu lah kdg ada pasangan cenggini. Salahkan bini, diri sendiri tknk cermin. Taknak solve sama2. Tkde kerjasama, positive vibes pun tkde.
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2019 10:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Camilia replied at 2-4-2019 10:37 PM
Pergh deep.......
Bini dia mesti down time tu. Tu lah kdg ada pasangan cenggini. Salahkan bini, d ...

Sedih wehh. Dah la dalam bilik consultation masa tu. Wife dia dah malu dah, tunduk ja. Dalam hati ak cakap dah ni x guna punya suami.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-4-2019 10:42 PM From the mobile phone | Show all posts
syafosman replied at 2-4-2019 10:36 PM
Ramai jumpa pesakit yang saat dia rasa dah nak giveup masa tu Allah bagi rezeki. Jangan berhenti b ...

Itu lah dia. Sy pun rasa gitu, bila tiba saya tak berharap sgt, tak fikir sgt, allah bg haaa. Bsrsyukur sbb dpt mengandung. Igt tk normal dh sy ni.

Saya harap yang tgh ttc yg baca thread ni, tak putus asa. Saya nak juga cuba consult dgn doc tp rasa debar takut tu ada manjang, tak terbuat ha. Tp lg bagus kalau buat.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-4-2019 10:44 PM From the mobile phone | Show all posts
syafosman replied at 2-4-2019 10:39 PM
Sedih wehh. Dah la dalam bilik consultation masa tu. Wife dia dah malu dah, tunduk ja. Dalam hati  ...

Nsb baik dlm hti je erkkk. Hahaha.

Takpe la. Urusan dia dgn allah. Lelaki seperti itu sentiasa ada dan wujud. Nasib kita la dapat yg baik buruk.
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2019 11:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Ada anak ,ujian. belum rezeki ada ank pun ujian.
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2019 11:40 PM | Show all posts
ikanmasin replied at 2-4-2019 09:29 PM
alhamdulillah tahniah..adik aku lelaki 12thn dah kawin.
blm ada rezeki lg.adik ipar aku dah usaha m ...

Macam makcik sy, mmg kesian. Mungkin mmg xde rezeki dia..

Kahwin lebih kurang 20 tahun. Masih x dapat anak. Dh g jumpa doktor, doktor check makcik sy xde masalah. Bila nk ambil anak angkat, husband dia x bagi. Sbb nak anak sendiri

Sekarang dah lebih kurang 1 tahun, jodoh dia dgn suami pun x panjang. suami kahwin lain. Makcik sy divorce.

Sekarang nie, makcik sy cuma menunmpang kasih sayang anak-anak sedara jela. Nasib mmg makcik sy nie memang makcik feveret anak-anak sedara sebab dia memang paling baik & sporting habis.

Saya syg makcik sy
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2019 12:04 AM | Show all posts
qeefqiss replied at 2-4-2019 11:40 PM
Macam makcik sy, mmg kesian. Mungkin mmg xde rezeki dia..

Kahwin lebih kurang 20 tahun. Masih x ...

betul dan yg plg best nya sbb adik dgn ipar saya tu lah plg rajin
melayan anak2 buah diaorg.semua manja dgn diaorg..mmg adik saya
pun tak nak amik anak angkt.biarlah dia bgt tumpang kasih sayang dgn
anak2 buah..mana tau ada rezeki diaorg..cuti sek jer semua pandai anak2 buah
berebut dok umah adik saya.adik ipar saya pun alhamdulillah suka bdk rajin melayan
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2019 12:26 AM | Show all posts
ikanmasin replied at 3-4-2019 12:04 AM
betul dan yg plg best nya sbb adik dgn ipar saya tu lah plg rajin
melayan anak2 buah diaorg.semu ...

Insyaallah..Ada rezeki nanti tue..Tumpang kasih dengan anak buah pun best..Nanti anak buah kalau pegi mana2 mesti ingat kat makcik die tue..Syok dapat banyak hadiah...hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2019 12:36 AM | Show all posts
qeefqiss replied at 3-4-2019 12:26 AM
Insyaallah..Ada rezeki nanti tue..Tumpang kasih dengan anak buah pun best..Nanti anak buah kalau p ...

betul..itulah sentiasa doa tak pernah putus..
mmg anak2 buah kalau cuti sek jer dah book
tmtp pacik diaorg.sbb tau nnt umah pacik macik diaorg
nak apa jer dpt..
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2019 01:00 AM | Show all posts
ikanmasin replied at 3-4-2019 12:36 AM
betul..itulah sentiasa doa tak pernah putus..
mmg anak2 buah kalau cuti sek jer dah book
tmtp pa ...

Ha yg nie mmg setuju..Cakap je nak apa, mesti akan ditunaikan..Masa belajar dulu, mmg suka g umah makcik sy nie..sebab die tiap kali datang mesti bwk g jalan, makan2..Kalau weekend, malas nak balik umah mak, mesti lepak umah makcik..Lg satu sebab umah makcik dekat dgn umah boypren masa tue..Makcik punya sporting, boleh follow g dating..hahaha..


Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2019 01:18 AM From the mobile phone | Show all posts
Alhamdulillah...tahniah..jaga diri dan kandungan baik-baik.
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2019 02:20 AM | Show all posts
qeefqiss replied at 3-4-2019 01:00 AM
Ha yg nie mmg setuju..Cakap je nak apa, mesti akan ditunaikan..Masa belajar dulu, mmg suka g umah  ...

kan..hahahaha bijaksana btl kan plan tu
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2019 04:07 AM From the mobile phone | Show all posts
aku kahwin thn 2014. bila org tanya pasal anak mesti down gila! pastu feb 2018 aku period teruk gila smpai pengsan dlm toilet. esk tu terus aku check pakar. doc kata aku ada dermoid cyst 5cm dan 3cm. (cyst ni takleh kecut sendiri mmg kena operate je). 2-3 hari jgk aku down sbb aku mmg takut jarum semua tu  pastu aku tekad nk bagi tempoh setahun, kl dlm setahun cyst tu makin membesar baru aku nk operate. alhamdulilah berkat aku telan peria hari2, plus makan ubat supplement, aku pregnant bulan dec 2018. tp masa tu still ada cyst cuma dia semakin mengecik la. now baby dah 6 bulan and bila check dgn doc, dah tak nampak cyst tu
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-4-2019 07:09 AM From the mobile phone | Show all posts
adni0508 replied at 2-4-2019 11:03 PM
Ada anak ,ujian. belum rezeki ada ank pun ujian.

Yeap. Semua kt ats bumi mmg sntiasa akan ada ujiannya.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-4-2019 07:11 AM From the mobile phone | Show all posts
qeefqiss replied at 3-4-2019 01:00 AM
Ha yg nie mmg setuju..Cakap je nak apa, mesti akan ditunaikan..Masa belajar dulu, mmg suka g umah  ...

Betul. Mmg anak buah dgn makcik pakcik berpisah tiada hehe. Rezeki depa lain2. Hehe.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-4-2019 07:12 AM From the mobile phone | Show all posts
Amaryllis83 replied at 3-4-2019 01:18 AM
Alhamdulillah...tahniah..jaga diri dan kandungan baik-baik.

Alhamdulillah...... Terima kasih, tu lah mmg jagaaaaa ja ni. Naik loya dh asik makan tdo makan tdo je kt umah haha
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-4-2019 07:20 AM From the mobile phone | Show all posts
vannie replied at 3-4-2019 04:07 AM
aku kahwin thn 2014. bila org tanya pasal anak mesti down gila! pastu feb 2018 aku period teruk gila ...

Seronok dengar kau akhirnya dah ngandung, tahniah..

Kes kau ni buat aku teringat kwn aku. Dia dah 6 7 tahun kot kawen tk dpt baby lg. Cek doc ada cyst. Dia ajak aku gi cek kt klnik. Aku mcm kauu, aku takut gila semja benda alah tu. So aku postpone jela nk g cek tu. Sambil tu aku gugel, baru nk amik jrm tp tgk bole aktifkan cyst. Any kolagen pun. Bfo tu rajin consume kolagen. Aku stop semuaaa. Hujung tahun lepas aku sah peknen.

Bersyukur dia jgn ckp la kan.
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2019 07:20 AM | Show all posts
congrats...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.082675s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list