Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
2308
View
98
Reply

Dah lama kawen tapi still tak dapat rezeki anak lagi. Anyone?

[Copy link]

Author: Camilia    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 3-4-2019 05:16 PM From the mobile phone | Show all posts
InsyaAllah..percayalah pada rezeki yg Allah aturkan.Macam saya..kawin diusia hampir dipertengah 30an..x smp setahun mengandung.Msk minggu ke 10 keguguran.Kmdn x sampai 6 bln mengandung balik.Skrg anak dah 2 tahun
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2019 05:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Inshaallah.semoga dpermudah urusan
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-4-2019 05:48 PM From the mobile phone | Show all posts
tiramisuu replied at 3-4-2019 04:59 PM
Harap2nya bila ada anak pn, x perlu over expose kt socmed. Ada aku kenal tualhamdulillah dpt ank lps ...

Tu lah dia. Apa yg aku pernah ckp before ni. Kalau boleh tak payah tiap masa nak update. Tapi nanti kang ada hashtag pulak #akuposkauygpanas haaaa. Last sekali lantak kau la. Kalau ada pemikiran yg bagus, sensetif dgn keadaan sekeliling kau akn paham.

Gituuu.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-4-2019 05:50 PM From the mobile phone | Show all posts
MamaOlie replied at 3-4-2019 05:16 PM
InsyaAllah..percayalah pada rezeki yg Allah aturkan.Macam saya..kawin diusia hampir dipertengah 30an ...

Rezeki allah bg. Lgpun time tu umur pun dh tgh 30an. Kalau tk peknen lg mmg akan risau la ha. Emosi je terganggu.

Alhamdulillah besau dah baby hehe.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-4-2019 05:50 PM From the mobile phone | Show all posts
bubursegera replied at 3-4-2019 05:17 PM
Inshaallah.semoga dpermudah urusan

Amin..... Lapar bubur pulak aku. Ekkkk.
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2019 05:58 PM From the mobile phone | Show all posts
sya dapat anak slepas 5 tahun kawen..jgn tnye la xde ke org tnye psal ank...bkan setakat tnye..maki de..perli de..kutik depan depan..belakang lagi berbakul2..siap nak carikan bini baru utk laki sya...

menangis dah..mengamuk dah...last2..lantak korang la..malas nak pikir psal ank..org tnye klau mulut longkang sya buat pekak je..smpai dia sniri malu nk tnye..

tp Alhamdulillah..xsangke thun ke 5 kawen Allah bg rezki anak..wlaupun mcm2 dugaan sepanjang mengandung..

test upt +ve pg scan kosong..menangis..doc buat surat refer hosp utk abort..tp Alhamdulillah..syukir lg skali ble doc pakar sahkan kandungan sya msih trlalu bru sbb tu ssah klau scan 2d biase..

skang dh 2 anak..beza dengan yg sulung 6 taun..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-4-2019 06:07 PM From the mobile phone | Show all posts
hanis6969 replied at 3-4-2019 05:58 PM
sya dapat anak slepas 5 tahun kawen..jgn tnye la xde ke org tnye psal ank...bkan setakat tnye..maki  ...

Fuhhh kak. Kuatnyaaa awak.
Tak seronok dgr bila ada yg nak cari bini, kutuk depan belakang. Tak kena kat batang hidung sendiri. Kalau dia ada anak, dia lupa. Anak dia nnt kalau tkleh ngandung. Hmm.

Mulut org kan, takkan tutup. Kena byk sabar, positifkan diri.

Kiranya mmg lama jugak nak dpt yg ke 2 ni ye. Tp alhamdulillah dpt jd ibu lg, dpt anak ke 2 lg. Rezeki.

Semoga sentiasa dimurahkan rezeki kak..
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2019 06:15 PM From the mobile phone | Show all posts
dulu masa sebelum kahwin pernah check doctor, doctor sahkan pcos. tanya doctor pcos tu apa? dia jawab 'mandul lah senang cerita'. Sedih sgt.. tapi positif jelah jaga makan eat clean and excercise tak makan ubat perancang doctor bagi. Berat turun 11 kg.. lps 6 bln kahwin Alhamdulillah mengandung.. Kun fayakun.. Bila Allah kata jadi, takde yang boleh menidakkan ketentuannya.
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2019 06:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Camilia replied at 3-4-2019 06:07 PM
Fuhhh kak. Kuatnyaaa awak.
Tak seronok dgr bila ada yg nak cari bini, kutuk depan belakang. Tak  ...

kan..dlm ujian tu mendidik akk jd org lbih sabar..sbb dlu lbih bnyak mlenting..hihi..org yg kutuk akk tu xde pun tngok prubahan pape..boarla dia..ank 2 pun bnyak lg mulut tp biarkan aje..
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2019 06:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Camilia replied at 3-4-2019 06:07 PM
Fuhhh kak. Kuatnyaaa awak.
Tak seronok dgr bila ada yg nak cari bini, kutuk depan belakang. Tak  ...

aamiin..tq dik..semoga awk pun beroleh rezki yg melimpah2
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2019 07:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Camilia replied at 3-4-2019 05:50 PM
Rezeki allah bg. Lgpun time tu umur pun dh tgh 30an. Kalau tk peknen lg mmg akan risau la ha. Emos ...

Nk dapat yg first ngn second ni pun mcm2 ikhtiar sy buat..bnyk spend masa..tenaga..duit ..x yah cakap laa....cara moden n cara tradisional..semua sy buat..yg penting doa..terutama doa mak..alhamdulillah...
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2019 07:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by tiramisuu at 3-4-2019 07:17 PM
Camilia replied at 3-4-2019 05:48 PM
Tu lah dia. Apa yg aku pernah ckp before ni. Kalau boleh tak payah tiap masa nak update. Tapi nant ...


Kalau ko skrg pn bkn jenis ltk gmbr2, aku rasa habit tak expose kat socmed insya Allah berterusan.
Kawan aku lagi kesian, dah 10 taun kawin. Cantik plk tu(tetiba). Cek hospital pn xde rezeki. Nasib baik kawan aku tu jenis bukan meroyan dlm real life ngn socmed, dia fokus keje, pegi gym ngn enjoy jumpa kawan2. Husband dia pn loyal je.
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2019 09:34 PM From the mobile phone | Show all posts
tahniah tt.. sy pun dah tunggu masuk 7 tahun dah.. still berharap and akan terus berharap.. no stress and just go with the flow.. yg negative tolak jauh jauh.. rezeki Allah tu luas.. kecik hati.. cemburu.. sedih semua tu ada.. tapi slowly learn to deal dgn semua tu
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2019 11:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Camilia replied at 3-4-2019 05:50 PM
Amin..... Lapar bubur pulak aku. Ekkkk.

Hahaha. Bubur bukan sebarang bubur
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2019 11:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Dulu sebelum kawin, slalu tertanya why org lps kawen nak anak cpt.. to bila alami sendiri baru Pham.. hehe..
Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2019 10:29 AM | Show all posts
apa ikhtiar awk ya utk hamil.. sy tt dh 3thun
Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2019 10:32 AM | Show all posts
shinsiro replied at 3-4-2019 09:34 PM
tahniah tt.. sy pun dah tunggu masuk 7 tahun dah.. still berharap and akan terus berharap.. no stres ...

sama la saya menghrap sgt.. dh 4thun... pernah mengandung tpi luar rahim
Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2019 10:33 AM | Show all posts
irish_ieka replied at 3-4-2019 06:15 PM
dulu masa sebelum kahwin pernah check doctor, doctor sahkan pcos. tanya doctor pcos tu apa? dia jawa ...

kenapa pcos doktor boleh cakap mandul ya.. sbb sy tengok ramai je kwn2 sy kena pcos tpi hamil.. nnti pcos tu akn mengecil bila kita mengadung..
Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2019 10:34 AM | Show all posts
hanis6969 replied at 3-4-2019 05:58 PM
sya dapat anak slepas 5 tahun kawen..jgn tnye la xde ke org tnye psal ank...bkan setakat tnye..maki  ...

allah bagi ank tepat masa nya kn awk.. sy masih menunggu lagi.. tp nti akn ada tnya bila nk tmbah ank pulak hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2019 10:54 AM From the mobile phone | Show all posts
duradanis replied at 6-4-2019 10:34 AM
allah bagi ank tepat masa nya kn awk.. sy masih menunggu lagi.. tp nti akn ada tnya bila nk tmbah  ...

ye betul..sabar ye awk..nknikit kate org bleh mati depression..hihi..sya doakan awk dikurniakan permata hati..Aamiin..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.074451s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list